Küçük Düşün Büyük Olsun!

kızlar burda da yazmıştım, evime taşınacam ama binaya taşınan sayısı az olduğu için yakıt olmayacakmış bu sene. elektrikli soba ve klima ile idare edeceğiz mecbur. benim kalın eşofmanlarım yok, lcw de polarlı kalın pijama takımları var dedi görümcem, gören var mı, alan veya bilen:) nasıllar ve fiyatları hakkında bilginiz var mı?? bu akşam avm ye gidip bakayım diyorum da

Selam kızlar
Şimdi marketten geldim hava baya kapalı çok soğuk deil ama ara ara yağmur yağıyor marketten
İki tane pril Gold jel aldım ikisi 20 TL
Birde porcozun mutfak ve banyo olan genel temizleyicisini aldım 11 TL de o tabi bunları kk ile aldım bide bine girdim orada da guldal aldım onuda günlük kullanıcam oda2.5 idi sanırım öyle işte oğlumu uyutup detaylı bir temizlik yapmak istiyorum dünden biraz yemeklerimiz var birde erişte çorbası yapicam nohutlu sıcak sıcak yeriz
Dün elektrik faturası geldi 67 TL 10 TL fazla gelmiş genelde 55 civarı gelir ama dondurucu aldık normal böyle gelmesi
Elektrik bana hep 60larda bisi gelir.
Ben artık kabullendim bunu sanki normalde gelmeye basladi bu durum
Yani dondurucum yok kettel, sac kurut. Mak., ütü, kahve mak, tost mak. falan cok sık calisiyor.
Pc ve 1 tv uzun saatler acik.
2.tv 'de aksamlari aciliyor.
Oğlumun oyun konsolu vs açılıyor haftada 3-4 defa.
Artık normal diye benimsedim.

kızlar burda da yazmıştım, evime taşınacam ama binaya taşınan sayısı az olduğu için yakıt olmayacakmış bu sene. elektrikli soba ve klima ile idare edeceğiz mecbur. benim kalın eşofmanlarım yok, lcw de polarlı kalın pijama takımları var dedi görümcem, gören var mı, alan veya bilen:) nasıllar ve fiyatları hakkında bilginiz var mı?? bu akşam avm ye gidip bakayım diyorum da
Ben gordum ama almadim.
Fiyatında bakmadim cnm
Semt pazarlarında 35-40tl arası değişiyor fiyatlari.
Tedi varsa oralarda tedide de var
Çekme falan yapmadı gecen sezon aldım ben.

Elektrik bana hep 60larda bisi gelir.
Ben artık kabullendim bunu sanki normalde gelmeye basladi bu durum
Yani dondurucum yok kettel, sac kurut. Mak., ütü, kahve mak, tost mak. falan cok sık calisiyor.
Pc ve 1 tv uzun saatler acik.
2.tv 'de aksamlari aciliyor.
Oğlumun oyun konsolu vs açılıyor haftada 3-4 defa.
Artık normal diye benimsedim.
Benimkide 59 den aşağı gelmez bende kbullendim artık bende günlük ev supururum bulaşık Mak her gün çalışır çamaşır hafta 4 kere çalışır kettel benimde var elim kolum ya bence normal yani çok uçuk bı fiyat deil kışın 100 u buluyor tabi ama yinede normal ya elektriksiz susuz ne yazikki olmuyor dikkat ediyorum kullanırken ama kasmiyorum

Janita Janita canım bencede sen kesinlikle haklısın.. Babanda çok ince düşünceli bir insanmış.. onuda tebrik etmek gerek.. ama ben yemiyim onlar hazıra konsunda yanlış bence..
durumları olmasa babanın düşüncesi çok güzel düşünülebilir.. amma velakin ikiside öğretmen zora gelmiyp birde bolbol harcıyıp yiyorlarsa kendileri bilir.. bence hiç kendini suçlama ..

bizimde elektrik faturası 4-5 aydır.43-46 arası geliyor.. )
hatta bu ay geçen aydan sadece 10 kuruş fazla gelmiş..:)
bu kadar da tutumluyum işte diyorum eşime>)
sanki kota koymuş gibi..)

