Daha neler goruluyo cnm ya ummadığın şeyler söyleyebiliyorum ama zamanla sende onun karakterine göre veriyorum lafını hiç çekinmez söylerim lafimi sustum noldu ben kötü oldumAy cok enterasan Hic beklemiyordm böyle mama hesabı yapsn faln
İste kadın calısmasn da ne yapsnnn
Evt aslında normalde laf söylemezdim
Ama artk tutamjyorm
Bugun bir arkadasının karısı dogum yapmıs,onlarında ilk torun falan dedi
Kvdesine tasınmıslar dedi
Dedim anneAnne mi babannemi
Anneannymis dedi
Tabi ya ne olacagıdı dedim babanneler yatsın dedim
Gülüyo ama kızıyo icten ice biliyorm
Artk laf ta soylemezsem catlarımm
Ay veriyorz valla catlasın mı cocuk,ac yetmiyor sütüm
ne güzel yazmışısın lelliSelammm
Güne enerjik basladimmm.
Enerciii saçıyorum yanasin yamacima
Mutfagimi topladim
Bulasik mak. calistirdim
Oglanin odasi ve y.odasini topladim actim camlarini.
Oturma odasina gectim.
Kendimede yumurta attim ocaga haslaniyor.
Oglum kofte patates istedi(sabahdan menü veriyor) onu yapicam.
Yukarisi nasil siyah oldu sonra niye böyle normale döndü onuda bilmiyorumneresine bastiysam.
Dün aksam sevdigim bir ablam var ondaydim.
Esim maca gidecekti beni de oraya birakti.
Okadar iyi geliyorki o ablanin enerjisi bana sanirim iyi geldi.
20 senelik ablam liseli zamanlarimi bilir.
Eline buyuduk nerdeyse.
iyiki var Allah dert acı gostermesin ona.
Zikirmatigimide taktim zikirlerimi cekiyorum bir yandan.
Bu havalari pek seviyorum.
Hafif usuten mayhoş havalar benim havalarim ee ekim dogumluyum benim mevsimim
Sabah 6.30 da camasir topladim nasil usuttu hirka giydim.
Oglum 35tl daha kitap parasi istiyor.
Esim sabah ula evlat sen bizi carpiyomusun napiyosun diyo
Esime Liseye hizli bir giris yaptin ne hissediyorsun diyorum.
Hislerimi kaybettim hissizim diyor
Adam zaten artik gune Ee bugun ne parasi veriyoruz diye basliyor
Allah nesemizi eksik etmesin evlerimizden.
Sgaligimiz yerinde olsun gerisi bomboş
dogru dedinHayırlısıı hakkınızda berencim
Valla evlilik demir leblebi
Yut yutabilirsen demisler ya aynen öyle
Sürdürmesi zor,ayrılması zor
Cocuk olmadan bitmesi en hayırlısı
O insanlar hic degismiyor.Günaydın kadınlar kulübünün en tutumlu en vefakar anneleri. Bugün bende ev halkını geçirince hemen evi toplayıp havalanırdım evimi Pazartesi ve Cuma günü dip bucak temizliyorum hafta içide dökülen yerleri tekrar geçiyorum. Zira ev halkı benden şikayet konusunda muzdarip çok temizlik yaptığımı söylüyorlar. Ama hiçbiri yardım konusuna yanaşmıyor. Neyse akşama kıymalı yumurtalı hazırlandı yemek saati sadece yumurtasını kırıp servis yaparım. Yayla çorbası yaptım çünkü öğlen de yemek yok ben yerim. Kabak yemeği yaptım içine küçük bulgur köfteleri yoğurdum çünkü kızım böyle seviyor salata olarakta börülce ekşilisi istedi. Tatlı olarakta aşure getirdi annem meyve de çok. Çok şükür bin şükür yemek çok Rabbim sağlıkla sıhhatle tüketmek nasip olsun. Babyloadinğ sana bi sır vereyimmi annen aynı benim annem kayınvalidemin şuana kadar benzer versiyonu üretilmedi inan