Küçük Düşün Büyük Olsun!

Günaydın.
Erbaşları yolladim işlerimi halletsem iyi ama uyucam birazcık

Günaydın
hastalıklı yatmalı bir haftasonu geçirdik oğlumla
bugün ben işe o kreşe döndü
çalışmak güzel ama bazen de kendimi köle gibi görmek fikri sinirlerimi bozuyor
hayatım sanki kısıtlanıyor çalışırken

çok geçmiş olsun canım..
İnan senin düşündüğünün zaman zaman bende düşünüyorum.bir maaşa özgürlüğümü teslim etmişim gibi geliyor..
Ama evde de çok kalınca oda sıkıyor beni..
Ya paran çok olacak ihtiyacın olmayacak.. gezeceksin.. yada böyle çalışmaya devam diyorum

Sağol canım
Evet çok sinir bozucu bir durum
ÇAlışmak güzel ama bu aralar dediğin gibi özgürlüğümü de kaybetmiş gibi hissediyorum

Evde altın tutmak beni hep korkutmuştur.
2 yıl önce biz eşimle pazara çıktığımızda evimize hırsız girmişti. Haftasonu, yaz günü akşamüzeri mahallenin en kalabalık olduğu saatte hem de.
Baksan mahallede herkes birbirini tanır, kim nerede oturuyor bilir, yabancı biri olsa sorulur.
Yarım saat sürmemiştir gidip gelmemiz.
Alyanslarımıza kadar almışlardı. Maddi kaybı söylemiyorum ama manevi olarak çok kötü bir duygu. Rabbim kimseye yaşatmasın.
Dokundukları herşeyi çöpe attım. Aylarca eve yalnız girip çıkamadım.
Değil evde altın üstümde ufak bir el harçlığı dışında nakit bile taşımıyorum.
Ne olur siz de dikkatli olun.
Haftasonu ev bakarken de emlakçı yanında anahtarı olmayan dairenin kapısını kimlik ile açtı. Ben şok oldum. Çok beğensem bile bu evi alamam ben dedim. Lafa gelince çelik kapı, özel kilit bir sürü güvenlik önlemi ama bir kimlik ile açtı adam.

Tabiki çok şükür gidecek şimiz var..İsyan değil benimki..Ama zaman zaman bende diyorum çalış çalış ömür tüketiyorum..
Mis gibi evinde oturup çocuğunlailgilnene anneleri görünce bir ah çektiğimde oluyor..
Ama ben kendimi biliyorum..Evde de duramıyorum ben..Bir müddet güzel gelsede sonrası beni boğuyor..
Dediğin gibi çok şükür çalışacak bir işimiz var..

yaa o düşünce bende de var özellikle hafta sonu bittiğinde her pazartesi sabahı
neden çocuğumla evde değilim diye söyleniyorum
ama çok şükür sağlığımız yerinde ve bir işimiz var..

Haberlerde gördum kadinin sirt cantasindan cüzdanini çaldilar. Içinde 3 çeyreği varmis

Bende öyle diyorum. Borç var kimse bilmez neyim var. Zaten ev kredim var benimde biliyorlarda komşularımda iyi insanlardır. Desem de kimse mala kötü gözle bakmaz
Geçen garaj kapısı açılmış karşı apartmandan amca çıkmış bakmış mahalle olarak iyidir ama başka yerlerden geliyorlar işte.Rabbim korusun.
Haberlerde gördum kadinin sirt cantasindan cüzdanini çaldilar. Içinde 3 çeyreği varmis
Cüzdanımda hiç para tutmam. Birde bebek çantası ya içi çok dolu en üstte eşorfmanlar oluyor el sokupta alıcak boyutta olmuyor. En güvenli sırt çantası.

Selam kızlar.
Annemi dr ye götürdüm
Gözleri rahatsızdı katarak sandık da bin şükür değilmiş dr 2 gözlük 2 damla verdi.
Dönüştede börekçiye uğradık.
17 tl tuttu. Bugün ki harcama bu kadar. Oğlumada süt ve su aldım sabah.
Kuöbarayada 11 attım.
Oğlumun kumbarasınada 1 tl attık.tahminim 120 tl oldu. Gram parası biriktirmek de zor oldu ilk 135 e almıştım.

Ben sırt çantası kullanmayı severim ama kalabalıkta yürüyorsam, yavaş yürüyorsam, kuyruk bekliyorsam, dolmuştaysam, pazardaysam mutlaka ön tarafıma takarım yada öyle durur önde sırtıma takmam.

