Küçük Düşün Büyük Olsun!

Allah kavuştursun canım..Yinemi gidiyor eşin?
Yeni gelmemişmiydi=?

Elime toplu miktarda para geçecek bende onu ne yapsam bilemiyorum
Ya vadeli hesabıma ekleyeceğim ya bir miktar altın mı alsam
Bana fikir verir misiniz kızlar?
uzun vadeli düşünüyorsan altın alabilirsin sanki. ben harcamayim diye altın aldım. vadeli hesabımız yok. vadelinin getirisi nasıl ki

Elime toplu miktarda para geçecek bende onu ne yapsam bilemiyorum
Ya vadeli hesabıma ekleyeceğim ya bir miktar altın mı alsam
Bana fikir verir misiniz kızlar?
İşte ben döviz düşünüyorum ..Altın düşünmüyorum bu ara..Baya çıktı altın..Hakeza dövizde öyle ama..
Ne biliyim bu kez döviz düşünüyorum ben.Altında pek şansım yoktur benimde

Allah kavuştursun canım..Yinemi gidiyor eşin?
Yeni gelmemişmiydi=?
Teşekkür ederim canım. evet geleli 1 hafta olmuştu şok olduk biz de beklemiyorduk. daha dinlenemedi bile yazık.. hep şirketin yüzünden işlerini düzgün yapsalar tekrar gitmezdi:/ sanki şurdan şuraya gidiyor. 3 gün yol sürüyor nerdeyse... of of

altın düşmüş kızlar.. dövizi bilmiyorum. Çeyrek 1 yıl önce 160 liraydı. şimdi 215 falan. 1 yıldaki artışa bak.
döviz daha minik minik artıyor sanki. ne dersiniz?
işte altın çok çıktı.. bundan sonrasında duraklar diye düşünüyorum canım..Şahsi fikrim..Çıkadabilir çıkmayadabilir..sanki doydu baya gibi geliyor bana..Yinede bilemem tabi..

uzun vadeli düşünüyorsan altın alabilirsin sanki. ben harcamayim diye altın aldım. vadeli hesabımız yok. vadelinin getirisi nasıl ki
Uzun vadeli düşünüyorum
Vadeli hesabım var sabit getirisi aylık yüzde 9.

Bende altını nasıl saklarım diye düşünüyorum korkuyorum

işte altın çok çıktı.. bundan sonrasında duraklar diye düşünüyorum canım..Şahsi fikrim..Çıkadabilir çıkmayadabilir..sanki doydu baya gibi geliyor bana..Yinede bilemem tabi..
Altın uzun vadede getirisi çok
Ama yatırım amaçlı alırken kulpsuz reşat alın diyorlar.
Ben pek anlamam gram da olabilir

tr_lelli tava böreğini dün yaptım. Ayıla bayıla yedik. Tarif için çok teşekkür ederim. Misafir geleceği zaman hazır börek alıyordum. Bunun yapılması kolaymış, yaparım ben de misafire.
Begenmenize sevindim.
Cat kapi gelen misafire, hafta sonu degisiklik olsun dedigim anlarda falan kurtaricimdir.
Size yalanci bir börek yapim ben derim.
Afiyet olsun.

altın düşmüş kızlar.. dövizi bilmiyorum. Çeyrek 1 yıl önce 160 liraydı. şimdi 215 falan. 1 yıldaki artışa bak.
döviz daha minik minik artıyor sanki. ne dersiniz?
Dövizde elinde büyük miktarlar olacak ki karın fazla olsun. Yoksa çok da öyle aman aman bir kar getirmiyor. Ama altın dediğin gibi bir çeyrek bile üstüne ne kadar çok koydu. Bence altın ne kadar düşse çok düşmez. Çünkü dünya nüfusu sürekli artarken altın gibi kıymetli madenler o kadar azalıyor.

Bugun bende uyudum epey
Oglum esimle uyandi tost yedi onunda karni tok nede olsa diye uyudumda uyudum.

Yemek yapicam ev supurcem,silicem
Toz alicam.
Oglumun okul saati degisti ve cok sinir oluyorum su saat sistemine.

Oglen 13,30 da ders baslicak aksam 19.00bitecek.
Bu cocuklar eve gelecek dinlenecek yemek yicek.
Sabah zaten ders yapmiyo pek
7saat ders goruyolar ama aksam o saatte git al gel hava kisin baya ayaz oluyo karanlik bi tarafdan.

8tl fen bilimleri test kitabi icin para istemisler okuldan(kurs icin)
Onu yollicam.

Esim 30tl birakmis.

Kızlar bazen bereketsizmiyiz acaba diyorum.

Bi arkadasim 2cocugu var evini saatti ev aldilar
(Evini 220bine satti yeni evini 450bine aldi)
Sadee esi calisiyo esi memur.
2cocukda okuyo biri oglumla biri daha ilkogretim.
Hem kredi öuyolar ev icin.
Hem yeni evin icine dolap,hali tül falan yaptirip borclandilar
Hemde her hafta sonu geziyolar ist disi,ici vs.
2de cocuk masraflar falan.

Herkes neguzel yetisiyo, yettirebiliyo.

