Küçük Düşün Büyük Olsun!

Gunaydın
Bende gece agladım agladım
Bende de bı musluk acıldı mı 2 gun surer.Alya da sankı anlarmıs gıbı moralım bozuk ,(onun yanında aglamadım tabı o uyuynca:))Uyuyana kadar kolunu öpeyim anne,gozunu opeyım anne,kulagını da opeyım anne :D
Operek uyudu resmn.
Sabah ıyı uyandm ama tartısmadım hıc.
Bana dun sey dıyo,annem yaslandıgında ona kım bakcakmıs acaba?
Sana kaldı cunku dedım.
Onu dusunmek sana kaldı,sana baktırcaktık bızde.
Ben tartısamıyorm bı yerden sonra aglıyorm cunku.
Bı kafamı toplayayım soylucem ama.
Annemı dusuncegıne kızının gelecegını dusunsun.
Allah gecıncen versın de sana bısey olsa lök gıbı dımdızlak kalırız ortada.
Ev yok bark yok.
Yıne annemler sahıp cıkar bıze.
Onlardan da 1 tanesı aramaz.
Kalkıms anneme kım bakcakmıs.
Anamın bakıma da ihtiyacı olmaz parası var pulu var,tutar bırını dusunme sen dıcem.

Ay bıde sey dedı bana:)Annesının canı cıkmıs halını goruyrmusum
Ben mı dedım canını cıkardım?
Kızı yaptı dedım.
Aa deli !
Benım dugunumde yoktu,dogumumda yoktu,lohusalııgımda bi, bardak su vermedı dedim.(Bak hala dıyorum yapmak zorunda degıl,ama annem demesın kımse bana)
15 senedır kızında nerdeyse gıdın ona sorun dedım kım canını cıkarmıs.
Hayır sesımız cıkmıyor dıye,annesını bana ovcek oldu!
1 sene,o da kendı basındayken cocugun yanında durdu annesı.
Yıne de Allah razı olsun .
Ama ben de aptal değilim bana övme dedım.
Bılıyoruz yanı kımın ne oldugunu.
Gıt otur ozaman dıcem annenle o olcak.

yedirenk79 yedirenk79 canım çok şükür bin şükür topikçek gözümüz aydın çok sevindim.Allah sağlık-sıhhat versin gerisi hallolur.
Kızlar biz yarın marmarise gidiyoruz tatile kızlarla valizi hazırladık. İnanın canım hiç istemiyor, zor geliyor artık bana ama sabah yarın hiç tatile gitmeyecek gibi eşimi yolcu ettim, mutfak toparladım, naneleri toplamıştım kurutmalık hazırlamıştım kullanmadığımız odada kurumuşlar onları ovaladım bir kavanoz çıktı bahçede büyüyen salatalıkları topladım. Yemeklerimi yapmaya başladım yumurtalı-domatesli şehriye çorbası, tavuklu kabak sandal, birde yanına pirinç pilavı yapıcam akşama doğru. Kızlar uyanınca biberli yumurta istediler hazırladım bahçede güzel bir kahvaltı yaptık. Şimdi tv izliyorum dinleniyorum çamaşır makinası da çalıştı iki makina birazdan onları toplar katlar yerleştiririm gün içinde ben evi topluyorum nasıl dağılıyor anlamıyorum. Dün iki çeyrek ve 30 dolar aldım bozmazsam iyidir bayram öncesi harcamamak için aldım kızlarla paralar su gibi gidiyor.
İyi tatiller
Birikiminde bereketli olsun insallah

Gunaydın
Bende de bı musluk acıldı mı 2 gun surer.Alya da sankı anlarmıs gıbı moralım bozuk ,(onun yanında aglamadım tabı o uyuynca:))Uyuyana kadar kolunu öpeyim anne,gozunu opeyım anne,kulagını da opeyım anne :KK70:
Operek uyudu resmn.
Sana kaldı cunku dedım.
Ev yok bark yok.
Anamın bakıma da ihtiyacı olmaz parası var pulu var,tutar bırını dusunme sen dıcem.
Kuzu biz bunları düşünürsek ohoo
Kime ne olacağını Allah bilir
Benim arkadaşım ms oldu vefat etti 70yasindaki annesi baktı ona yıllarca
Yani keşke böyle demesek de çağırmasak
Hayırlısını dusunse esinde.
Allah yardım eder canım biraz kardeşin biraz annen (ne kadar gamsız olsada bizimkiler soylensede kiyamazlar) idare edersin yazın

