Küçük Düşün Büyük Olsun!

Değişik işte. Baştan kendi plan yapıyor kardeşimle gitmeye. Mesela diğer kardeşim dese ben de geleyimmi bana diyor yaa işte iki aile yeterdi. Hangisiyle plan yaptıysa sonradan ekleneni kabul etmiyor gibi davranış sergiliyor. Bazen de kendi plan yapıyor kardeşimin eşine teklif ediyor. Gidiyoruz gittiğimiz yerde sorun çıkarttığı oluyor. Ya da ben çok takılıyorum. Bilmiyorum.
Çünkü ben genelde uyum sağlamaya çalışırm. Yani hoş ben de onun teyzesiyle çok güzel zaman geçirmiyorum.
Aslında en iyisi senin dediğin hem aramız bozulmaz hem tartışmamız olmaz hem kafamız rahat olur kimseyi dahil etmesek
Omur torpusu🤦

Slmlar
Kiz sokaklardaydi bugun yine😑
Sabah kahvaltiua cikmislar
Ordan botanik parka
Ordan 14.00 de yanima
Bebem bana diyoki anne karnim acikti yemek soyleyelim😅
Babasi kilikli🙆
Dedim simdi cikcaz disarda yeriz.
Ciktik avmye girdik ne yiceksin hamburger der diye bekliyorm 😅
Benim kiz durum yicem dedi
Ayran da olsun patateste olsin diyo🙋
54 tl onunkilere verdim
29 tl de kendime pide aldm.
Ordan markete 70 tl;seftali,kefir,cilekli kefir,Alua sepete gorduguni atiyor🙆
Tam bugday ekmek (11,90 tl olmis☹️)
Sut 1 lt,yag sokucuu.
Eve geldik hemen Alyayi yikadim ,az once uyuttum bayildi.Ginduz uyumayinca.
Cay demledim
Azcik dinleneyim

Günaydın,
Dün bir süre evde durduk sonra kardeşimin düğüne elbise bakmaya gittik. Baktımmı tabiki hayır. Eşime dedim tek başıma çıkayım. Birlikte çıkarız hem diğer uzak avm ye gideriz dedi.
Ela oyun yeri diye mırıldanıyor. Koci acıktım yemek yiyelim diyor. Öyle kaldık yine elbise bakamadan. Zaman da daraldı.
Oradan çıktık yemek dışarda yiyelim diye piknik yeri mangalbaşı yerleri var gezdik. Ama yanımızda etimiz malzememiz yoktu. Sonra eve yakın, saraykapıda yemek yedik. Ela da yedi oyun yerinde oynadı.
Bugün de havuza geldik. Millet sabahın köründe yer tutmaya iniyor hayy allahım ya.
Güneşte durmam zararlımı bilemedim. Birkaç kişiden duydum.

Selam kızlar Bayram temizliği yapiyorum sabah bir enerji kahvaltı sonrası camları sildim komple dün kardeslerimle gezdik avcılar sahile gittik akşam döndük halamın torunu yakın orayada oda geldi sana patates salatası yapmış bizdede kek sigara böreği browni kurabiye vardı yedik içtik evi topladım duş alıp namaz kıldım oglusu burda kapalı oyun parkı var oraya getirdik eşimle kahve içices bizde 🤗

Hellöw
Kiz erken uyandi kahvalti falan derken hosgeldin 2 yas sendromu
Herseyi aglayarak istiyor şunun için mi agladi allasen bukadar diye eşimle bakışıyoruz sabah
Kalk kalk diyor herkese kimse oturmayacak
Aksam 23 30 a kadar bahcede oturduk guldukde güldük
Eşimde peşimize geldi eve mactan
Yine toplanalım diyorlar dedim akşam gelemem kızı koruya goturcez.
Az da orman havası alalım

Dun 2 kurs arasında kaldık.
Biri daha donanimli biri daha butik

Ama butik olanin artilari:
1 kurum sahibi öğretmenin eşi arkadaşım, esi güzel bir indirim yaptı sagolsun.
2 Sayisalda başarılı bir ogretmenmis(ismi duyulmus)
3 okula yakın (okul ve evin güzergahı üzerinde )
4 haftada 18 saat ders
Gibi artıları var.

