- 8 Ocak 2015
- 6.092
- 19.109
- 448
Saolun ikizlerimiz var mama destekli gidiyoruz.2 araba koltuğu 2 mama sandalyesi oyuncaklar çit oyun matı aldım iş yaparken baslarına bişi gelmesin diye oraya koyarım dedim bir ki tane de ufak tefek sey vardı.en son evlenirken paraya nereye gidiyor diye soka girmiştim bir de şimdi :)Esinize gecmis olsunn
Bebeginizi de saglıkla büyütün insallah
10 bine ne alındı?
Somut bisey var mı?
Benim doğumparam da arada kaynadı issizlikle 13-14 bin nereye gitti hic anlamadım.
2500 e kendime bi bilezik almıstm.Elle tutulur bi o var.
Bebeğin masrafları ,mama bez,pandemide harcananlar gitti.
Saglık olsn
Bundan sonra ipleri sıkı tutarasınız.
Oo ikiz 10 bin iyi bile rakam:)Saolun ikizlerimiz var mama destekli gidiyoruz.2 araba koltuğu 2 mama sandalyesi oyuncaklar çit oyun matı aldım iş yaparken baslarına bişi gelmesin diye oraya koyarım dedim bir ki tane de ufak tefek sey vardı.en son evlenirken paraya nereye gidiyor diye soka girmiştim bir de şimdi :)
Oncelikle Allah bagislasin .Saolun ikizlerimiz var mama destekli gidiyoruz.2 araba koltuğu 2 mama sandalyesi oyuncaklar çit oyun matı aldım iş yaparken baslarına bişi gelmesin diye oraya koyarım dedim bir ki tane de ufak tefek sey vardı.en son evlenirken paraya nereye gidiyor diye soka girmiştim bir de şimdi :)
Sabah kalmıısız
Bi kalktım saat 8:S
Alya dön dön sabaha karsı daldı anca
8.30 b en cıkarken kalktı.
Aksm yemek derdim yok,kvdede partyliycz yada görümcede
Dolap bakiyeleri gelsin 20 usd alicam
saka maka 50 usdden oluyor hic yoktan buay
Valla cok sükür buay Mevlam yagdırıyor mübarekBaby yarim gun calisiyorsun bereketine bak Masallah tam mucize
Allah evinden huzuru eksin etmesin hersey halloluyor
Valla cok sükür buay Mevlam yagdırıyor mübarek
Nette bayagı bisey sattım,
Bir de Alyanın dogumgünu diye hic beklemedğimiz yerlerden paralar geldi:)
Aminnn cümlemizin cnm
Eşim sağlıkcı korona serviste calısıyor o yüzdem ayrı yasıyoruz bi ara birleşiriz inşallah.ama eylül ekim kasım aylarında bir 3 aylık iş değiştirme süreci olacak o ara calısmasın dinlensin istiyorum yani istese calısur ama cok yıprandı kıs da kötü geçicek belli arada dinlensin istiyorum ama bunun için para lazım.kenarda biraz paramız var ama ona dokunmayıp kredi mi çeksen diyorum bilemedim ya.calısırken maaşım da iyiydi birikim falan takmıyordum ben sonra her şey üst üste geldiOncelikle Allah bagislasin .
Malesef paranin suan adi var sadece ortada hic yok kendisi.
Rabbim yardimcimiz olsun .
Hersey cok pahali.
esinizin maasi yok mu? yani suan calisiyor mu?
Valla kredi kartı esktresini okumaya yetişemiyorum mama bez ıslak mendil ek gıda malzemeleri derken ay sonu gelmiyorOo ikiz 10 bin iyi bile rakam:)
Benim tek ilk 5 ay mama destekliydik haftada 100 tl den 400 tl mamaya gidiyordu.
Ek gıda da düser rakamlar.
Herseyi cift alıyorsunuz normal gitmesi.
Kendi kötü olmamak için çağırıyor ne münasebet esin niye karişsin ki bu eltinler bi yerden illa bulasiyolar sana olmasaa esineAiyyy kiz zabah zabah koala gibi yapisti bana
Birlikde camasir attik mak.
Birlikde cikardik
Tek elimle yani bir kolumda Alyos.
Pusetinde ciyakladi.
Sonra baktim altini pisletmis kuzum dert anlatiyomus yeni degismistim dusunemedim diyorum nicun durmuyo bu kizcaggzimm.
Ozur dilerim annem diye diye alt degistim.
