• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük Düşün Büyük Olsun!

Benim dedem ve babannem 1 yatak 1 yorganla ist. gelmisler.

Köydeyken kaynanasi yuzunden cocugunu kaybetmis(halamdan sonra bebek kaybetmis kizmis sonra dogum yapmis o da kizmis sen hep kız doguruyosun diye resmen bakimsizlikdan ölmus kaynanasi baktirtmamis babannem tarlaya gidiyormus sabah aksam geliyormus eve yevmiyeli baskasinin bahcesinde calisiyormus)
Istanbula gelmisler babam olmus
sifirdan baslamislar arsa alip ev yapmislar.
Dedem fabrikaya girmis babannem yine bahce islerine gitmis.
Dedemi tanimadim ven 1.5 yasindayken ölmus.
Ama herkes cok anlatir iyiligini.
Babanneme dermis ki keske findik fistik olsan cebime koysam seni nereye gidiyorsam yanimda göturebilsem.
Okadar severmis yanindan ayirmazmis.
Genc olmus 49yasinda.
Babannem bizimle yasamisti olene kadar.
O da hep nurlarda yatasıca diye bahsederdi dedemden.
Hic ismini soylemezdi.
Hep Nurlarda yatsin derdi.

Ahh bu es ailesi baskisi acaba kac asirdir var.
Neler yasatiyorlar böyle bizelere,insanlara.
Niye , neden hic bilmem.
Nurlar içinde yatsınlar.
Sanırım insanlık tarihi kadar eski bu aile baskısı durumları :)
Çevremde bakıyorum da bazen herkes aşağı yukarı aynı şeyleri yaşıyor.
Kimisi çok mutlu, kimisi mutsuz, kimisi de ayrılmış.
Şu sonuca vardım en sonunda ben, herkes benzer durumları yaşıyor, güç savaşları veriyor. Sinirleri sağlam olan, evliliğine, ilişkisine sahip çıkan, doğru insan için mücadele eden kazanıyor. Hele de sevgi varsa gercek sevgi kimse engel olamıyor birşeye.
Zamanla taşlar yerine oturuyor.
Rabbim herkesin evine mutluluk, huzur versin.

Hava mı sıkıntılı nedir esimde bende canım sıkılıyo diye dolandik durduk evde.
Uykularda kaçık
Yedikde yedik sıkıldıkca.
karpuz,kiraz,cips,dondurma.
Mide corba oldu.
Abdest alip 2 rekat namaz kilim bari.
Tesbihde bugun epey cektim.
Havalar bunaltti bizi.
Evede kapandim ben kac gundur.
Bayram gelsede esimde az dinlenirdi.

Son düzenleme:
Nurlar içinde yatsınlar.
Sanırım insanlık tarihi kadar eski bu aile baskısı durumları :)
Çevremde bakıyorum da bazen herkes aşağı yukarı aynı şeyleri yaşıyor.
Kimisi çok mutlu, kimisi mutsuz, kimisi de ayrılmış.
Şu sonuca vardım en sonunda ben, herkes benzer durumları yaşıyor, güç savaşları veriyor. Sinirleri sağlam olan, evliliğine, ilişkisine sahip çıkan, doğru insan için mücadele eden kazanıyor. Hele de sevgi varsa gercek sevgi kimse engel olamıyor birşeye.
Zamanla taşlar yerine oturuyor.
Rabbim herkesin evine mutluluk, huzur versin.
Amin canim.
Herkes yuvasinda asla 4*4lük degil emin ol.
Ama kader mi kısmet mi alın yazisi mi iste.
Yasanacakmis öyle dusunmek lazim.
Ve suna inan insAllah 1 sene sonrada yazisiyor oluruz eger biterse bile bu hallerini gulerek animsarsin.
Cunku gercekden zaman ilaç.

insan zamanla soguyor, bazi anlari siliyor hafizasindan, geriye bakinca neye uzulmusumde bukadar yipratmisim diyorsun.

Tek taraflı mücadeleyle malesef incinen hep sen olursun.
Karşında azicik kipirti goremeyince bu sana zarar verir
Birini kosulsuzca surekli idare edebilmek sabır istiyor.
Şu raddede esin 1 adim atmadigi icin ben esini suclu buluyorum.
Yani senin yerinde ben olsaydim ben su saatden sonra gorusmezdim.
Cunku sen bir sansi hakkettiginizi belirtmis oldun dolaylida olsa.

Erkege sukadar gururu inadi ben yakistiramiyorum acikcasi.
trip küsmek falan erkekde hos durmuyor.

