- 8 Ocak 2015
- 6.103
- 19.138
- 448
ben kira ev fiyatlarini falan biraktim .elime para gecicek bir miktar ev harici degerlendirme sekilleri ariyorum bakalim
ikinci de lelliye yazmistim 4 calisana 1 emekli onerilse de 3 calisana 1 emeklide sistemi dondurur deniyor .oranin 1 kusurlara dustugu konusuluyor bu ortam cok sıkıntı yoksa kisi bazinda herkesin yorumu istegi farkli olabilir
kisi bazinda dusunmuyorum asla ama sistem surdurebilirliginin bozuldugu durum ne emekli olana ne calisana ne cocuklarimiza yarar . bu konuda uzun hesaplamalar var isteyene atarim . ama ornek vereyim kadinlarda omur ortalama 80 yas erkeklerde 78. 45 yasinda emekli olana 35 yil emekli maasi odenecek .Ustune olum durumunda esine ve kiz cocuklarina seklinde devam ediyor . her ay bir emekli maasi kadar prim odemiyoruz en basit haliyleYaş ilerledikçe iş gücü azalıyor. Mesela ben şu yaşımda iş bulmam çok zor diyorum. 15-20 yıl tecrübem var ve iş bulamam diye aklımdan çok geçirdim.
Ve yaşlılar çalıştıkça gençlerin iş bulması çok daha zorlaşıyor.
Tabi emekli olmayla da bitmiyor. Ülkemizde malesef her emekli hala ek gelir için çalışıyor.kısır döngü.
ikinci de lelliye yazmistim 4 calisana 1 emekli onerilse de 3 calisana 1 emeklide sistemi dondurur deniyor .oranin 1 kusurlara dustugu konusuluyor bu ortam cok sıkıntı yoksa kisi bazinda herkesin yorumu istegi farkli olabilir