Küçük Düşün Büyük Olsun!

Geçmiş olsun

Bu gün sabah eski lise öğretmenlerimiz aradı başka yerlerde yaşıyorlar burada yaşayan bir öğretmen arkadaşlarına gelmişler. Bugün pek bir huzurluydum hapların çoğu bitti stres olmadım kahvaltı sonrası mutfak topladım buzdolabının gözüme batan yerlerini sildim eşimin hep parmak izleri var hazırllandım sade ve şık parçalar seçtim eşimde öyle giyindi. Yolda tuğbaya uğradık bir paket sarma lokum aldık boş gitmek istemedim. Çok güzel ağırladılar Allah razı olsun sohbet en çok kızlarım üzerinden döndü her seferinde böyle güzel iltifatlar almak hemde bizi yetiştiren ve üzerimizde emeği olanlar tarafından onere edildik sizlerle paylaşmak istedim. Biraz oturduktan sonra müsaade isteyip kalktık eşimin ödemelerden kalan parayı çektik bana verdi çoğunu ev için neyse banka üzerinden de 300 euro aldık borcumuz biraz biraz azalıyor ay ortasında da bir alım yapıcaz. Kademeli alıyoruz evimizin idaresinden kısmamak için. Eşimle markete gittik eksiklerimizi aldık malum maaş günü peşin ödedik. Eve geldik yorulmuşuz hava nasıl güzeldi yürüdük iyi geldi. Akşam için balık ve patates kızarttım bol yeşillikli salata yaptım birde kendime kısır yaptım canım çok istedi az da ondan yedim yarın yerim artık benden başka pek yiyen yok ben bayılırım kısıra. Birazdan çerezimi alıp tv de dizimi izlicem.

Bizim boş odamızda yok ama odasında hiç yapmıyor ödev. Genelde mutfak masasında yapıyor odasının masası hep dağınık heppp. Kalemler boyalar silgi minik oyuncakları.sürekli masanın hali bu
Bizim evde de genel durum öyle heryerde kagıt kalem.
Oyuncak olmasın diyor uzmanlar dikkatini bozmasın diye.

İyi geceler bacımlar
Bugun podyuma sihirbazlık gösterisine girtik 45 dk ama güzeldi
Önden yemek yedik kzıımla
File ye gidelim dedim demez olaydım1,5 km yürüdük.
Falafel,sarımsaklı ekmek,bebek patates,macaron,hingel,baget ekkmeklr aldık 500 tl bıraktım
Metroya taksiyle gittik yürümedik bidaha metrodan eve de taksiyle gectik
Ayaklaırom sızlıyo
Eve geldim tavuksuyu corba,falafel yaptım yedik
Kzıı uyuttum kızılcık serbo izliyorm

Selamlar kızlar
Bugün evi toparladım
Oğlanın kalan ödevini yaptırdım
Kalan yemeklerin yanına pilav çorba yaptım
40 çarşamba bir araya geldi
İsveç’ten kuzenin eşi geldi yabancı
Ama Türkçesi iyi
Antalya dan kankam geldi
Dünde misafir vardı
Yarın arkadaşım gelecek
Bir rahat kalamadım
Hep bir koşuşturmaca
Kızılcık şerbetini izler yatarım artık
Yarın kahvaltıya misafirim var
Dolunayda zaten vurdu baş ağrısı var

İyi geceler kızlar.
Bu gece sabahlama modundayız :)
Neyse uyurum biraz sonra.
İki gündür fırsat olmadı
Tatil de bitti ya şakamı ben bişi anlamadım çocuklar ne anlasın
Perşembe günü siteden arkadaş kahvaltıya çağırdı. Aylardır görüşemeyince birlikte vakit geçirdik.Sonra da parka çıkarttık çocukları.
Bugün de site dışında başka arkadaş kahvaltıya çağırmıştı.Bugün eşime araba lazım dedim. Sabah arabayla hiç bilmediğim yola çıktım. Tabi arkadaşın evi de dik yokuşlu yerde. Navigasyona göre gideyim dedim. İlk defa kullandım navigasyonu da. Tabi beni bir önceki yokuştan çıkartmış. Tam yokuşa döneceğim biri tam köşeye çapraz parketmiş. İki araba arasında kaldım. Sonra geri gittim tekrar. Sonra yeniden dönüşü ayarlayıp çıktım yokuşu şükür
Arkadaş sağolsun Elaya doğum günü sürprizi için pasta yapmış. Hediyeler de almışlar. Çok da sevindi.
Dönüşte diğer arkadaşı avm nin oraya bırakacaktım. Araba çalışır çalışmaz bastımı yağmur. Arkadaşı bıraktım döndüm eve.
Elanın istediği baykuş vardı paramı biriktirip alacağım demişti. Babası da bugün gelirken onu almış. Bir mutlu oldu.
Bugün en güzel günlerimden biriydi diyor
Yarın biraz ödev okuma yaptırırım. Kaç gündür gezmekten birşey yapamadık :)

Okul tatil zamanları avm ve akm lerde çocuklar için çok etkinlikler oluyor ücretsiz. Bir de ibb nin çocuklar için etkinlik vs gibi şeyleri oluyor. Sizin o tarafta da çok var. Ben bu defa götüremedim.

