• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük Düşün Büyük Olsun!

Esya konusunda ben kararinda degisim yaptim.
Evlenirken olan koltuk takimi esimin idi.
Yeniydi ama modelini sevmedim bana gore cok klasik bir takimdi.
Ama 11 sene kullandim.
Gecen sene degistik
Sebep: yatak olmayisi yani 20.senesini görurdu.
Uygun bu evde bizi idare edebilecek birsey aldik.
Yani burdan cikarsak bizimle gelmicek.
Bye bye dicez.

Evlenirken aldigim yatak odam cok koyu renkti.
Ve dolap buraya sigmadi.
Bahanem oldu onuda degistim.
Daha beyazli aldim.
Zaten odam kucuk surgulu bisi aldik.
6. Senesi onunda
O da bizimle gelmeyecek olanlardan burda idare etsin beni yeter.

Oglumun ilk odasi bebek odasi tarziydi.
O tarzdan kurtulmak icin degistik onunda 5.senesi.
Bizimle gelirmi onuda elermiyiz bilemedim.
Simdilik iyi durumda.

Ben ev degisirsem kesinlikle esya degisicem
Hatta bunun icin ayrica birikim yapmayi planliyorum

Halisindan tulune esyasina kafamda öyle bir plan var.
Ama yine uygun bisiler bakarim.
Bir esyayi 20sene kullanmak bana göre degil.

Mutfak masami 10yıl kullanmistim yeter.
Zaten 169tl almistim ozaman.
Simdikini 2yildir kullaniyorum 680tl aldim.
Oda 10.senesini doldursun( burdaki evde olursam 10.senesinde tabi)

Yeni eve yeni esya olayini cok seviyorum ben.

Benimde abimler öyle canım..onlarda 19 yıllık evliler..en az 4-5 kez değiştirdiler mobilyalarını..Beyaz eşya da dahil..
Yengem a-nı yaşar..Öyle aman aman birikimmiş vs düşünmez.Yaşadığım kadar daha yaşayacakmıyım mantığında..
İşte ben öyle olamıyorum..Gereksiz değişim yapmadım hiç..bu ikinci evim..Sadece buraya taşınırken kızımın odası yoktu onu almıştım..bir yıl sonrada yatak odam çok dökülmüştü onu değiştirdim..halende onu kullanıyorum..Ama o da koyu kahve.ARa ara onu damı yenilesek diyede düşünmüyor değilim:KK43:ama kıyamıyorum da.. daha yeni..bide mdf kalitelide bişi..Pahalıyada almıştık..Bir ara boyatmayı da düşündüm..Uyguna gelirse belki boyatırım..

ben birikimi de es geçemiyorum.... :) üç çocuğum var, evet bugün çalışıyor ve kazanıyoruz, şükürler olsun, ama yarının ne getireceği, bizi nasıl sürprizlerin beklediği meçhul... iyi ve kötü gün için birikim şart....

Ayrica tabiki zevk meselesi bu saygi duyuyorum.
Ama su cicek olayindan acayip igrelti geldi bana.
Her yerse cicekli berjer
Cicekli masa
Cicekli kirlent
Cicekli nevresim
Cicekli fon perde.

Yahu feci göz yoruyo.
çicekli desenli koltuk kırlent hiçbiri alınmaz zaten zamanla renkleri birbirine karısır mutlaka oda kirli bir ifade olusturur.her zaman düz renk tercih edilmeli koltukta abim mobilyacı benim tecrübeyle sabit

ben birikimi de es geçemiyorum.... :) üç çocuğum var, evet bugün çalışıyor ve kazanıyoruz, şükürler olsun, ama yarının ne getireceği, bizi nasıl sürprizlerin beklediği meçhul... iyi ve kötü gün için birikim şart....
Haklısın canım..Ama onların gelirleri bizlere göre çok çok iyi..İki çocuk da özelde okudu, okuyor..Aslında abim birikimi sever..Dr. onlar..Maşaallah çok iyi kazanıyorlar. Onların yatırımı çocuklar işte..Lüks bir semtte ev aldılar..iki adet arabaları da var..az çok birikimleri de var..Aslında yanlış söylemişim..Birikim için kasmıyor yani yengem..Çok lüks rahat yaşıyorlar..

selam tutumlu hanımlar. :KK54: eşya değiştirmekten bahsedilmiş. kendim için konuşsam ayıp olur, daha eşyalarımın yeni kokusu gitmedi:KK48: ama annem benim düğünüme yakın salon ve yatak odası mobilyalarını değiştirmek istedi. gezdik gezdik bir türlü içine sinen bir şey bulamadı. açıkçası eski mobilyalar, eğer çok yerinden oynatılmadıysa oldukça sağlam oluyor. ceviz kaplama mobilyalarını eskitme tekniğiyle renk renk boyattı. öyle hepsi aynı renk de değil. kontras renklerle. koltukları da kenarları ve arka kısımları ahşaptı, onları da döşemeciye her yanı kumaş olacak şekilde kaplattı.

salonda kullandığı renkler ilk resimdeki renkler. yatak odasındakiler de diğer iki resme benziyor. bulut mavisi ve krem ağırlıklı oldu. oda tam uyku ve huzur odası. belki size de fikir olabilir. :KK66:

Eklentiler

• renkli-dekoratif-konsol.webp
    renkli-dekoratif-konsol.webp
    24,6 KB · Görüntüleme: 88
  • 48394402.webp
    48394402.webp
    37 KB · Görüntüleme: 89
  • DSC_0495.webp
    DSC_0495.webp
    10,9 KB · Görüntüleme: 91
Her yerse cicekli berjer
Cicekli masa
Cicekli kirlent
Cicekli nevresim
Cicekli fon perde.

