Karadenizde bile palamut yok balik cesidi yok.Bu gün balık sezonunu açtık ama çok pahalı televizyonda balık bolluğu yaşanıyor diyor deniz kıyısına yakın bir yerde oturmamıza rağmen çok pahalı. Yanına limon ve kıvırcık 100 tlye yakın bir para döktük 4 kişilik bir aile için sonra enflasyon düşüyor ben niye hissetmiyorum. Kusura bakmayın kızlar yazmasam içimde kalıcaktı. önceden balıkları fazla fazla alır annemlere giderdik hep beraber yiyelim diye şimdi doğru eve geliyoruz.
Ben geri geri okuyorum yeni gördumkızlar kızlar ah kızlar.. başıma gelenler.. bakıcı ayarlamıştık eşimin kuzeni.. o iş olmadı.. şimdi başka biriyle anlaştım kızımı oraya bırakacam sabahları.. kv ile sıkıntılar aldı başını gidiyor. yoluna girmesi gereken çok şey var. Hayırlısı diyorum ve üstüne çok yorum yapmak istemiyorum.
bugün kızımın doğum günü.. akşam ufak bi pasta alıp keseriz. işsizlik maaşımı çekip yarım alacaktım. bugün alayım da kızım adına saklayayım.. ona yapacam bütün birikimi.. rabbim kullanmayı nasip etsin..
Rabbim herkesin evladına sağlık ve uzun ömür nasip etsinn..
Benim annemde karismadi buyuk olan ve kocasi yamyam gibi yediler anneannemleri.zelalke şimdi öncelikle hayırlısı olsun yeni bakıcınız bence gün boyu sizde olacak ya öncelikle kayınvalidenize ne ücret veriyor iseniz onu verin. Ocak-2020 de 800 gibi bir rakam verin ve adını koyun her sene Ocak ayında bir artış yapacağınız bu artışı onun da kabul edeceği bir meblağ olabileceği konusunda garanti verebilirsiniz bence dini bayramlarda el harçlığı verilebilir. 200-250 gibi erzak almadan elden verilirse daha çok işini görür gibi geldi. Fikir sorduğunuz için yazdım umarım yardımcı olmuşumdur.
babyloading87 tamam harcama biraz fazla olmuş ama süt yapacağı için mazur görülebilir bir tarafı var. Afiyet şifa olsun kızınıza da kan olsun can olsun.
tr-lelli biliyormusun üç aşağı beş yukarı herkesin evinde aynı konuda huzursuzluk var. Sevdiğim bir söz var 'İhanet Ailede Başlar' diye benim canımı da annemin kardeşleri arasında kullanılması ve haksızlığa uğramasından sonra aynısı benim başıma gelmesi ve annemin bunu kabul etmemesi geliyor inkar ediyor. Sana böyle yapılmadı diyor. Allah görüyor annem dedim senin evinin altındaki katta senin kızın benim kızkardeşim oturuyor kendi evi kirada babamın dairesinde oturuyor.
Ama annem ihtiyacı var diyor ben babadan zengin değil kocadan zenginim ya dedim benim ihtiyacım yok. Bak yine anlamıyorsun diyor. Bende en sonunda 'Kızlar annelerin kaderini yaşarmış' dedim. Ama beni duymuyor anlatıyor da anlatıyor. Sonra hanginizi ayıra bilirim diyor. Birde son kat da oğlununmuş. Bende ne dertliymişim kusura bakmayın kızlar zamanınızı aldım sizlerin de.
Aynen öyle yıldönümünde balık yemege cıktık 180 tl hesap geldi.Bu gün balık sezonunu açtık ama çok pahalı televizyonda balık bolluğu yaşanıyor diyor deniz kıyısına yakın bir yerde oturmamıza rağmen çok pahalı. Yanına limon ve kıvırcık 100 tlye yakın bir para döktük 4 kişilik bir aile için sonra enflasyon düşüyor ben niye hissetmiyorum. Kusura bakmayın kızlar yazmasam içimde kalıcaktı. önceden balıkları fazla fazla alır annemlere giderdik hep beraber yiyelim diye şimdi doğru eve geliyoruz.