Analik delilik.
Dun anneme inerken arkamdan yuruyen 2 bey amca hep altin konustular.
Sukadar gr alsak su kadar yatirim yapsak herkesler altinin pesinde.
Altin kaciyo kactikca tavan tl şoklarda
Neyse neyse simdi ben dun aksam esim beyle kavga ettim.
Suan küsüm yani o küs degil ben kendi kendime kustum iste.
Bu eltimin 2 kizdan baska 2 oglu var
biri 24 biri 22 yaslarinda.
24 olan degisik bi cocuk dini icerik yani girmim anladiniz siz.
o giyim, dusunce hepsi farkli ve 2 sene icinde oldu bu cocuga boyle kupeli mupeli kizlarla gezip tozan bi tipti.
Babasi esim baya karsi ciktilar bir anda boyle degismesine (baya derine gitti bu cocik) ama dinlemedi kimseyi.
Simdide bi kiz bulmus o gittigi seyin seysinde illede evlencem diyomus.
Kizin ailesi gorusu cok farkli.
Kiz kimsenin karsisina cikmiyomus falan falan.
kaynim istemiyo esim istemiyo eltim ve elti kizi istiyomus.
(hic de demediler he bana sorsam ee gorusemedik ki anlatcaktik derler)
Neyse kaynim dun esimi aramis pazar gunu tanismaya gidilcekmis sende gel diyomus.
Esime dedim ne munasabet? dedi isi bozucam gidip.
Sanane be ne karisiyosun dedim.
Bunlar kaynimi adam yerine koyup bisi anlatmiyor ki kaynim nereliler ne is yaparlar kimlerdir bilmiyo.
Eltim, kizi ,oglu olmuslar bir kafa kaynimi karistirtmiyolarmis.
cocugun askerligini yaptigi yok
isi yok
evi yok
yok oglu yok
Kizda calismaz yani biz oyle dusunuyoruz.
Esimde neuna guveniyoda evlencen diyo hemde bize uymaz falan diye soyleniyor.
Eltimin kizi icin hep onunyemesi ona diceklerimi biliyorum diyo.
Neyse kavga ederse isime gelir hepden keserler ayaklarini verdim gazi bende.
Tabi ya o zaten o cocuguda oralara soktu o bulmustur bak babalarini bile adam yerine koyupda anlatmiyorlar dedim.
Ama esimle su sebeple kavga ettim niye her haltda seni itekliyolar.
Gitsinler ne halt yiyolarsa yesinler sanane.
bir hafta sonumuz var onda da sacma sapan isler pesindesin diye baya soylendim.
Guya kaynim demiski sen gel isi boz.
Ben istemiyorum ama beni dinlemiyo bunlar demis.
O cocugun beyni suan cok degisik calisiyo senide gozu gormez bosuna is bozucam diye gitme kizi alir cikarsiniz dedim.
Kendisi dotune guveniyo demek alsin evlensin banane ya. bizene
Canım ikizmis bebekler normal bu kadar para gitmesi bundan sona dikkat edersin kalem kalem yaz maaş geldiğinde harcamadan birikime atabilirsin ek gıda zamanı bi nebze azalır ek gıda için kışa yazdan biseyler koyabilirsin misal buzluga mama gerçekten büyük masrafKızlar daha önce ben geldim diyip devamını getirenemiştim neden çünkü bir evim bir maasım yok .kendi kendime ama senin evin yok ki diyorum.peki neden kocam koronada marttan beri dogum yaptım adam beni aileme bıraktı geri de gelemedi.yakında eve dönmek istiyorum diye ama az alısveriş yapayım derken 10 bin lira harcamısım sok oldum.kendim de calısıyordum ama ücretsiz izne cıktım nasıl yetircem parayı bilmiyorum
Kuzu sen kendi yagınla kavruldun resmen biz biliyoruz mama bez çok gidiyor hayat çok pahalı bi poşet şeye 100 veriyoruz içinde bise yokEsinize gecmis olsunn
Bebeginizi de saglıkla büyütün insallah
10 bine ne alındı?
Somut bisey var mı?
Benim doğumparam da arada kaynadı issizlikle 13-14 bin nereye gitti hic anlamadım.
2500 e kendime bi bilezik almıstm.Elle tutulur bi o var.
Bebeğin masrafları ,mama bez,pandemide harcananlar gitti.
Saglık olsn
Bundan sonra ipleri sıkı tutarasınız.
