Küçük Düşün Büyük Olsun!

Bu bayram kimseye gitmedik
2 gorumceme msj attım buradakine atmadım içimden gelmiyor kadına karsı aşırı bi igrelti var bende
Annesine benziyor huy olarak fln ondan sanırım
Eltimede atmadım görmek fln zaten istemiyorum
Birazda anlasin uzak dursun istiyorum beklentiye girmesin
Eskileri asla unutamıyorum

Gittiğimiz köy evi dönüşü hatıra resmi olsun demiştik amcayla teyzeyle resim çekildik
Kız sürekli dede aç, dede aç diyor bana resmi açtırıp öpüyor ayy nasıl sevmiş onları biz bukadar anlayamadık bağlandığını onlara
Dün teyzeyi görüntülü aradık alyos görsün diye.
Ama amca okadar içten sevdiki sen nasıl güzelsin sen nasıl balsin biz napicaz şimdi sensiz diye eliyle yedirdi çilekleri hep.
Nekadar benimsemiş onları cocuk diyoruz ama nasıl sevildiği yeri biliyorlar suphanallah.
Eşim diyo ağustosta ara yine 3 gün gidelim.
Hediyeler alicam bu sefer giderken inşallah.
Hem bi yayla havası almış oluruz yine
Bazen gercekden kan bağı olmasada güzel insanlara çıkıyor yollarımız.
Allah insanları bir şekilde vesile kılıyor
Kötü insanlarla sinansakda zaman zaman
Ben bolca şükrediyorum Rabbım sınadı ama asla onlara yar etmedi.
Hep karşıma her yerde güzel insanlar güzel sohbetler çıkardı
Çok güzel anılar insanlar biriktirdim.

Kızlar tatili yaptık geldik hemen bayram zaten inanın yaşadığımız şehirde Ramazan Bayramında bu kadar misafir ağırlamadım ben. Yazlığa geçince sirkülasyon çoğaldı waatsapta bile yogunluğum var. Bayram ziyareti bu gelmeden önce arıyorlar biz geliyoruz demek için gelin müsaitiz diyorum, bekletileri farklı gelene baklava-kahve ve soğuk bir cola yada meyve suyu ikramından sonra asla kalkmıyorlar canım çok sıkıldı bahçede ki kayısı agacını resmen soydular ben artık toplamaya yetişemeyince ellerine poşet verdim toplayın dedim bunları yazarken çok ama çok utanıyorum ama ben bunları yaşıyorum bize yaşatıyorlar bahçe yaptık az ay patlıcanlar, biberler çok güzel olmuşlar onlardan da topladım verdim ellerine almam diyen yok hepsini aldılar hatta semizotu oluyor sulanan yerlerde ben onlardan yemek yapıyorum diyene de topladım verdim. Baktım hala gitmiyorlar akşama mangala bir aile dostumuzu davet ettim dedim çünkü hazırlıklarıma başlamam lazım o zaman gittiler. Tam masaya oturduk mangallar pişti eşimin yegeni eşimi aramış o da evdeyiz gelin demiş eşimi bayram bayram boğazına yapışmadım ya bir daha yapışmam ilave masa koyduk sandalye taşı tabak çatal kaşık taşı bardak taşımaktan kızlarımla ben çok yorulduk vallahi ben böyle durumla illaki karşılaşıyorum içeri bile geçmiyorum misafiriniz varmış rahatsızlık vermeyelim deyip ayrılıyorum bu yüzsüzler valla öyle güzel yediler içtiler ki biz ailecek bir köfte yiyebildik eşim diyor ki inşallah aç kalmamışlardır dedi merak etme dedim aç kalan evin hanımı ve hanımın çocukları oldu dedim. Birde semaver çayı yapmıştık ay mis gibi koktu demezler mi çaylarını da içtiler ben misafirim ile hiç oturup konuşamadım ayıp oldu dedim ama geliceklerinden haberim yoktu diye açıklama yapmak zorunda kaldım. gelen Eşimin akrabasının iki kızı var birde yanına iki erkek yegenini de almış artık tansiyon tavan bende misafirin misafini ağırladım dedim eşim benden fazla onları bana savunuyor Allaha havale ediyorum seni dedim, bitti mi bitmedi çayı içtiler bende dedim kahveye de kalın ama dalga geçer gibi değil nasılsa yediler içtiler bari kahvelerini içsinler dedim yok onu bilmem kimde içeriz bizden kalkıp birde başka kapıya gittiler giderlerkende kızların annesi kızlar sana gelicek tatile demezmi tam dedim oynatmaya az kaldı özgürlüğüm kısıtlanıyor ben istediğim gibi hareket edemiyorum misafirimde dedi sizi de bize bekleriz öyle bir geceydi işte inanın yıkanan o kadar bulaşık vardı ki sabah onları yerleştirirken dua ettim lütfen bu gün kimse gelmesin diye. Allah günah yazmasın ama dedim.
99 da bizde ya zlik vardi abla kumlada.O sene yeni almistik 2 katli kocaman.Annemde da aha anneannemle kusmemis konusuyo.Eve girdik haziranda ertesi gun anneannem geldi.2 dayim,ben 12 kardesim 9 yasinda,kucuguz yani.Annenm.3 ay tum hsiim akraba agirladi o yazlilta,Adanadan gorumceleri kzilari torunlari evde rahat 15-16 kisiyoz.Anneannm elini sicak sudan soguk suya sokmuior,gecee yarilarina kadar okey oynuyorlar annem mutfakta hep,buarada h.sonu gelen kendi.misafirlermiz caya flan ayri.Herkes sonufnda gitti 16 Agustos gunu annem o gun denize girdi.ilk kez 17 agustos gece 3 deprem oldu☹️2 gun sahilde yattik.Bursaya donduk🤦O yuzden yazlik hic sevmem.Benim olsa gorumcemlerden kurtulamayiz zsten🤦