İyi geceler kızlar,
Bugün saat 16:00 a kadar evde takıldık. Teyzenin pili bitti 😂😂 Elanın çeneden bir de sürekli oyun oyun enerjimi kalır.
Sonra çay demledik çekirdek cips vs bahçeye indik teyzeyle. Ela çocuklarla oynadı. Sonra bizim bloğun önüne geldik iki komşum oturuyordu. Biz de eşlik ettik. Eşim geldi üst kattaki komşumun eşiyle muhabbet ettiler bloğun önünde. Üst kattaki arkadaşa kaş kirpik yaptıracaktım. Sanırum o da şimdilik hayal oldu. Eşim de espri yapıyor. Kaş yaptın ne oldu bak şakağında diye😅
Yani mesela ilk aklima gelen sey saç boyası yani yapmazmı kimyasal madde. Ama vazgeçemiyoruz malesef. Saçım tamamen beyaz olsa öyle gezeceğim hakikaten. Hayalim yaşlılığımda ( yaşarsam tabi 🥱) boyasız beyaz saçla gezmek. Canan karataya hayranım bu konuda.
Aşağıda takıldık. Köfteci yusufa yemeğe gittik. Eşim dünden yemeğe götüreyim demişti. Sevinci için dedi.
Bir de çocuk esirgemeye para yardımı yapmayı düşünmüş. Çok sevindim.
24 yaşlarımda, hayatımda en istedğim şeylerden biriydi,
1.Bahçelievler çocuk esirgemede çalışmak. Her oradan geçişimde iç çekerdim.
2.Oradan bir çocuğun annesi olmak istemiştim.
Çok şükür bir şekilde istediklerim gerçek oldu. En güzel mutluluğu orada yaşadım.
Birden aklımdan geçti de sizinle paylaşmak istedim.
Ela uyudu saat 22:00 civarı.
Teyzeye demiş, annem yanımda yatsın sen alt yatakta yat. Teyze Elanın odasında yattı Ben de rahat edemem diye gittim diğer odada yattım.
Uyandı anne diye kalkmış. Geçtim tıkış tıkış odadayız🤯
Koca evin en küçük odasında iki büklüm yatıyorum
Rabbim hep gönlüne göre versin canım.

Kızı yaptı dedım.
Aa deli !
Benım dugunumde yoktu,dogumumda yoktu,lohusalııgımda bi, bardak su vermedı dedim.(Bak hala dıyorum yapmak zorunda degıl,ama annem demesın kımse bana)
Bazen böyle halleri tutuyor malesef, benim eşimde de var. Ama bir bakarsın onları gömer bir bakarsın ufacık birşey yapsalar şaha kaldırır. Tutarsızlık işte.
Mesela dün Ela teyze odasında yatsın istemiş diye, eşim kaç defa dedi Ela bir tek teyzemin yanında yatmasını istiyor diye. Oysa annemler geldiğinde Ela odasında kardeşimin yatnasını da istedi ve kardeşim kaç gün yattı. Ve daha çok kişi.Teyzeye yakınlığını abartarak anlatması bana tuhaf geliyor
Senin ilk zamandan itibaren nasıl gelişti onun ailesine olumsuz yaklaşımına ne sebep oldu bilmiyorum illa birşeyler sebep olmuştur. Bu onların davranışı olabilir eşinin davranışı olabilir illa bir sebebi vardır.
Benim ilk daha biz nişanlanmadan ve nişanlanınca da Eşim herşeyi onlara odaklı yapmaya çalışması ve onların da herşeyi kendi istedikleri gibi yaptırmaya çalışmaları ufacık bir şeyi bana yaptığını onlardan saklaması ve onların da bana yaptığı şeylerden rahatsız olur gibi gücenmeleri bende o pozitifliği oluşturdu. Yoksa ilk tanıştığımda kendi kendime şöyle demiştim. Ne güzel benim bu şehirde de artık bir ailem var.
Şimdi öyle değil teyzenin biri vefat etti. Diğeri öyle değil ama işte iz bıraktı bende.