Kaynimi kimse kaale almiyoKendi kötü olmamak için çağırıyor ne münasebet esin niye karişsin ki bu eltinler bi yerden illa bulasiyolar sana olmasaa esine
Canım ikizmis bebekler normal bu kadar para gitmesi bundan sona dikkat edersin kalem kalem yaz maaş geldiğinde harcamadan birikime atabilirsin ek gıda zamanı bi nebze azalır ek gıda için kışa yazdan biseyler koyabilirsin misal buzluga mama gerçekten büyük masraf
Kuzu sen kendi yagınla kavruldun resmen biz biliyoruz mama bez çok gidiyor hayat çok pahalı bi poşet şeye 100 veriyoruz içinde bise yok
Adam komuscak ailesiyle canim o zmn sizi karıştırmaları yine sana sararlar tanışması sözü hep beklerler seni de bahaneleri olurKaynimi kimse kaale almiyo
Oturup karsilarina alipda boyle boyle demiyolar.
Resmen ellerinde oyuncak olmus
Hic agirligi yok lafini geciremiyor.
Esim lafini esirgemez soyler guya esimi itiyo o soylesin diye.
Bende istemiyorum uzak olsunlar artik diyorum kiz isterler esim kiz istemeye gelirler esim.
Hep esim konusur esim muhattap okur dunurlerle esim halleder.
Hep esimi itiyolar insan gibi konusmayi bilen yok ki iclerinde.
Bende bu durumdan hoslanmiyorum
hep öyle oluyo zatenAdam komuscak ailesiyle canim o zmn sizi karıştırmaları yine sana sararlar tanışması sözü hep beklerler seni de bahaneleri olur
Eşimle ayrı yaşıyoruz adamın maasını bile bilmiyorum gidince bir el atıcam olaya.indirim takio etmeye gücüm yetmiyır bi de fazla elim acık sanırım.yazarım inşallah düzenimi kurunca şimdilik yazdıklarınızı takip edebiliyorum sadeceKendi kötü olmamak için çağırıyor ne münasebet esin niye karişsin ki bu eltinler bi yerden illa bulasiyolar sana olmasaa esine
Canım ikizmis bebekler normal bu kadar para gitmesi bundan sona dikkat edersin kalem kalem yaz maaş geldiğinde harcamadan birikime atabilirsin ek gıda zamanı bi nebze azalır ek gıda için kışa yazdan biseyler koyabilirsin misal buzluga mama gerçekten büyük masraf
Kuzu sen kendi yagınla kavruldun resmen biz biliyoruz mama bez çok gidiyor hayat çok pahalı bi poşet şeye 100 veriyoruz içinde bise yok
O birlikte çamaşır makinası çalıştırma olayı ilerde bende bende yapacağıma dönüşüyor. Şimdi biz birlikte atıyoruz çamaşırları sonra ben ayarlıyorum o çalıştırma düğmesine basıyor. O bezle kakalı bekleme bizde de olmuştu. Misafirim gelecekti. O arada mıtfakta hazırlık yapıyorum. Ağlıyor sanıyorum kucağına al diye ağlıyor. Tabi benim burnum koku almıyor. Meğer ağlaması kaka yapmış ondanmışAiyyy kiz zabah zabah koala gibi yapisti bana
Birlikde camasir attik mak.
Birlikde cikardik
Tek elimle yani bir kolumda Alyos.
Pusetinde ciyakladi.
Sonra baktim altini pisletmis kuzum dert anlatiyomus yeni degismistim dusunemedim diyorum nicun durmuyo bu kizcaggzimm.
Ozur dilerim annem diye diye alt degistim.
Analik delilik.
Dun anneme inerken arkamdan yuruyen 2 bey amca hep altin konustular.
Sukadar gr alsak su kadar yatirim yapsak herkesler altinin pesinde.
Altin kaciyo kactikca tavan tl şoklarda
Neyse neyse simdi ben dun aksam esim beyle kavga ettim.
Suan küsüm yani o küs degil ben kendi kendime kustum iste.
Bu eltimin 2 kizdan baska 2 oglu var
biri 24 biri 22 yaslarinda.
24 olan degisik bi cocuk dini icerik yani girmim anladiniz siz.
o giyim, dusunce hepsi farkli ve 2 sene icinde oldu bu cocuga boyle kupeli mupeli kizlarla gezip tozan bi tipti.
Babasi esim baya karsi ciktilar bir anda boyle degismesine (baya derine gitti bu cocik) ama dinlemedi kimseyi.
