• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük Düşün Büyük Olsun!

allahtan sigortamız var. olmasa nolcak demek ki...
Seni bağlicimm buraya ona göre
Yok daha gitmeler mitmeler.
Küseriz topikcek sana.
bende ayın sonunu zor getiriyorum hatta getiremiyorum eşimin düzenli geliri yok borçlarımızda var kendime nasıl bir düzen kurmalıyım bilmiyorum.borçlar düzenli olarak yatmıyor biz hep içerden para çekmek zorunda kalıyoruz.napacağımı şaşırdım evde tadilat edilmesi gerekenler var eksik eşyalarım var.önerisi olan var mı
Merhaba hoşgeldiniz
Esinizin isini kurmadan isinden ayrilmasi
Borcu borcla kapatmak kötü olmus.
Malum kredi,bankalar faizler cok sevimsiz durumlar.
Allah borclarinizda ödeme kolayligi versin.
Krediler,borclar temizlenirse ferahlarsiniz.

Öncelikli olan giderleri en aza indirmek ve para arttirmak olsun.
Neyden nekadar kisabilirsiniz kisin.
Bu gida olabilir(pahalisi olmaz ucuzu olur, 3cesit olmaz 2cesit olur ufak gozuksede butceye + olarak donuyo emin olun)
Disarida yemek yemek.
Giysi alisverisi
Evdeki elektrik sudan tasarruf.
Bunlarin hepsinden 3-5 ne kalirsa o borcunuza gider.

Gelir gider duzenlemesi yapilmasi.
Önce odenecek mebla ödenmeli(en azidan faiz yemezsiniz) geri kalanla neler alinabilir ona göre alisveris yapilmali.

Gelir gider hesabi yapilabilir.
Eviniz kirami bilmiyorum tadilat falan dediniz sanirim kedi eviniz.
Bu guzel en azidan kira derdiniz yok.
Bir sure dikkat ettiginizde mutlaka duzene girecektir.

ustalık olarak kendi yapmıyor zaten canım bu müşteri buluyor işleri organize ediyor ustaları buluyor yaptırıyor para alınca ustalara veriyor kalırsa eğer kendine kalıyor aslında olmaması gerekn birşey düzenli bir hayatımız yok anlayacağın
bu işte para var deyip bodoslama atlanılmış gibi algıladım ben. iş yerini kapatmadığınız takdirde daha fazla borca girersiniz. üzgünüm ama çevremde gördüklerim hep böyle oldu:( :( bir şey olmuyorsa olmuyordur, ısrarın anlamı yok. eşini bir şekilde ikna edip, firmayı kapatın. bu arada da bildiği işler için başvurularda bulunsun. en az zararla kurtulursunuz inşallah.

Allah yardımcınız olsun twins scorpion twins scorpion
benim de çevremde var öyle erkekler
eşlerini dinlemeyip iş kuruyorlar sermayesiz sonra da borç üstüne borç
İnşallah ya işleri açılır ya da maaşlı bir iş bulup çalışır
Ev ile ilgili tadilattı eksikti önemli şeyler değil
borcunuz bitsin refaha erin yine yapılır
biz de ev alalı 3 yıl olacak tadilattı ev kredisiydi elden borçtu derken
evimize uymayan halıları bile umursamadık
biraz biraz yoluna koyduk ödemeleri bugün gidip sipariş vereceğim
bugüne kadar da oturduk hiç umursamadım sonuçta eğer sıkışacaksam niye daha çok borç altına gireyim

önce birkaç arkadaşıyla kurdu bir dekorasyon şirketi arabamız vardı onu sattık sermaye yaptı çok da iyi bir araba değildi sonra çıktı onların yanından arkadaşları battı para da gitti birazını aldı sanırım harçlık gibi.kendi işinde de en son kredi çektik sıkışınca para gelince öderim bir daha ki aya kapatırız dedi 7 ay oldu kapanmadı çünkü gelen para yok şuan için.ya da gelsede mevcut kredilerle kredi kartlarına gidiyor.düzenli gelmiyor ki ondan da her ay düzenli 1 milyar bile gelse ortak konuşup şu para şu borcun şu şunun der ödemelerimizi yaparız kalanıyla da idaremizi ederiz.kredi kartlarını bitirip kapatsak bir kaç aya oraya yatırdığımız para elimize kalır ama olmuyorki nerde hata yapıyoruz onu da bilmiyorum.
Su ortak ise okadar karsiyim ki
Esimde evvel zamaninda bu sebepden batti bir suru borc ödedik.
Esim 8ay issiz kaldi.
Neler cektim bir ben bilirim
Atlattik cok sukur faiz ödeye ödeye atlattik bitti.