Gunayss
Dün aldım kizi ciktim arkadaşın bahcesinde oturduk
Çocuklar top oynuyo bisiklet sürüyor benim ki toprak kazıyor
Eşime resmini attım ajitasyona devam bak cocuumun bahçeli bir evi olaydi diye
Arkadaşta biraz dikmis bahceyi
İyi geldi valla 2 saat oturdum
Eşi geldi arkadaşın kızları aldi götürdü bakkala
Benimkine bakkal olsun zaten 1 poşet doldurmus adam benimki 1 tane alır o almıştır onları baktım posetide elinde geldi
Bende kruvasan goturmustum verdim cocuklarada
Eşim geldi geçtik eve
Yemek faslı falan derken gün bitti valla
Bu akşamda cikariz belki onlar hep oturuyorlar gel diyo banada
Kızı bahçeden alıp zorla getiriyorum bu seferde

Yemeklerimi yapım erkenden napcam onuda bilmiyorum.
Spagetti ve tavuk sotemi yapsam erbaslar ikisininde yiyor ortak yemek olsun bari.
Kızın çorbası var az da bezelye pilav yer annem vermişti.
Annem bu anlar joker oluyo valla bana
En azından kıza göre yemek olmazsa aliyorum ondan sulu yemek.
Diyo zaten şu şu var yerseniz alın diye sagolsun

Kızı yaptı dedım.
Aa deli !
Hay bunuda nasıl diyor valla senmi yiprattin annesini kaç yıllık gelinsin ne yapmış sana kendi anneleri kıymetli gitsin kız kardeşine desin hep bana diyen onlar 🤦

Gunaydın
Bende de bı musluk acıldı mı 2 gun surer.Alya da sankı anlarmıs gıbı moralım bozuk ,(onun yanında aglamadım tabı o uyuynca:))Uyuyana kadar kolunu öpeyim anne,gozunu opeyım anne,kulagını da opeyım anne :KK70:
Operek uyudu resmn.
Sana kaldı cunku dedım.
Ev yok bark yok.
O nerden gelmiş aklına hiç belli olmuyor o işler deseydin Allah elden ayaktan düşürmesinde ben çevremde hep şunu görüyorum nenolursa olsun kız cocuklari daha vefalı akraba var evide çok yakın değil annesinde kaldı çocuğu var ona rağmen herseyine koştu iyi olsunda gelip yemeğini temizliğini yapıyım yeterki hasta gormuyim anne babamı derdi mis gibi de bakıyordu

enin ilk zamandan itibaren nasıl gelişti onun ailesine olumsuz yaklaşımına ne sebep oldu bilmiyorum illa
Dunyanın en rahat en umursamaz ınsanları.Anlatsam yol olur ızmıre okadar uzun.
Yanı dugunumde bıle okadar yoklardı kı,hanı bısey lazım mı vs dıye?Annenler gelcek mı dugune demıstım.
Oyle de devam ettı
Ben aynen senınkı gıbı,onlar bı salkım uzum versın dag oluyor,bız bı bag bagıslayalım e yapcak tabı oluyor.Buna delırıyorum.

Hay bunuda nasıl diyor valla senmi yiprattin annesini kaç yıllık gelinsin ne yapmış sana kendi anneleri kıymetli gitsin kız kardeşine desin hep bana diyen onlar 🤦
Benımde cocugum var,buyuk konusmak ıstemıyrum.Ama bak kacgun hastanelere dustu o kadar seyler atlattı oglu,gelıp gormedı bıle.2 gun bana hazırlık yaptırdılar ,babası tek geldı sonunda.
Hadı onu yapmak zorunda degil,hadı bunu yapmak zorunda değil hep kendmızı telkın edıyoruz.Abı dogurmayaydın 3 tane.Madem 1 tanesıne yetebılıyorsun.
Maddısını gectım,manevıde yoksun sen ortada yanı,dogurmak marıfet degl.
Gercekten artık susamıyorum ben.