Hoşgeldin güzellikSağ salim evimize geldik.
7 saat surdü yolculuk.
Böyle yol yoruncada iyikide ev almamisim diyorum
Ayrangonullumuyum neyim.
Orada dibim dusuyor ama yollar git geller mesafe sık gidemicek olusumuz falan dusununce amaaan diyorum.
Bu sene yollar nasil buyudu gozumde nasil anlatamam.
Turdan donerken otobusde bu nasil Bolu yaw git git bitmedi gidince haritadan silicem demisim ama sesli soylemisim nasil darlandiysam baya gulmuslerdi bana.
Bugunde Bolu yine bitmek bilmedi.
Cok kastim galiba kendimi gelince istifra ettim.
O yollar bitmiyor ya böyle sinirimden cikip bagirasim geliyor o derece bunaldim bu sene.
Bi gun Sinop'a gectik Allahim orasida 2saat 15dakika.
donusude var yine mafoldum.
Memleketden ekmek dahi alamadim en uzulduklerimden.
Sabah aliriz dedik unuttuk
fasulye,patlican,domates,helva falan aksamdan almistim.
Sarimsak memleketi sozde kilosuna 35tl dedi ben şok.
Almadim.
Hediyelik helva aldim.
Tereyag 50tl dedi onuda almadim.
Kestane bali aldik ama 135tl kilosu.
Ilaçtir bizde bu bal bilen bilir.
şifadir.
Gormek istedigim 1 kanyon vardi 1 de camteras ama o yol uzayacakti 2 saat daha aman kalsın dedim.
Uçak kadar temiz bisimi var ya bin hooop in.
Ama havaalani malesef bizim koye 2 saat.
Ben 35yas yolun yarisi moduna girmisim genşler.
Hızlı mi yasadim ne
Tüm kış yatıcam.
Oğlumun kırtasiye eksigi var(okul acilinca belli olur artik eksikler)
Kuzum sinav seviyesinde en iyi subeye dusmus.
A subesinde.
Umarım devami gelir lise hayatinda da hep basarili olur.
Evi gorseniz hersey heryerde.
Bu arada kusumuzda bizimle koydeydi bizimle gitti geldi
Valizleri bile acmadim midem kotu olunca dokunmadim.
Yarin beni baya is bekler.
Valla yinede herkes kendi evine yakisiyor.
Kendi evin, eşyan falan öz kardesin dahi olsa olmuyor baska evde.
Lelli internet den kimden alıyorsunAhh bu zamlar, birikim, odemeler ben bi ortami sakinlestirim bi okul falan baslasin kendime bi hesap olusturacagim..
Hesap kitap yapmam lazim.
Eksik listesi:
fatura genelleri
zulada eksilenler
deterjan eksikleri
Gıda eksikleri
Acil alinacaklar(dus basligim kirildi mesela bu acil)
(su bardagim az kaldi su barg. almam gerek)
Oğlanin okul masrafi, eksikleri
Acil olanlari yazip almam gerek.
Gerisi icinde bir limit ayarlamak istiyorum.
Kendimi denicem bakalim.
Buzluk icin tereyag almam lazim int. aldigim bir site vardi begenmistik orada 36tl.
kargosuda var tabi ama 3-4kilo alirim bir almaya baya epey gider.
Çok pahalı gelmiş iki kişi ğöki yokAynen öyle yıldönümünde balık yemege cıktık 180 tl hesap geldi.
Alkolsüz bide.
Esim hamsi yedi,ben cipura.
Karagöz falan yesek herhlde 500 gelcekti
Hosbuldum canimsHoşgeldin güzellik
Özledik buralar sessizdi
Sarımsak burda 40 tl idi kilosu
Her şey çok pahalı
Tatil üste olunca yol yorucu oluyor lellim haklısın
İyi yaptın ❤
atarim sana ozelden canim.Lelli internet den kimden alıyorsun
Bende Trabzon da balkabağı diye bir yer var ordan alıyım diyorum
Karadeniz’in peyniri yağı kadar daha güzeli yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?