İyi geceler bacimlar
Uyku tutmadi
Alya 17,30 gibi kalkti attik kendmizi sokaga.Baktim kuyumcu acik gr alayim diye girdim ceyrek alip ciktm🙈Daha dogrusu ceyrekli bilekligimin kulbu kirilmisti gecen,onu yeniledim.Yanima almamstm kirik olani,1675 tl verdim.
O kirigi da h.ici goturcem degistircm.Ay sonu dugunde takllck o.
Gr diye girdm bi gazla yedim bi halt 20 sne kdar acim😅Kk dan yicem artik.
Ordan oyun parkina gittik 40 tl,
Market 120 tl,carper peynir,demlik poset cay,seftali,yogurt,kefir,soda,bitter cikolata ,zuber.
Diger marketten 50 tl filtre kahve.
Koci 21.00 da geldi,etlerimizi yapmis,tabaklamis yerlestirdi.Kpderim yap miis tabi cogunu saolsn.
Kavurma pilav salata yedik.
Alya cok fena bisey oldu🤦Kvdem de masterchef izlemis,anne tvyi ac masterchef izlicem diyo bana🤦
Yok dedim masterchef falan🙄
Ay bide uzattim ama su ceyregi cagirilmadigimiz dugune takcagimiz icin kociye soyleyemedim.
Anamin isleri🤦Bize takmislar tmm takcaz ama cagirilmadik sadece annemler cagiriliyor(onlarin aile dostlari)otelde yapiliyomus efendim sayi siniri varmis.
Anama vercez yollucaz kardesimle🤦

Eklentiler

• IMG20220712034918.webp
    IMG20220712034918.webp
    6,8 KB · Görüntüleme: 108
14nde kocinin dogumgunu pasta aliriz,bide o gun nisanvar amcaoglunun.Ben dedim karismam git al ne takcaksan Basmiyorm ben yani evde Gr takariz dedi.Dugunde ne takcaz ceyrek takarsak dedi sen bilirsin dedim
Trendyoldan 200 tl ye elbise aldm ama cantam 5 bin,ayakkabim 3 bin fnjfj tabiki kardesimden 😅Moschino canta getirmis bana,dedim bunu patpata sarayim zarar gormesin fnfnn
Bide sandalet verdi bana onun ayaklar tarakli rahat edemedim ben senin olsun bunlar dedi.Allah kabul etsin dedim ne diyim🙈
Sacima sponsor olmak isteyen varsa suraya link birakiyorm diyomusum fjjfjd
Koci o gun izin alirsa super olur kiza bakar,ben de gider bi kirik fon cektiririm.
Anam hersey ol gelin olma demisler.
Benim eltim yok,amcasinin da tek oglan simdiden basladilar sana elti geliyo demeye🤦
Ne alaka
Kvdem bana dun boyuda kisaymis diyo🤦
Herkes uzun olck diye bisey yok cnm dedim.
Yenge gelinin durumu cok iyjmis onu anlatiyo herkese.Kiza teyzesi bile nisanda 30 binlik set takiyomis.Benimki de napsin garibim gelin uzun benim diye kendini
Raahatlatiyosa zaar djdjdjd

