Küçük Düşün Büyük Olsun!

Şimdi siz çalıştığınız için eşinizin sizden para aldığını düşünüyosanız yanılabilirsiniz. Bazı adamlar böyle..para konusunda senin benim olayını sevmezler pek..
misal benim eşim ticaretle uğraşıyo. Yanlış anlaşılmasın lütfen (işi gereği) deste deste para oluyo cebinde çoğu zaman. Buna rağmen benim kenarda 100 liram olduğunu bilse ona bile yer bulur harcamaya. Önce ondan başlar harcamaya😅

Kaç gündür bu konuyu okuyorum,(gözlerim kanadı🤪) o kadar güzel muhabbetler dönmüş,bırakamadım.

tr_lelli tr_lelli öncelikle senin bu inancına hayran kaldım. Tevekkülle,sabırla ne güzel kapılar açmışsın kendine. Helal olsun...
Canim boyle yazinca bende sasiriyorum🙈
Dusununce cok gelmiyorda.
Kalem kalem yazinca nerden nereye gelmisiz diyorum.
Hepsi Rabbimin ikrami.
Veren o Alan o.

Su evi muteahhide vermeseydik o yazligida aliyordum.

Oysa en cok istedigim o evden kurtulmakti.

Demek yazliginda zamani var biraz daha sabır gerek, biraz daha dua..
Rabbim ondan istememi seviyor, dualarimi seviyor, sesimi duymak istiyor ki bana hemen vermiyor..
Buna sukur.

Maraton basladi
sanirim 4 gibi ancak daldim dua ede ede.
Buyugu doyurdum kucuk az daha uyusun ona kiyamiyorum
Esim daha aheste hazirlaniyor.
Kucuk yer, yuzunu yikar wc giyinme hepsi 20dk.
Esim öyle ahesteki
yer icer sonra cayini alir tv acar.
Biraz sabah keyfi yapar.
haftada 2 gun tras oluyor yarim saat banyodan cikamaz.
Hep evden biz esimden once cikar onu bekleriz.
Ya öyle bakimli suslu biside diil uyusuk.
Cok agir hareket ediyo sallaniyo keyifci.

7.15 gibi kaldiriyorum dusunun 8.30da cikiyorlar evden.
o cayini alir keyif yapar tv karsisi.
Bende alistim cayimi alip geliyorum hemen tv karsisina.

Bu ara ıhlamur kaynatiyorum.
1 senelik cayim var galiba OF'dan aldiklarimizi acmadim bile daha.
Kisin bizde sabah aksam ıhlamur iciliyor.
Oglumda seviyo sifa olsun.

Mandalina falan bitti.
Aksam esimden isticem.
Gerci ondanda bisi istemek istemiyorum ama tasiyamiyorum.
Secmiyo atiyo direk posete.
Gecen sogan al dedim 10tane ancak almis.
Ee haftaya yine alirsin dedim.
Olsun napcan cok alip surdan aliriz diyo.
Niye her hafta sogan tasiyalim araba altinda al iste da.
O öyle.
Zula aliskanligi yok.

Tasinirken benim deterjanlari gordu
Hic de mi usenmedin market gezmeye?
Hic mi yorulmadin tasirken ? diyo.
Dedim annem verdi birazini☺
Oysa benim aldiklarim soylencek simdi.
O diyoki cif'e kitlik gelmiyo market orda kapanmiyorda gider alirsin diyo.

Iste o 2lira ona kâr gelmiyo.
Ama bana kâr
Iyikide almisim.
aylarca temizlik malz. para vermem.

Ben bilmiyordum bu sistemi bana sacma geldi.
Ben okadarlik yakmadim ki.
mecburi almalari sacmalik.
ki bu sitede baya bos daire var.
satilik falan.
Belki cikmam burda oturmaya devam ederim diyordum babam kirayi verirse ama gelir gider yapinca bizi asiyor.
Tamam nezih, sessiz falan ama bebek olunca aidati, isi olayi,kirasi vs.
Pek bizlik degil.
Evim yapilinca giderim.
Bir de o evin icini kendi zevkime gore dosicem yine.
En azindan baby oda yapar duzen kurarim.
Hic kirada oturmamistim.
Insan bir de zarar veririm bisi olur diye endise ediyo
Kendi evin kendi evin valla

saçmalık tabi ya belki açmak istemiyorsun. Bizim merkezi sistem ama yaktığın kadar ödüyorsun.

