• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük Düşün Büyük Olsun!

İnşallah bende bugün evden çıkmayacağım ve para harcamayacagim :KK66: gerçi evde de olsam bu sefer internetten alış verişe dadaniyorum..Yok kesin kararlıyım, almayacagim artikkkk :KK66:
Alma sakın arkadaşım. Ülkemizin ekonomik gidişatı hiç iyi görünmüyo. Krizin başlangıcını yaşıyoruz şu an aslında. Ve bu krizin karakteri 2008 deki krizden çok daha farklı. Birkaç etken var bu kez. Teknik analizler birkaç yıla kadar doların 5 tl civarı olabileceğini gösterirken çok dikkatli harcamalıyız paralarımızı.

Alma sakın arkadaşım. Ülkemizin ekonomik gidişatı hiç iyi görünmüyo. Krizin başlangıcını yaşıyoruz şu an aslında. Ve bu krizin karakteri 2008 deki krizden çok daha farklı. Birkaç etken var bu kez. Teknik analizler birkaç yıla kadar doların 5 tl civarı olabileceğini gösterirken çok dikkatli harcamalıyız paralarımızı.
Almayacagim canim, çok haklisin..internette bebek kıyafetleri gorup heves ediyorum ama almamak lazım.cocugun giydiği haram yediği helal demişler, o kadar çok olmasına gerek yok hem çok çabuk büyüyecek...belki çoğu giyilemeyecek bile...Yok,yok almayacagim, bundan sonra tasarruf...

almayın kızlar almayın...
ben çok endişe ediyorum ülkemizin ve kendimizin geleceğinden. 10 lira bile olsa hemen atıyorum birikime. herşeye dikkat eder oldum artık.

Aynen. En çok da konut kredisi beni korkutuyor. Ya ödeyemezsek diye. Ne zor borca ipotekli olmazo_O
Gıda dışında hiçbirşey alamıyorum. Mont alsam mı dedim. Sonra düşününce geçen senekini yıkayıp giymeye karar verdim: )

H Hayat ne garip @sumeyra1990 kızlar siz anlattıkça çok özendim bebekli yaşama:)) gözümün önüne geldi babasıyla kızımız ah ahh olsa da kızımı babaya verip temizlik yemek yapsam:)
günaydın herkese
ayyy canım yaa insallhh seninde saglıklı bir evladın olur en kısa zamanda
tahmin edemeyecegn kadar güzel bir duygu anne olmak
sende tadarsın insalhh:dua:

Aynen. En çok da konut kredisi beni korkutuyor. Ya ödeyemezsek diye. Ne zor borca ipotekli olmazo_O
Gıda dışında hiçbirşey alamıyorum. Mont alsam mı dedim. Sonra düşününce geçen senekini yıkayıp giymeye karar verdim: )
Bende hamilelik sürecinde almamayı dusunuyorum , elimden geldiğince evdekiler ile idare edeceğim.hayatimda sadece 1 sefer giyeceğim seylere para dökmek istemiyorum.zaten çalismıyorum, esofmanlarla atlatirim bu sureci...

kesinlikle çok zor durumdayız ülkecek...
bi süre ipleri sağlam tutmak lazım..
ben de bu yıl bir şey almayı planlamıyorum. belki şubat gibi bir mont alırım o kadar.

aman düşünüp üzme kendini hersey olucagına varır
oda ödenir gecer biter

Bende hamilelik sürecinde almamayı dusunuyorum , elimden geldiğince evdekiler ile idare edeceğim.hayatimda sadece 1 sefer giyeceğim seylere para dökmek istemiyorum.zaten çalismıyorum, esofmanlarla atlatirim bu sureci...

Hamilelikte ben peşpeşe iki doğum yaptım, bir yaş araları var çocuklarımın ve 2 pantalon+1 elbise ve 1 kışlık kazak ile geçirdim. Ki çalışıyorum bir de.
Çok kilo almamıştım ama kim ne derse desin. 3-4 ay giyeceğim diye bir dünya para dökemem kılık kıyafete. Ona vereceğime çocuklarım için çok güzel beslendim:halay:

Çok teşekkür ederim, Allah razı olsun, hepimizin birikimleri bereketli olsun inşallah..yıllarca çok boşa para harcadım artık biraz toparlanmaliyim, umarım bu topik sayesinde kendime çeki düzen verebilirim :KK66:

Hoşgeldin canım
Bol birikimlerin olsun inşallah
Ben bu topiklerde dolaşmaya başlayalı bir yıl oldu.
Geçen yıl ilk geldiğimde dünya borcumuz vardı aylık ödemelerimiz gelirimizin yüzde 85 i kadardı.
Hiç unutmam kumbara ile başladım Kasım ayında geçen yıl ilk ay sadece 20 tl atabilmiştim.
Çok şükür ödemelerimiz azaldı, kk borcumu düşürdüm 1200 lerden, 300 lere falan düştü onlar da önceden yapılan taksitler.
Yeni taksitler yapmıyorum.
Gerekmedikçe hiç kullanıyorum
Almamak,biriktirmek beni daha çok mutlu ediyor.
Biriktikçe daha çok olsun istiyoruz

ben öyle geçirdim günlük bir kaç parca özel gezmelik bir iki parca
atlattım hamileliği
ama sunu diyeyim eger ki imkanınız varsa maddi acıdan kesinlikle tavsiyemm
alın istediğiniz hamile yakısanı giyin hevesiniz gitsin
bu günler cok kkk özellll hayatta insanın en özel dönemleri unutmayın

