• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük Düşün Büyük Olsun!

Baby şimdi yatıramazsın benimkiler gibi büyüyünce de kaldıramazsın. Sabahları inan kahvaltı yapıcaz bir nazlar önceden sadece hafta içi vardı naz çekiyordum şimdi bu nazlar bütün haftaya yayılınca ben de çekemiyorum ama çemkiremiyorum da annem bizi hiç 8 kadar uyutmazdı erkenden kaldırırdı şimdi de uyuyamıyorum. En güzel zamanları çok vakit geçir çok çabuk büyüyorlar.
Vallahi öyle.
Oglan daha yeni uyandi.
Aksam oturuyo 1 e kadar.
Kahvalti öglen saati oluyo
öglen yemegi aksama kayiyo duzen muzen hak getire.
Kucukken uyutcam diye ugrasiyordum simdide oglum öglen oldu uyanmiyosun gece yatmiyosun diyorum.

Yeminle sinirimden aglıcam artk
Aksmdan beri saat bası kalkıyo
Dedim banyo yaptıralım bari 2 saat uyusun bende isime bakim
Bebeksin sen dimi ,banyo yapınca uyursun
Yarım saat uyudu kalktı💆🏻‍♀️
Söylendim artk Alya sana uyku egitimi veririm bak
(Son derece karısıyım)
Catlarsn aglamaktan öyle uyursun diyorm anlamıyo tabi gülüyo suratıma🤣
Gelmissin yarı yasına bu neyin atagı artk ya,yat uyu be cocuum💆🏻‍♀️
Kız uyku egitimi falan nasil yapiyolla ben anlamiyorum.
Uyumayan cocuga egitimi nasil vercez.
Kendi kendine oynama oyalanma cagina gelene kadar öyle oluyo ya.
Uyaninca uyusun istiyoruz yetisemiyoruz.
Ama kendi oturup oyun kurma yurume zamanlari oyalaniyor ozaman yaparsin rahat rahat.

Bebe bisk sut karistirdim yedim.
1 tanede muz.
Kizi ek gidaya baslattim😂 simdiden.
Dogunca direk 1 yas garanti yani corbayla baslariz.
Canim öyle istedi.

Yemek yok hic mesut degilim bugun
Bögrume tas oturmus gibi hissediyorum.
Hic kafamda biside yok olagan bakicam.

Pogca yapcam yine (yapmakdan sıkildım fakat istiyorlar)
Esim sabah 2 tane yedi buzlukda da bitti yani.
Ben 1 tepsilik yapiyorum ondan bitiyor 2 tepsilik fazla yogurmam lazim ugrasamiyorum okadar hamuru yogurmakla gucum yok zaten.

kremali milföy yapcam firini acmisken kalan baklavalik yufkalarida yapim bari ziyan olmasin.
Serbeti attim ocaga kayniyor.

Supurmem gerek yine kus disarda🤦🏻‍♀️
erkek bu kus ama resmen esime cilve yapiyo.
Ben salmiyorum ya esimi gorunce bi hareketler bi akrobasi bi bisiler.
Sonra esim mutfaga odaya gidince pesinden onu aramalar falan.
bizim pesimizden gelmiyo ama mutfaga falan.
Ise gidince bile pesinden oda oda ariyo onu.

O da kiyamiyo hemen yazik ciksin diyo.
Zaten oglan diyo cocuk diyo kusa😂
kiza kimlik cikarirken onada cikar dedim nufusuna al.

Ortaligin icinr ediyo.
Ne de olsa lelli temizliyo
Bizim kuşta babamı çok seviyor.Bu kuşlar galiba erkeklere daha düşkün oluyorlar 🤣🤣

tr_lelli tr_lelli
Lellim ben de deterjanı ve güzel kokuları seviyorum. Ama küçük kızımın alerjisi var. Yumuşatıcı, taban temizleyici,çamaşır suyu, parfüm, deodarant kullanamıyoruz. Kızım evde olmadığı zamanları seçiyorum çamaşır suyu için diğerlerinden yumuşatıcı almıyorum parfümü de dışarıya çıkarken sıkıyoruz. Ençok çamaşırlarda seviyorum kokuyu sağlık olsun. Benim içinde koklayın güzel kokuları. Ama benim de deterjan stoklarımı bu ay yeniledim tabii bir yandan da kullanıyoruz. Ama lellim dikkat et kendine az zamanın kaldı riski işleri bir süre ertele nacizane tavsiyem. Sağlıkla sıhhatle kavuşun birbirinize.