Simdide bi kiz bulmus o gittigi seyin seysinde illede evlencem diyomus.
Kizin ailesi gorusu cok farkli.
Kiz kimsenin karsisina cikmiyomus falan falan.
kaynim istemiyo esim istemiyo eltim ve elti kizi istiyomus.
(hic de demediler he bana sorsam ee gorusemedik ki anlatcaktik derler)
Neyse kaynim dun esimi aramis pazar gunu tanismaya gidilcekmis sende gel diyomus.
Esime dedim ne munasabet? dedi isi bozucam gidip.
Sanane be ne karisiyosun dedim.
Bunlar kaynimi adam yerine koyup bisi anlatmiyor ki kaynim nereliler ne is yaparlar kimlerdir bilmiyo.
Eltim, kizi ,oglu olmuslar bir kafa kaynimi karistirtmiyolarmis.
cocugun askerligini yaptigi yok
isi yok
evi yok
yok oglu yok
Kizda calismaz yani biz oyle dusunuyoruz.
Esimde neuna guveniyoda evlencen diyo hemde bize uymaz falan diye soyleniyor.
Eltimin kizi icin hep onunyemesi ona diceklerimi biliyorum diyo.
Neyse kavga ederse isime gelir hepden keserler ayaklarini verdim gazi bende.
Tabi ya o zaten o cocuguda oralara soktu o bulmustur bak babalarini bile adam yerine koyupda anlatmiyorlar dedim.
Ama esimle su sebeple kavga ettim niye her haltda seni itekliyolar.
Gitsinler ne halt yiyolarsa yesinler sanane.
bir hafta sonumuz var onda da sacma sapan isler pesindesin diye baya soylendim.
Guya kaynim demiski sen gel isi boz.
Ben istemiyorum ama beni dinlemiyo bunlar demis.
O cocugun beyni suan cok degisik calisiyo senide gozu gormez bosuna is bozucam diye gitme kizi alir cikarsiniz dedim.
Kendisi dotune guveniyo demek alsin evlensin banane ya. bizene
Bunda bile kaynının lafını geçiremediği ortadaKaynimi kimse kaale almiyo
Oturup karsilarina alipda boyle boyle demiyolar.
Resmen ellerinde oyuncak olmus
Hic agirligi yok lafini geciremiyor.
Esim lafini esirgemez soyler guya esimi itiyo o soylesin diye.
Bende istemiyorum uzak olsunlar artik diyorum kiz isterler esim kiz istemeye gelirler esim.
Hep esim konusur esim muhattap okur dunurlerle esim halleder.
Hep esimi itiyolar insan gibi konusmayi bilen yok ki iclerinde.
Bende bu durumdan hoslanmiyorum
Hesaplı gitmekte fayda var ama ikiz bebekle bence gayet iyi harcamışsın. Vakit buldukça kampanya takip etmeye bak. Herşey pahalı güç yetirmek zor. Artık o devirdeyiz. İlla çoğumuz da içeri giriyoruz her ay. Ama üç beş atmaya çalışıyoruz. Asla eskisi gibi birikmiyor. Zor bir devirdeyiz. Allah yavrularının hatrına yeni güzel kapılar açsınEşimle ayrı yaşıyoruz adamın maasını bile bilmiyorum gidince bir el atıcam olaya.indirim takio etmeye gücüm yetmiyır bi de fazla elim acık sanırım.yazarım inşallah düzenimi kurunca şimdilik yazdıklarınızı takip edebiliyorum sadece
Aynen iki üç fazla fazla derken ay sonunda büyük meblalar oluyormus dikkat etmeyince.şimdilik calısmıyorum 2 yıl dogum izni almayı düşünüyorum allah nasip ederse eğer .o yüzden kıyafet gibi şeyleri almamaya calısmam lazım.cocuklar için altın hesabı acmayı düşünüyorum iki üç elime geçtikçe atayım ilerde üniversitede falan iş görürHesaplı gitmekte fayda var ama ikiz bebekle bence gayet iyi harcamışsın. Vakit buldukça kampanya takip etmeye bak. Herşey pahalı güç yetirmek zor. Artık o devirdeyiz. İlla çoğumuz da içeri giriyoruz her ay. Ama üç beş atmaya çalışıyoruz. Asla eskisi gibi birikmiyor. Zor bir devirdeyiz. Allah yavrularının hatrına yeni güzel kapılar açsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?