Diğer yer daha donanımlı, daha büyük bir kurs
Sınıf fazla olduğu içinde talep oraya daha çok cevremde
Ama güzergah malesef fiyasko
Direk dolmuş yok ters bir yerde.
Dolmusdan inip 20dk falan yürümesi lazim.
Eve ve okula daha uzak
Eşim burayı istiyor ben diğerini.
Oğlan bize bırakıyor yani neticede ben her ikisindede ders gorucem test cozucem bana fark etmez diyor.
Ama konuştum yine yakin olan okuldan çıkınca 1 saat sonra başlıyor ders Anne oraya giderim direk test çözerim 1 saatte diyor.
Boşuna eve gelmem Bi daha diyor.
Soguk havada buraya minibüslede çıkar önünden geciyor. 3dk da önünde minibüsle

Bana akıl verin
Diğer yer 19bin
Burası 17binden kapı açtı 13bine düştü arkadaşım diye.
Okuyan her yerde sıyrılır diyorum.

Lgs 1. Bizim köyden çıktı mesela orda sanki çok donanımlı dershanemi var küçücük ilçe
Bana yakın yer daha mantıklı geldi canım. Test çöZmek çok önemli başarı için çok etkisi var. Zamanını kaliteli kullanır.
Tabi kursun eğitim kalitesi de önemli, oğlunun ders çalışmaya hevesi de önemli

Hellöw
Kiz erken uyandi kahvalti falan derken hosgeldin 2 yas sendromu
Herseyi aglayarak istiyor şunun için mi agladi allasen bukadar diye eşimle bakışıyoruz sabah
Kalk kalk diyor herkese kimse oturmayacak
Aksam 23 30 a kadar bahcede oturduk guldukde güldük
Eşimde peşimize geldi eve mactan
Yine toplanalım diyorlar dedim akşam gelemem kızı koruya goturcez.
Az da orman havası alalım

Dun 2 kurs arasında kaldık.
Biri daha donanimli biri daha butik

Ama butik olanin artilari:
1 kurum sahibi öğretmenin eşi arkadaşım, esi güzel bir indirim yaptı sagolsun.
2 Sayisalda başarılı bir ogretmenmis(ismi duyulmus)
3 okula yakın (okul ve evin güzergahı üzerinde )
4 haftada 18 saat ders
Gibi artıları var.

Diğer yer daha donanımlı, daha büyük bir kurs
Sınıf fazla olduğu içinde talep oraya daha çok cevremde
Ama güzergah malesef fiyasko
Direk dolmuş yok ters bir yerde.
Dolmusdan inip 20dk falan yürümesi lazim.
Eve ve okula daha uzak
Eşim burayı istiyor ben diğerini.
Oğlan bize bırakıyor yani neticede ben her ikisindede ders gorucem test cozucem bana fark etmez diyor.
Ama konuştum yine yakin olan okuldan çıkınca 1 saat sonra başlıyor ders Anne oraya giderim direk test çözerim 1 saatte diyor.
Boşuna eve gelmem Bi daha diyor.
Soguk havada buraya minibüslede çıkar önünden geciyor. 3dk da önünde minibüsle

Bana akıl verin
Diğer yer 19bin
Burası 17binden kapı açtı 13bine düştü arkadaşım diye.
Okuyan her yerde sıyrılır diyorum.

Lgs 1. Bizim köyden çıktı mesela orda sanki çok donanımlı dershanemi var küçücük ilçe
Valla yakın ve butik olması mantıklı canım eğitimi iyiyse tercih edilebilir ilgi alaka daha iyi az kişiyle
Değişik işte. Baştan kendi plan yapıyor kardeşimle gitmeye. Mesela diğer kardeşim dese ben de geleyimmi bana diyor yaa işte iki aile yeterdi. Hangisiyle plan yaptıysa sonradan ekleneni kabul etmiyor gibi davranış sergiliyor. Bazen de kendi plan yapıyor kardeşimin eşine teklif ediyor. Gidiyoruz gittiğimiz yerde sorun çıkarttığı oluyor. Ya da ben çok takılıyorum. Bilmiyorum.
Çünkü ben genelde uyum sağlamaya çalışırm. Yani hoş ben de onun teyzesiyle çok güzel zaman geçirmiyorum.
Aslında en iyisi senin dediğin hem aramız bozulmaz hem tartışmamız olmaz hem kafamız rahat olur kimseyi dahil etmesek
Bendede oluyor ben uyuyorum olur diyorum kalabalık herşey istediğin gibi olmuyor tabi bazen ani yaşıyorum esim cinslik yapıyor bazen stres oluyorum daha orada🤦kesin buna takar fln diye