Biz evlenmeden once bu isin icindeydi yani benden sonra olsa asla! İzin vermezdim.
Agzida yandi zaten

Elin isi daha iyi
İzni belli ,ne aldigi belli,sigortasi var.

Duzelir ama biraz zaman gerek.
Suan esiniz duzenli bir iste calisiyor ise zamanla ödenir.
Ama ne oluyo faizler yuzunden 3ödeyecegimize 5öduyoruz.

Seni bağlicimm buraya ona göre
Yok daha gitmeler mitmeler.
Küseriz topikcek sana.

Merhaba hoşgeldiniz
Esinizin isini kurmadan isinden ayrilmasi
Borcu borcla kapatmak kötü olmus.
Malum kredi,bankalar faizler cok sevimsiz durumlar.
Allah borclarinizda ödeme kolayligi versin.
Krediler,borclar temizlenirse ferahlarsiniz.

Öncelikli olan giderleri en aza indirmek ve para arttirmak olsun.
Neyden nekadar kisabilirsiniz kisin.
Bu gida olabilir(pahalisi olmaz ucuzu olur, 3cesit olmaz 2cesit olur ufak gozuksede butceye + olarak donuyo emin olun)
Disarida yemek yemek.
Giysi alisverisi
Evdeki elektrik sudan tasarruf.
Bunlarin hepsinden 3-5 ne kalirsa o borcunuza gider.

Gelir gider duzenlemesi yapilmasi.
Önce odenecek mebla ödenmeli(en azidan faiz yemezsiniz) geri kalanla neler alinabilir ona göre alisveris yapilmali.

Gelir gider hesabi yapilabilir.
Eviniz kirami bilmiyorum tadilat falan dediniz sanirim kedi eviniz.
Bu guzel en azidan kira derdiniz yok.
Bir sure dikkat ettiginizde mutlaka duzene girecektir.
evet Allahtan kendi evimiz kira derdimiz yok.bizim aslında en büyük sorunumuz para gelince şu ödenecek bu ödenecek demememiz sanırım.eşim hiç sevmez borç konuşmasını bizde bayılmıyoruz aslında ama sonuçta ortak konuşup şu para buranın bu buranın deyip en acillerinden başlayıp yatırmak lazım böyle böyle kapatmak lazım bizde o yok işte.maaşım yatıyor kredi kesiliyor eşimin telefon faturası var birde bir fatura daha onlarda kesiliyor kalanıyla şunu yatıralım diyorum dur bakalım hallerim ben diyor bir dahaki ay geliyor borç katlanıyor az faiz ödemedik biz.

bu işte para var deyip bodoslama atlanılmış gibi algıladım ben. iş yerini kapatmadığınız takdirde daha fazla borca girersiniz. üzgünüm ama çevremde gördüklerim hep böyle oldu:KK43: :KK43: bir şey olmuyorsa olmuyordur, ısrarın anlamı yok. eşini bir şekilde ikna edip, firmayı kapatın. bu arada da bildiği işler için başvurularda bulunsun. en az zararla kurtulursunuz inşallah.
Kendi isim olacak,is sahibi olucam,daha rahat direk cebime canli para girecek dusuncesiyle genelde dükkanlar acilip sonra bir bir kapaniyo canım.

Ya baban sanirim yogun bakimdan cikti dimi gecmis olsun insAllah yavas yavas duzelr insAllah.