Bizde de durum aynı
Masa çöp
Mutfak veya salonda yapıyor
Ama dün toplardık kaç gün gider bilmiyorum
Aynı anda aynı şeyi yaşamışız
Dün uyku öncesi bana dediki anne çağırmadan gelme. Sonra çağırdı baktım masayı toplamış sürpriz yapacakmış bana kaç gün gider benim de hiç bir fikrim yok.
Ben de sanıyordum bir tek bizim masa dağınık.
Meğer ne çoook masalar dağınıkmış

Okul tatil zamanları avm ve akm lerde çocuklar için çok etkinlikler oluyor ücretsiz. Bir de ibb nin çocuklar için etkinlik vs gibi şeyleri oluyor. Sizin o tarafta da çok var. Ben bu defa götüremedim.
Bu hafta doydu valla
Muzikal, tiyatro, avm derken evde nasıl tutucaz bakalım

Selammm
Dün esimle bas başa takıldık
Esim neredeyse il degistiriyor ofis icin dedim aksam trafigi ben metroyla gelirim bir noktaya kadar ordan aldı beni.
Aslinda hem basbasa yemek yiyelim hemde buzdolabı bakarızdı maksadım.
Yemek yedik sonra avm gezelim dedik kendimizi mobilyacilar carsisinda bulduk.
Neye niyet neye kısmet bir dolap gördüm tmm bu dedim direk.
Kızın odasina dolap seçtim.
O da sıradaydı alinacaklar listesinde ama önume düştü .
İc dizaynda ufak degisiklik yaptım ay sonu kurulum yapilacak.
Cokda tatlı bir esnafa denk geldik ( bu konuda mutevazi olamicam Allah gönlüme gore veriyor önume çıkıyor) esimin memleketlisiymis baya sohbet ettik.
Ben gomme tarz yaptiriyorum tavana kadar bir miktar ödeme yaptık gerisini karta 6 taksit yaptık.
C.mak. ödenirken bu da ödenir
Alınca bir sekilde ödeniyor.
Kaldı yine buzdolabı (bunuda aralıkta halletmem lazım)
Olsun sadece o kaldı liste yapmıştım zaten yine ona göre eksiklerimde bitiyor sırayla.
Bi salona avize kaldı (icime sinen bisey bulamadım)
Bi de y.odasına paspas tarzı bi halı bakıyorum.

Doktor icin para ayırdım haftaya randevum var.
Kart kesilene kadar daha bisey alamam gibi.
Ufak tefek harici ayın 20sini beklicem almak icin.
Kart kesilince yine sepetimde var bisiler onları alıcam.

Ben kar tatili istiyorum 2-3 gece kızıda goturmicem.
Aslinda camlihemsinde bir bungalow buldum
Ama bi hesap yapmam lazım
Ucak + araba kiralama falan.
Ocak subat gibi bi kacabilirim.
Eşimde okey, bi bakıcam.
Kar tatilinden kastimda kaymak falan degil anlamamda
Kar, doğa izlemek istiyorum sömine başında
Sessiz sakin sadece odun çıtırtısı.

Bu ara aşırı ilaç kullandığım için uykularım sapıttı gece 3 gibi bir uyanıyorum sonra uyku yok en kısa zamanda normale dönerim inşallah sabah erken kalktım önce banyolar ve tuvaletleri temizledim balkonu yıkadım balkon rezaletti neyse eşimde elektrikliye tutup paspas çekti o fırına ekmek almaya gitti bende kahvaltıyı hazırladım benim midem ile ilgili hiç sorunum yoktu ama şimdi fena ağrıyor kahvaltımı bile yapamadım neyse ağrı kesici aldım ama etkisi olmadı birde mide koruyucu aldım bir makina çamaşır yıkandı astım beyazları bastım şimdi yarın sabah da onlar yıkanır hava yağmurlumu anlamadım nasıl kapalı arada atıyor şöyle şakır şakır bir yağmur yağmadı rüzgar da var eşimde pazara gidelim mi dedi önce kabul ettim sonra hava kötü dedim vazgeçtim. Ev de çok şükür bin şükür kiler ve dondurucular dolu ordan pişiririm. Salatalık malzemem de var çok şükür. Yarın da toz olurum bu akşamlık yemeğim var kalanları toplarız eşimle kızlar İzmir de ki evde biz kaldık edi büdü. Eşim annesine gitti geldi surat bir karış sataşmaya yer arıyor kadın doldurmalara doyamadı en sonunda vericem eline valizi gitsin anasına yetti artık. Yaşlandı ama huyundan asla vazgeçmiyor öyle huysuz öyle fena ki Allah düşmanımın başına vermesin.