1.5 aydır sizii yildirmaya çalışmış bence hani sorun. Onda değilde sende olsun diye hani aklınca senin vijdanen rahatsız olmanı istemiş bence o kavgadan sonra zaten boşanmayı düşünmüş siz elinizden geleni yaptınız olmuyorsa olmuyordur evet büyük heveslerle evlendiniz ama gerçekten böyle biriyle de hayat geçmez bir kere onun bu baskılarına boyun egerseniz hep bunu yapmanızı bekleyecek.evet sizde de hata olabilir ama insanız sonuçta namussuzluk yapmadınız hırsızlık yapmadınız böyle tartışmalar boşanmaya sebeb bile değil
Emin olun sizin ona ihtiyacıniz yok ayakları yere sağlam basan bir kadinsiniz kendisi kaybeder hakkınızda hayırlısı olsun inşallah
Evet dedim ki o zaman ilk kavgada niye geldin barıştın benle sabahı dedim.Ben ayrılmak için gelmiştim de sana acıdım dedi o yüzden barışmış adam planlıymış

Evet dedim ki o zaman ilk kavgada niye geldin barıştın benle sabahı dedim.Ben ayrılmak için gelmiştim de sana acıdım dedi o yüzden barışmış adam planlıymış
Rabbim her şeyin hayırlısını versin inşallah.unarim aklı başına gelirde gelip düzeltmeye çalışır bu durumu eminim o adım atsa sizde en azından evliliginize bir şans veririsiniz üzülmeyin ne olur zor olur ama atlatılır nihayetinde kimse vazgeçilmez degil
Uğruna evliliğini bitirdiği yengesi, kardeşi ,ailesi hayatına kaldığı yerden devam edecek çok merak ediyorum eşiniz o zaman pişman olacak işte

Amin canim.
Herkes yuvasinda asla 4*4lük degil emin ol.
Ama kader mi kısmet mi alın yazisi mi iste.
Yasanacakmis öyle dusunmek lazim.
Ve suna inan insAllah 1 sene sonrada yazisiyor oluruz eger biterse bile bu hallerini gulerek animsarsin.
Cunku gercekden zaman ilaç.

insan zamanla soguyor, bazi anlari siliyor hafizasindan, geriye bakinca neye uzulmusumde bukadar yipratmisim diyorsun.

Tek taraflı mücadeleyle malesef incinen hep sen olursun.
Karşında azicik kipirti goremeyince bu sana zarar verir
Birini kosulsuzca surekli idare edebilmek sabır istiyor.
Şu raddede esin 1 adim atmadigi icin ben esini suclu buluyorum.
Yani senin yerinde ben olsaydim ben su saatden sonra gorusmezdim.
Cunku sen bir sansi hakkettiginizi belirtmis oldun dolaylida olsa.

Erkege sukadar gururu inadi ben yakistiramiyorum acikcasi.
trip küsmek falan erkekde hos durmuyor.

Aynen canım ben artık nasıl kurtulayım zarar almadan bunun derdindeyim

Hava mı sıkıntılı nedir esimde bende canım sıkılıyo diye dolandik durduk evde.
Uykularda kaçık
Yedikde yedik sıkıldıkca.
karpuz,kiraz,cips,dondurma.
Mide corba oldu.
Abdest alip 2 rekat namaz kilim bari.
Tesbihde bugun epey cektim.
Havalar bunaltti bizi.
Evede kapandim ben kac gundur.
Bayram gelsede esimde az dinlenirdi.
İki gündür çok sıcak resmen oturduğum yerde terliyorum birde bayram tatili yaklaştıkça iş güç cekilmez oluyor İstanbul'un havasi

valla olanlara o kadar şaşıyorum ki... sanırım evlenmemeyi düşünmek hep en iyisi gibi geliyor. tabi nasipte varsa elbet olur ama sırf bu sebepler yüzünden evlenmeyeceğim diye kaç kere dediğim ve diyorum da... tabi kurulan evler hiç bozulmasın diye dua ederiz ama olmayınca da olmuyor maalesef. öyle zamanlarda fazla ileriye gidilmeden bitmesi daha iyi gibi sanki. tabi buradaki evli ablalarımın da tecrübeleri, yaşanmışlıkları var. ne desem boş gelir onun için. :)

Camım o adımı bugün attım görüşmek istedim.Resmen yalvardım anlatacaklarım var dedim hiç mi sevmedin beni bana ayıracak 5 dk n bile yok mu dedim hatta ileri gidip blöf yaptım gebeyim dedim de adam Nuh dedi peygamber demedi bu saatten sonra ben de istemiyorum artık

Bana yazma demiş bence bu yeterli bile. Fazlasını bile yaptın ve haklısın. Zaten ayağına gidip yalvarsan biraraya gelsenizde ne senin ona güvenin bağlılığın kalır ne de eski sevgin olur. İmsanın da bir gruru var. Bundan sonra görsün nasıl güçlü olduğunu

Hepinize kucak dolusu sevgiler
Özledim buraları
Son zamanlar pek iyi geçmiyor
Arada okuyorum ama yazacak enerjiyi bulamıyorum
Buralarda keyifsiz
Umarım hepiniz iyi olursunuz
Güzel günlere hızla kavuşalım

valla olanlara o kadar şaşıyorum ki... sanırım evlenmemeyi düşünmek hep en iyisi gibi geliyor. tabi nasipte varsa elbet olur ama sırf bu sebepler yüzünden evlenmeyeceğim diye kaç kere dediğim ve diyorum da... tabi kurulan evler hiç bozulmasın diye dua ederiz ama olmayınca da olmuyor maalesef. öyle zamanlarda fazla ileriye gidilmeden bitmesi daha iyi gibi sanki. tabi buradaki evli ablalarımın da tecrübeleri, yaşanmışlıkları var. ne desem boş gelir onun için. :)
Birine koşulsuz katlanabilmek,
Aynı düşüncede olduğun biriyle karşılaşmak,
Doğru insanı bulabilmek zor..
Ama Allah ne yazdıysa alnımıza onu yaşayacağız.
Rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın.

