Küçük Düşün Büyük Olsun!

Benim ilk olduğundan tecrübesizim biraz büyüyünce daha rahattır dediğin gibi
Bende düzen takıntılıyım
Bi çırpıda olmasada parça parça yetişiyor işler
Hem çalışma hem ev hayatına alışkındım belkide o yüzden ev işlerinde hızlı hareket edebiliyorum
Evlat çok başkaymış
Hem işi hem kariyerimi bıraktım hamileliğin 6.ayında
Doğana kadar acabalarım vardı şimdi hiç pişman değilim
Büyüdükçe hani yürüyor dilleniyor karistiriyor ama en azindan o oynarken is yapiliyor.
Daha küçükken kucak istiyor basında durmani istiyor aklın kalıyor
Ayağı yürüdüğünde en azından pesinde dolanıyor
Yani küçükken surekli kucakda bana daha zor geliyor bilmiyorum ki.

Annem de mesela küçükken daha rahat emzir yatır uyusun derdi.
Büyüdükçe daha zor der .
Bana tam tersi gibi geldi.

Küçükken esim kucağına almaya bile korkardı cunku büyüdükçe aksam hep o ilgileniyordu en azından o ara zaman bana kalıyordu.
Rahattim.

Bir de benim oglum gece uyuyan bir bebekti hani sadece acikinca uyaniyordu gozu kapali yer tekrar uyurdu.
Sabah da gec uyaniyordu.

Her bebek/cocuk ayni degil tabiki.

dün akşam avm ye gittik kızlar.. öyle boş boş dolandım.. içimden hibirşey almak gelmedi.. zaten iş yerinden yorgun gelmiştim eve, üstüne avm ye isteksiz gittik.. hiçbirşey almadık, ordan arkadaşlara geçtik bi çaylarını içtik, bebişle oynayıp döndük evimize..eşim biraz harçlık verdi.. daha doğrusu yarın maaşı yatıyor diye bu son günde kalan paraları ikiye böldü toplam 200 tl kalmıştı 100 bana düştü:) toplam 150 tl harçlığım var ( 570 tl zula kenarda duruyor)

merhaba kızlar...hayırlı kandiller...

alışveriş diyetim devam ediyor..sadece ihtiyaç neyse onu alıyorum...iki gündür sadece ekmek almışız... çünkü her şey evde var...bu arada stoklu gitmenin faydasını çok gördüm tabi...evde çay, kahve, bulaşık deterjanı, wc kağıdı, salça, zeytin falan bitmişti normalde birkaç gündür..ama indirimdeyken bulup yakaladığım ürünler sayesinde eksiğim yok...hemen diğer pakete - poşete geçiyorum...

bu ara yavaş yavaş kışlıkları da pişirmeye başladım...biraz buzlukta yer açılsın hem, hem de onları da tüketmiş olalım...domates sosumun da bir kavanozunu tükettim...

pazar günü buradaki yerel bir market sebze ve meyvelerde indirim yapınca pazara çıkmayıp hepsini oradan aldım..hem çok güzel hem de çok uygundu...patates 1 lira, soğan 1 lira, domates 1,5 lira, elma 1,5 lira, portakal 2 lira, muz 4 tl gibi...hem de hepsi seçmece, tazecik...

pazar günü bir de açma yaptım ilk kez...harika oldu...yanıma da getirip ofiste çayla yedim...bundan sonra sık sık yapacağım...hafta sonum genelde evde geçiyor ama boş geçirmediğim için bana ve birikimime etkisi büyük oluyor..

akşama dünden çorbam, biraz da etli nohut yemeğim var...yanına gidince bir şeyler daha ilave ederim...eve geçerken markete uğrayıp yumurta alacağım...başka eksiğim yok...

bugün bağ - kur primimi de yatırdım...şimdi ilk hedefim kredi kartımın borcunu kapatmak...dün kesilmiş...onu da 10 gün içinde ayarlarım inşallah...her ay kredi kartına yüklü ödeme yapmaktan nefret ediyorum...yılbaşı ile birlikte bu konuda daha dikkatli olacağım...yeni yıl yaklaşırken - tabi Allah nasip ettiyse - yapacaklarımı planlamaya başladım... İnşallah her şey gönlümüzce olur...

sevgiler... :)

Oğlumun yazarlık dersi icin okuma kitabi istemis ogretmeni.
Oglum da gecen hafta okuyacak kitabım yok diye dolanıyordu.
3 tane almıştım bitirdi onlari.
5 kitap siparişi verdim.
Biri kendime 4ü ogluma.
Bir dahaki ay yine veririz artik.
62tl tuttu.