Baby şimdi yatıramazsın benimkiler gibi büyüyünce de kaldıramazsın. Sabahları inan kahvaltı yapıcaz bir nazlar önceden sadece hafta içi vardı naz çekiyordum şimdi bu nazlar bütün haftaya yayılınca ben de çekemiyorum ama çemkiremiyorum da annem bizi hiç 8 kadar uyutmazdı erkenden kaldırırdı şimdi de uyuyamıyorum. En güzel zamanları çok vakit geçir çok çabuk büyüyorlar.
Kız bak kendi cocugumdan kactım mutfakda biseyler atıstırıyorm🤦🏻‍♀️🤣
Koydım salona yere 2 yudum yiyip gidip bakıyorm napıo diye
Beni görünce bisey yedirmiyor kucak istiyor😂

Ama kendi oturup oyun kurma yurume zamanlari oyalaniyor ozaman yaparsin rahat rahat.
Valla cesitleri varmıs bazısı yanında durcan,bazısı elini tutcan ama asla almıcan aglasa dahi ki yarım saat agluyır cockk .
Nasıl veriyorşar bilmiyorm😔
Ama zaten ticari bisey,uyku kocları var bunun icin.
Ve uzmanlar bas bas bagırıyor.
Ögrenilmislik caresizlik.
Anneyle cocuk arasındaki güven duvarını yıkan bisey diye.

Yeminle sinirimden aglıcam artk
Aksmdan beri saat bası kalkıyo
Dedim banyo yaptıralım bari 2 saat uyusun bende isime bakim
Bebeksin sen dimi ,banyo yapınca uyursun
Yarım saat uyudu kalktı💆🏻‍♀️
Söylendim artk Alya sana uyku egitimi veririm bak
(Son derece karısıyım)
Catlarsn aglamaktan öyle uyursun diyorm anlamıyo tabi gülüyo suratıma🤣
Gelmissin yarı yasına bu neyin atagı artk ya,yat uyu be cocuum💆🏻‍♀️
Kolay gelsin Allah sabır versin atak dönemleri çok zor ama gececek. Benim oğlum daha yeni 2 saat uyumaya başladı biliyo musun o da her gün değil. Yeni doğduğunda bile günde 1 kere uyuyodu, kaç doktora götürdüm tahlil vs de yaptılar başka değerlere sonra huyu bu kabul et dediler. Kaçınılmaz olduğu için zevkini çıkardım ben de😂 uyku eğitimi adı altındaki işkenceye ben de çok karsiyim

Duramadim yine🤦🏻‍♀️
Allahim icimdeki Kadir Ezildi'yi al.

Balkondaki sofpen dolabini temizledim.
Alt dolapda patates sogan var ust dolapdaki bos yerede biraz temizlik malz. koymustum.
Boca ettim sildim yerlestirdim.
Hadi dedim balkonuda yikayayim.
1 kova suyla cifledim foş foş mis oldu.
3-5 sogan filizlenmis kaba diktim onlarida camin onune salatalara dogruyorum.
Caminida sildim dedim yaptin bir hayir tut bacagindan ayir😂😂

Deterjan stoklarima baktim vallahi aklimi sevim o domestoslari nasil desti desti almisim diger evdeyken daha 3 desti var yedek.
2 destide pril bulasik detj. var.
ooo bana epey yeter.
Sadece matik 1 pkt kalmis yedek bingo.
Onu acinca alirim yenisini yerine.
Ç.suyunu ben zaten fisfisli sisede sulandiriyorum azcik puskurtuyorum wc, lavabo iclerine falan bekletiyorum sonra ovuyorum.
Mutfakda pek c.suyu kullanmiyorum.
C.suyu katkili cif falan kullaniyorum gerek kalmiyor.

ocakda zaten yagcoz, bulasik detj, kopuk deterj. falan kullaniyorum.
Kimyasal falan ama ne yalan soylim deterjani seviyorum.
cesit cesit aliyorum.
2 banyonun dolabida detj zulamla dolu.
Yer silme suyuma bile bi ajax, bi abc, bi dixi koyuyorum hosuma gidiyo napim kokulari.
Hey maşallah
Öyle baya filizlenen soğanı topraga mi koyuyoruz bu kadar mı, ben de yapıyım ya ay ne güzel şeyler öğreniyorum burdan