Günaydın
Sabah sabah kociye terslendim :)
Bu ara gık ses etmemeye çalışıyor.
Ben araştırma yapıyorum ameliyat ve tedavi yöntemi vs. Bakamadım yorumları okuyorum falan. Bakma den bakma. Yahu dedim hasta benim sana ne oluyor. Tabiki bakacağım araştıracağım. Terslendim ya önce olsa o da bıdıbıdııı yapardı. Ses etmedi.
Neyse bayramda babasının yanına gidecektik. Teyzeyle dayı da gelmek istemiş. Birlikte gideceğiz. Arkadaşı bir yer söylemiş. Çanakkale tarafından deniz sahil çadırlı kamp yeri. Bakalım o tarafa gideceğiz zaten falan dedi. Tabi aklından geçeni tahmin ettim. Teyze dayıyla oraya uğramak tabiki. 🙄
Ben de dedim kardeşimin eşi dediğinde burun kıvırdın. Anneye babaya söz verdim demiş kardeşimin eşi. Ve çanakkale tarafına götürmek istiyorum demiş. Ben birşey demedimki ona dedi. Hatta onlarla giderim dedi. ( kardeşimle eşini diyor ) Söyleme şeklinden belliydi burun kıvırdığın dedim.
Tıktım ağzına lafı. Anlayamıyorum konu benim ailem olunca Pikniğe gitsek kalabalık diyor, işte çadır karavan planımız var deyince burun kıvırır gibi konuşuyor. Teyze dayı olunca hee belki gideriz o tarafa oluyor.
Sonra da kızdığımı anladı yüz ifadem ve konuşmamdan yok gitmeyiz dedi.
Zaten ne mantık teyzesi denize girmiyor. Dayısının yanında da teyze girmeyince ben de girmem. Niye gideceğim ne anlamı var.
Yani biz bu kocaların elinde verem de oluruz kanser de 😂
Keşke öyle olmasa, ben kızınca gitmenesi de açıkcası çok anlamlı gelmiyor. En güzeli iki tarafında birbirini kırmamaya çalışması ve ailelere karşı ayrım yapmaması.

Ben iki tarafda kimseyi istemem.
Ben arkadaslarlada sevmiyorum gerçi
Birilerine göre hareket etmek (o anki aktivide, yemek saati, gezilecek yerler vs) benlik diil.
Karar mercii ben olmam gerekiyor o sebeple sevmiyorum kimseyle bir yere gitmeyi.

Bi arkadaşım hep diyor işte siz gidince bizde gelelim çağırın, birlikte gidelim vs.
Belki gittiğim yerden o hoslanmicak ya da yemek yiyecegimiz mekandan ne bilim benim çocuğun uykusu gelecek ben oturmak isticem o gezmek isticek vs vs
Ben böyle şeyleri sevmiyorum.
Birilerine göre kendimi isteklerimi ya da cocugumun isteklerini onlara göre ayarlamakdan hoşlanmıyorum.
Biz yoldan koylulerden mesela domates salatalık meyve alır kenarda otururuz yeriz.
Ama yanımızdakiler belki istemez gidip bir yerde yiyelim isterler diyemiyorsun ki gidin siz yiyin.
Ya da biz yemek isteriz onlar para vermek istemez vs vs.
En guzeli baş başa.
Kimseye fikir sormuyorsun, kimseye göre hareket etmiyorsun.
Canın nasıl istiyorsa öyle.
Bende kendi ailemle gitmek istiyorum kimseyi çekemem inanki
Kocama kalsa anası bacıya gitcek GİTMEK de istemiyorum su bayram bitse diye gözlüyorum

