Küçük Düşün Büyük Olsun!

Merhaba baby. Enginarı çok severim, dolmasını, yemeğinin bir kaç çeşidini bilirim ama fırında enginar ilk defa duydum. Tarif alabilir miyim?
Havuc sarimsak,zeytinyagiyla atiyorum dumduz firina valla😄
Soganli yapiyorm normalde ben de tencere de.
Sogan dogramamak icin attim firina.🙈Tavukla firin posetinde de yapiyorm ben bazen.

Havuc sarimsak,zeytinyagiyla atiyorum dumduz firina valla😄
Soganli yapiyorm normalde ben de tencere de.
Sogan dogramamak icin attim firina.🙈Tavukla firin posetinde de yapiyorm ben bazen.
Deniyeyim ikisini de, teşekkürler🤗 ben soğan yerine pırasa koyuyorum genelde güzel oluyor, geçen de yağ, limon suyu, limon kabuğu ve az su ile pişirdim, pişmesine yakın yakın taze soğan koydum . Pişince altını kapattıp dereotu ve bol taze nane ekledim. Çok güzel oldu

Deniyeyim ikisini de, teşekkürler🤗 ben soğan yerine pırasa koyuyorum genelde güzel oluyor, geçen de yağ, limon suyu, limon kabuğu ve az su ile pişirdim, pişmesine yakın yakın taze soğan koydum . Pişince altını kapattıp dereotu ve bol taze nane ekledim. Çok güzel oldu
Ay pirasa hic aklima gelmedi🌺Oyle yapayim bidahakine bende.İyi akil verdin saolasin🌹

Selamm gençlik
Mitinge gidelim dedim esimi ikna edemedim neyse kalbim oradaydı🫠
Avm yaptık.
Lcw 300tl bıraktım. Kıza 1 tayt 2 tshrt kendime etek aldım.
Sonra yemek yedik 216tl
Sonra kıza hediye baktık bi oyuncak puset aldık oglan için hediye onun adına yani
Esimde bisiklet alıcam ben dedi.
Su 3 teker kendimiz kontrol edebildiklerimizden 700tl.
Magzada yoktu baska magzada varmis esim yarın gidip alacak.
300 de pastaya bayarız.
Carrefourda da 350tl bıraktık
Ben kazık yedim yaw 6 tabagı 200kusure aldim zuccaciyeden carrefour indirime koymus tanesi 14.90 a
Hemen 6 tane aldım 90tl geldi.
Kaseli falan takım yapmak lazım baya uyguna geliyo
Haberim olsaydı keske önceden tabak bardak falan carrefour üyeligi olana indirimli haberiniz olsun.
Paraları saça saça geldik bizde yani.

İyi geceler 😊
Sabah 11:30 du uyandık kızımla 🫣
Tabi benim kociş de uyumuş. Köfteci yusufa kahvaltıya gittik. Çıkışta eşim dedi anneler gününe sana airfryer almayı düşünüyordum ama sen bak beğen istedim. Kızla ben durayım bak beğen istediğini alalım dedi.
Gittim baktım. Onlar da sonra geldi. Arzumun modelini beğendim. Abartmaya gerek yok bence. Media markette kampanya yapmışlar.
Eve geldik. Biraz dinlendik biraz iş vs. Elaya oyun yerine gideriz demişti babası. Sonra vazgeçti yarın gidelim dedi. Ağlayınca tamam gidelim dedi. O da biliyor ağlayınca babası götürecek. Ahh bu babalar.sonunda ikna ettim. Zor oldu ama.
Akşama airfryerimizde kanat ve patates denedik harika oldu. Rahatlıkmış valla. Ela sabırsızlıkla başında bekledi.
Pazartesi anneme gideceğim, eşim de diyor hafta sonu gitseydin ben de gelseydim. Hastane randevusunu iptal etseydin. Cumartesi dönersiniz dedi. Melekliği üstünde😅 Ela klasik bugün sabah oyuncak valizini hazırlıyor.anneanneye gitme heyecanı..eşim diyor kuzenine hediye alsaydın ne götüreceksin ( kanki kuzeni için) Ben pijama takımı aldım dedim.
Ablam annemde çocuk gürültüsünden bezmiş gibi🤣
Ben de dedim geliyoruz biz de gümbür gümbür🤣🤣🤣
3 aydır ilk defa da yatağımda yattım. ( depremden bu yana odasında yalnız bırakamıyorum ) Babası odasında yattı. Yatar yatmaz uyandı Ela. Yahu hissettinmi nedir. Babası yanında.o kalkmış yine beni arıyor annem nerde diye :) anasının kuzusu. Seni seviyorum dedi. Sonra su istedi verdim yatırdım. Baban yatacak bu gece dedim tamam dedi.
Bizde durumlar böyle. Yine ezanı bekler namazımı kılar uyurum dalmazsam uykuya.