abartmıyorum. Kadın çirkeflikten-kavgadan-olumsuzluktan-sevgisizlikten besleniyor. Evlendiğim günden beri ne terbiyesizliğim ne edepsizlğim kaldı bir sonradan görme diyemedi. Ama babam hep yanımda destekti kızım yeni dünyaya gelmişti biz zaten eşimle annesi yüzünden heran tartışıyorduk ama artık kavgalar öyle büyüdü kü babam bir pazar günü bizi aradı telefonu ben açtım. Bana kızım hazırlan seni almaya geliyorum dedi ben o an şok oldum. Babam kızım ordamısın dediği an kendime geldim. Ama şimdi size yazarken ağlamaklıyım ama o gün bir damla yaş gelmemişti. Ama bir şartım var kızım dedi bu evlilik bitecek hakim çocuğu kime verirse o alacak. Bana o benim kocam demeyeceksin. Kayınvaliden ile bir daha karşı karşı karşıya getirmeyeceksin dedi. Ben baba ben seni arayacagım dedim. Eşim tabi olanların hepsini duydu. Bir daha düşüneceğim dedin diyerek bana sordu. Bende senin için son bir fırsat veriyorum dedim. Eşim tamam sen nasıl istiyorsan öyle yapalım dedi. Hemen annesine gitti. Kadın küçük bir çocuğa bakamayacıgını biliyor ama kuyrukta hep dik. Velhasıl yıllar geçti kadın değişmedi ama ben değiştim şimdi bana birşey söylediğinde iki kızımda benden yana onun için hiç kafaya takma senin avukatın yetişiyor için rahat olsun. Artık uğraşamıyor benimle hakkını veriyor iki kızım. Hakkınızı helal edin çok düşüyor çenem yalnızca size karşı böyleyim.
Bereketli olsun kuzucum sifa olsun pasayada.günaydın kızlar
dün eşim bayağ bişiler almış elinde poşetler ile girdi içeri :)
3 kilo tarhana ( bir arkadaşının annesi yapıyor)
çam reçeli (oğlana öksürük için )
kış çayı
ada çayı
3 tane bıçak yaptırmış
2 tahta kaşık
bana mause (işyerinde kablolu var , kablosuz almış)
100-TL de verdi git benzin al diye
hepsi de ihtiyaçtı sağ olsun hemen halletmiş
ona bir şey deyince hemen yapar, ama bana 10 kez demesi lazım :):)
sürekli söylenir :):)
Günaydın kadınlar kulübünün en tutumlu en vefakar anneleri. Bugün bende ev halkını geçirince hemen evi toplayıp havalanırdım evimi Pazartesi ve Cuma günü dip bucak temizliyorum hafta içide dökülen yerleri tekrar geçiyorum. Zira ev halkı benden şikayet konusunda muzdarip çok temizlik yaptığımı söylüyorlar. Ama hiçbiri yardım konusuna yanaşmıyor. Neyse akşama kıymalı yumurtalı hazırlandı yemek saati sadece yumurtasını kırıp servis yaparım. Yayla çorbası yaptım çünkü öğlen de yemek yok ben yerim. Kabak yemeği yaptım içine küçük bulgur köfteleri yoğurdum çünkü kızım böyle seviyor salata olarakta börülce ekşilisi istedi. Tatlı olarakta aşure getirdi annem meyve de çok. Çok şükür bin şükür yemek çok Rabbim sağlıkla sıhhatle tüketmek nasip olsun. Babyloadinğ sana bi sır vereyimmi annen aynı benim annem kayınvalidemin şuana kadar benzer versiyonu üretilmedi inan abartmıyorum. Kadın çirkeflikten-kavgadan-olumsuzluktan-sevgisizlikten besleniyor. Evlendiğim günden beri ne terbiyesizliğim ne edepsizlğim kaldı bir sonradan görme diyemedi. Ama babam hep yanımda destekti kızım yeni dünyaya gelmişti biz zaten eşimle annesi