Arkadaşlarımın çocuklarında yok kitap değişeceğim kimse.
Yani tanıdıklarım kitap okumuyor ki diyorlar.
Okulun kütüphanesinden de gidip oglum almaz.
Değiş tokuş edeceği birilerini bulsaydı en azından her ay almazdik.

Bir de hani daha trend olan kitapları okumak istiyor
Çok eski ya da okuduklarına yakın degil.
Seçtik bakalim umarim sever.
Icerigini ve yorumları okudum netten oyle sectim.

Okusunda yeterki alırım ben ona her ay.
Çok şükür seviyor
Okula götürüp tenefüslerde de okuyor.

Uykum var hala
Uyumasam diyorum yapacak bişey yok.
Yemeğim olunca nasil rahat oluyor.
Kendimi bomboş hissettim.

Dışarıda çıkmakdan vazgeçtim eşimden isticem bir kac parca.

Hayırlı kandiller kızlar. Sabah eşim işe gitmeden gel seni biraz dolaştırayım öğlen yemeğini yapma dışarda yiyelim dedi. E dedim yemek var şöyle bir tur atalım yeter çıktık merkeze kuyumcunun önünden geçerken altın alasım var ama 20 tl eksiğim var dedim al hadi tamamlayım dedi 1 gram daha aldım.22 ayar 156 tl.
Ordan anneme geçtim kandil diye. Arkadaşım geldi sohbet ettik çok iyi geldi.
Hediye almış bana çok hoşuma gitti. Sağolsun düşünmüş.
Akşamdan kalan yemeklerin yanına da mercimek çorbası koydum.

Eşim annesine ugrucakmis kandil ya.
Oglum kestane istedi esime soyledim gelirken alir artik.

Canım sıkıldı zaman geçmedi dedim yarını yemeklerini yapım;)
Yayla çorbası yaptim.
Domatesli makarna yaptim.
Köfte var buzlukda hazır yarın kizartirim.
Kendimede muhallebi yaptim (umarim geçer bu tatlı sevdası noldu bugün anlamadim kan sekerim mi düştü napti)

Esim gelince de kestane yaparim.
Bulaşık mak. Bosalttim.
Kitap okurum biraz.

selam kızlar , bu ay ekmek su hariç bişey almadık desem yeridir , ay içerisnde dedemiz ve babannemiz geldi iki hafta kaldılar oğlumun herşeyini özenle alıp getirdiler, kışlık erzağım diffriz için hazırlananlar , çerez , ekmek , zeytinyağım salçam turşularım allah ne verdiyse artık :) dörder bağ ıspanak ve pırasa da getirmiş kayınvalidem yıkadı kuruttu doğradı torunum yesin diye poşetleyip koydu buzluğa :) görümcemde yağ mantısı içli köfte yapmış ... zaten geldiklerinde elimizi cebimize sokamıyoruz , kayınpederim biz isteyken herşeyi alıyor bişey dediğimiz zamanda kızıyor , sağolsun gitmeden de kahvaltılık almış , zaten sebzeyi meyveyi patetes soğanı yumurta stok yapıp öyle gidiyorlar , hala alınanları yiyoruz :) eşimin amcasının bahçesine gittik ordandan hurma ayva armut doğal yumurta biber ayırmışlar , şükür fazla masrafımız yok bu aralar , deterjanlarımızda idare eder , kışlık alışverişe de çok gerek yok eşimle bana , oğlumun alışverişini geçen ay yaptık , halası da 3 yelek ördü , 3 takım da pijama takımı aldılar dedesi babannesi

gün paramı aldım 1100 tl
alacağım vardı o geldi 750 tl .
geçen ayda maaştan 800 tl attım kenara ...
prim aldım 350 tl ay bu ay güzel oldu , ama tl olarak bekiyorum , altındı niyetim ama yüksek .

ve eşimin amcası oğlumu maasa bağladı , 3 aydır heray 250 tl geliyor , zam ne zaman gelir bilmiyorum :)):) onuda oğlumun parasına ekliyorum ...

Back
X