• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük Düşün Büyük Olsun!

Kızlar ben kızıma gelen harçlıklara zuladakileri de ekleyip bi çeyrek alacağım. Bi de abime verdiğim çeyreği de almam gerek parası duruyor. Bi yarım veya iki çeyrek yaparım hepsini. Benim maaş da haftaya yatar ordan yüklü bi miktar kredi kartına gider bize ay başına kadar 500 TL kalır. Onunla ayı tamamlamaya çalışacağız inşallah. Kredi kartı ne bela birşey öde öde bitmiyor 5300 tl borcu var.

Kızlar ben kızıma gelen harçlıklara zuladakileri de ekleyip bi çeyrek alacağım. Bi de abime verdiğim çeyreği de almam gerek parası duruyor. Bi yarım veya iki çeyrek yaparım hepsini. Benim maaş da haftaya yatar ordan yüklü bi miktar kredi kartına gider bize ay başına kadar 500 TL kalır. Onunla ayı tamamlamaya çalışacağız inşallah. Kredi kartı ne bela birşey öde öde bitmiyor 5300 tl borcu var.
Valla kredi kartı gerçekten bela:kızgın:
Öduyosn,kullaniyosn basa sarıyor.
Ben bebgin altınlarla kapatalım kartı dedim esime gelince.
Kabul etmedi.
Kart olmasa daha kolay birikim.
500 le ayı bitirirseniz süper,
Ben öngöremiyorm artk cok harcadık bu ay:(

Valla kredi kartı gerçekten bela:kızgın:
Öduyosn,kullaniyosn basa sarıyor.
Ben bebgin altınlarla kapatalım kartı dedim esime gelince.
Kabul etmedi.
Kart olmasa daha kolay birikim.
500 le ayı bitirirseniz süper,
Ben öngöremiyorm artk cok harcadık bu ay:(
Mecbur bitirecez artık. Yarın kv eltiler hepimiz bir arada piknik yapacağız. Evde ızgara yapacak etler var akşamdan soslarız. Kahvaltı içinde evden hazırlayıp götüreceğiz. Yarın sadece ekmek ve içecek harcaması yaparız sanırım. Kızım Kalabalıkta çok eğleniyor. Hanımefendiye göre programlar yapıyorum artık :)

Anacığım giderken eltimin annesine penye almış hediye patik koymuş, lif koymuş lokum almış.Kayınvalidelere lokum almış, kolonya almış kekle börek yapmış yolda yeriz diye markette alışveriş yaptı ,kadıncağız yaranamadı bir de kurup de gelmişsin diye iftira attılar hasta kadına.

Bir de eşim eltimi almış geçen Kızı almış kreşten orda bir kadınla çocuğu da bizim tarafta oturuyormuş onu da almış getirmiş arabamla bana bişey demiyor eltim de demedi.Ertesi gün eşimin yiğeni Beren abla arkadaşım da bindi bu arabaya dedi nasıl yani dedim.Sonra eşim anlattı onlar da bu tarafa gelmiş de bu getirmiş benim iş yerimden 2 durak sonra oturuyorlarmış götürmüş bırakmış geri dönmüş iş yerime gelmişler bişey yok gibi ben de gelmişim binmiş eve gitmişiz.Kızarım diye söylememiş eşim Ayşe de söylemedi diyor gizlice sır gibi oldu diyor.Be adam madem getirdin kadını çocuğu beklesene beni ne diye 2 durak götürüp geri dönüyorsun beni almaya zaten ordan geçerken bırakırız araba su yakıyor sanki daha geçen 300 küsür benzin doldurdum eşşek Beren çalışıyor nasılsa millet gezsin.Çok dolmuşum ya haksız mıyım kızlar

Senin fazla fedakarlık yapman
diğer tarafın beklentileri
annenin fazla tepkisi tuz biber olmuş malesef.
Ailelere biraz mesafe koymak gerekiyor.
ve ailenize aile içi mevzuları çok anlatmayın ki eşinize bilenmesinler.

Birde mesela kreş olayını mevzu etmek yerine benzin almamayı tercih etseydiniz bu kadar yükselmezdiniz.

İnş kısa zamanda krizi atlatırsınız üzüldüm.

Senin fazla fedakarlık yapman
diğer tarafın beklentileri
annenin fazla tepkisi tuz biber olmuş malesef.
Ailelere biraz mesafe koymak gerekiyor.
ve ailenize aile içi mevzuları çok anlatmayın ki eşinize bilenmesinler.