Bazen bizdemi bir bereketsizlik var diyorum

o nasıl ders saatiymiş öyle
nadıl ya tek bir memur maaşıyla 2 çocuk okut ev kredisi öde bide evi geçindir..?
bağı bahçeleri falan mı var ek gelir getirecek acaba:/ valla ilginç nasıl yapıyolarsa bize de öğretsinler:)

Başka gelirleri vardır ya da aileler falan yardım ediyordur. Hiçbir yardım almasalar en kötü mutfak için erzakları falan memleketten geliyordur. Yoksa mümkün mü iki çocukla tek memur maaşıyla. Müsteşar falan değilse tabi :)
Sadece yeni ev farkı 230bin TL yani ne kadar bereketli olursa olsun tek maaşla na-mümkün diyorum ben :)

para biriktirmiştim 600 lira. kumbaradan çıkarıp eşimin diş masrafını ödedik. bide üzerine 100 lira daha koyup çeyrek aldık. bide geçende doğumgünüm için bana altın kolye almış:)
bi motorumuz vardı eski model. 1000 liraya satıp 4500 liraya yenisini aldık. 3500e geldi yani. onun ödemesi var. dişçiye 500 lira daha verecez.
yani para biriktirelim derken gidiyo öyle böyle. var ki harcıyoruz çok şükür diyorum artık. allah ödeme kolaylığı versin hepimize.

Mutlaka yan gelirleri vardır. Üç beş bile gelse bayağı farkediyor.
Benim alt komşum, sadece eşi çalışıyor üç çocuk evde. Devamlı evine eşya alır, tadilat yaptırır, altın birikimi yapar, gezmeleri -hafta sonları dışarda yemeleri eksik olmaz. Çocukları kendisi pek marka giyinir.
Görünüşte 3 çocuk ve eşi çalışıyor dersin ama kayınvalidesine her gittiklerinde çocuklara 100 er lira harçlık verir. Evde eksik görse hemen yerine alır koyar kayınvalidesi. annesi köyde, etini-yağını-peynirini gönderir.

Bunlar bayağı farkettiriyor.
Bir de bereketi de önemli kazancı.

rabbim herkese bereketli kazanç nasip etsin.

İkisininde ailesi memlekette (taniyorum)
Kendi yaglarida kavrulan insanlar.
Burada kimseleridm pek yok.
Arkadasimin gorumcesinin oglu evlendi istanbulda o da kirada oturuyo ikiside calisiyolar.

Tamam bizde geziyoruz yiyoruz iciyoruz ama sukur borcumuz yok borc varken tatile falan gitmiyorduk.
Bir an once borc bitsin kafasindaydik

Ya sakin yanlis anlasilmim kimsenin gelirinde giderinde gozum yokda (bunu belirtmek istedim okuyanlar yanlis anlamasin diye) sadece insan merak ediyo.
Hani nasil yetistriyolar biz mi bir yerde yanlis yapiyoruz acaba diye
Sanmiyorum yazdan yaza ailelerini goruyolar
Aileleride kendi yaglarinda kavrulan insanlar .
Kredi cektiklerini soyledi evin kalani icin.
Ama yeni evine esya,tül,hali,perde,gomme dolap, davlumbaz-firin falan aldi.
Koltuk takimi bakiyo suan

Gecen biz ist disina bir yere gitmistik o da sordu hani nerede diye anlattim onlarda diger hafta gitti
Ki ordan 4kisi gidis donus yeme icme 300-350tl den assa gidip gelinmez.

Biz nerede yanlis yapiyoruz bilemedim.

aynen biz de öyle. Kimsenin beş kuruş faydası yok, aman zararı olmasın da fayda da beklemiyorum ben: )
Mutluyum böyle. Yavaş yavaş kendimizce hallediyorum çokca şeyi.
Çok şükür sağlığımız yerinde, huzurumuzda var.
Bir de ben bol dol dua edilen evde bereket olduğuna inanıyorum...

en güzeli o, biliyor musun canım... kendi kazandığın gibisi yok... kimsenin tek kelime etme hakkı yok...
az olsun, öz olsun, benim olsun....

bizim de aileler her anlamda destek... ha bu değil ki, bize ev, araba aldılar... ama iki tarafın da durumları iyi, bize ihtiyaçları yok.... hani anlatıyorsunuz ya, çocuklara harçlık, işte ne bileyim memleketlerden, doğal gıda malzemeleri gönderme vs.... özellikle eşimin tarafı gönderme, zahmet etme desen de, gönderir... özetle başımıza bir iş gelse, paraya sıkışsak, biliyorum ki, iki taraf da elinden gelenin fazlasını yapar... bu duyguyu hissetmek de güzel... :)

bi de gerçekten paranın bereketi çok önemli.... az olur, bereketlidir, krallar gibi yaşarsın... çok olur, bereketi yoksa, hayrını da görmezsin.... çok para kazanmaktan ziyade, olanın bereketini arttırmaya harcarsak enerjimizi, sanıyorum sorun çözülecek... :)

tr_lelli canım vardır onuna bir hikmeti::)
Belki biraz birikim yapmıştır kadın..Ne biliyim bu değiştirdikleri aldıklarını bununla karşılamışdır..
evi krediyle almışlar yani üstünü..
Rabbim bereketini verirse oluyor..
bende berekete çok inanıyorum..Az olup hep bereketi içinde olsun Allah'ım diye dua ederim ben.
Çok olup bereketsiz olacağına, az olsun bereketli olsun..Rabbim herkesinde kendine versin..Bir duam da budur benim..
Kendinden başka kimseye muhtaç etme Allah'ım derim..
En önemlisi de bence o..
Bizim de sağolsun arada annemle destek çıkarlar..Yani çocuklara bize değil..Allah razı olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…