Küçük Düşün Büyük Olsun!

Kimseye soylemeyin aldiginizi verdiginizi, ne yazik ki insanlar dusunmuyor ne zorluklarla ne fedekarliklarla kazanildigini, sadece sonuca bakiyor. Benim esim asla paylasmaz, sorani da kibar bir sekilde paylar, kendi annesine bile anlatmaz, ama ayni sekilde kimseninkini de merak etmez. Ben de annem, kiz kardesim ve kayinvalidem harici pek kimseyle paylasmam. Mesela zannediyorlar ki boyle yurtdisinda olunca 10 bin dolarlar kazaniyoruz, nerde keske kazansak ama oyle kolay mi ya. Cok sukur iyi kazaniyoruz tabi ama gel de sor nasil geldik bu zamanlara, ne stresli zamanlar ne uykusuz geceler gecirdik.
Bundan bende çok rahatsızım
Merak edenler elbette oluyo ne kazanıyoruz, napıyoruz söylemiyoruz.
Benden önce aldığımız kirayı hesaplıyorlar
Ben biri ev de alsa arabada alsa nasıl aldınız? Borçla mı aldınız vs vs sormam bence ayıp hayırlı olsun der gecerim
Ama daha alamadığım arsa için bana nakit mi alacaksınız krediylemi diye sordu biri arsa konusurken okadar soğudum ki
Yani krediyle alsamda ben ödicem nakit alsamda ben biriktirdim sanane?
Neden bu merak edilir ki?
Okadar nakit biriktirebilmişlermi? Gelirleri iyi demek diyip oturup hesap yapacaklar
Ben bunları sorma haddini kendinde bulandan bile elimi eteğimi çekiyorum
Kimsenin dur noktası yok
Elimden geldiğince kalp kırmamaya çalılıyorum ki söylüyorum artık lafımı hiç hatrı varmış şöyle böyleymiş umrumda değil
Herkes keşke önce haddini bilse

Haftasonu cocuklarin sabah disci randevusu vardi sekizde, once oraya gittik, oglanin disi alttan gelmis, usteki sut disi cekti disci, masallah banamisin demiyor oturuyor koltukda, ama kiz daha kucuk tabi, disci agzini bile zor aciyor, agliyor zorlaninca. Bir kac dolgu yapilacak ama uyutmadan olmaz, onu yapan disci de iki hafta sonra gelecekmis artik bekliyecegiz.
Disciden sonra alisverise gittik, en son Turk marketine gectik, cafe bolumu de var, orada simit pogaca ile kahvalti yaptik, ustune de doner yiyip ciktik. Alisveristi disciydi 600 kusur dolar biraktik, ama bazi urunler bir kac ay gider.
Cocuklarin da spor ayakkabilari kuculmustu, bugun de is cikisi yakin bir magazaya gittim, bir kiza bir oglana aldim, baktim benim sevdigim tarz spor ayakkabisi 20 dolara dusmus, ihtiyacim yoktu ama bi tane de kendime aldim. Gunes gozlugum eskimisti, yedek olsun diye bir tane daha aldim, yuz kremi indirime girmisti, aklimda yoktu aslinda, neyse hepsini 100 e hallettim, baya uygun oldu. Eve geldim, kiz diyor ki babama niye ayakkabi almadin, esim de beni bir tek kizim dusunuyor diyor, esimin aldigi ayakkabilar eksimiyo ki, cok iyi kullaniyor, benim gibi degil.
Uyutma konusunda bilgin var mı?
Ya da tecrübe ettiniz mi hiç?
Biz hala kızın dişlerini yaptıramadık anestezi korkusuna
Eşimin diş doktoruda klinik değil hastane ortamında olsun doktor dedi
Bi doktor buldum toparlansın yaptırıcaz çünkü öndende çürüdü gülmek falan istemiyor
Seneye dökülecek ama okula başlıcak özgüven açısından da görsellik için tabiki önce sağlık yaptırıcaz
Anestezi deneyimli yorumlar bolca okudum doktorlada birebir konuşup içimi rahatlatmam lazım