Hey maşallah
Öyle baya filizlenen soğanı topraga mi koyuyoruz bu kadar mı, ben de yapıyım ya ay ne güzel şeyler öğreniyorum burdan
evet canim ister suya koy (bir kaba su koy icine koy) ister topraga.
Su da da buyuyor ama uzun omurlu olmuyor.
Toprakda daha uzun omurlu oluyor.
Biz gecen sene baya yedik öyle balkondan🤗
maydanoz tohumu alabilsem ondan da ekicem.
Hatta cigkofte almistik yas nane yemiyoruz biz onlari da topraga dikmistim o bile buyuyup kocaman olmustu kokusu icin dikmistim.
Cok olsaydi kuruturdum

Bizim kuşta babamı çok seviyor.Bu kuşlar galiba erkeklere daha düşkün oluyorlar 🤣🤣
Galiba🤔
Al baban geldi diyorum aksam olunca topunun basina gecip esimi bekliyo top oynuyolar.
tr_lelli tr_lelli
Lellim ben de deterjanı ve güzel kokuları seviyorum. Ama küçük kızımın alerjisi var. Yumuşatıcı, taban temizleyici,çamaşır suyu, parfüm, deodarant kullanamıyoruz. Kızım evde olmadığı zamanları seçiyorum çamaşır suyu için diğerlerinden yumuşatıcı almıyorum parfümü de dışarıya çıkarken sıkıyoruz. Ençok çamaşırlarda seviyorum kokuyu sağlık olsun. Benim içinde koklayın güzel kokuları. Ama benim de deterjan stoklarımı bu ay yeniledim tabii bir yandan da kullanıyoruz. Ama lellim dikkat et kendine az zamanın kaldı riski işleri bir süre ertele nacizane tavsiyem. Sağlıkla sıhhatle kavuşun birbirinize.
Canim sagolasin direk temas etmiyorum eldiven takiyorum.
kokusu icinde cami aciyorum evi silerken.

Kız bi tepikliyo bi hiçkiriyo.
Dur kız su pogacayi da yapim hamurum kalcak dur bi allasen diyorum.
Hamur da masallah kabarmis cosmus birazini patatisli yapcem oglan seviyo.

Kuru ve pilava karar verdim.
Tabiki oglan yemez ona nugget ve makarna.

Mukellef bir brunch da yapti.
Kizarmis salami, yesil siyah zeytini, findik ezmesi, kizarmis tereyagli ekmegi.
Babanada anasi kesin böyle hazirliyordur dedim😖
Herkes keyfine göre valla.

Az sonrada balli muzunu yer sadrazam tohumu☺

Kardesim gelcek galiba bisi lazim mi yazmis.
Oturamiyolla anacim kurtlu bunlar.
Annem ayri geziyo babam ayri kardesim ayri.
ama sorsan anneme ekmek alip geliyorum diyo.
Ekmekdemi almicaz diyo.
Anne 10market gezmeden eve gelmiyosun bana anlatma diyorum.

evet canim ister suya koy (bir kaba su koy icine koy) ister topraga.
Su da da buyuyor ama uzun omurlu olmuyor.
Toprakda daha uzun omurlu oluyor.
Biz gecen sene baya yedik öyle balkondan🤗
maydanoz tohumu alabilsem ondan da ekicem.
Hatta cigkofte almistik yas nane yemiyoruz biz onlari da topraga dikmistim o bile buyuyup kocaman olmustu kokusu icin dikmistim.
Cok olsaydi kuruturdum
Çok sağol canım soğanı yapicam bugün insallah

Kızlarım dışarıya çıkamayınca internetten yine alış verişli bir gün oldu dün. Önce kargo gelmesin eve sipariş verme dediler ama kendileri dayanamadı aldık yine 198 tl gitti. Eşimde kendisi için saç traşı yapabilmek için makine aldı. Nasıl kullanırız bilmiyorum berberler kapalı olduğu için onun traşıda korkuyorum ama bana kalıcak gibi bu gün video seyretmem lazım nasıl olacak bilmiyorum. Yazlık komşum kocasının traşını kendi yapıyor onu aramak istiyorum bu gün belki ufak tiyo verir. Eşim hiç saçlarını uzatmaz çok kısa kullanıyor koyunda kırkmadım daha önce ayyyy stres olacak birşey buluyorum hergün.
Benim eşimde saçını kel yaptı kardeşimin eşi ve oğlu da yaptı. Evde durunca hepsi kelliği tercih etti. Eşim önce kendi kabadan aldı kalanını ben düzelttim. Ne yapalım artık o benim saçımı boyayacak ben onun saçını keseceğim😂 devir o devir sanki bayağı kara geçiyoruz

