Küçük Düşün Büyük Olsun!

İyi pazarlar
Bizimde iftara kvdemler gelcek aksama
Mercimek corbası
Zeytinyaglı t.fasulye
Kvdem ıspanaklı börek yapıyomıs
Kuzu tandır/patates püresi
Pilav
Cacık
Profiterol menüm
Sil süpür yaptm
Halıları degistirdim yedekleri serdim temiz olsn diye
Odaları topladm
Kızla koci kasaba gitti geldi
İns kız uyur
210 tl kasap
60 tl manavda vermisler
5 tane patates 20 tl diyo😣
Bide cilek almıslar
Daha pide icecek alıncak

İyi pazarlar
Bizimde iftara kvdemler gelcek aksama
Mercimek corbası
Zeytinyaglı t.fasulye
Kvdem ıspanaklı börek yapıyomıs
Kuzu tandır/patates püresi
Pilav
Cacık
Profiterol menüm
Sil süpür yaptm
Halıları degistirdim yedekleri serdim temiz olsn diye
Odaları topladm
Kızla koci kasaba gitti geldi
İns kız uyur
210 tl kasap
60 tl manavda vermisler
5 tane patates 20 tl diyo😣
Bide cilek almıslar
Daha pide icecek alıncak
Menü güzelmiş kuzu ben bimden 7.5 aldım kg şunu iki üç gün önce

Selam kızlar dün geç geldik eltimlerdeydik mangal salata çorba vardı eğlendik oturup bolca çay muhabbet ettik☺️dün kayınvalidem geldi biz onlarla geçtik saolsun ıspanak getirmiş köy ıspanağı korpeydi daha akşama yayla çorbası ıspanak yemeği az azda yumurtalı ıspanak eşime dün biraz mangal getirdim verdi eltim salata yoğurt menü bugün☺️ tatlım yok puding var hazır yerler isterseler ben meyve yerim bugün bişe harcanmadi esim harcamış aç gidiyor markete sapıtıyor🤦🤦150 ıvır zıvır vermis pastırma bir iki şey var içi de oglusa muzlu çikolatalı süt almış 6 sarli okula yollarsin ddi birde oglus sucuk seviyor diye amcası kendilerine alırken bizede almış kesesine bereket cebinede haşlik koymuş☺️

Taze fasulye✅
Püre✅
Corba✅
Tandırı kociye pasladım bildiği gibi yapsn
Öglen pirinci ıslattım 18.30 gibi yaprım onu da19.00 de kvdemleri almaya gitcek koci kızla.
Masamı hazırlarım bende.
Özlemisim ya yemekli misafiri.
Ceyizden takımlarımı cıkardm karafımı flaan😅
10 senelik yeni gelin dersiniz soran olursa fkkfkdkkfd

Selamm resmen gelemiyorum 🙄
Dün sabah eşim bıraktı bizi sosyete pazarına kardeşimde geldi bizimle
Bu hafta sansimiza bisi yoktu pazarda annem buldu bir iki parça.
Çarşı pazara yakın hadi çarşıyı gezelim dedik Allahim Allahim bütün ist. mu sokaktaydi ayol
Ana baba günü
Havayı sıcak gören atmis kendini
Çarşıda 2 pant 2 tshrt buldum.
Vücut cantasi istiyordum onu da İnt. Aldım
Eşim sabah indirim falan diye alışveriş için kandırıyorlar insanları diyo (Türkçe meali çok açılmadın mi?)
Direk lazım hepsi k.bakma ya da bak sen bilirsin tabi dedim.
Ay, ay alma planım vardı ama kızınca hepsini yigdim bu ay'a
Haki pant. Bulamadim yaw onu alicam bi, bi de spor ayakkabi kaldı.
Hala tam olarak modele karar veremedim sürekli değiştiriyorum kafamda modeli.
Beklim bari çünkü 1000tl kesin bayicam bari içime sinsin hersey kombinlicem Bi model olsun.

Öğlen kızı aldık koruya çıktık
50tl jeton aldık
Hepsine binecek bıraksak
Hiç oturmadı koşturduda koşturdu
Diyorum ipini koparmış danalar gibi evladım 😂
Benimle çiçek toplayıp gidip babasına verdi evlat gibi evlat 😒

Yogurt yedi 1 muz yedi yanıma almıştım.
Eve gelincede çorba içti pert uykuda şuan.