Birine koşulsuz katlanabilmek,
Aynı düşüncede olduğun biriyle karşılaşmak,
Doğru insanı bulabilmek zor..
Ama Allah ne yazdıysa alnımıza onu yaşayacağız.
Rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın.
Rabbim herkesin gönlüne göre versin
Karamsar olmayın kızlar :)
Alnimiza yazılanı güzel yaşamak biraz da bize bağlı. Hayata ve insanlara karşı yapıcı olmak, kırıp dökmeden önce dinlemek, anlamak ve anlatmak çok önemli.
Bazı durumlarda bizim de mücadelemizi görmek ya da kıymetini bilmemiz için zorlaştırır gibi olur ama en iyisini verir hepsi bu.
Sevmek, sevilmek, mutluluk, güven, huzur, saygı herkesin istediği ama hep karşımdaki yapsın diye beklediği için koca ömrü heba eden mutsuz insanlarla dolu bu hayatta siz doğru olun, pozitif ve adil olun.
Ve sevin çok sevin, önce kendinizi sevin, Rabbimin sevdiği kullarından olun. Gerisi güzel olur.

Rabbim herkesin gönlüne göre versin
Karamsar olmayın kızlar :)
Alnimiza yazılanı güzel yaşamak biraz da bize bağlı. Hayata ve insanlara karşı yapıcı olmak, kırıp dökmeden önce dinlemek, anlamak ve anlatmak çok önemli.
Bazı durumlarda bizim de mücadelemizi görmek ya da kıymetini bilmemiz için zorlaştırır gibi olur ama en iyisini verir hepsi bu.
Sevmek, sevilmek, mutluluk, güven, huzur, saygı herkesin istediği ama hep karşımdaki yapsın diye beklediği için koca ömrü heba eden mutsuz insanlarla dolu bu hayatta siz doğru olun, pozitif ve adil olun.
Ve sevin çok sevin, önce kendinizi sevin, Rabbimin sevdiği kullarından olun. Gerisi güzel olur.
Mücadele etmeden olmuyor, hayatimizin her köşesinde, tüm zorluklara karşı.
Bende pozitif, iyimser olmaya çalışırım.
Doğru diyorsun, karşı taraftan bekliyoruz biz çoğu zaman, o yapsin o söylesin diye.
Duygularıma engel olmadım bu zamana kadar özellikle ikili ilişkilerde,istesem de olamam kii:)
Canım kendim tâbi öncelikle :KK66:

Camım o adımı bugün attım görüşmek istedim.Resmen yalvardım anlatacaklarım var dedim hiç mi sevmedin beni bana ayıracak 5 dk n bile yok mu dedim hatta ileri gidip blöf yaptım gebeyim dedim de adam Nuh dedi peygamber demedi bu saatten sonra ben de istemiyorum artık
Beren kocan cok inat😟
İsyerine falan neden gitmedin?
Konusmak istiyorsam,gider otur bakalım soyle derdim ben olsam.
Hayırlısı olsnn hakkınızda cnm🙏🏻

Gunaydınnn gızlarr
Dun kvdemle takıldım🤦🏻‍♀️
Allahım kadın susmuuo
Sabahtan saglık ocagına geldi benle
Kp hastaneden cıktı,kocş dedi
Aksam gidelim
Yemege kaldık
Dün yine ıvır zıvır 200 tl gitti🤦🏻‍♀️
2 gun köydeyim
Persembe kuafore gitcm yine
Kpder bana kurban almıs
Bugun bakck koci gıdıp
Dedim gecen sene bana kesildi
Kociye keselim😂
Gitsin alsn kessin kendine dedi😅

Hepinize kucak dolusu sevgiler
Özledim buraları
Son zamanlar pek iyi geçmiyor
Arada okuyorum ama yazacak enerjiyi bulamıyorum
Buralarda keyifsiz
Umarım hepiniz iyi olursunuz
Güzel günlere hızla kavuşalım
Seni gorunce cok sevdigim bir arkadasimla ayri semtlerde oturuyorumusuzda sık görusemiyomusuz gibi oluyor😊
Hayir olsun insAllah

Belki bir dua
çokca dua
içten edilmis bir dua
Herşeyi degistirir bilemezsin..

20190730_075047.webp

Back
X