Burasi gunduz baya sicak.
kapatiyorum gunes aliyo her yer.
Aksam yakiyorum.
Suan 3 petek yaniyo mesela ince bir bady geziyoruz.
Oglum odasinda petek yaktirmiyor sicak diye surekli uzeri acik.
Diger evim sogukdu ya hepde kalin kalin polarlar,kazaklar😁
Buraya adapte olamadik.
Polarlari hep kaldirdim.
Ince pijama, tayt, ince bady kullaniyorum.
Kisin tayt giymeyi ozlemistim.
Diger evde kisin tayti ancak pijamajin altina giyebilirdim 450tl fatura+ufo dusun yani.
Ev asla isinmiyordu 80m2 falandi.
Burasi 120m2
Gayet iyi aslinda 125tl odersek her ay kotayi asmazsak orada 1 ayda odedigimizi burda 3 ayda odemis olcaz.

aynı bizim bu eve geçmeden önce ve geçtikten sonraki halimiz😅

Bu ara ıhlamur kaynatiyorum.
1 senelik cayim var galiba OF'dan aldiklarimizi acmadim bile daha.
Kisin bizde sabah aksam ıhlamur iciliyor.
Oglumda seviyo sifa olsun.

Mandalina falan bitti.
Aksam esimden isticem.
Gerci ondanda bisi istemek istemiyorum ama tasiyamiyorum.
Secmiyo atiyo direk posete.
Gecen sogan al dedim 10tane ancak almis.
Ee haftaya yine alirsin dedim.
Olsun napcan cok alip surdan aliriz diyo.
Niye her hafta sogan tasiyalim araba altinda al iste da.
O öyle.
Zula aliskanligi yok.

Tasinirken benim deterjanlari gordu
Hic de mi usenmedin market gezmeye?
Hic mi yorulmadin tasirken ? diyo.
Dedim annem verdi birazini☺
Oysa benim aldiklarim soylencek simdi.
O diyoki cif'e kitlik gelmiyo market orda kapanmiyorda gider alirsin diyo.

Iste o 2lira ona kâr gelmiyo.
Ama bana kâr
Iyikide almisim.
aylarca temizlik malz. para vermem.

aynı bizim konuşma şeklimiz😂 geçen de kartın kesim gününü bekliyorum diye 3-5 in hesabınımı yapıyorsun al işte alacağını dedi🙄😬
O sabah erken faslı olmuyor bizde şimdilik. Evde kahvaltı yapmıyor. Ama çocuk okula başlatınca kalkarım o yapmasa da kızıma hazırlarım😂😅

Dün ayak üstü konustm
Ailene yardım ediyorsan ögrenirsem alır kzı giderim dedim(aslında bunu demesem daha iyi,o sinirle söylüyırm.Buda korkudan mı ne artk anltmıyo bana bisey)
Yok ne yardm etcem diyo.
Dedim bi bilezik taktılar kıza onu mu ödettiriyrlar geri sana?Yok artık daha neler dedi.
E yapmadıkları sey değil dedim(nisanda bana set taktılar esim yarısını babasının kartından cekti,onu ödemisti babasına 500 -500 taksitle)
Cok ödeme oldu bu ay diyo ama bizim icin yapılan bi ödeme yok hesap ortada.kirayı/krediyi ben yatırmıs oldum
Bence söylemediği kart yada kredi borcu var
3/5 bindir cok oldugunu sanmıyorm
maaşına zamda gelmişti niye bu ay yetirmedi ki
bence tahminelrinde haklısın
takipte kal derim
büyük ödemeleri sen yapmışsın zaten

günaydın kızlar.. iş bugün sakin.. nete takılarak geçiririm. Dün trendyoldan 10 kg omo aldım 58 tl. uygun mu blemedim ama indirimli ürün yazıyordu.. ilk defa aldım. evde bormatik de var onunla karıştırarark renklilere kullanırım, sade olarak da beyazlara diye düşündüm. Günüzüm şartlarında tasarrufu geçtim , tasarrufun da tasarrufu olmadı mı zor birikir..
Ah şu bulaşık makinam beni sinir ediyor.. bahsetmiştim ne denesem ne yapsam da güzel temizlemiyor. bozzulmasını istesem bi türlü istemesem bi türlü..
ya şu dolap uygulamasına hala bi adım atamadım. dünya kadar elbise var bi üye olup yüklesem keşke.. kızımın harçlığına eklerim kazandıklarımı..