Bu akşamın menüsü karışık
Çorba ve az pilav var.
Eşime sote, oğlana mantı, bana tavuk, kozbiber koz domates, cacık, salata, tatlı
Herkesin keyfine göre oldu bugün.

Uzandım bende 1 saatten fazla yürüdüm
Eve geldik evi süpürdüm, battaniyeler yıkandı astım, 7 de mantıyı haslarım, fritoze tavuğu atarım, eti kavurdum malz. Katarım Bi tür pisiririm tamamdir o da.
7ye doğru hummalı bir giriş yaparım mutfağa az daha devrilim

Selaaamm,
İftar sonrası çay keyfisinde size yazıyorum.
Sesim kısıldı dün. Neden bilmiyorum. Sık sık kısılmaya başladı. Oruç da tutuyorum iyice kötü oldu.
Dün teyzeye iftara gittik. Gündüz de mutfağa masa baktık evde takıldık. Zaten sahura kadar oturmuştuk. Geç uyandık.
Bugün de gece yatağımda yattım. Ela geldi sabah yattı yanımıza. Bakalım bugün dedi yatabiliyormuşum ben yalnız başıma odamda. Sanmıyorum ama göreceğiz.
Bugün de 11 de uyandık. Kıza kahvaltı yaptırdım. Biraz evi topla falan, dışarı çıktık..yine masa baktık. Anpa’ya gittik. 15 tl salatalığın kilosuydu ben diyorum ucuzmuş alayım.eşim diyor 15 tl mi ucuzmuş😂😂 tabi haberin yok fiyatlardan dedim. Ya ne hallere düştük dedi. Barillla makarna fiyatı iyiydi aldım bir kaç kutu.filiz malarna kampanyası vardı ondan da attım.artık makarnaya taliiiimm😅 karnımız doysun yeter. Ispanak aldım 6.95 ti fiyatı. Meyve suyu salatalık. Domates fiyatı inanılmazdı. Çok da severim her öğün.
Aldığımız 3-5 parça birşey ödediğimi dünyalar kadar.
Dönüşte köfte aldık kasaptan. Evde yemekvardo biraz. Dün teyze koydu. Ona birisi erzak vermiş ramazan için yeşil kırmızı mercimek, bulgur, fasulye, nohut, peynir ve kıyma verdi. Almak istemedim. Var dedim. Annenler gelince ona verirsin bende çok var dedi. Neyse Allah razı olsun. Daha çok versin. Dayı da çıkarken elanın eline 100 tl sıkıştırdı.Almak istemedik geri vermeye çalıştık Ela bırakmadı😅 yaaa şimdikiler paranın kıymetinimi biliyor nedir. Parayı bırakmadı sıpa ya🤣🤣

Herkesler mayısta dimi
Ben koltuğa yapıştım kalkamayruum
Allahdan mutfagi topladim hemen

Sabah Bi de 3 cam sildim
Balkonu yıkadım masayı açtık
Balkon sezonu açıldı bizde🤭

Beyaz gardrop pişmanlıktır
Önceki dolabim cordobaydı
Asla ama asla toz belli etmeyen Bi renk
Oglaninda odası öyle.
Tozu hiç belli etmiyor.
Ama suanki dolaba resmen toz yağıyor sanki.
Raflar sürekli tozlanıyor.
Açık giyinme odasi ya da dolabı kullananlar napiyo ya
Yarin Bi toz almam icap ediyor.

Ay resmen aradığım bezi buldum ama reklam falan diyordum abartiyorlar falan sanıyordum ama sil gec resmen
Şuan bile nasıl parlıyor
Ahh temizlik çok güzel bisiysinde benin kızım, erbaslar çok daginik kusurabakma yani yetişemiyorum sana