Selammmm
Bana yine bastılar mutfakdan elemeye başladım
Tek kalan bardak, tabak falan vardi
Hepsini attım.
Beni rahatsız ediyor onlar gözüme takiliyor surekli elim asla gitmiyor onlara
Attim rahat ettim.
6lı su bardagi 6lı cay bardagi almistim zaten
Onlari actim
1 tanede daha 6lı su bardagi alırsam tamamdır.
Olanlar yeter kırılınca yenilerim yine.
Catal kaşık takimi kovalıyorum uyguna buldugum an taksitle alıcam.
Sadece 12lı var kullandigim yani 12. Kasik da kirlenince yikamam gerekiyor 13. Yok😂
Bi takım daha alıcam.
Böyle ara ara aldıkca eksikler tamamlanıyor birden alınca altindan kalkamıyorum.

Yemek yapmıcam bugun 5 gibi avm gecicez orda yeriz.
Kiza bir kac parca yazlık bakıcam birazda oynasın 3 saat falanda orada takılırız.
Dün ki cupcakeler bitti kapanın elinde kaldı.
Ben tadina bile bakmadım.

Yarın minnosumum doğum günü
Süsleri hazır, pasta özel yaptirmadim zaten bizbizeyiz cikolatalı seviyor 6-8 kisilik olandan alicam.
Annemler 2 elbise, bady falan almislar.
Bugunde avm esim ve oglan icin hediye alıcaz.
Ben aldım zaten
Çok mutlu olacak kuşumm.
Bizbizeyiz diye pek bisede yapmıcam.
Cupcake yaparım yine, kurabiye yaparim, börek bi de pasta tamamdır.
Nice yaşlara kuzuma, güzel bir ömrü olsun Alyoşum 😍🤩 iyiki doğmuuuuşş

Güzel bir pazar günü olsun hepimize. Dün yazlıkta temizlik yaptık eşimle benimle prenseslerime gelmez temizlik olayı aslnda beni kırmazlar gelirler ama içlerinden gelmiyor zorla yapıyorlar, yok sabah sabah mı gideceğiz ayy uykumu alamamıyorum cümlelerini duymak istemiyorum, eşimde bana kızıyor senden yüz buluyorlar diyor. Evet benden buluyorlar dedim zorla yapmalarını istemiyorum dedim yüzleri asık olunca benim içimden birşeyler kopuyor mutlu olmalarını istiyorum dedim. eyse yapabildiğimiz kadarını yaptık kalanı da zaten olur eve dönüşte pazara uğramamız lazımdı eşime dedim ben arabada beklesem sen alsan olurmu dedim tamam dedi yorgunluktan pazara girmedim. Salatalık, domates, biber, elma, lor, vb. alındı.

babyloading87 babyloading87 canım yegeninin doğum günü kutlu olsun, aldıklarını da güzel günlerde giysinler kesene bereket.
tr_lelli tr_lelli güzel Alyanın yeni yaşı kutlu olsun güzel yılları olsun çok öpüyorum evinizin biriciğini yeganesini, hediyelerine çok mutlu olucaktır.
yedirenk79 yedirenk79 canım anneciğine gidecekmişsin hayırlı yolculuklar Eda ile sen güzel zaman geçirirsiniz bol anı biriktirirsiniz inşallah güzel kızınla.

Bir pazar günü daha geçti. Çamaşır yıkadım bir makine rüzgar vardı kurumuş topladım katladım yerleştirdim. Ütü var biraz ama acil olan yok içinde bıraktım yemek yendi mutfak toplandı bulaşık makinesi çalışıyor. Şimdi oturdum dizimi seyredeceğim kızların canı dondurma istedi onlar dondurma yemeğe çıkacaklar. Bu gün eşimle internetten alışveriş yaptık ertelediğimiz ihtiyaçları aldık. Kredi kartı kesilmeye görsün her ay mı çıkar alınacak vallahi çıkıyor. Market listesi de hazır yarın sipariş vericem. Oda bayağı kallavi tuttu yapıcak birşey yok aç duramayacağımıza göre alışverişe devam.

İyi geceler kızlar.
Uyku öncesi bir selam diyelim.
Bugün kalk kahvaltı yap. Sonra biraz oturduk. Çamaşır katladım.
Elayı oyun yerine götürdüm. Onlar ikisi girdi. Ben gezdim. Bu ara elaya kıyafet bakıyorum. Tamamladım sayılır.
Ben yazlık penye ve normal kumaş elbise şort askılı penye tercih ediyorum. Hergün havuz olduğu için o tarz kıyafetler kullanışlı oluyor. Hem serin rahat çocuk için.
Hm den bugün ona elbise ve tişört aldım. Kampanya vardı. Mağazada lcw ye baktım. Aynı fiyat. Kendime hm den yağmurluk aldım.
Eşim diyor bu kadar ne aldınki :)
Al diyordun aldım dedim. Yağmurluk al diyor aylardır. Bir de kıza niye eski kıyafet giydiriyon diyordu yıllardır :)
Neyse acele saat 23 sonrası valiz hazırladım. İlk defa böyle oldu.
Babası elaya " ama siz yokken ben yalnız kalıyorum üzülürüm" diyor. Ela da " yanlız değilsin baba bak balık var evde" diyor😆
Hiç taviz vermez gezmesinden.