Dün sabahtan nohut ıslatmıştım. Akşam eve giderken akşam yemeğimiz vardı yedik, yemekten sonra da etli nohut yaptım bu akşam için ama az olabilir yanına dondurucudan bi iki pratik birşey de eklerim, ya da bulgur pilavı salata yaparım. bakacam duruma. dışardan harcamamaya özellikle dikkat ediyorum. Acayip farkediyor.
marketten alacağım bi çamaşır suyu eksiğim kaldı. onun dışında herşey tam.

Arkadaşlar eskiden bahsetmiştim benim babama döviz borcum var.. 5 bin dolar 2 bin euro. babam özellikle acele etmeyin kalsın dert etmeyin diyor, hatta ben eşime çok dillendirdim abim de şahit oldu konuşmamamıza bana kızdı, ne acele ediyorsun, babam zamanında hepimize borç verdi 6-8 yılda ödedik. Çünkü babam bi iş için falan harcamıyor öylece duruyor evde, bi de bize vermezse arkadaşları falan sürekli ondan borç isitiyorlar. sırf bunun için bile annem sizde dursun yabancıda durmasın diyor. Abimlerde aynı şekilde. Ama ben ödeyip kurtulmak istiyorum. son zamanlarda bu kadar Tasarruf yapmanın üstünde durma sebebim bu. Ne alsam kar köşeye atar biriktirir veririz diye.
benim yeni yıldaki hedefim 2020 nin sonuna kadar bunu bitirmek. Ha yüklü bi miktar 1 yılda tabiki baştan birikmez. Ama ben kayınıma 40 gr bilezik ve bir tam altın borç vermiştim. Kayınım yeni atandı göreve başlayınca da yenge ilk işim borcunu yapmaya başlamak dedi. onlar gelirse ve ben de üstüne ne eklersem artık zorlayıp bitirmek istiyorum inşallah.

Bizde de iste aynı durum önce bendeki🤦🏻‍♀️
Adam bende para durunca rahat edemiyor💆🏻‍♀️
Siz nasıl sinir olmuyorsunuz?
Ben sinir oluyorum💆🏻‍♀️
Bide öyle bi evden gelmedim,annem calısmadıgı icin babam bütün ihtiyacları karsılardı
Cebinde 10 lirası varsa anneme bırakır gider hala,5ini sen al dermis misal annem,ben erkeğim gerekirse arkadasımdan borc alırım dermis.
Gercekten de öyle yapar hala.10 lirası varsa bırakır gider.
Bizimki 10 lirası varsa,10 da benden alır kesin🤦🏻‍♀️

benim eşimde öyle
sen kadınsın ne ihtiyacın varsa al der
ben erkeğim başımın çağresine bakarım der
hep arkamda olduğunu bilirim
azıcık sıkıntıya düşsem o bilir çıkarır verir ki istemem.
hayat her konuda paylaşmayı gerektirir.
tam bir terazi burcu olduğu için hep adaletlidir.
evin kışlık toplu alış verişini görür, arabanın bakımını yapar, arabayı ayda bir o doldurur sonra ben
bana yıllık maaş zamlarından sonra konuştuğumuz miktarı her ay gönderir.
ben borçları öder kalanı ile idare ederim
ama bu konut bitsin oturup bir hesap yapacağım
tüm ödemeleri ona bırakacağım 12 yıl olacak bundan sonrası ona ait
ben elimden gelen desteği verdim
kadınlar eve destek olmak için çalışır, evin yükünü alıp adamı rahat ettirmek için değil
bundan sonra ben ona belli bir miktar eft göndereceğim, o idare etsin :)
bende keyfime göre harcayım
yeter bence
araba alacaksa kendine borcu ödeyecek ise alsın
daha büyük borçtan korkuyorum
kaç yıl daha ömrümüz var öde öde
yeter yani...