Selaaamm,
Sesim kısıldı dün. Neden bilmiyorum. Sık sık kısılmaya başladı. Oruç da tutuyorum iyice kötü oldu.
Dün teyzeye iftara gittik. Gündüz de mutfağa masa baktık evde takıldık. Zaten sahura kadar oturmuştuk. Geç uyandık.
Bugün de gece yatağımda yattım. Ela geldi sabah yattı yanımıza. Bakalım bugün dedi yatabiliyormuşum ben yalnız başıma odamda. Sanmıyorum ama göreceğiz.
Bugün de 11 de uyandık. Kıza kahvaltı yaptırdım. Biraz evi topla falan, dışarı çıktık..yine masa baktık. Anpa’ya gittik. 15 tl salatalığın kilosuydu ben diyorum ucuzmuş alayım.eşim diyor 15 tl mi ucuzmuş😂😂 tabi haberin yok fiyatlardan dedim. Ya ne hallere düştük dedi. Barillla makarna fiyatı iyiydi aldım bir kaç kutu.filiz malarna kampanyası vardı ondan da attım.artık makarnaya taliiiimm😅 karnımız doysun yeter. Ispanak aldım 6.95 ti fiyatı. Meyve suyu salatalık. Domates fiyatı inanılmazdı. Çok da severim her öğün.
Dönüşte köfte aldık kasaptan. Evde yemekvardo biraz. Dün teyze koydu. Ona birisi erzak vermiş ramazan için yeşil kırmızı mercimek, bulgur, fasulye, nohut, peynir ve kıyma verdi. Almak istemedim. Var dedim. Annenler gelince ona verirsin bende çok var dedi. Neyse Allah razı olsun. Daha çok versin. Dayı da çıkarken elanın eline 100 tl sıkıştırdı.Almak istemedik geri vermeye çalıştık Ela bırakmadı😅 yaaa şimdikiler paranın kıymetinimi biliyor nedir. Parayı bırakmadı sıpa ya🤣🤣
Bereketli olsun kuzu aldıklarınız.

Alyos bile para bulsun ortalıkta dolaba kosuyor (bizim kutsal damacana gardropda) oraya koşuyor hemen atacak icine😂

Kardeşimle annem çarşamba geleceklerdi. Tabi kardrşimin pazartesi salı çalışması varmış. Neyse konuştuk falan.bir gelsekmi bir gelmesekmi, Ela çok istedi gelmelerini. Kardeşim kendi söylemişti Elaya ara tatilde geleceğim diye. İş durumu falan son netleşmişti. Sonra idoylamı gelsek otobüslemi. Tabi herkes oruçlu ve iftar saatine denk geliyor. Orada bırakmak burada almak saat sıkıntısı.
Otobüsler oldukça pahalı. Neyse aynı paraya denk geliyor abla dedi. Bugün de konuştuk gelsekmi gelmesekmi bilmiyorum. Zaten bayramda geleceksiniz. Elayı ikna edebilirsem gelmeyelim dedi. Ben de dedim zaten ayda yılda bir geliuorsunuz. Eee evleneceksin zaten bu fırsatı birdaha bulamayacaksım. Bir kere yalnız gelemeyeceksin. Kafanın dikine olamayacak dedim. Bunun için geçen gelecekti covit oldum gelemedi.
Eşim de sorup duruyor ne zaman gelecekler diye.
Kardeşime de onun yanında birşey demek istemedim. Zaten o da yer arıyor gelmezler diyip duracak. Zaten de diyor. Aman ne naz yaptı. Annen yeğenini alıp gelsin diyor. Annem de gelsekmi gelmesrkmi diyormuş.
Canım sıkıldı. Bayağı oldu gelmeyeli yok virüstür pandemidir, yok yeğenim okula gidiyor onu alıyorlar vs. Babam yalnız kalacakmış. Gelince ikinci gün gidelim diyecek babam. İşte maddi konudan bahsetti kardrşim. Düğün üzeri. Haklı da tabi.
Neyse yani ben de bayramda Gidince az para gitmiyor. Git gel bayağı tutuyor. Eşim bu konuyu söyleyince bayramda gitmeyelim deyince ne demek gitmeyelim demiştim. Sonuçta ben de para harcayacağım. O zaman ben de gitmeyeyim. Bir bayram da onlar gelsin. Biraz kızdım açıkcası. Biliyorsunuz bir gün bile anneme sitemimi yazmadım. Ama bu defa biraz kırıldım galiba. Çünkü eşime kafa tutuyorum ailemim yanına gitmek için. Onlar gelsekmi gelmesekmi yok bayramda geliyorsunuz zaten vs. Yani eşim bir şey dese de haklı diyeceğim artık. Sizce yanlışmı düşünüyorum.

Selaaamm,
Geçmiş olsun.sizde de alerji vardı sanırım alerjik geniz akıntısı ses kısılması yapıyor. Benim oldu, geniz akıntısından dedi dr, sinüslerim dolmuş ,ses tellerinde falan hiç bir şey çıkmadı.