öyle bir dönemden geçiyoruz ki, borcumuz yoksa çok zenginiz. düşük gelir de olsa, borç yoksa durum böyle. hele hele uzun vadeli borçlar, dibi görülmeyen kuyular gibi. :( borcu borçla kapatmaya çalışan çok insan var çevremde. işi bilmeden, hiç tecrübesi olmadan, doğru dürüst sermayesi olmadan maceraya atılanlar vs. :(

Kendi isim olacak,is sahibi olucam,daha rahat direk cebime canli para girecek dusuncesiyle genelde dükkanlar acilip sonra bir bir kapaniyo canım.

Ya baban sanirim yogun bakimdan cikti dimi gecmis olsun insAllah yavas yavas duzelr insAllah.
henüz çıkmadı yoğun bakımdan canım. öğle arası gidip gördüm, el salladı bana :KK200::KK200: durumu bu hızla düzelirse hafta içi servise alacaklarmış. sol tarafında hareket kaybı var, ama tamamen hissiz değilmiş. fizik tedavisi, ilaç tedavisi ile aşılabilir diyor hocalar.

bu işte para var deyip bodoslama atlanılmış gibi algıladım ben. iş yerini kapatmadığınız takdirde daha fazla borca girersiniz. üzgünüm ama çevremde gördüklerim hep böyle oldu:KK43: :KK43: bir şey olmuyorsa olmuyordur, ısrarın anlamı yok. eşini bir şekilde ikna edip, firmayı kapatın. bu arada da bildiği işler için başvurularda bulunsun. en az zararla kurtulursunuz inşallah.
aynen öyle oldu canım kimsenin emrinde çalışamam dedi gitti kendi işini yapmaya kalkıştı razı gelmedim bende ne kıyametler koptu gitti evde kendine toz kondurmuyor çocuğun var çalışmak zorundasın diyorum ben bilmiyor muyum ne diye üstüme geliyorsun diyor.biliyorsunda bu bir ay değil 3 ay değil 2 yılı geçmiştir bu böyle.

evet Allahtan kendi evimiz kira derdimiz yok.bizim aslında en büyük sorunumuz para gelince şu ödenecek bu ödenecek demememiz sanırım.eşim hiç sevmez borç konuşmasını bizde bayılmıyoruz aslında ama sonuçta ortak konuşup şu para buranın bu buranın deyip en acillerinden başlayıp yatırmak lazım böyle böyle kapatmak lazım bizde o yok işte.maaşım yatıyor kredi kesiliyor eşimin telefon faturası var birde bir fatura daha onlarda kesiliyor kalanıyla şunu yatıralım diyorum dur bakalım hallerim ben diyor bir dahaki ay geliyor borç katlanıyor az faiz ödemedik biz.
Canim inan bizim durumda boyleydi
Bu niye oluyo biliyomusun isin suclusu kendisi halledicem ben dusuncesiyle biseyler yapmaya calisiyolar.

8ay issizdi esim ne yiyoruz biz nasil geciniyoruz soramiyodum.
Cunku is ariyodu bulamiyodu
Borclari hic soramiyodum
Adam 10sene kendi isini yapip batinca ortada kaldi resmen.
Bunalima girdi.
Ben borcu 30bin biliyordum mesela 50bin ödemisiz onuda bu sene ögrendim.
Yani nekadar faiz ödemissek artik.

Anlatmiyodu cunku.
Belli etmek istemiyodu bize.
Cebinde son 10tlsi de olsa verir yok demez esim bana belli etmez anlatmaz.

Ama o dönem surekli calisiyodu, mesai + hafasonuda.
Borclar bittikce hafta sonu calismasini birakti artik yoruldu.

Siz zaten calisiyosunuz elinizden geleni yapiyosunuz(ki ben calismiyorum) esinizin biraz sıkması cabalaması gerek.

henüz çıkmadı yoğun bakımdan canım. öğle arası gidip gördüm, el salladı bana :KK200::KK200: durumu bu hızla düzelirse hafta içi servise alacaklarmış. sol tarafında hareket kaybı var, ama tamamen hissiz değilmiş. fizik tedavisi, ilaç tedavisi ile aşılabilir diyor hocalar.
O zamanla gecer canim uzulme.
Burada bir abla öyle yuksek tansiyodan beyinkanamasi geciriyodu hastaneye kaldrdilar hemen.
Bismillah kadinin sol tarafi felcdi hastaneye gittigimizde
Agzi bile baya kaymisti duzeldi zamanla
Hic kullanamadigi sol kolunu falan suan normal kullaniyo gecti
İyilesti.
İnsAllah babacında duzelecek.