Birde mesela kreş olayını mevzu etmek yerine benzin almamayı tercih etseydiniz bu kadar yükselmezdiniz.

İnş kısa zamanda krizi atlatırsınız üzüldüm.

Evet maalesef karşılıklı çok hatalar var inş düzelir

Cnm gecmis olsn
Ama eltin akıl etmeliydi bunları..
Aralarında belki baska bisey yok tmm ama ne bu samimiyet😏
Yeni evli adam ailesi bunlarında evi yuvası,düzeni var artk demeliydi.
Hayırlısı hakkınızda ,az bi zaman gecsin hersey yoluna girer,üzülme sen.

Sağol canım inş

Slm kızlar Allaha sukur evime geldim kv temizlik subu derken anca izin çıkmadan gelemiyoz niye ise valla bende her seferinde itiraz edip öyle geliyorum neymiş 9gun duracakmisim
Her seferinde de kavga edip geliyor bu sefer eşim babası icmis içmiş geldi eve kaynana ile kavga etti
Benimkidee ertesi günü biz gitcez gotur baba diye telefon etmiş yine içki içmiş benimde kızdı gitti hızlı trene bilet aldı geldi ve dün gece geldik
Pek sınırlı babasına kizgin

Selammmm
ne yogun bir bayram oldu öyle ya.

1.gün once annemlere cikip sonra gorumceme gectik.
su sevmedigim eltim ve cocuklarida orada.
(zaten ancak orada denk geliyorum)
kocasi gelmis atmiş oraya kahveye gitmis.

Gorumcem eniste falan biz sohbet ettik siyaset konustuk.
O ortalikda yoktu biz gelince cikmadi.
Aradan 15dk gecti odaya geldi esime x abi hosgeldin iyi bayramlar dedi bana demedi.
Ben soguk davraniyorum zaten ona, yaptigi hareketlerden zaten sevmiyorum bayram gunu böyle yapti.
Esimin gormesi iyi oldu.
Ben diyordum bak böyle yapiyor diye esime gördu simdi.

Ben de hic yuzune bakmadim orali olmadim yokmus gibi davrandim.
O da 5dk oturdu gitti baska odaya.
Bizi de yolculamadi.

Arabaya inince esim saydirdi arkasindan.
Terbiyesiz cahil bayram gunu yaptigi terbiyesizlige bak.
Ozaman hic odaya gelme falan saydirdi ben hic bisi demedim.

Esim zaten gorumceme kandil aksami telf. demiski lelli onunla gorusmek istemiyor, onun hareketlerini sevmiyor gorusmesinde demis.
Kesin gorumcem bunuda yetistirdi.

Ordan buyuk kaynima gectik..
Kusler ya onlarla
Hemen mevzular eskiler acildi.
Orada da abiye gaz verdim
Burada en buyuk ev abinin evi bayramda onlar kucukluk yapip abinin evinde toplanmali ilk buraya gelinmeli falan dedim.
Sirf abiyi gazlamak icin.
Adam zaten cabuk gaza geliyor eltimlerde hemen bana haklisinda onlarin evine ben gitmemde sildimde vs vs.
Orayida öyle hallettik.

2. gun anneaneme gittik.
mangallik aldik karpuz meyve falan.
Bende islak kek ve baklava yaptim.
annemin kuzeni var bize yakin semtte o da bayram ziyaretinden direk anneanneme geldi yanimiza.
Mangali yaktik semaveri yaktik.
sohbet muhabbet super oldu.
Yaslilarinda gonlunu aldik cok sevindiler.
yine yapalim diye aradi dun anneannem.

Sonra anneannemin evini toparladik yikadik sildik gec saat eve geldik.

3.gun sabah yola ciktik ben selale gol falan liste yapmistim.
Bastık düzceye cok yorucu ama guzeldi 4 selale gol gezdik.
aksam akcakocaya gectik otel ayarladik yoldan.
aksam sahili gezdik.
Sabah havuza girdik.
Ciktik otelden Bir iki mekan daha gazdik gec saat eve donduk.

Sanki hic gitmemis gibiyim ya.
cok guzel doga harikalari.
Serin guzeldi.

Bacaklarim hala agriyor 🙄
Bugun evi temizlemem lazim.
camasir asilcak
yemek yapilcak.

Guzel bir kacamak oldu nefes aldik azcik.

Esimin patronuda bayramin 2.gunu ariyorki biz hazirlik yaptik sizi bekliyoruz(mangal falan)
Esime dedim anneanneme gidicem ben gidemem valla onlarada sehir disindayiz demek zorunda kaldik.
Gittigimizde birakmiyorlat cunku gece 12den once eve donemiyoruz.

