Küçük Düşün Büyük Olsun!

Bizde haftaya taki alcaz .
Nişan munasebtiyle.
Esime ceyrek falan alma ya gr. ya para tak dedim.

Esime gömlek aldim babalar gunu icin.
Lcw gomlekleri 45den basliyor.
45tl baydim.
gecen sene 20-24.90 aliyordum yaw.
Kendime pant ariyorum yazlik ince beli lastikli kot ben yazin hic giymem.
likrali falan spor tarz giyerim.
o da 79.90 lcw yuh ya.
Butiklere bakicam.
2 tane ihtiyacim var.
Haki istiyorum hic yok digerinide gri istiyorum.
Tabi bulursam.

Alirsam bu yaz yeter bana pant.ve tshrtler
esofman takim alicam sadece.
Onu esimle alicaz tura yakin zamanlarda aliriz.

Ben kamp sandalyesi masasi bakiyorum netten.
2 sandalye 1 masa tkm almak istiyorum.
Biz hafta sonu geziyoruz ya arabanin arkasina aticaz giderken yanima yicek bisiler alicam manzara mi buldun otur.
taburede var 3 tane.
Niye daha once almadik bilmem.
Kafama yeni dank etti.
sicak su icin mak. var arabada iyi oluyor termisda cay bile yaparim.
piknik seti geliyor a101 e 6kisilik ondanda alicam.

Bir mekan daha buldum temmuzda oraya kacicaz yine 1gunluk yemegi bu sekilde halledicem.
Hatta esime erken gidelim kahvaltilik koyarim evden otururuz hemen bie dere kenari kahvalti ederiz dedim.

Bu tarz yazlik yerlerde yemek olayi fahiş oluyor.
Zaten 1 porsiyonla doyuyoruz
Yine canimizin cektigi bisi olursa yeriz o ayri ama.
Kek,pogaca,börek,kurabiye hepsi arabada durur 1 gün nolcak.
al bi ekmek koy kahvaltiligini ye.

Gezmelerde mazot paramiz olur gider en azindan 2 gun harcicamiz yemek paramiz olmaz.

Köyde de lazim oluyor atariz sahile yeriz kekimizi pastamizi.

kpderime aldk lcw den 44 tl Lakost,valla içim acıdı.

Koci eve kablo tv bağlatalım diyo
Annemlerın evde var,kısın bizde bakcak ya ,sıkılır o simdi dedi.
İzledği kanallar yok bizde dedi.
Aksm söyledik.
Ben tv izlemeye gelmiyrm oraya dedi:)
Kocinin ek hesap faizi yine 185 tl gelmis
1500 tllik hesaba nası böyle faiz geliyor anlamıyorm
rapor parası cıksn ilk onu kapıcam valla.
Doguma 3000 tl kadar ayırcm,2500 karttan cekerz dedik.Rapor paranı veriyosn,takılck çeyrekler senin dedi:)
Bileeenzik yapcm:)Kısmet olursa.
Harcanıp gitmesin.

tr lelli gecmiş olsun canım dedeciğine cabaucak atlatır insallah bol ilikli kemik suyu kaynatın corbası iyi gelir şifa olsun inşallah.
babyloading87 anne sizin içib geliyorsa rahatını düşünmeniz ne güzel istemem dediğine bakma mutlu olmuştur. benim de cocuklarıma anneciğim bakıyor sigortasını ödüyorum 5 yıldır emekli olcak 2 senesi kaldı inşallah istemem demişti ama sabah aksam dua ediyor ben bakıcıya versem 2 -3 katını vercektim anama helalı hos olsun emekli olsa da torunlarına harcayacak zaten elinde parası olsun babama bile muhtac olmasın istiyorum. Ettiği duanın haddi hesabı yok allah onları basımızdan eksik etmesin.

Süper fikir.zaten para yemek için oturulan mekankara gidiyor.heleki son zamanlarda doğru düzgün bişey yemek istesek 2 kişi 100 tl yi buluyor,hatta geçtiği oluyor.onun yerine mazot parası yapar bol bol gezersiniz

Merhaba
Ekonomi sayfalari ilgimi cekiyor, sizin sayfaniza da bakayim, tasarruf yapayim bir seylerden dedim. Sohbetiniz ilk sayfadan beri o kadar sicak geldi ki, cogu sayfayi okuyarak bazisini atlayarak buraya kadar geldim :))
tr_lelli Canim senden ogreneceklerim var.
Buzluga yiyecek koymayla ilgili calismam gerekiyor, notlarimi yazdim :)) Bir de yasadigin manevi degisimi saskinlikla gördüm, ben de yolundan gitmeye niyetlendim, esmalar, tesbihler not ettim, cekmeye basladim:) Sen ne güzel ne iyi bir insansin öyle, burdaki arkadaslara da tavsiyede bulunup kendilerini iyi hissetmelerine vesile oluyorsun, masaallah sana. Insaallah hayatlarımız güzel olsun, gerceklesmeyen isteklerimize "vardir bir hayir" diyebilelim ins. tevekkulle. Ve umarim ben dahil herkes borcundan-derdinden kurtulsun tez vakitte umarim.
Sana şunu soracagim; buzluga kurabiyeyi nasil koyuyorsun, poset mi saklama kabi mi kullanıyorsun? Poset kullansam duz durmaz da kirilma vs. olur mu kurabiyede acaba.