D dimple81 gecmis olsun annene
babyloading87 babyloading87 gecmis olsun yegenine
tr_lelli tr_lelli gecmis olsun, insallah simdi biraz toparlamistir
Kizlar yemeyen iki cocuk da bende var, oglan simdi biraz daha iyi ama eski oturdugumuz yerde evin karsisinda park vardi yesin diye elimde kaseyle o parkta az dolasmadim, ya da trenleri seviyor diye yine yesin diye istasyona az goturmedim. Kiz abisinden daha az secici ama o da o kadar yavas yiyor ki, hep bi hadi kizim yiyelim demekten dilim de tuy bitti. Bazen uzerlerine dusuyorum yesinler diye ama biz de insaniz bazen de aman oturun yiyin makarnanizi diyorum.
İnstada şey denk geldi geçen
Kız en son makarna yemiş ve uyumuş hala ağzında makarna kaç saat sonra
Ağzında tutuyormuş
Benim kızla çok tutuyor dişleri için zaten doktor ağzında yemeği çok tutuyor mu demişti direk
Napıcaz bakalım

Kizlar yemeyen iki cocuk da bende var, oglan simdi biraz daha iyi ama eski oturdugumuz yerde evin karsisinda park vardi yesin diye elimde kaseyle o parkta az dolasmadim, ya da trenleri seviyor diye yine yesin diye istasyona az goturmedim. Kiz abisinden daha az secici ama o da o kadar yavas yiyor ki, hep bi hadi kizim yiyelim demekten dilim de tuy bitti. Bazen uzerlerine dusuyorum yesinler diye ama biz de insaniz bazen de aman oturun yiyin makarnanizi diyorum.
Tşk ederim 🩷

Anneciğine çok geçmiş olsun canım. Ağrı kesici midenin baş düşmanlarından.
Ben de zorunlu kalmadıkça içmiyorum.
Mide koruyucu ile alırsa daha iyi olur. Tabi yaşlılar içtikleri her ilaca dikkat etmeleri gerekiyor
Sağ ol canım
Annem kendini genç kız zannediyor
Atom karınca yerinde durmuyor
Sonra da rahatsızlanıyor

Bayağıdır size anlatacağım da bir fırsat bulamadım.
Eşim geçen haftalarda patronu ile konuşmuş. Tazminatını istemiş.
Tabi patronu biraz mırın kırın etmiş.
Tabi benim koci de biraz araba konusuna takıldı. Ben de karşı çıkınca mecbur çareyi böyle buldu😅
Sonuçta ilerde birşey olsa tazminatını almakta da zorlanabilir o da haklı.çünkü sgk çıkışını yaptırmıştı.
Araba konusunda da vergi yükselecek arabanın fiyatı artacak diyor. Kar edeceksek neden olmasın tabi. Onayladım ben de. Çünkü patronu ile net konuşmuşlar.
Arabanın 1 yıl taksitini patronu ödeyecek. Bir de peşinat için para verecek.
Son kalan 1 yıl biz ödeyeceğiz. O sarsmaz bizi. Zaten emekliliğime 4 ay kaldı.
Ama elimizdeki parayı da arabaya kullanacak. Çünkü yetebildiği kadar şarjlı araba almak istiyor. Tabi yakıt parası çok gerçekten.
Hayırlıysa olsun tabi.
Kısmet olursa Eylülde arabayı satacak.
5 ay arabasız duracağız. Mecbur okula servisle gidecek.
Zaten çok istiyordu Ela bunu.
Ve bir istediği de benim okul servisinde çalışmam😂 günlüğüne bile bunu yazmıştı. İstedikleri şeylerin listesinde :)
Bizim buraya gelen servisteki bayan işten çıkmış. Yalvarıyor anne ne olur ben servisle gideyim sen de serviste çalış diye🤣🤣
Küçük hanımı özel arabayla okula taşıyoruz o ise servis servis diye deliriyor. Kankisi servisle gidiyor diye 😅
Neyse bana iş de çıktı ohh çalışmak lazım dimi, sonuçta servis ücreti de var. 😁
Güzel denk gelmiş
Şimdiden hayırlı olsun canım