Geçmiş olsun.sizde de alerji vardı sanırım alerjik geniz akıntısı ses kısılması yapıyor. Benim oldu, geniz akıntısından dedi dr, sinüslerim dolmuş ,ses tellerinde falan hiç bir şey çıkmadı.
Çok sağolun. Aynen olabilir. Geniz akıntım hiç bitmiyor. Küçükken gençken vs vs hep kısılıyordu birkaç yıldır yoktu. Bu ara yoğunlaştı neden bilmiyorum. Eşim de diyor covit geçirdin ya ondan olabilirmi :) birden kısılıveriyır

Kardeşimle annem çarşamba geleceklerdi. Tabi kardrşimin pazartesi salı çalışması varmış. Neyse konuştuk falan.bir gelsekmi bir gelmesekmi, Ela çok istedi gelmelerini. Kardeşim kendi söylemişti Elaya ara tatilde geleceğim diye. İş durumu falan son netleşmişti. Sonra idoylamı gelsek otobüslemi. Tabi herkes oruçlu ve iftar saatine denk geliyor. Orada bırakmak burada almak saat sıkıntısı.
Otobüsler oldukça pahalı. Neyse aynı paraya denk geliyor abla dedi. Bugün de konuştuk gelsekmi gelmesekmi bilmiyorum. Zaten bayramda geleceksiniz. Elayı ikna edebilirsem gelmeyelim dedi. Ben de dedim zaten ayda yılda bir geliuorsunuz. Eee evleneceksin zaten bu fırsatı birdaha bulamayacaksım. Bir kere yalnız gelemeyeceksin. Kafanın dikine olamayacak dedim. Bunun için geçen gelecekti covit oldum gelemedi.
Eşim de sorup duruyor ne zaman gelecekler diye.
Kardeşime de onun yanında birşey demek istemedim. Zaten o da yer arıyor gelmezler diyip duracak. Zaten de diyor. Aman ne naz yaptı. Annen yeğenini alıp gelsin diyor. Annem de gelsekmi gelmesrkmi diyormuş.
Canım sıkıldı. Bayağı oldu gelmeyeli yok virüstür pandemidir, yok yeğenim okula gidiyor onu alıyorlar vs. Babam yalnız kalacakmış. Gelince ikinci gün gidelim diyecek babam. İşte maddi konudan bahsetti kardrşim. Düğün üzeri. Haklı da tabi.
Neyse yani ben de bayramda Gidince az para gitmiyor. Git gel bayağı tutuyor. Eşim bu konuyu söyleyince bayramda gitmeyelim deyince ne demek gitmeyelim demiştim. Sonuçta ben de para harcayacağım. O zaman ben de gitmeyeyim. Bir bayram da onlar gelsin. Biraz kızdım açıkcası. Biliyorsunuz bir gün bile anneme sitemimi yazmadım. Ama bu defa biraz kırıldım galiba. Çünkü eşime kafa tutuyorum ailemim yanına gitmek için. Onlar gelsekmi gelmesekmi yok bayramda geliyorsunuz zaten vs. Yani eşim bir şey dese de haklı diyeceğim artık. Sizce yanlışmı düşünüyorum.
Yaşı büyük insanlar çok rahat edemiyor canım ramazan belki ondan istemiyolardir

Yaşı büyük insanlar çok rahat edemiyor canım ramazan belki ondan istemiyolardir
Haklısın canım. Valla kendileri geleceğiz dediler canım, babam ilaç kullanıyor. Annem ihmal eder diye korkuyor. Ama bundan önce de işte yeğenim okuldan alınacak o konu, ki gelin var kardeşimin görümcesi var 3-4 gün idare edilemiyormuydu bir çocuk diye düşündüm. Bir de kardeşimin eşi de annemlerde yemek yiyor. Annem onu bile takıyor aç kalacaklar diye.ama benim eşim de yalnız kalıyor haftalarca. İki yumurta kırıp yiyeniyorlarmı. Her yük annemin üzerinde yıllardır. Önce diğer kardeşimin çocuğu konusu vardı. Annem ev taşırken bile gelememişti o sebeple. Ben evlenirken de öyle yeğenim bebekti bakıyordu. Evi temizleme düzenlemeyi kardeşim ve ablamın yardımı olmuştu sağolsunlar. Annem çok şükür Ela geldiğinde geldi yardımı oldu. Yeğenimi de yanında getirdi ondan kafası rahattı..Sonra küçük kardeşim işe başladı aman gelecek evde yemek yok kaygısı başladı annemde. Yine gelemedi kadın.,Yani biz nasıl büyümüşüz annem çalışıyordu. Gün oldu geldik yaptık yedik. Ben kardeşimin yaşındayken istanbulda ailemden ayrı yaşıyordum. Herşeyimi de kendim yapıyordum. Şimdiki çocuklar daha nazlı büyüyor tabi. Kardeşim evlenecek hala annem işten gelecek evde yemek yok kaygısına düşüyor😁 biraz sorumluluk vermiyor. Kaç kişinin yükünü taşıyor.
Ben de bundan sonra kocamı düşüneceğim😂😂😂 ay aç kalıyor yalnız kalıyor vs vs. Maddi konuya kadar. Ben niye şartları zorluyorum diye sordum kendi kendime.