İyi geceler kızlar oglusu götürdük oyun yerine iki saat durduk dönüşte aciktik aslında buzluktan biseler yapcaktim kurban geliyor biraz boşaltmam lazım çok buyuk değil benimki esim mantı ddi menü değişti tabi 🤣mantı yedik yoğurtlu oglus sade yiyor yarına buzluk düşünüyorum o yüzden pazarada gitmediim salatalık domates lazım olur marketten alırım artık bime gittim onlar eve geçti ekmek iki paket mantı bı paket erişte ceviz patates aldım 85 verdim birde oyun yerinin karşısında export mağaza var orda bir bluz aldım 60 ama çok güzel normal mağazada 100den aşağı olmazdı sanırım pantolonla kombin yaparım hasir rengi gibi ayakkabı istiyorim yazlık h içi bakarım artık onada

A

İyi geceler kızlar oglusu götürdük oyun yerine iki saat durduk dönüşte aciktik aslında buzluktan biseler yapcaktim kurban geliyor biraz boşaltmam lazım çok buyuk değil benimki esim mantı ddi menü değişti tabi 🤣mantı yedik yoğurtlu oglus sade yiyor yarına buzluk düşünüyorum o yüzden pazarada gitmediim salatalık domates lazım olur marketten alırım artık bime gittim onlar eve geçti ekmek iki paket mantı bı paket erişte ceviz patates aldım 85 verdim birde oyun yerinin karşısında export mağaza var orda bir bluz aldım 60 ama çok güzel normal mağazada 100den aşağı olmazdı sanırım pantolonla kombin yaparım hasir rengi gibi ayakkabı istiyorim yazlık h içi bakarım artık onada

A
Menüler aynıymış😅 Ela da sade yer :)
Buzlukta mantım vardı. Bende evde birşey bırakmak istemiyorum. Bayramda yokuz.

Bende kendi ailemle gitmek istiyorum kimseyi çekemem inanki
Kocama kalsa anası bacıya gitcek GİTMEK de istemiyorum su bayram bitse diye gözlüyorum
Ben kendi ailemle keyif alıyorum. Eşimin de babasıylayken keyif alıyorum. Dayısıyla da sıkıntı yok. Teyzenin çok bilmişliği negatif. O pozitifliği bulamıyorum,
Tabi eşimin davranışlarının çok etkisi var onun ailesine karşı davranışımda. O iyi niyetli davransa ben de davranırım.benim gibi uysal bir insanı pençelerini çıkartmış aslana çevirdi😂

Valla yakın ve butik olması mantıklı canım eğitimi iyiyse tercih edilebilir ilgi alaka daha iyi az kişiyle

Bendede oluyor ben uyuyorum olur diyorum kalabalık herşey istediğin gibi olmuyor tabi bazen ani yaşıyorum esim cinslik yapıyor bazen stres oluyorum daha orada🤦kesin buna takar fln diye
Ayy aynı işte onunla her gittiğimde geriliyorum. Ne olacak iki üç gün anı yaşasalar. Yok yapamazlar.
Stresten hasta etti beni:ukala::KK12:
Bu lafı da ona ilk fırsatta söylerim🤣🤣

A
Gule gule giy cnm.
Mantiyi bende sade yerim😅
Koci hamur yiyosun diyodu ilk zamnlar,simdi o da aramaz yogurt 😄

Gunaydinlar
İyi haftalar💐
Pazar gununu annemde gecirdik😁
Sabah kardesim aradi biz gitcez siizi de alalim diye,tmm dedik koci mesaideydi.
Kahvaltiya gittik ama 12 de🙆
Sonra aksmi ettik
Mangal yaptik 20.00 gibi eve biraktilar bizi.
Geldik koci uyuyo yemek yememis
Kiymali yumurta yaptim ona.
Misir almis pazardan onu kaynattim kizi uyuturken uyumusuz.
Annnm gelecek ev dandini biz uyumusuz🤦
Yiyecez o lafi yapcak biswy yok😄

Günaydın
Ömrü hayatımda ilk defa sırtım tutuldu ne bet bisiymiş.
Cumartesi aksami üstüme bisi almayı unuttum rüzgarı yedim sabah Bi kalktım sırtım pert.
Sardım, kas gevşetici ağrı kesici falan derken az ayaklandım akıllanmam ben dün akşamda göle gittik orda da rüzgarı yedim.
Toparlanmam lazim cars. Yola cikicaZ acilemi gitsem naapsam bugün Bi bakicam kötü olursam acile giderim.
Eşim biraz ovdu açıldı sanki.