aynen öyle oldu canım kimsenin emrinde çalışamam dedi gitti kendi işini yapmaya kalkıştı razı gelmedim bende ne kıyametler koptu gitti evde kendine toz kondurmuyor çocuğun var çalışmak zorundasın diyorum ben bilmiyor muyum ne diye üstüme geliyorsun diyor.biliyorsunda bu bir ay değil 3 ay değil 2 yılı geçmiştir bu böyle.
şu an bak beceremedi demesinler diye gurur yapıyordur. tatlı dille ikna edersin inşallah. bizim akrabalardan biri 15 yıldır hem çekti, hem ailesine çektirdi. güzelim işini bıraktı, kendine iş yapmaya kalktı. ama elinde sermaye yok. kredi çekip sermaye yapıp iş kurmak mantıklı mı? bana göre para kazanma hırsına kapıldı ve külliyen zarar. sigortası da yok şu an. yaş olmuş 46. bu yaştan sonra tecrübesi olduğu iş de olsa, iş bulması çok zor. olan ailesine oldu :(

Su ortak ise okadar karsiyim ki
Esimde evvel zamaninda bu sebepden batti bir suru borc ödedik.
Esim 8ay issiz kaldi.
Neler cektim bir ben bilirim
Atlattik cok sukur faiz ödeye ödeye atlattik bitti.

Biz evlenmeden once bu isin icindeydi yani benden sonra olsa asla! İzin vermezdim.
Agzida yandi zaten

Elin isi daha iyi
İzni belli ,ne aldigi belli,sigortasi var.

Duzelir ama biraz zaman gerek.
Suan esiniz duzenli bir iste calisiyor ise zamanla ödenir.
Ama ne oluyo faizler yuzunden 3ödeyecegimize 5öduyoruz.
bende tamamen karşıyım parayla işim olmaz huzurum olsun yeter kendim de istemedim olsun diye.bağkurlu gözüküyor şuanda ama ona da borçlu.geçen çok kötü hasta oldu hastaneye gittik ilaçlarını karşılamadı bağkur borcu var diye parayla aldık öyle üzüldüm ki dedim senin yaşlılığında var emekli olamazsan kime yük olacaksın bir çocuğumuz var bak dedim.tamam benim aklımda hepsi dedi.bakalım hayırlısı olsun.keşke bir işe girse çalışsa.hep çalışmama hayalleri kuruyor.ben sabah çocuğumu bırakıp onca insanın ağız kokusunu çekmeye gidiyorum işe.kendisi yatıp uyuyor bu da ister istemez beni çileden çıkartıyor yediremiyorum kendime.

şu an bak beceremedi demesinler diye gurur yapıyordur. tatlı dille ikna edersin inşallah. bizim akrabalardan biri 15 yıldır hem çekti, hem ailesine çektirdi. güzelim işini bıraktı, kendine iş yapmaya kalktı. ama elinde sermaye yok. kredi çekip sermaye yapıp iş kurmak mantıklı mı? bana göre para kazanma hırsına kapıldı ve külliyen zarar. sigortası da yok şu an. yaş olmuş 46. bu yaştan sonra tecrübesi olduğu iş de olsa, iş bulması çok zor. olan ailesine oldu :KK43:
bizimki de aynı işte ben diyorum güzellikle demeye çalışıyorum ama çalışmaya hiç gönlü yok nerde rahat iş var o da kendi işi onun derdinde.napacağım bilmem bu iş nereye kadar gidecek böyle

zaten bizim toplumda eşler aralarında para konularını konuşup ona göre harcarlarsa ihya oluyorlar
yok ayıptır para konuşulmaz diyenler de yıllarca borç ve taksitten kurtulamıyor