yüzünden heran tartışıyorduk ama artık kavgalar öyle büyüdü kü babam bir pazar günü bizi aradı telefonu ben açtım. Bana kızım hazırlan seni almaya geliyorum dedi ben o an şok oldum. Babam kızım ordamısın dediği an kendime geldim. Ama şimdi size yazarken ağlamaklıyım ama o gün bir damla yaş gelmemişti. Ama bir şartım var kızım dedi bu evlilik bitecek hakim çocuğu kime verirse o alacak. Bana o benim kocam demeyeceksin. Kayınvaliden ile bir daha karşı karşı karşıya getirmeyeceksin dedi. Ben baba ben seni arayacagım dedim. Eşim tabi olanların hepsini duydu. Bir daha düşüneceğim dedin diyerek bana sordu. Bende senin için son bir fırsat veriyorum dedim. Eşim tamam sen nasıl istiyorsan öyle yapalım dedi. Hemen annesine gitti. Kadın küçük bir çocuğa bakamayacıgını biliyor ama kuyrukta hep dik. Velhasıl yıllar geçti kadın değişmedi ama ben değiştim şimdi bana birşey söylediğinde iki kızımda benden yana onun için hiç kafaya takma senin avukatın yetişiyor için rahat olsun. Artık uğraşamıyor benimle hakkını veriyor iki kızım. Hakkınızı helal edin çok düşüyor çenem yalnızca size karşı böyleyim.
amin teyzesiBereketli olsun kuzucum sifa olsun pasayada.
şu açma işini yapmaya karar verince senden öğrenmek istiyorumAnnem sagolsun benim kemikli etlerimi haslamis.
Ben duduklu kullanamiyorum ona vermistim kemikleri o ben haslar haslar sana veririm demisti.
Bu sabah birazini getirdi haslamis ayirmis posetlemis.
Suyunuda buz torbalarina koymus.
Allah razi olsun.
Digerlerinide hasladikca getiririm dedi.
Patatesli et yemegi yapiyorum ya da kurufasulyeye falan atiyorum iyi oluyor.
iskembe haslamis ondan da getirdi bir terbiye yap icin sicak sicak dedi.
Oglum pek sever iceriz onunla.
Ben de kofte patates ve pilav yapicam bugun..
Dunden de patatesli et yemegi var 1 tabaklik.
maya cikardim acma yapicam.
Bu ara firin tine pek calismaya basladi ama napim seviyolla.
dema öyle dema dema :)şu açma işini yapmaya karar verince senden öğrenmek istiyorum
:):)
çünkü çok beceriksizim yaaaaa
Aynen teyzen kaldı doğumdan sonra bi hafta yanımda emmiyordu sağıyordum teyzem derdi seninki emerse topaç olur diye bekleyen 25. gun emmiyi tam öğrendi masallahver aç kalmasın
aç kalması çok tehlikeli zaten
şekeri düşer derler
ama emdikçe süt geliyor dediler
bende bir yol olmadı
yani sütümün rengi bile çok açıktı
bazı arkadaşların sütü yağlı gibiydi
birlikte doğum yaptığımız
işte budema öyle dema dema :)
yaparsin kuzu malz. basit yapimida.
Herkes bu acmanin tarifini kesin aliyor cunku yumusacik oluyor
ya keskeişte bu
bende yumuş yumuş bir tarif istiyorum
birde acaba becerebilirmiyim ki
keşke yakın otursaydık gelir bakardım :):)
canim icine su koyulandan kullanmistim tadi guzel oluyor ama duman yapiyor biraz balkonda yapiyordum benkızlar elektrikli mangal kullanan var mı aranızda.. mutfakta kullanacağım temizliği pratik bi elektrikli mangal alamak istiyorum.. emin olamadım kullanan varsa bana yazabilir mi??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?