Uyanmışken sabah namazını bekledim.
İyi oldu size de yazdım.
Birikim topiğindeyiz.
Tabi ekonomiden dolayı doğru düzgün birikim yapamasakta üç beş atmaya çalışıyoruz hepimiz.
Damlaya damlaya göl olur..
Benim eşini kaybeden arkadaşımla eşi birikim hiç yapmazlardı. Sürekli saç boyama için en pahalısına giderdi. Sürekli kahvaltılar ocakbaşı yerler en lüks otellerde tatiller..mesela büyük kızı ne isterse alırlardı. Yoku bilmiyordu hiç.
Geçen üzüntüsünü biraz hafifletir diye havuza inerken büyük kızını çağırdım. 10 yaşında kızı.
Neyse havuzdaki büfeden hamburger istedi. Yanımda o kadar para yoktu. Bir de Ela ve komşumun oğlu da vardı.
Para yok yanımda diyorum. Ne olur hamburger istiyorum patates istiyorum vs vs defalarca söyledi sıraladı istediklerini. Sadece çocuklara dondurma alabildim. O kadar para vardı.
Arkadaşın kızı yoku bilmiyor, öğrenmemiş malesef. Aslında üzüldüm de ama hayatta öğrenmesi gereken şeylerden biri bu.
Sonra arkadaşa uğradığımda para bıraktım. Ona birşey alsın diye. Vicdan yaptım.
Ama sürekli tekrar tekrar yok dediğim halde al demesi de çok hoş değildi.Ondan dolayı Elayla evde görüştürüyorum.
Havuza çağırmadım.
Bir de siteye 100 bine yakın borçları varmış.
Nasıl altından kalkacak bilemiyorum.
Gerçekten öyle hayattan böyle hayata çok zorlayacak gibi.
İşte hep diyorum insanın kenarda parası olmalı ya da ev araba yatırım yapmalı.
Bugün buldum bugün yiyeyim. Hiç bana göre değil.
Şükür ev kendilerinin.
Arabada vardı ama onu da borçlar için satmışlardı.
Ayy ne bileyim Allah yardımcısı olsun. Yine de elimden geleni yaparım. Ama olduğu kadar.
Şimdi çalışmıyor da, en sonunda mecbur kalacak işe girmeye.
Allah her anlamda kolaylık versin.
Hem üzüldüm hem düşündüm
Hayatın ne getireceği belli olmuyor

Selam kızlar
Dün köye gittik geldik
Annemde çok mutlu oldu
Şükür iyi🙏

Sabah kalktık ekmek yok
Hemen peynir, domates, biber tavada pizza gibi yaptım
Hem pratik oldu
Hem oğlum çok seviyor
Markete gitmek bana zor geliyor 🤭
Bu arada market hemen karışımda

Oğlum matematik kursuna gitti
Bende hızlıca ortalığı çektim
Ev temizdi zaten

Yaprak sardım
Bir kaç gündür yaprak sarması istiyordu
Yanına dün ki çorbam,az zeytinyağlı taze fasülye var
Birde etli güveç gibi bir yemek yapacağım
Tek işim bulaşık makinesi boşaltmak
Onu da halledeceğim
Sonra biraz dinlenirim

Selam kızlar
Dün köye gittik geldik
Annemde çok mutlu oldu
Şükür iyi🙏

Sabah kalktık ekmek yok
Hemen peynir, domates, biber tavada pizza gibi yaptım
Hem pratik oldu
Hem oğlum çok seviyor
Markete gitmek bana zor geliyor 🤭
Bu arada market hemen karışımda

Oğlum matematik kursuna gitti
Bende hızlıca ortalığı çektim
Ev temizdi zaten

Yaprak sardım
Bir kaç gündür yaprak sarması istiyordu
Yanına dün ki çorbam,az zeytinyağlı taze fasülye var
Birde etli güveç gibi bir yemek yapacağım
Tek işim bulaşık makinesi boşaltmak
Onu da halledeceğim
Sonra biraz dinlenirim
Geçmiş olsun kuzu annecigine

Emekli olmadan önce
Maaşımdan artan küsuratlarla çeyrek gram alıp zulaya atıyordum
O zaman 350 TL 400 TL den alıp atmıştım
Şimdi çeyrek gram 1.100 TL olmuş
Yani o zaman cebimde kalmasın harcamayım diye almıştım
Gerçekten kışa doğru gram böyle giderse 5.000 olur🫣