Yemek yapıp evi toparlamam lazım
Kızın kirlilerini yikayip kurutmam lazım
Bayramda yagmur gösteriyor kıza uzun kol fln koyim aksam serin oluyo
Annem vişne almış birazını yıkadım koydum çekirdeği çıkacak birazi kaldionlari ayiklicam.

Oğlanın kurs uzak yer oldu.
Eşimle tartıştık begenmemis butik olanı kac kişiye sormus herkes diğere verin demis.
Sen çocuğun daha iyi yere gitmesini istemiyorsun diyo bana
Niye istemicem üşencek gitmicek ozaman baba oğul aranızda yiyin birbirinizi beni hiç bulastirmayin dedim.
Eşime sorsan en son dolmuşa nezaman binmiş kimbilir kac yıl önce.
Metro var dibimizde 1 defa binmemistir
Yoğunluğundan haberi yok dolmuslarin
Taksiyle gitsin veririm gunluk 50tl diyo
Ayın 18inde başlıyorlar
Sabah 9 da başlıyormuş ders okul açılana kadar öğlen bitiyor öğlen kendi gelecek artik
Ya yürüyecek ya da yine yürüyerek dolmuş caddesine çıkacak.
Dolmuşa yürüyene kadar yolu yarilarim ztn diyo oğlan.
Aiyy kafam bimilyon
Okulla denk gelmiyor olsa yine bisi diil gitsin gelsin
Okuldan çıkıp direk oraya yürücek ancak derse yetişir zaten.
Artık sandvic bisiler atarım çantasına durup yemek yeme vakti olmaz.
Allahim çocuklarımıza emeklerinin karşılığını almayı nasip eyle. Zihin açıklığı versin.
Hepimizin çabası gelecekleri hayalleri için.

Su lafı soylerken lafın nereye gıdecegını bılseler keske!
Bana da sey dedı tartısırken gecen,o olmasa cocuk ortada kalırmıs kım bakarmıs!Ben calısma pesindeymısım!
Hee dedım oylemı cıkıyorm ısten.
Lafının nereye gıttıgını bıleceksın arkadas.
Kusura bakmasın annesınden daha fazla kımse dusunemez bı cocugu.
Hayırlısı olsun kzuu hakkınızda:dua:
Emeklerının karsılıgını alsın ınsallah kuzu:dua:

Gunaydınlar
Annem geldı sabah yıne anamdan fayda var dedım kocıye:D
Ama arıfe cumaymıs ben cmrtsı sanıyordum.
Annem de baklavasını falan yapar yanı arıfe gelemez kadın.
Dedım calısmazsan sen bakarsın,anneme yollarız dedı.
Net kafamda oturttum bu sene evde olcam.
Paslastgım acenteler var zaten,onlarla evden calısırım yine komısyon usulu.
Seneye Allah kerım(Kendımı rahatlatıyorm boyle:D)
Aksama taze fasulye yapcam,semızotu salatası yeter bıze.
Bugun erzak gelcekmıs.
Valla evde 1 yemeklık yag var gelsin dedım artık:)
pazara cıkmam lazım bu hafta bezelye ısını daha halledemedım:/

Su lafı soylerken lafın nereye gıdecegını bılseler keske!
Bana da sey dedı tartısırken gecen,o olmasa cocuk ortada kalırmıs kım bakarmıs!Ben calısma pesindeymısım!
Hee dedım oylemı cıkıyorm ısten.
Lafının nereye gıttıgını bıleceksın arkadas.
Kusura bakmasın annesınden daha fazla kımse dusunemez bı cocugu.
Hayırlısı olsun kzuu hakkınızda:dua:
Emeklerının karsılıgını alsın ınsallah kuzu:dua:
Takılmadım lafına çünkü mesafe bana daha önemli geliyor ona da daha övülen, rağbet olan yer daha iyi geliyor.
Mesafe olmasa bende orayı tercih ederdim zaten direk
Çünkü sınıflar 12 kişi bir de ders erken başlıyor neredeyse 1 ay erken hemde.
Yol şimdi düşündürüyor beni.
Bakınca asiri uzak diil ama öyle bir güzergah ki buraya gelen direk dolmuş yok.
Temmuz 18de baslicak sabah eşim bırakacak tam denk geliyor saatleri öğlen kendi gelecek.
Yurucek artik ya da taksiyle gelir
Okul başlayınca okuldan direk gecicek aksam babası alacak.
Haftasonuda babası bırakır alır artık kendi istedi ya
Almadığında fln bana koz olur
Verdin git al derim.