O nerden gelmiş aklına hiç belli olmuyor o işler deseydin Allah elden ayaktan düşürmesinde ben çevremde hep şunu görüyorum nenolursa olsun kız cocuklari daha vefalı akraba var evide çok yakın değil annesinde kaldı çocuğu var ona rağmen herseyine koştu iyi olsunda gelip yemeğini temizliğini yapıyım yeterki hasta gormuyim anne babamı derdi mis gibi de bakıyordu
Bıkere annem onu aramaz bıle ,annem kucuk damada soyler herseyını:)
O kosuyor herseylerıne.
Neyın havasındaysa.

Dunyanın en rahat en umursamaz ınsanları.Anlatsam yol olur ızmıre okadar uzun.
Yanı dugunumde bıle okadar yoklardı kı,hanı bısey lazım mı vs dıye?Annenler gelcek mı dugune demıstım.
Oyle de devam ettı
Ben aynen senınkı gıbı,onlar bı salkım uzum versın dag oluyor,bız bı bag bagıslayalım e yapcak tabı oluyor.Buna delırıyorum.
Aynı benim ailemin yaptığının lafı bile edilmez, sanki yapmak zorundaydı yaptı gibi. Ama kendi ailesinden biri birşey yapsa

Yemekler tmm
Komposto yapiyorum erik ve vişne karistirdim
Evi süpürdüm
Toz aldim aynaları sildim
Bi de mop atsam iyi olacagdı
Yarin aksam Bi kurs var oraya gidicez görüşmek için
19binden kapı açıyorlar napcaz bakalım
Bi arkadas var o da düşünüyor birlikte gidicez eslerimizle birlikde bi görüşelim
Yesilcay yaptım kendime cocuumda uyurkene kitap okim
Tesbihlerimi çekim
17.30gibi cikaririm kızı yine arkadaşlar hep cikiyolar ne de olsa hem de oturuyoruz annesi falan.

Kızlar bu scooterler tam dönmüyor mu?
Nekadar yorum okuduysam dönmüyor
Yani bisiklet gibi manevra almıyor hepsi mi böyle?

Gunaydın
Operek uyudu resmn.
Sana kaldı cunku dedım.
Ev yok bark yok.

Kızı yaptı dedım.
Aa deli !

Benımde cocugum var,buyuk konusmak ıstemıyrum.Ama bak kacgun hastanelere dustu o kadar seyler atlattı oglu,gelıp gormedı bıle.2 gun bana hazırlık yaptırdılar ,babası tek geldı sonunda.
Hadı onu yapmak zorunda degil,hadı bunu yapmak zorunda değil hep kendmızı telkın edıyoruz.Abı dogurmayaydın 3 tane.Madem 1 tanesıne yetebılıyorsun.
Maddısını gectım,manevıde yoksun sen ortada yanı,dogurmak marıfet degl.
Gercekten artık susamıyorum ben.
Valla şu kpnusmalar sanki benim kocam konusyormus gibi geldi madem ölüyorlar analarına yapsınlar her işlerini senden de beklemesin
Ne ara yatalak etti Allah düşürmesin şu akılları yeminle yere vurasım geliyor
Aile side bi umursayan tipler olsa gam yemiycen
Aynı benimkiler adam düğün yapacak yok piyasada alınacak hadi geçtim sorsan şimdi şaşalı düğün yapmıs bende kime yaptınız dedim gecen
Konusun dursun kocana ne akla hikmetsr çok kıymetli ler biizm aileye gelincede gömerler sende göm artık sçylüyorum
Yapan eden ailen olsa napacaksın diyorum evlenmeseydin madem diyorum. Git diyorum yolumda bakarım sende lazım değilsin yeter diyorum
Konusmuyorum da hatta
Şu bayram gelecek diye Allah biliyo su gibi gecsin nefret ediyorum
Soğuttular dün telefon ediyo ee tatlı yapılvak ya altı üstü kadayıf yap dolma sarılcakmıs benim getirmemi bekliyor getiremem
Umursamadım bayramın ikinci günü gelirim dedim anca kurbanı hallederim benimki elinden gelse ucacak hadi çabuk bitir ya napacan offf şiştim valla
Hepsini alıp çöpe atcan ailesinde umursayan aile olsalar ahh baby