Bayağı atarlandım ya kolay kolay da sitem yapmam. Kardeşime söyledim gerekeni niye kızdın abla farkındamısın düğün öncesindeyiz, dedi. Ben de farkındayım. Ama bize de siteden borç çıkardılar konu maddiyatsa dedim. O zaman sizde biz gelmeyince kızmayın dedim.her bayram gelin ne zaman geliyorsunuz özledik. Gelin kalın birkaç hafta Elayı özledik. Sürekli söylüyorlar.
Annem demiş Ela çok üzülecek gidelim. :)
İşte ekonomi ne yapalım. Eşim de diyor bu ramazanda kimse kimseyi iftara çağırmaz galiba. Diye :))

I
Haklısın canım. Valla kendileri geleceğiz dediler canım, babam ilaç kullanıyor. Annem ihmal eder diye korkuyor. Ama bundan önce de işte yeğenim okuldan alınacak o konu, ki gelin var kardeşimin görümcesi var 3-4 gün idare edilemiyormuydu bir çocuk diye düşündüm. Bir de kardeşimin eşi de annemlerde yemek yiyor. Annem onu bile takıyor aç kalacaklar diye.ama benim eşim de yalnız kalıyor haftalarca. İki yumurta kırıp yiyeniyorlarmı. Her yük annemin üzerinde yıllardır. Önce diğer kardeşimin çocuğu konusu vardı. Annem ev taşırken bile gelememişti o sebeple. Ben evlenirken de öyle yeğenim bebekti bakıyordu. Evi temizleme düzenlemeyi kardeşim ve ablamın yardımı olmuştu sağolsunlar. Annem çok şükür Ela geldiğinde geldi yardımı oldu. Yeğenimi de yanında getirdi ondan kafası rahattı..Sonra küçük kardeşim işe başladı aman gelecek evde yemek yok kaygısı başladı annemde. Yine gelemedi kadın.,Yani biz nasıl büyümüşüz annem çalışıyordu. Gün oldu geldik yaptık yedik. Ben kardeşimin yaşındayken istanbulda ailemden ayrı yaşıyordum. Herşeyimi de kendim yapıyordum. Şimdiki çocuklar daha nazlı büyüyor tabi. Kardeşim evlenecek hala annem işten gelecek evde yemek yok kaygısına düşüyor😁 biraz sorumluluk vermiyor. Kaç kişinin yükünü taşıyor.
Ben de bundan sonra kocamı düşüneceğim😂😂😂 ay aç kalıyor yalnız kalıyor vs vs. Maddi konuya kadar. Ben niye şartları zorluyorum diye sordum kendi kendime.
Valla ille birini düşünen oluyo ailrden
Biz çok fedakarlık yapıyorux
Ne cebinizi nede kocanız düşünüyotuz
Bende öyle diyordum ama yanılmısıım
Millet ailem işi gücü oğlu
Önceki gün iftara çağıroıyo
Abim msj atmıs eşime iftara akşama bize gelin küfür eder gibi
EŞİME dedim zaten küsüm gitnem
Babamla bahçeye gitmiştik dedim oğlun ne böyle msj atıyo
Kontörü yok diyo. Bankada faizde dolu parası alamıyomu bi kontür hemen oğlunu savunuyor annem
Bende kuruşuna kadar verdim halada yiyo
Oğlu kredisi yok ev var para var
Yok oğlu yok yok olsun yok diyenler

Back
X