Teyzoşları iyi temennileriniz icin cok teşekkürler
Üfledi mumlarını minnoş
Günlerdir hapy birthday alya diye geziyordu evde

Cupcake, kurabiye, pizza yaptım
Pasta alıp geldi esimde.
Üfledi minnoş
Annemlerde vardı yedik içtik
Herkesin tabagina salça oldu onun günü napcan.
Kapanışta uzerine limonata döktü uykusuzlukdan sapıttı.
Ust degistik anında uyudu.
Mutfagi topla falan derken benim uyku kaçtı.

Esim yine gitmis 400tl bebek almış
Yahu üzerine 2 tshrt al diyorum almiyor gidip el kadar oyuncaklara paraları bayıyor.
Kız oldummu akan sular duruyor.
Oglanada cok alırdı hic mi oyuncakla oynayamadı küçükken nedir bi cocukluguna inmek lazim😂

Simdi biz bisiklet alıcaz kıza.
Kararsızlıkdan alamadık yine.
Şu bizim bastonuyla surdugumuz(adini bilmiyorum) olanlar mi bu yaslar icin kullanışlı olur yoksa bagimsiz bisi mi alsak 3 teker.
Dıyoruz ki normal 3 teker alsak pesinde kosturcaz ve muhtemel suan suremicek tam anlamıyla, bizim bastonuyla yönlendirdiklerimizden alalım sökülüyor o aparat seneyede kendi sürer miadini doldurur.
2 sene bunu kullansa zaten daha sonra daha büyüğünü Alirim
Akülü falan almıcam uğraşamam onunla ben.

Üfledi mumlarını minnoş

Pasta alıp geldi esimde.
Üfledi minnoş
Sağlıklı mutlu bir yıl dilerim prensese 🎉☺️

Üfledi mumlarını minnoş

Pasta alıp geldi esimde.
Üfledi minnoş
Mutlu yılları olsun Alya'nın

Selam kızlar,
Sabah Elayı alerji doktoruna götürdük. Yanına kuzusunu da almasa olmazdı.
Doktor bu alerji ayları cortairi kullanın haziran sonuna kadar dedi. Zaten yaz günü olmuyor.
Benim bile öksürüğüm arttı bu aylarda.
Kuzusunu da muayne ettirmese olmazdı.
Çıktık otogara geçtik
Saat bayağı erkendi.
Bu defa otobüsle gitmeye niyetlenmiştim. Çünkü saat belli değildi ve kardeşlerim çalışıyor.
Saat erken olunca Bursa arabasına bindik. Ela etrafı izledi biraz konuştuk muhabbet falan. Birşeyler yedi.Uyuyamıyorum heyecandan dedi. Zaten sabah erken uyandı bizi uyandırdı. Çok heyecanlıyım anne dedi.
Otobüste uyuyor. Yoldayız şimdi.
Sanki idodan rahat oldu. Onda kıpır kıpır gezmek istiyordu sürekli ama otobüste uyudu.
Yolculukta en iyi tarafımız uyumayı seviyot olması.
Yoksa ne kadar kaldı gelmemize sorusu bitmez. :)

Merhabalar.

Birikim!
Tasarruf!
Kumbara!
indirim!

Nelerden tasarruf ederek nekadar biriktiririz?

Birikim için neler yapmalıyız?

En güzel birikim öncelikle bilgi birikimidir.

O halde bildiklerimizi paylaşarak ve tasarruf yollarımızı anlatarak hayallerimize küçük küçük adımlarla yürüyelim.

Kücük damlalar büyük okyanus olsun.

Sloganımız "zoru" basarırız "imkansız" zaman alır :KK66:
Kredi çekip döviz almak da mantıklı bence. Sıfır faizli ihtiyaç kredileri var düşünülebilir bu da. Kardeşimin düğünü için bilezik almam gerekiyordu. Akbankın sıfır faizli 10 bin tl veren kredisinden çektim. (Denizbank da veriyormuş ama o bana çıkmadı) 12 aya bölüyor ayda 833 tl ödüyorsun. ee altın zaten sürekli değerleniyor. sene sonunda 1-2 bin karda olacağımı düşünüyorum. Şimdiden kara geçtim bile zaten düşünebilirsiniz :)

Back
X