Ben bugun konustm eylulde birakiyorm.
Aslinda isyeride bunaltti beni .
Bi anda karar verdim
Police basiyorm musteri almaya gelecek,eski musteri titiz bi adam okur yani tum policeyi 8 sayfa bastim.Ayy aayy hepsini basti bu dedi yaziciiyi kapatti.Dedim ben bastim geleck almaya.Aa basmayalim pdf atalim yazik gunah dedi.
Zaten herkese basmiyorz bazi insanlar titiz allmak istiyor.Ben de bilincsiz bi insan deglilm kagit israfina karsiyim.
Zaten tepem atik 1 saat sonra gittim konustm.
Eve geldim kardesimle konusurken duydu ,ilk soyledigi sen cikis yapma cikarsin.
İssizlik alirsin belki diyo😒Ben dedim nasil aliyorm issizlik?
2 sene once aldim daha gireli 1,5 sene. Olmus.
Bana her sene issizlik mi vercwk bana devlet yano🤦

Ben bugun konustm eylulde birakiyorm.
Aslinda isyeride bunaltti beni .
Bi anda karar verdim
Police basiyorm musteri almaya gelecek,eski musteri titiz bi adam okur yani tum policeyi 8 sayfa bastim.Ayy aayy hepsini basti bu dedi yaziciiyi kapatti.Dedim ben bastim geleck almaya.Aa basmayalim pdf atalim yazik gunah dedi.
Zaten herkese basmiyorz bazi insanlar titiz allmak istiyor.Ben de bilincsiz bi insan deglilm kagit israfina karsiyim.
Zaten tepem atik 1 saat sonra gittim konustm.
Eve geldim kardesimle konusurken duydu ,ilk soyledigi sen cikis yapma cikarsin.
İssizlik alirsin belki diyo😒Ben dedim nasil aliyorm issizlik?
2 sene once aldim daha gireli 1,5 sene. Olmus.
Bana her sene issizlik mi vercwk bana devlet yano🤦
Direk aklına para geliyo
Ya valla çözemedim seninkini

İyi geceler
Yazamayacaktım uykusuzum kafam yorgun, ama yazmadan duramadım.
Yatak odasında 4 kişiyiz😂 ben kociş Ela ve kedi🐱
Bugün teyze gidince havuza indik. İki arkadaş aradı biri bize gel dedi. Diğeri havuza gidelimmi. Ela havuz istşyordu.
Gittik orada iki arkadaşla karşılaştım. Çocuklar havuza girdi biz oturduk. Regl oldum giremiyorum.
Akşam 6 yı geçiyordu. Eve geldik duş aldırdım. Bugün Elaya sarıldım ağladım çok içim dolmuş onu farkettim. O da ağlama anne diye ağlamaya başladı. Sustum o an.
Ama iyi geldi.
Akşam arkadaş çaya gelin demiş. Havuza birlikte gittiğim arkadaş bu.
Gittik eşimle oturduk kızlar oynadı. Eve döndük.asansörden indik bir kedi. Üzerinde giysi var. Bize miyavlıyor.eşime dedim foto çek sitenin platformunda paylaşalım. Evini arıyordur. Sahibi de onu arıyordur. Çektik. Girdik eve miyavlıyor kapıda. Yok içim rahat etmedi ya açsa ya susaduysa. Alsakmı dedik. Çişini nereye yaoacak boşver alalım dedim. Üst komşuyu aradı eşim. Kedi kumu mama için. Getirin kediyi illa görelim dediler.
Gittik. Komşumun oğlu Kediler birbirine bakınca diyor İlk görüşte aşk bu😂😂😂😂 daha küçük yaşında bu laflar ne dedim.
Kahve içelim diye ısrar etti. İçtik kahve döndük eve kum ve mama koyduk. Yattı bizimle :) Ela inanılmaz derece de mutlu. İnşallah sahibi gelmez diyor🙄😅
Benim de çok içim ısındı kediye ama geçmiş kedi tecrübelerinizden dolayı sahibi gelsin isterim..Binanın içinde aç susuz kalmadı ya içim inanılmaz derecede ferahladı.

Back
X