Yahu feci göz yoruyo.
Sorma canım..Bende öyle iflit oldum.Her yerde çiçek böcek görmekten:))Almadım almamda bana göre değil:)

M maviduvar1 , tr_lelli tr_lelli teşekkür ederim kızlar
burası çok soğuk olmuyor , o yüzden atkı yada eldiven almam herhalde ama takım kalemliği falan olabilir

eşya konusunu konuşmuşsunuz ben hala bekarlıktan kalanları kullanıyorum, evlemnince sadece yatak osadı ve bulaşık makinesini yenialdık
8 yıllık evliyim tabi bu sene buzdolabı elektirik süpürgesi tv yi yeniledik hepsi bozuldu artık tamir olmuyor
şohpeninde eli kulağında

kızlar bu arada mutfak tüpü bana bir ay anca gidiyor sanki az gidiyor gibi
kullanan arkadaşlar ne kadar zaman kullanıyorsunuz 12 kğ tüpü

M maviduvar1 , tr_lelli tr_lelli teşekkür ederim kızlar
burası çok soğuk olmuyor , o yüzden atkı yada eldiven almam herhalde ama takım kalemliği falan olabilir

eşya konusunu konuşmuşsunuz ben hala bekarlıktan kalanları kullanıyorum, evlemnince sadece yatak osadı ve bulaşık makinesini yenialdık
8 yıllık evliyim tabi bu sene buzdolabı elektirik süpürgesi tv yi yeniledik hepsi bozuldu artık tamir olmuyor
şohpeninde eli kulağında

kızlar bu arada mutfak tüpü bana bir ay anca gidiyor sanki az gidiyor gibi
kullanan arkadaşlar ne kadar zaman kullanıyorsunuz 12 kğ tüpü
Canım biz doğalgaz kullanıyoruz..Ama tüp kullandığım zamanlarda da en az 3 ay giderdi bana..:)

sağol canım... :) bi de gıda hariç, alış-verişten (kıyafet, mobilya vs. ) nefret eden biriyim ve kolay kolay hiç bir şeyi beğenmem, gerisini sen düşün... :))

evet bu konuda kötü bir örneğim, seni takdir ediyorum... :) tek tesellim, ihtiyaç sahiplerine gidip, birilerini mutlu edip, işe yaramaları....
ben de öyle saatlerce dolaşamam. bana zaman kaybı gibi geliyor.
çok teşekkür ederim canım...

Her yerse cicekli berjer
Cicekli masa
Cicekli kirlent
Cicekli nevresim
Cicekli fon perde.

Yahu feci göz yoruyo.
ayyyy ben de nefret ediyorum o çiçeklerden.
heryerde herkeste aynısı

selam tutumlu hanımlar. :KK54: eşya değiştirmekten bahsedilmiş. kendim için konuşsam ayıp olur, daha eşyalarımın yeni kokusu gitmedi:KK48: ama annem benim düğünüme yakın salon ve yatak odası mobilyalarını değiştirmek istedi. gezdik gezdik bir türlü içine sinen bir şey bulamadı. açıkçası eski mobilyalar, eğer çok yerinden oynatılmadıysa oldukça sağlam oluyor. ceviz kaplama mobilyalarını eskitme tekniğiyle renk renk boyattı. öyle hepsi aynı renk de değil. kontras renklerle. koltukları da kenarları ve arka kısımları ahşaptı, onları da döşemeciye her yanı kumaş olacak şekilde kaplattı.

salonda kullandığı renkler ilk resimdeki renkler. yatak odasındakiler de diğer iki resme benziyor. bulut mavisi ve krem ağırlıklı oldu. oda tam uyku ve huzur odası. belki size de fikir olabilir. :KK66:
Çok güzel..Güle güle kullansın canım.
Peki maliyet ne oldu boyatmada?

Benimle salonumun değişime ihtiyaci var. Araştırmalardayım yemek odama bir yandanda kıyamıyorum ama koltuklar eskidi kaplatsam diye düşündüm bi ara vazgeçtim hâlâ kararsızım bakalım

Benimle salonumun değişime ihtiyaci var. Araştırmalardayım yemek odama bir yandanda kıyamıyorum ama koltuklar eskidi kaplatsam diye düşündüm bi ara vazgeçtim hâlâ kararsızım bakalım
Canım kaplatmak da çok pahalı.. inan yenisini almak daha mantıklı..Benim komşum kaplattı 1100 tl ye..ben aldım yeni uygun bir yerden tabi:)2500 e .. yenilendi herşeyi..Birde model değişmiyor kaplatınca..sadece yüzü değişiyor..

ben salonumu spor tarzda yapacağım. bu köşe takımları olabilir. kitaplık filan yaptuıracağım.
koca ayaklı masalardan değil de sadecik bir şey istiyorum.
Aynen bende salonuma masa alırsam küçük sade bir şey istiyorum..Bakalım şimdi almıyacağım onu..Yaza belki..
Şimdi mutfağımın ki acil:)

Back
X