Gunaydınlar
Annem geldı sabah yıne anamdan fayda var dedım kocıye:KK70:
Ama arıfe cumaymıs ben cmrtsı sanıyordum.
Annem de baklavasını falan yapar yanı arıfe gelemez kadın.
Dedım calısmazsan sen bakarsın,anneme yollarız dedı.
Net kafamda oturttum bu sene evde olcam.
Paslastgım acenteler var zaten,onlarla evden calısırım yine komısyon usulu.
Seneye Allah kerım(Kendımı rahatlatıyorm boyle:KK70:)
Aksama taze fasulye yapcam,semızotu salatası yeter bıze.
Bugun erzak gelcekmıs.
Valla evde 1 yemeklık yag var gelsin dedım artık:)
pazara cıkmam lazım bu hafta bezelye ısını daha halledemedım:/
Bende pazara çıkmadım gidicez diye
Evde olanları ogutuyoruz
Buzlukta simdiden yer kalmadı benim ya visneler erikler daha kurban var.
Annemin difrize yurucem artık
Onunda hep dolu oluyo az yer acsin artık.

Gule gule giy cnm.
Mantiyi bende sade yerim😅
Koci hamur yiyosun diyodu ilk zamnlar,simdi o da aramaz yogurt 😄
Kız bende evlenmeden öyle yerdim evlendim bı gün kendim açtım esim ddi böylemi yiyces yoğurt yokmu biz annemde öyle yiyorduk şimdi kendim açarsam sadede yiyorum hazır olanları yiyemiyorum yogurtsuz

Günaydın
Ömrü hayatımda ilk defa sırtım tutuldu ne bet bisiymiş.
Cumartesi aksami üstüme bisi almayı unuttum rüzgarı yedim sabah Bi kalktım sırtım pert.
Sardım, kas gevşetici ağrı kesici falan derken az ayaklandım akıllanmam ben dün akşamda göle gittik orda da rüzgarı yedim.
Toparlanmam lazim cars. Yola cikicaZ acilemi gitsem naapsam bugün Bi bakicam kötü olursam acile giderim.
Eşim biraz ovdu açıldı sanki.

Yemek yapıp evi toparlamam lazım
Kızın kirlilerini yikayip kurutmam lazım
Bayramda yagmur gösteriyor kıza uzun kol fln koyim aksam serin oluyo
Annem vişne almış birazını yıkadım koydum çekirdeği çıkacak birazi kaldionlari ayiklicam.

Oğlanın kurs uzak yer oldu.
Eşimle tartıştık begenmemis butik olanı kac kişiye sormus herkes diğere verin demis.
Niye istemicem üşencek gitmicek ozaman baba oğul aranızda yiyin birbirinizi beni hiç bulastirmayin dedim.
Eşime sorsan en son dolmuşa nezaman binmiş kimbilir kac yıl önce.
Metro var dibimizde 1 defa binmemistir
Yoğunluğundan haberi yok dolmuslarin
Taksiyle gitsin veririm gunluk 50tl diyo
Ayın 18inde başlıyorlar
Sabah 9 da başlıyormuş ders okul açılana kadar öğlen bitiyor öğlen kendi gelecek artik
Ya yürüyecek ya da yine yürüyerek dolmuş caddesine çıkacak.
Dolmuşa yürüyene kadar yolu yarilarim ztn diyo oğlan.
Aiyy kafam bimilyon
Okulla denk gelmiyor olsa yine bisi diil gitsin gelsin
Okuldan çıkıp direk oraya yürücek ancak derse yetişir zaten.
Artık sandvic bisiler atarım çantasına durup yemek yeme vakti olmaz.
Allahim çocuklarımıza emeklerinin karşılığını almayı nasip eyle. Zihin açıklığı versin.
Hepimizin çabası gelecekleri hayalleri için.
Kendisi bilir canım sen yaptın elinden geleni bunun kışı karı yagmuru var okuyan zeki çocuk heryerde belli eder kendini çocuk yorulcak

Back
X