Hay çok yaşa sen kahve içiyordum okurken gülmem tuttu döķtüm hep

Annemin ay sonu doğumgnu
Hediye alıncak,
Yarın kızlarla yemeğe cıkcam ,doğurmadan sen görüşelim dediler 70-80 orda gider.
Valla evdeyken nası yetiscz bilmiyorm
Doğum borcu falan ocağa kadr yine borç öducez

bende babalar gününe ilkkez hediye aldık esime bu sene istemiyordu gittik c tesi oglusla avm yi talan ettik çok pahalı ya lcw bile ilk oraya baktım beğenmedim en son colin s e girdik indirim vardı kumaş pantolon aldık 100 du 80 e aldik ihtiyacı da vardı pek sevindi

Valla ya ıncecik penye 35 tl defactoda
dedim 50 verelim bari giysin bikac kezz
Bizde cıok baktk 10 tllik seye 29 yazmıslar

Öncelikle cok tesekkur ederim güzel sözlerini, bakis aciniz icin Allah razı olsun.
Bunu buralardan oralara kadar hissettirebildiysem ne mutlu bana.
Hosgeldiniz
Disaridan okuyunca o yasanan seylerin sonuclari guzellikleri daha iyi anlasiliyor.
Bu sebeple maneviyatin önemini bendeki yerini herzaman söylerim.

İnsaniz nitekim neler yasadik/ yasiyoruz/ yasayacagizda.
Önemli olan bunlarin sabır gerektirdigini bilip tam tevekkulle Rabbime siginmak.
Hepsi gelip geciyor insan tecrube ettikce, asla olmaz dedigi seylerin oldu sevincini yasadikca daha da cok baglaniyor Rabbime.

Tasarrufla devam edip maddi birikime bu ara agirlik veremedim malesef.
Ama manevi birikimimim benim en büyük zenginligim oldu.

Namazimi duzenli eda edebilmek bile(cok defalarca kilip malesef birakmis biri olarak) beni cok cok mutlu ediyor.

Kurabiyeleri ben posetle saklamistim buzlukda.
Buz. posetine koyup bir pipet yardimiyla vakum yapin.
ozaman buzlukda kayma vs olmuyor.

Ama genelde buzluga atmaya pek kalmiyor bende.
saklama kaplarina koyup disarida mufaza ediyorum.
Uzun sure dayaniyor genelde bitiyor bizde zaten.

Bu mesela gecen hafta yaptigim cevizli un kurabiyem.
Masallah bereketli cikiyor böyle 1 ay duruyor bayatlamiyor kapakli saklama kabinda

Börek, pogaca,acma koyarkende yukarida yazdigim poset yöntemini kullaniyorum

Süper fikir.zaten para yemek için oturulan mekankara gidiyor.heleki son zamanlarda doğru düzgün bişey yemek istesek 2 kişi 100 tl yi buluyor,hatta geçtiği oluyor.onun yerine mazot parası yapar bol bol gezersiniz
Esimde sagolsun bana ayak uydurur.
Ben mekan bakacaksamda onceden fiyat alirim zaten arar.
Mesela bayramda 1 gece kalmalik kacamak yaptik otele falan para vermeseydik daha az harcardik.
Yediklerimizi hep uygun ama guzel yerlerden yedik.
Mesela 5tl koca bir kase tarhana corbasi ictim omrumde oyle guzel corba icmemistim.
16tl yaninda patatesi pilavi falan kofte yedik.
15tl karadeniz pidesi yedik karisik ve ben bitiremedim bile.
Bakarim fiyata mekana.

Ama yanimda yapsam gotursem kek pogaca acma ekmek arasi kofte falan esimle yeriz insan doyuyor.

Yine giderken kuruyemisimi, meyvemi, biskuvimi, sakiz seker hepsini komustum.
Arabada atistirdik.

Ama su kamp samdalyesi masasiyla daha cok manzara yakalamak istiyorum.
Yiyecek konusunda da kendimi gelistirecegim.
Hani yolda ne bozulmadan dayanir, ne koyabilirim.
Belki su canta seklinde termoslardandan alabilirim marketlere uyguna gelirse.

Ahh zaman nasil gecti bebekti hamilelikdi dogum yaklasmis yaw.
Saglikla gelsin prenses kuzu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…