Yani iyi ki alıp armışım şimdi param değer kaybetmedi🩷

Bugün yine sabahın serinliği için erken kalktım çok seviyorum sabahın erken saatlerini nasıl güzel temiz bir hava ben seviyorum böyle sabahları. Kahvemi içtim eşimle birlikte bundan sonra böyle Allahım diyorum yardım et ben ne olursa olsun singl seviyorum ama yapıcak birşey yok artık emekli. O bahçedeki bamyaları kabakları ve biraz biberleri topladı evi temizledik bu gün sonra kahvaltı hazırladık birlikte ye iç bir makina çamaşır yıkandı asıldı kuruyan salçamızı büyük cam kavanoza doldurduk akşam için de sabah toplanan bamyaları pişirdim yayla çorbası da yaptım mısır almıştık onlarıda pişirdim. Şimdi dinleniyorum hava çok sıcak birazdan klimayı çalıştırırısız yoksa dayanılmıyor. Ev temiz yemekler hazır dinlenmeyi hak ettik.
Hayırlı olsun emekliği abla🙏🏻

Saolasın cnm

Pazar sabahı yine acile gittik cünkü yemedi hiç, aç karnına verdim artık surubu ağrısı vardı çok ağlıyodu onuda kustu
Aldık götürdük tekrar lavman yaptı tekrar röntgen
Mafolduk tüm haftasonu
Dünden beri zorla az az yiyo iste ilaç içecek kadar
Az toparlansında özelde başka doktora götürcem
Yok yani yeme yeme nereye kadar vitamin alamıyor hep destekle
Anksiyetem pik yaptı doğum yaptığım zaman ki hallerime döndüm yine stresten
Basım zonkluyo sürekli uyusuyo evrilip devrilip gün bitiriyorum
Allahdan oğlan evde o yine bir şekil ikna ediyor
Gel beraber pişirelim gel odamda yiyelim diyo
Çocugum evladım kendi odasına sehpa kızın sabdalyesini falan taşıyıp akşam ona masa hazırlamış yediriyordu 🥹
2 lokmada yese kâr diye uğraşıyor o da
Benim canım acayip yumurta istedi bee hadi yapalım diyo kıza öyle öyle yiyo işte
Meyve yiyo yine diye evde 5-6 çeşit meyve oldu annemde alıyo dolap tıkış tepiş
Yeter da bişi almayın dedim artık akşam
Niye böyle ya?
Çok şükür alma imkanımız var ama yemeyince yemiyor🤷🏻‍♀️
Valla birine böyle beddua bile etmem başına gelmeyende beni asla anlamaz
2 kaşık yemek yicek diye dün tüm salonu oyuncak doldurduk adım atılcak yer yoktu

Okadar yemek dedim de yemek yapmam lazım
Kıza göre varda erbaşlara yok
Evi bi yalandan süpürüyorum bişi yapacak halim bile yok
Tövbe estg. Hastane okadar boş ve serindiki surda 3-4 gün yatsam mental sağlığı toparlarım dedim eşime üst katlar adalar manzaralı
Allah korusunda yorgunum be
Ahh ya cok gecmis olsun bacım🙏🏻

Slm bacımlar
Dün komsu arkadasım cagırdı oglen oraya gittik
Aksam da parka cıktık 23.00 de girdik eve🙆🏻‍♀️
Bugun cimnastik vardı sabah 10.30 a aldılar yetisemedik
Alya 10 da uyandı persembe gideriz artık
Kahvaltı ya menemen,tost falan yaptm
Yarım tost anca yedi cocukum😣
Asırı sıcak dura dura is yaptm
Banyoyu flan yıkadım
Sil süpür yaptm
Aksma da kıymalı bezelye yaptm

Nasıl sıcak günler Allahım dışarıda olmak zorunda olan herkese gayret kuvvet ver diyorum. Ben bu gün güne sarma dolma ile başladım kahvaltıyada menemen yaptım bu kadar güzel sebzeler varken yapmadan geçemedim. Sonra ortalık topladım bir makina çamaşır yıkandı asıldı kurutuldu katlandı yerleştirildi akşam arkadaşlarımız yemeğe çağırdı oraya gideceğiz eşimle. Bu gün buranın pazarı çıktık sadece salça yapmak için 17 kilo domates aldık birazını ayırdım kahvaltılık ve yemeklere doğramak için başka birşey almak istemedim dondurucu dolu ve hafta sonu eşimle kışın aldığımız tatile gidicez. Yarın İzmire diş randevuma gidiceğiz .

Back
X