İyi geceler bacimlar
Uyku tutmadi
Alya 17,30 gibi kalkti attik kendmizi sokaga.Baktim kuyumcu acik gr alayim diye girdim ceyrek alip ciktm🙈Daha dogrusu ceyrekli bilekligimin kulbu kirilmisti gecen,onu yeniledim.Yanima almamstm kirik olani,1675 tl verdim.
Market 120 tl,carper peynir,demlik poset cay,seftali,yogurt,kefir,soda,bitter cikolata ,zuber.
Koci 21.00 da geldi,etlerimizi yapmis,tabaklamis yerlestirdi.Kpderim yap miis tabi cogunu saolsn.
Alya cok fena bisey oldu🤦Kvdem de masterchef izlemis,anne tvyi ac masterchef izlicem diyo bana🤦
Ay bide uzattim ama su ceyregi cagirilmadigimiz dugune takcagimiz icin kociye soyleyemedim.
Anamin isleri🤦Bize takmislar tmm takcaz ama cagirilmadik sadece annemler cagiriliyor(onlarin aile dostlari)otelde yapiliyomus efendim sayi siniri varmis.
Bereketli olsun güzel günlerde kullan canım

Selam kızlar ay bu bayramdan bişe anlamadim desem esimin tü rahatsizligi nuksetti gitmiyorda acile bugün biraz uyudu sanırım taş düşürüyor 🤦 dün kaynanama gittik önceki gun kardeşim uğramıştı eltimin evi yakın kendi köyüne anne babasına gitti kaynima anahtar bıraktılar eve bakmaya gitmiş onun eside çocuklarla kendi köyüne gitti bı girmiş ev su🤦🤦aradı eşimi gittik oraya suyu sildik çektik 2 saate yakın şükür mobilyası fln zarar görmemiş dedik halısını fln bahçeye attık dün döndüler yine su basmış kombiden geliyordu vanayı kaynım kapadı anlamadık iki ay oldu taşındı kadın habire sorun ev sahibi öncekiler kova koyuyordu altına demiş iyide bidon elimde bekliyinmi demiş eltim dün o halde çekmiş suyu videoya ya yaptır ya yaptırıp kiradan ben düşerim demiş bir sürü kira aliyolar sanki kiracı mecbur yeni taşındı bide üzüldüm koltuk ayakları mobilya su çekmiş ddi geliyim ddim halletmisler bugünde mezarlara gidemedik kurban kesim yeri var hemen yanında kilitti ilk günü halası var esimin ugrayabilirsek gitces bakalım uyuyor şimdi gece ağrıdan uyumamış 🤦süpürge accam az daha bekliyorum

Esiminkilerde eşimi arar ablası fln.
Erkekler bahane bulamiyor
Evet malesef özellikle kendi taraflarina oyleker halbuki kadın herşeyi yapıp uğraşıyor 🤦
İyi geceler bacimlar
Uyku tutmadi
Kız senin annende tuhaf bizimkiler biz takıyoruz ayrı ayrı gerek yok diyolar birde sayılı yemekli yere sanki gidiyorsun gibi altın tak demesi tuhaf birde altın kaç para yani varmı imkanın takabilcek bakalım bilekliğn hayırlı olsun kuzum bu arada☺️☺️

İyi geceler bacimlar
Uyku tutmadi
Güle güle kullan baby

Evet malesef özellikle kendi taraflarina oyleker halbuki kadın herşeyi yapıp uğraşıyor 🤦

Kız senin annende tuhaf bizimkiler biz takıyoruz ayrı ayrı gerek yok diyolar birde sayılı yemekli yere sanki gidiyorsun gibi altın tak demesi tuhaf birde altın kaç para yani varmı imkanın takabilcek bakalım bilekliğn hayırlı olsun kuzum bu arada☺️☺️
Ay bide cagirilmamisiz valla ben aciklayamam bunu kociye🤦Gizliden takcm🙄Annm yoldan gecene altin takcaniz diyo.Komsunun bize taktigini cekip attim videodan 50 tl takmis🙈Annem bize altin takcaniz diyo🤦Videoyu atinca aa sana takmamis mi diyo😄
Saolasin kuzu daha iyileri size olsun❤️

Selam kızlar ay bu bayramdan bişe anlamadim desem esimin tü rahatsizligi nuksetti gitmiyorda acile bugün biraz uyudu sanırım taş düşürüyor 🤦 dün kaynanama gittik önceki gun kardeşim uğramıştı eltimin evi yakın kendi köyüne anne babasına gitti kaynima anahtar bıraktılar eve bakmaya gitmiş onun eside çocuklarla kendi köyüne gitti bı girmiş ev su🤦🤦aradı eşimi gittik oraya suyu sildik çektik 2 saate yakın şükür mobilyası fln zarar görmemiş dedik halısını fln bahçeye attık dün döndüler yine su basmış kombiden geliyordu vanayı kaynım kapadı anlamadık iki ay oldu taşındı kadın habire sorun ev sahibi öncekiler kova koyuyordu altına demiş iyide bidon elimde bekliyinmi demiş eltim dün o halde çekmiş suyu videoya ya yaptır ya yaptırıp kiradan ben düşerim demiş bir sürü kira aliyolar sanki kiracı mecbur yeni taşındı bide üzüldüm koltuk ayakları mobilya su çekmiş ddi geliyim ddim halletmisler bugünde mezarlara gidemedik kurban kesim yeri var hemen yanında kilitti ilk günü halası var esimin ugrayabilirsek gitces bakalım uyuyor şimdi gece ağrıdan uyumamış 🤦süpürge accam az daha bekliyorum
Aaa gecmis olsun esine de eltine de cnm☹️