Çok şükür hic kapkaç hırsızlık yaşamadım Allahda yaşatmasın.

Benimde üzerimde cok param olmaz.

Ama annem hep sey der (genelde unuturum ben tabi) cebine para koy oldu çantanı çaldılar bisi oldu parasız kalırsın der..
Çok haklı ama unutuyorum hep.

Ben tek başıma bir de başka semte alışverişe falan gidip geliyorum.

Yolda yürürken ben cok sertim yaw :)
Kaşlar çatık hızlı yürürüm zaten

Dilenciymis anketörmus adres soranmış hic duymam beklemem bile yalnızsam.
Görsemde gormemezlige duysamda duymamazliga gelirim yalnızsam.

Yani kusura bakmasın gerçek ihtiyaçlı olanlarda o an durmam yani.
Kandırırlar bisi anlatırlar bisi derler.

En iyisi hallerden işini gelcen.
O mantıkla gidip çarçabuk halledip geliyorum.

Aghh bu uykusuydu valla fena uyumusum.
Işler duruyor tabi.
Oglum gelecek hatta birazdan.
Ortalık toplum azıcık bari.

Bu evde en sinirimi bozan doğalgaz ve isinma.
Hep bahsediyorum ya dış cephe yapılı degil ve kuzey.
Tamam hepsini geçtim 3 petek yaktım bu ay ve kapamadım ama en düşükde yandı ayarıyla hic oynamadım
213tl fatura gelmis.
Ben anlamıyorum millet bütün petekleri cayir cayir yakiyor 150tl oduyor
Artık bu durumdan cok sıkıldım ben.
Aksam kapatsam evim anında soguyor zor isiniyor.
Oglum üşüyor.
Kapatmıyorum fatura malum
Binada neredeyse en cok bana geliyor.
Üzülüyorum yani bukadar idare edip böyle gelmesine.
150 gelir belki dedim ama 213 ne ya.
Ki oyle ince birşeylere gezemiyoruz zaten kısa kollu falan zaten imkansiz.

Bu evden iyice bana nefret geldi.
Soğudum artik

Canım ben bu akşampetek temizliği yaptırıcam kısmetse..
biizmde iki yıldır peteklerde randıman yok canım.. İşyerinde arkadaşlar konuşuyordu petek temizliği yaptırcağız diye.. bir arkadaş yaptırmış.. inan çok farketti dedi..O kadar pislik çıkmışki .. yatak odasının peteği hiç ısınmıyormuş.. şimdi el değmiyor dedi.bende geçen sene duymuştum bu petek temizliği olayını.. ama acaba diyordum..nette de çok yorum okudum..Çevremde yaptırıp fark etti diyen olunca karar verdim..biz bu eve sıfır olarak taşındık..12 yıl olmuş.. hiç öyle bişi yaptırmamıştık.. ama gerçektende bizimde peteklerin altları soğua yakın.. hiç banamısın demiyor..eskiden de kısıkda yakıyorduk ama heryeri güzel ısınıyordu.. bakalım ne olacak.. bu akşam gelicekler..
Aklıma o geldi..Sizinde acaba petekler de böyle bişi olmuş olabilirmi*

Son düzenleme:
Trlelli durmaman doğru bir kere haberlerde görmüştüm beyoğlunda kadının bacağına şırınga vurmuşlar kadın uyuşmuş çantasını almışlar ve kadının tansitonu fln fırlamış ölebilirmiş.

Faturan çok gelmiş. Bizim dış cephe belli yerlere yapmış müteahhit her yerde yok.olmayan yerlere biz stragor yaptık dekoratif taş görünümlü.çatı katından da soğuk yiyoruz orayıda strafor kapladık kalın. Ama cam yünü istiyor 45 50 de yakıyorum yaktığıöda 3 petek yanar havlupan hariç.bu ay en çok 120 150 arası gelir.
Bizimde öyle hiç ısınmıyordu yak yak petekler kendini zor ısıtırdı. Petek temizliği değil de filtre temizliği yaptırdık 2 yıldır düzenli yaptırdık. Şimdi iyi KIZLARIMCANLARIM ın dediği gibi öyle bişiy olabilir bir baktır.
İçerden yapabilceğin yalıtım varsa yapmaya çalışın çok fayda ediyor.dış yalıtım şart bende apartmanda her zaman söylüyorum.

filtre temizliği dediğinizi kombinin filtresimi petek filtreleri falanmı?Gelenler Kombi bakımıda yapacaklar.. birde koruyucu ilaç koyacaklar petek suyunun içine.. öyle dediler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…