Günaydın herkese, biz de sofraya oturucaz. Bugün oğlum simit istedi kolay kahvaltı oldu bana bı yumurta kahvaltiliklar tamam. Akşam da yayla çorbası patates oturtma cacık salata yapicam. Belki besamelli yaparım oturtmayı emin değilim. Yalnız ben kilo almaya başladım, ciddi bir şekilde yemek tarzımı oturtmam lazım. Kurabiye kek falan yapınca yemicem artik. Çok güzel zayıfladım yine almak istemiyorum bı 20 kilo daha versem şahane olur
Benim de kilo vermem durdu çünkü evde yiyoruz en önemlisi hareket yok. Daha vermek istiyorum 😏

Bebe bisküvisi süt çok severim ya, ben de simite bakarak biber salatalık yiyorum🙈
Canım nasıl simit çekiyor ya bu günlerde almıyorum da sitedeki marketten almam. Pazarın oradakiler çok güzel oluyordu. Olmazsa aldırıp buzluğa koysyım sonra ısıtıp yeriz.

Benim kızın hiç gece uyanma durumu olmadı ancak diş çıkardığı zamanlar yaşadık. Alışmıştı o uyku düzenine, uyanırsa da ben de odasının lambasını açmıyordum ve odasından çıkartmıyordum. Tekrardan uyuyordu. Ama alıp diğer odaya gitsem ışığı açsam eminim uykusu dağılırdı. Bir de çocuğun uykuyu sevmesiyle de ve gaz sıkıntısıyla da alakalı uyku düzeni. Bizim kızın hiç gaz sorunu olmamış 4 ayda. O bizim için avantaj oldu. İlk gün ikide bir uyanıyorum bekle bekle uyanan yok bir şaşkınlık geçirmiştim😂

tr_lelli tr_lelli
Ben de çok ağır kokulu şeyler kullanamıyorum aslında çok seviyorum. Ama alerjim var. Bir öksürük başlıyor. Genzimde ya da boğazımda tıkanma oluyor. Kızının nasıl alerjisi var.
çok özeniyorum parfüm sıkan ve evi misss gibi kokan insanlara

Valla cesitleri varmıs bazısı yanında durcan,bazısı elini tutcan ama asla almıcan aglasa dahi ki yarım saat agluyır cockk .
Nasıl veriyorşar bilmiyorm😔
Ama zaten ticari bisey,uyku kocları var bunun icin.
Ve uzmanlar bas bas bagırıyor.
Ögrenilmislik caresizlik.
Anneyle cocuk arasındaki güven duvarını yıkan bisey diye.

hangi anne çocuğu ağladığında kucağına almadan durabilirki. O zor birşey. Ama demekki benim kızın uyku düzeni öyle oluştu. Çünkü kim almıştırki ağlayınca kucağına.
zor birşey bence

yedirenk79 yedirenk79
Canım kızımda tıbbi açıklamasını bilmiyorum ama bu tür kokulara maruz kaldığında burnu kanıyor-kaşınıyor, hapşuruyor
doktor bana ve eşime sordu alerjiniz varmı diye var dedik, alerjiler 35 yaşından sonra başlıyor dedi bende 30 yaşında dünyaya getirdim dedim alerjim ondan sonra çıktı dedim. İlaç kullanıyor ama evde bu kimyasal kokularada maruz kalmamısı gerekiyormuş.
Canım ben simit yaptım tariftekinin yarısını yaptım çok iyi sonuç aldım. Nefis yemek tariflerinden. Karantina bitinceye kadar da denemediğimiz tarif kalmayacak bu hızla.
Ben de eşimi traş edince yazarım size, kendi kaşımı Üniversite de enson kendim almıştım. Şimdi mecburen yine alacagım.
Saçımı de eşime boyatırım. Zorunlu tasarruf herhalde bu olsa gerek.

Back
X