Slm bacımlar
uyumak istiyorum gercekten oda oda dolasmaktan heryerim kulunc olmıs
Alya gece cagırıyo hala
Kardesim anneme bıraktı gecen gün ya cocuklar kalalım dedi.
Alya direk ben kalamam annem olmadan nasıl uyurum diyo
Annem de bunu fırsat biliyo Alya kalmaz ki kalsa kalsın da diyo
Ne zamn uyucam ben deliksizzzz
İcimi döktüysem günümüze dönebilirim
Öglen koci ise gitti arkadas yazdı napıyonux diye
Komsum cocukluk arkadasım ya burda
esi dısardaymıs aksm yemege gelin dedğ
Kısır yapmıstm öglen kıza ondan koyayım tatlı alıp gideyim diyorum
Bisey yapıp götürsem iyidi ama yemek yapmadım bugun
Köfte flaan cıkarırım dedim
Dolma yapıp götüreydim iyidi

54
Is yerinde olmuş orda ölmüş
Başınız sağ olsun canım
Allah rahmet eylesin
Çok gençmiş
Annemin amcasının eşi vefat etti dün
Bugün defnettiler 93 yaşindaymış abisi duruyor 95 yaşındaymış.
Bizim sülale de 60 larında gidiyor.Allah rahmet eylesin.Vefat eden yengemiz bu yaşta ev gezmesi yapardı, spor yapardi, yediklerine dikkat ederdi kadın yaşamayı çok seviyordu.Nur içinde yatsın
Allah sıralı ölüm versin.

Yok canım bence bizim gibi olan çoktur

İyi geceler
Ben geceyi yanlıs anlamısım kızlar sanırım
Arkadasım aradı yemek yaptım aksma gelin dedi
20.00 gibi gelmiyor musunuz daha diye aradı,bi arkadas daha cagırmıs
Ben de kısır yapmıstım öglen onu götürdüm tatlı aldık bide
Gittik cay mısır cekirdek hazırlamıs
Benimkileri de koydu masaya
Saolsun ama ben galiba yanlıs anlamısım yemek yaptım diyince
Aksama kadr yemek yaptım dedi otururkende
Alya ac mısır flasn yedi kapıdan cıktık anne ben acım diyo cocugum
En cok ona üzüldüm
Tost yaptm yedi hemen gelince.
Garip yani bilemedim.

Günaydın
Bir uyumuşum sabaha doğru uyandım.uyanınca da namazı bekledim.Temuya bi dalmışım ben sepete atıyorum ürün bitiyor bir tamamlayamadım alışverişimi.neyse bugün kesin bitirmem lazım. Bir iki ölçü alıp sepete atacağım ürünler var onu yarın yaparım.
Bugün stabil evdeydik.
Ara ara kaynak kitaptan çalışmaları yaptırdım. Okuma ve dikte çalışması yaptırdım.
Ama sürekli ben söylüyorum hadi yapalım hadi yapalım. Baştan çok hevesliydi. Kaynak kitaplarmı sıkılmasına sebep oldu bilmiyorum.
Tv izlemese ya oyun kurup oynuyor ya da resim yapacağım diyor.
Akşam yemeğine kanat söyledik. Yemek yerken sallanan dişi çıktı.Bebekken ilk dişi 1 yaşına girince çıkmıştı.sallanan dişi de tam doğum gününe yakın çıktı.
Dişi kanayınca babası çekti.
Bir sevindi,aman ne mutlu çocuklar dişini kaybedip mutlu oluyorlar
Diş perisi bugün gelmesin çünkü bugün tatil siz birşey alıp koyamazsınız diyor
Minik bir kutuya koydu dişini. Bütün dişlerini saklayacakmış. Sonra ben diş kutusu bakayım dedim zaten temuya öylece daldım yine.
Ben daldım siz dalmayın sakın, çünkü açıınca insan kapatamıyor.
Neyse uyku öncesi kitabımız Elifin dişi sallanıyordu :) bir de Mustafa Kemal ve kitap isimli kitabı okuduk.
Akşam amazondan yine kitap aldım.
Bir de matematiği çok seviyor. Matematik rulosu aldım.
Kendime de kitap alıyorum ama bir de seri okuyabilsem.

Akşam yemeği çay ve mısırmış demekki
İyiki de kısır yapmışsın :)

Biryerde bensiz kalmama ve gece ben yokken uyanma bizde de hala var. Ne zaman biter bilmiyorum.
Odasında yattığımda hiç deliksiz uyuyor. Sadece susarsa uyanıyor
Ama dün gece biz geç uyuduk. Oturma odasında film izliyorduk.
Bir baktım uyandı geldi yanımıza.
Odada sen olmayınca hırsız var sandım diyor.
Korkudan yalnız yatmak istemiyor sanırım. Çünkü biri gelince onun odasında yatarsa sıkıntı yok.ama sadece bensiz başka evde kalmıyor.

O gece uyanma ve tekrar dalamama bende ameliyattan sonra kullandığım keppra ilacının kalıntısı. Sanki gece boyunca uyumuşum gibi uykum gelmiyor.
Ağrı kesiciler mideye zarar veriyor malesef.
Allah kolaylık versin. Çok enteresan.demekki annesinin lafıyla hareket ediyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…