Arkadaşlar eskiden bahsetmiştim benim babama döviz borcum var.. 5 bin dolar 2 bin euro. babam özellikle acele etmeyin kalsın dert etmeyin diyor, hatta ben eşime çok dillendirdim abim de şahit oldu konuşmamamıza bana kızdı, ne acele ediyorsun, babam zamanında hepimize borç verdi 6-8 yılda ödedik. Çünkü babam bi iş için falan harcamıyor öylece duruyor evde, bi de bize vermezse arkadaşları falan sürekli ondan borç isitiyorlar. sırf bunun için bile annem sizde dursun yabancıda durmasın diyor. Abimlerde aynı şekilde. Ama ben ödeyip kurtulmak istiyorum. son zamanlarda bu kadar Tasarruf yapmanın üstünde durma sebebim bu. Ne alsam kar köşeye atar biriktirir veririz diye.
benim yeni yıldaki hedefim 2020 nin sonuna kadar bunu bitirmek. Ha yüklü bi miktar 1 yılda tabiki baştan birikmez. Ama ben kayınıma 40 gr bilezik ve bir tam altın borç vermiştim. Kayınım yeni atandı göreve başlayınca da yenge ilk işim borcunu yapmaya başlamak dedi. onlar gelirse ve ben de üstüne ne eklersem artık zorlayıp bitirmek istiyorum inşallah.
Allah ödeme kolayligi versin. Insan borcunu odemek isterse Allah yardim ediyor biryerden
Bende ev alirken babamdan aldigim borc ustume yuk oldu diye gizliden taki setimi bozdurmustum.

Selamlar benim rahmetli mesaj atmış.
Geçen sene kasko ve trafik sigortasını ben yapmıştım
Kasko yüzde 50 indirimli idi personel eşi diye.
Sigortaları yaptıracakmış sigortayı aramış ,müşteri temsilcinizle görüşün demişler napayım diye soruyor
Bakayım dedim.Kasko gene yüzde 50 indirimli hesaplamışlar sigortadan arkadaşı aradım biz ayrıldık bunu tahsil edersek hatalı olur, tabi Beren dedi iptal edelim dedi.İptal ettim mesaj attım artık personel yakını olmadığından indirimli olan iptal olacak kasko 1900 civarı çıkar istersen teklif alalım , trafik sig da şu kadar dedim.
Sonra mesaj atmış iptal edelim diye.İptal ettim kaskonu, trafik sigorta teklifini de reddettim dedim.Ok yazmış cevap vermedim daha 🤣🤣 çok hoşuma gitti 1000 küsür zarara girdi adama her yerden faydam vardı eşşek gibi fazla ödesin şimdi 🤣🤣🤣

Selamlar benim rahmetli mesaj atmış.
Geçen sene kasko ve trafik sigortasını ben yapmıştım
Kasko yüzde 50 indirimli idi personel eşi diye.
Sigortaları yaptıracakmış sigortayı aramış ,müşteri temsilcinizle görüşün demişler napayım diye soruyor
Bakayım dedim.Kasko gene yüzde 50 indirimli hesaplamışlar sigortadan arkadaşı aradım biz ayrıldık bunu tahsil edersek hatalı olur, tabi Beren dedi iptal edelim dedi.İptal ettim mesaj attım artık personel yakını olmadığından indirimli olan iptal olacak kasko 1900 civarı çıkar istersen teklif alalım , trafik sig da şu kadar dedim.
Sonra mesaj atmış iptal edelim diye.İptal ettim kaskonu, trafik sigorta teklifini de reddettim dedim.Ok yazmış cevap vermedim daha 🤣🤣 çok hoşuma gitti 1000 küsür zarara girdi adama her yerden faydam vardı eşşek gibi fazla ödesin şimdi 🤣🤣🤣
Ay indirim istiyo bide yuh

Back
X