O zamanla gecer canim uzulme.
Burada bir abla öyle yuksek tansiyodan beyinkanamasi geciriyodu hastaneye kaldrdilar hemen.
Bismillah kadinin sol tarafi felcdi hastaneye gittigimizde
Agzi bile baya kaymisti duzeldi zamanla
Hic kullanamadigi sol kolunu falan suan normal kullaniyo gecti
İyilesti.
İnsAllah babacında duzelecek.
ben inanıyorum düzeleceğine. el sallarken bırakmadım ben sizi der gibi bakıyordu :KK200::nazar: annem ve kardeşim biraz kötü işte. sakın uzaktan da olsa ağladığınızı göstermeyin, güleç durun desem de dayanamayıp ağlıyorlar. ben biraz daha metanetliyim. ağlayacaksam da kimse yokken kendi kendime ağlarım:cry:

bende tamamen karşıyım parayla işim olmaz huzurum olsun yeter kendim de istemedim olsun diye.bağkurlu gözüküyor şuanda ama ona da borçlu.geçen çok kötü hasta oldu hastaneye gittik ilaçlarını karşılamadı bağkur borcu var diye parayla aldık öyle üzüldüm ki dedim senin yaşlılığında var emekli olamazsan kime yük olacaksın bir çocuğumuz var bak dedim.tamam benim aklımda hepsi dedi.bakalım hayırlısı olsun.keşke bir işe girse çalışsa.hep çalışmama hayalleri kuruyor.ben sabah çocuğumu bırakıp onca insanın ağız kokusunu çekmeye gidiyorum işe.kendisi yatıp uyuyor bu da ister istemez beni çileden çıkartıyor yediremiyorum kendime.
Ah canim benim esimde o 10sene sigortasini odemedi.
Simdi nasil pisman essek kafam diyo
Keske zorla alsaydin o parayi bana zorla ödetseydin diyo.
Beni dinliyomuydu sanki zorla ödetcekmisim laf iste.

Simdi toplasan 6-7senelik sigortasi ancak vardir.
Devletden zenginmiydinde ödemedin diyorum.
İlerisini, emekliligini dusunmedin
Yasi oldu 41
Yastan emekli olasada prim öder durur artik.

Ahh bu erkler az laf dinleseler
Siz cok haklisiniz.

Hepimiz yasadik bir de evladiniz varmis
Allah bagislasin
Buyudukce masraflar artiyo.

İnsAllah cok kisa zamanda biter borclar ve rahatlarsiniz.

zaten bizim toplumda eşler aralarında para konularını konuşup ona göre harcarlarsa ihya oluyorlar
yok ayıptır para konuşulmaz diyenler de yıllarca borç ve taksitten kurtulamıyor
Kesinlikle öyle
Nezaman benim esim bu ise basladi borclari bitirdi ve birikimi kafasina soktum ozaman konusmaya basladi.
Nereye ne harcadi anlatiyo artik.
Kartin dokumanlarini inceliyoruz neye nekadar harcadik konusabiliyoruz.
İki tarafda tasarruflu olmali
Yoksa olmaz.
Ben surekli ornek veriyorum.

Bak hasta olsak Allah korusun hastaneye dussek kim yardim edecek.
Cocugumuz buyuyo masraf cogaliyo kimden para isticez ona bunami el acicaz akiyoken dolduralim.
Diye diye son 2senedir biriktiriyo iste.

Ah canim benim esimde o 10sene sigortasini odemedi.
Simdi nasil pisman essek kafam diyo
Keske zorla alsaydin o parayi bana zorla ödetseydin diyo.
Beni dinliyomuydu sanki zorla ödetcekmisim laf iste.

Simdi toplasan 6-7senelik sigortasi ancak vardir.
Devletden zenginmiydinde ödemedin diyorum.
İlerisini, emekliligini dusunmedin
Yasi oldu 41
Yastan emekli olasada prim öder durur artik.

Ahh bu erkler az laf dinleseler
Siz cok haklisiniz.

Hepimiz yasadik bir de evladiniz varmis
Allah bagislasin
Buyudukce masraflar artiyo.

İnsAllah cok kisa zamanda biter borclar ve rahatlarsiniz.
dediğin gibi biraz dinlese biraz konuşsa benimle olacak ben uğraşıyorum en basiti çalışıyorum ama onun iş bulmaya bile tenezzül etmemesi benim kanıma dokunuyor resmen.bakalım tatlılıkla mı çılgınlıkla mı çözülecek bu iş.

Back
X