Ay bide cagirilmamisiz valla ben aciklayamam bunu kociye🤦Gizliden takcm🙄Annm yoldan gecene altin takcaniz diyo.Komsunun bize taktigini cekip attim videodan 50 tl takmis🙈Annem bize altin takcaniz diyo🤦Videoyu atinca aa sana takmamis mi diyo😄
Saolasin kuzu daha iyileri size olsun❤️
Kız delilinde varmış bide cagrilmadigim yere hayatta takıda yollamam yani annen takıyor icibden gelir yollarsinda ne gerek var
Aaa gecmis olsun esine de eltine de cnm☹️
Saol canim
Gunaydinnn
Gece usenmemisim ne yazmisim fjjdjd
Sabah 125 tl markette harcadim😒Bitmiyor bu evin eksigi karadelik mubarek🙄
Finish tablet,avokado,tambugday ekmegi,soda,kefir,el kremi.
75 tl aliexpressde biraktim,cit cit aldim yeni sacimin renginde.
Valla dün bı a 101 e gittim su bitmiş 5 litre su kahvaltılık Sarelle süt puding iki küçük süt küçük kaymak 87 verdim bir poşet etmiyor süt olmuş 17 fln zaten

Okurken ben gerildim.
Neden bu insanlar bukadar düşüncesiz?
Hazırı aşırı seviyorlar

Ben de bir dönem yazlık olayını eşimin ailesi yüzünden istemiyordum gitmek isterler diye
Ben konuşmasam eşimden isteyecek kadar yüzsüzler çünkü anahtar falan.
Alırsam söylememek en mantıklısı

Hayır kafa dinlemeye kaçıyorsun zaten
lellim al ama kimseye söyleme, biz aldığımızda sağır sultan duydu çünkü sülalede 3 kişide yazlık var, öğrenmemelerinin imkanı yoktu.
99 da bizde ya zlik vardi abla kumlada.O sene yeni almistik 2 katli kocaman.Annemde da aha anneannemle kusmemis konusuyo.Eve girdik haziranda ertesi gun anneannem geldi.2 dayim,ben 12 kardesim 9 yasinda,kucuguz yani.Annenm.3 ay tum hsiim akraba agirladi o yazlilta,Adanadan gorumceleri kzilari torunlari evde rahat 15-16 kisiyoz.Anneannm elini sicak sudan soguk suya sokmuior,gecee yarilarina kadar okey oynuyorlar annem mutfakta hep,buarada h.sonu gelen kendi.misafirlermiz caya flan ayri.Herkes sonufnda gitti 16 Agustos gunu annem o gun denize girdi.ilk kez 17 agustos gece 3 deprem oldu☹️2 gun sahilde yattik.Bursaya donduk🤦O yuzden yazlik hic sevmem.Benim olsa gorumcemlerden kurtulamayiz zsten🤦
Nasılda beni anlatmışsın çamaşır makinası hiç durmuyor, mangalın kömürü bitti eşim çuvalla alıyor 25 kiloluk. Sadece kahvaltıyı ailecek yapıyoruz diğerleri toplu bizde okey yok diyoruz saklıyoruz bizimde canımız yandı çok kez şimdi diyoruz yok öbür evde kaldı dedik. Altının da hayırlısı olsun canım. Çok yakışmış koluna. Annen sizi batıracak herkese altın takmanızı istemesi heleki böyle bir zamanda çok zor babym.
T thesekreter canım eşine de eltine de geçmiş olsun. Aldıklarında bereketli olsun.

İyi geceler bacimlar
Uyku tutmadi

Saolasin kuzu daha iyileri size olsuna an kuyumcu dükkanı

Kuyumcu dükkanı var sanıyo
Annem heep der ben takıyorum siz takmayın
Annem kaynanam gibi takın
Hatta bugün gizli aldıgı altınlar lafı çıktı teyzesi demese
Bizim herife anasına yumurtlar hemen
Bayramda taktım zincirli altınımı
Nazar değer diyo dedim
Gece gündüz çalışıyorum benden duman çıkıyo gözü çıksın dedim

Back
X