900tl harcamisiz sehir disi kacamaginda.
otel mazot giris ucretleri yemekler vs
disarida yedik ictik Allahim bir yerde bir tarhana corbasi ictim.
O tarhanaysa bizim ictiklerimiz neydi😒
yok böyle bir lezzet.
Sirf o corba icin oraya giderim yine.

Olagan geziler hep daha guzel oluyor ya.
Farkli lezzetler yerler kesfediyorsun.

Canım olayı anlattım aşağıları oku pek çözülecek gibi değil hayırlısı artık
Hayırlısı artık canim olanla ölene çare yok senin eşinin yüzü yumuşak bence art niyetli gelmedi ama bu kadar fedakarlık ediyorsun karşılığında kayınpederin bile annen hakkında biseyler söyluyo çok ayıpladım ben bizim kayinpederde biraz pavatsız bazen canımı sıkıyor eşim veriyo ağzının payını o susarsa ben cvp veriyorum öylesi iyi oluyo anladim bişey yapmayan iyi oluyor malesef bende en küçük gelinim en son evlendim 3 tane eltim var ezmeye çalıştılar ama yapamadılar😎😎

Hayırlısı artık canim olanla ölene çare yok senin eşinin yüzü yumuşak bence art niyetli gelmedi ama bu kadar fedakarlık ediyorsun karşılığında kayınpederin bile annen hakkında biseyler söyluyo çok ayıpladım ben bizim kayinpederde biraz pavatsız bazen canımı sıkıyor eşim veriyo ağzının payını o susarsa ben cvp veriyorum öylesi iyi oluyo anladim bişey yapmayan iyi oluyor malesef bende en küçük gelinim en son evlendim 3 tane eltim var ezmeye çalıştılar ama yapamadılar😎😎

Evet eşimin kötü niyeti yok yumuşak yüzlü hayırlısı bundan sonra iyi Beren olmaz onlara karşı kendileri kaybetti 😉

beren_naz beren_naz canim olayin ortasindan girdim ama esinin yegeninin arkadasini ve annesinide arabaya alma mevzusu dimi mevzu?
Ben zaten kresden almasini bile absürd bulup belirtmistim.
Annesi alsin servis diye bisi var falan falan diye.
Yani benim esim alsa surekli yegenini kresden ben istemem.

Eşin iyilik edicem diye bunu surekli hale getirebilir.
Yegeni ısrar edebilir x de bizimle gelsin diye.
Ben bu tarz muhabbetlerden hoslanmiyorum.

Kimsenin arabasina binmem.
Kimseye minnet etmem.
cok mu mecburum taksi ceviririm.
Benim kistaslarim vardir keske herkesin olabilse.

Bir defa bi adamin arabasina biniyorsun adam kim tanimiyorsun bile.
Millet gayet geniş.

Kızlar bu kavgaların olduğu gün 2 kere türbe ziyareti yaptık akşamına kavga oldu tövbe tövbe türbe mi çarptı ne.Bi de eltimin annesi un helvası yollamış onu yedim olaylar başladı günahı boynuna bişey mi yaptı kadın diye aklıma geldi annemin de gelmiş.Geçen künyemin üstü düşmüştü eşim yaptırmıştı.Köye adım attım gene düştü aradan 10 dk geçti geçmedi kolyemi takmıştım Zinciri koptu bi uğursuzluk oldu nazar mı oldu ne anlamadım
canim aklina o kötü olan seyi getirmede nazardan oluyor.
Ben buraya yazmiyorum ama eltim ve kizinin gözü bize cok fena degiyor.
Lavaboda duran bardak tam ortasindan göz seklinde patlamisti.
Etrafi duruyor bardagin sadece ortasi soook olmustum.
Eltimin kiziyla kahvalti ederken catal elimde 2'ye bolundu.
O bile sasirdi kaldi.
Catal 2ye bolunur mu?
ortadan ikiye bolundu.
Yine boyle cay iciyorduk mutfakda magnet durup duruken yere dustu cok korktuk.
Yillardir o magnetler buz dolb. durur hic de dusmedi.

Her geldiklerinde bisi oluyor ya bisi dusuyor ya kiriliyor.
Ben gozleri degiyor biliyorum.

Ama diger dedigini cok dusunme Allahin izniyle olmaz insallah.
Evini surekli sirkeli suyla sil.
Felak, Nas oku nazari alir.