Janita Janita kesinkilke şüphe etme en güzel cevabı vermişsin, ben de olsam aynı şeyi söylerdim
babanı kendi babama benzettim ben,
ailede değil sülalede kimin ne sıkıntısı olsa koşar, hemen yardım eder, düğününe cenazesine en önde gider. ben evlendim babamın annemin yaptığı takıların çeyreği gelmedi bana
evliliğimizin ilk yılımızda eşim işini kapattı, sağlık sorunu oldu o kadar sıkıntı yaşadık kimse kapımı bile çalmadı
babamlar o zaman başka yerde ev alıp gitmişlerdi, bütün akrabaları amcam da dahil benim 2 sokak önümde yaşıyorlar
birgünden birgüne sormadılar beni. yardım teklifinde bulunsalar ben kesinlikle kabul etmezdim ama insan değer görmek istiyor orası üzücü oluyor

kızlar ben de borç vermeyi sevmeyen biriydim. Biz ev alırken teminat olarak arabamızı sattık, birikimimizi ekledik ama yine de tapu, emlakçı, taşınma, tadilat vs olan para yetmiyor. O dönemde farklı 3- 4 akrabamızdan 5er bin lira borç aldık, 1 yıla kalmadan da ödedik hepsine. Sonra ben düşündüm ki onlar bana hiç sormadan yardım ettiler, şimdi ben de onlara ederim. Mesela paranın değerini kaybetmesini istemeyenler dolar şeklinde verdi ben de dolar olarak ödedim. Borç verirken siz de öyle yapabilirsiniz.

benim elektrik faturam bu ay geçen aya göre 12 TL az gelmiş
ve bu ay birim fiyat daha yüksek, her zamankinden daha çok çamaşır makinası çalıştırdım ve derin dondurucum var
prize takılı fişler, kettle gerçekten çok fark ediyormuş, dikkat edince anladım:)

Benimkide 59 den aşağı gelmez bende kbullendim artık bende günlük ev supururum bulaşık Mak her gün çalışır çamaşır hafta 4 kere çalışır kettel benimde var elim kolum ya bence normal yani çok uçuk bı fiyat deil kışın 100 u buluyor tabi ama yinede normal ya elektriksiz susuz ne yazikki olmuyor dikkat ediyorum kullanırken ama kasmiyorum
Aa bak bende sık ev süpürürüm
Fırın açarım
Mikrodalga hergun çalışır mutlaka.

Ben gordum ama almadim.
Fiyatında bakmadim cnm
Semt pazarlarında 35-40tl arası değişiyor fiyatlari.
Tedi varsa oralarda tedide de var
Çekme falan yapmadı gecen sezon aldım ben.
canım malesef tedi yok burda.. bu akşam avmden bakarım artık.. bulurum umarım.

zelalke zelalke güle güle oturun dilerim evinizde
Rabbim hepimize önce ev, sonra ödeme kolaylığı versin
teşekkür ederim canım.. Amin.. herkese nasip olsun inşallah..

bu elektrik faturası benim için kabus gibi ya, geçen ayda bahsetmişimdir
alt komşum ve bizim faturaya bakıyorum yarı yarıya geliyor
onlar da 2 kişi ve çalışıyorlar. kullandığımız beyaz eşyalarda A++,
benim ondan fazla derin dondurucum var sadece, o da 2 ay oldu alalı
bazı akşamlar sadece uyumaya geliyorlar eve bu kadar mı fark eder
onlara bu ay 30 TL gelmiş, bana 56 TL

Kizlar genis aile dinamigi boyle bizde. Yani ev alana, dugun yapana takisi dışında herkes destek olur. Ustelik bu geri donusumsuz olur.Sorun bu degil. Sorun hala kizinin sorumsuzca harcamalari, ailesini ozellikle de annesini surekli somurmesi, kimse icin elini tasin altina koymamasi, insanlari yasam sekillerinden dolayi kucumsemesi. Say say bitmez yani. :( Babamin bana kirilmasini cok dert ettim, ama dusuncem sabit. Annemle de konustum, o da dogru bulmuyor. Bu kadin 54 yasinda ve hala calisiyorsa, onaylamamasi en buyuk hakki degil mi?
Babama bunu nasil anlaticaz bilmiyorum :( Hastaligindan beri mantisizca merhametleri olmaya basladi ve kullaniyorlar. : (

bu elektrik faturası benim için kabus gibi ya, geçen ayda bahsetmişimdir
alt komşum ve bizim faturaya bakıyorum yarı yarıya geliyor
onlar da 2 kişi ve çalışıyorlar. kullandığımız beyaz eşyalarda A++,
benim ondan fazla derin dondurucum var sadece, o da 2 ay oldu alalı
bazı akşamlar sadece uyumaya geliyorlar eve bu kadar mı fark eder
onlara bu ay 30 TL gelmiş, bana 56 TL
Annemlerde 3 kişi
Onlarda da bizden fazla bi dondurucu var.
Ki gündüz kardeşim bile evde yok iste aksamda takilir bi yatmaya gelir evlerinde pc de yok.
Onlara 100-110 falan geliyor.
Yani bizimle kıyaslayınca 2 kati geliyor
Ilginc.
Annem tv de izlemez.
Ütüde pek yapmazlar.

Neye gore böyle geliyor enteresan.

Dün ne güzel ev süpürdum toz aldim.
Bugün tirt.
Hiç bisi yapasım yok.
Yemeğimi halletsem yeter modundayim.
Çerezimi kahvemi alip keyif yapasim var.

Back
X