Hamilelikte ben peşpeşe iki doğum yaptım, bir yaş araları var çocuklarımın ve 2 pantalon+1 elbise ve 1 kışlık kazak ile geçirdim. Ki çalışıyorum bir de.
Çok kilo almamıştım ama kim ne derse desin. 3-4 ay giyeceğim diye bir dünya para dökemem kılık kıyafete. Ona vereceğime çocuklarım için çok güzel beslendim:halay:
Maşallah sana da bebislerine de tatlim ;) Allah sağlıcakla analı babalı büyütmeyi nasip etsin...çok haklisin bende birkaç parca eşya ile atlatirim saniyorum

Hoşgeldin canım
Bol birikimlerin olsun inşallah
Ben bu topiklerde dolaşmaya başlayalı bir yıl oldu.
Geçen yıl ilk geldiğimde dünya borcumuz vardı aylık ödemelerimiz gelirimizin yüzde 85 i kadardı.
Hiç unutmam kumbara ile başladım Kasım ayında geçen yıl ilk ay sadece 20 tl atabilmiştim.
Çok şükür ödemelerimiz azaldı, kk borcumu düşürdüm 1200 lerden, 300 lere falan düştü onlar da önceden yapılan taksitler.
Yeni taksitler yapmıyorum.
Gerekmedikçe hiç kullanıyorum
Almamak,biriktirmek beni daha çok mutlu ediyor.
Biriktikçe daha çok olsun istiyoruz
Hoş buldum canim,Allah razı olsun, hepimizin birikimleri bol ve bereketli olsun inşallah ;) Allah borclarinizi ödeme kolaylığı versin. Ben de isyerimi kapattim, bundan 4 sene önce..ve 3 senede deli gibi borç odedik...çok sukur bitti ne kredi ne kk borcu kalmadı, sonrada işten ayrılıp bebek yapmaya karar verdim...yaşım 38, bunca yıl hep oteledim bebek sevdamı, borçlar bitsin her şey yoluna girsin diye..şimdi çok şükür rahatladim, şimdi artık birikim yapma zamanı inşallah ;)

ben öyle geçirdim günlük bir kaç parca özel gezmelik bir iki parca
atlattım hamileliği
ama sunu diyeyim eger ki imkanınız varsa maddi acıdan kesinlikle tavsiyemm
alın istediğiniz hamile yakısanı giyin hevesiniz gitsin
bu günler cok kkk özellll hayatta insanın en özel dönemleri unutmayın
Vallahi cnm hiç hevesim yok, o hamile kıyafetlerini de sevmem zaten. Kilo da var, siyah bir mont ve siyah taytlar aldım bol bol, içine bodyler ile giyerim, nasılsa kıs donemi, düğün yok bir şey yok şansıma ;)

Hoş buldum canim,Allah razı olsun, hepimizin birikimleri bol ve bereketli olsun inşallah :KK66: Allah borclarinizi ödeme kolaylığı versin. Ben de isyerimi kapattim, bundan 4 sene önce..ve 3 senede deli gibi borç odedik...çok sukur bitti ne kredi ne kk borcu kalmadı, sonrada işten ayrılıp bebek yapmaya karar verdim...yaşım 38, bunca yıl hep oteledim bebek sevdamı, borçlar bitsin her şey yoluna girsin diye..şimdi çok şükür rahatladim, şimdi artık birikim yapma zamanı inşallah :KK66:
Borcun yoksa hemen ve iyi miktarda birikim yapabilirsin bence hemen gelir gider kalemlerini yaz, birikim için de yer Aç bol bereketli olsun

Gunaydin kizlar
bugun bende evdeyim, bir aksilik çıkmazsa dışarı çıkmayı düşünmüyorum. 2 Haftadır hiç ev işi yapmadım desem yeridir. öğlene kadar dinlenip, öğlen temizliğe başlıycam. Dünden çorbam ve ispanak yemegim var. Yanina bir salata yaptımmı tamamdır :kk77:

Vallahi cnm hiç hevesim yok, o hamile kıyafetlerini de sevmem zaten. Kilo da var, siyah bir mont ve siyah taytlar aldım bol bol, içine bodyler ile giyerim, nasılsa kıs donemi, düğün yok bir şey yok şansıma :KK66:
o zaman sorun yok siyah parcalar kurtarıcı
demek yasınız 38 ilk bebek mi
bende ikinciyi düşünüyorum yasım geciyormu diye üzülüyordum
kızımda cok istediği için dahada istiyordum ama maddi durumlardan erteliyorum
bana ümit verdin monte sagol

Back
X