İnsanlar malesef iyi niyetli degil.

Ben hep dua ederken Allahim önce en darda olana, hastane kapilarinda saglik bekleyene, evinde ekmegi olmayana ver yardim et diye dua ederim.

Herkes kalbinin ekmegini yer.
Sen icini bozma.

Dün musakka, pilav ve tavuk yapmistim.
Musakka bitti.
Bugun pazara cikicam tazefasulye alimde yapim bari.
Oglan evde 3 ogun yiyor artik.
Biraz fazla yapmam lazim yemek.

Ütü yapmam gerek.

Gecen eski bir komsu vardi oglu gelmisti oglumun yanina pc oynadi biraz.
Dadandi
Kadin ariyor x gelmek istiyor size diye.
Yokuz evde dedim.

Hic haz etmem böyle civkini cikaranlardan.
Surekli bahane bulucam.
Daha bayramda burdaydi ne bu ya.

Hep de bu tipler beni bulur sinir oluyorum.
Yuzum yumusak benimde hep ondan.

Kızlar günaydın. Dün piknik yaptık eltimler kayınvaldeler falan. Ahanda şuraya yazıyorum eltimlerin dahil olacağı son piknik olacak. Bir daha onlarla piknik mi asla. Kv ve görümceler aksine bana çok yardımcı oluyorlar beraber hepimiz birşeyler yapıyoruz ama eltim çocukları ve eşi huzursuzluk sebebi. Patavatsız konuşmalar, anlamsız sohbetler.. Yok yok iyi oldu bu gerekliydi. Piknik programını da ben yapmıştım. Neyse samimiyete hiç gerek yokmuş yine anladım

Kızlar günaydın. Dün piknik yaptık eltimler kayınvaldeler falan. Ahanda şuraya yazıyorum eltimlerin dahil olacağı son piknik olacak. Bir daha onlarla piknik mi asla. Kv ve görümceler aksine bana çok yardımcı oluyorlar beraber hepimiz birşeyler yapıyoruz ama eltim çocukları ve eşi huzursuzluk sebebi. Patavatsız konuşmalar, anlamsız sohbetler.. Yok yok iyi oldu bu gerekliydi. Piknik programını da ben yapmıştım. Neyse samimiyete hiç gerek yokmuş yine anladım
Ben de bu sene piknik olayini kaldirdim.
Ve eltimler yuzunden yani zaten birlikde gidiyorduk.
Mangal vs olmayacak.
Haa oyle sahile falan ineriz o ayri.
Mangali ben goturuyordum semaveri ben.
Ee biz isden geldik hazirlayamadik(aksamdan hazirlanabilir zor bisi diil) ben catal kasik koycam kap koycam.
Milletin enayisi benmiyim dedim.
Esime dedim bu sene mangal falan yok biz bize gider yakariz anneannemin orada falan yeriz.

Uyumsuz insanlarla bisi yapilmiyor.
Kendileri mangal yapalim diye yirtinip bana yikiyorlardi.

Valla iyi niyetimin son kullanma tarihi gecti dedim esime.
Ben izledim, gördum.

Ben de bu sene piknik olayini kaldirdim.
Ve eltimler yuzunden yani zaten birlikde gidiyorduk.
Mangal vs olmayacak.
Haa oyle sahile falan ineriz o ayri.
Mangali ben goturuyordum semaveri ben.
Ee biz isden geldik hazirlayamadik(aksamdan hazirlanabilir zor bisi diil) ben catal kasik koycam kap koycam.
Milletin enayisi benmiyim dedim.
Esime dedim bu sene mangal falan yok biz bize gider yakariz anneannemin orada falan yeriz.

Uyumsuz insanlarla bisi yapilmiyor.
Kendileri mangal yapalim diye yirtinip bana yikiyorlardi.

Valla iyi niyetimin son kullanma tarihi gecti dedim esime.
Ben izledim, gördum.
Aynı şeyleri yaşıyorum sürekli. Ama tak etti. Eşim saatlerce mangalda mahfoldu. Çocuklar kızımı seviyorlar ona lafım yok ama uyutmadılar, peşimden iki dk ayrılmadılar. Hiçbirşey anlamadım piknikten. Bütün piknik malzeme ve yiyecekleri de ben hazırladım. Gözüme gelmiyor afiyet olsun ama işte bu kadar şeyin üstüne saçma sapan hareketler kaldırılacak gibi değildi. Neyse dediğim gibi gerekliydi bana bu.

Back
X