- 12 Ocak 2013
- 8.002
- 20.602
- 348
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
İnşallah nasip olur..şimdi herşey hormonlu..bende inan endogalini bulmaya çalışıyorum ..bende apartmandan biktim..her yer bina..@yeliz209 malesef bizimde köyde kimsemiz yok ki ben köy peyniri,zeytini,köy fasülyesi vs cok severim.
Ben yasayip ben yapicam en sonunda olca o olcak.
En azindan cocugum,torunum köyden şu geldi bu geldi der :)
Birde beni kimse anlamiyo köye gidince peynir alalim,domates alalim falan diyorum esime,dayima,anneme kim varsa benle o an koyde bunlardan ist.da da var diyolar.
Yahu damak tatlarimi yok
Organikden mi anlamiyolar bilmiyorum.
Benim cok ekesim dikesim var.
Öyle buyuk bag bahce yapip beceremem sıkılırım ama kendime göre yaparim.
Seviyorum topragi.
Sabah uyaninca o toprak o yesillik bana huzur veriyo mis.
Oysa nekadar basit hayallerim var benim
Ama yasamim buna uygun degil malesef.
İmkanlar,olanaklar el vermiyo.
Arkadasimin dublex yazligi var kefkende
Kizim niye dikmiyosun ekmiyosun 3ay ordasin diyorum sıkılıyorum orda diyo
Yüce yaradan kurban oldugum isteyene vermiyo napalım.
5lt erikli aliyorum
Bittikce aliyorum
Ben ariticinin suyunu begenmiyorum.Ben arıtıcı ya da içme suyu çeşmeleri olur ya ordan hallediyorsunuz sandım , şişe su da damacana gibi beklemiş oluyor
Bende yarin 3lt lik alicamİnşallah nasip olur..şimdi herşey hormonlu..bende inan endogalini bulmaya çalışıyorum ..bende apartmandan biktim..her yer bina..
3 3gunlukdunya kahvaktı anlayışlarımız çok farklı. Bu yüzden yorum yapmam ne kadar doğru olur bilemiyorum
Mesela bizim eve sosis, salam, pastırma girmez. Marketlerde kavurma satılıyor mu? Eğer öyleyse hiç bilmiyordum.
Gönderdiğin faturadaki ürünlerden sadece 2 tanesini alırdım ben. Yoğurt ve kaşar.
Kilosu 50 liraya yakın olan örme peyniri almasam da olur. Peynirimi eylül başında 5 kiloluk bidonda aldım. Kilosu 20 TL idi. Pazarda zeytinin kilosunu 12 liraya aldım. Senin aldığın 21 küsür.
Ayran almam hiç. Zaten yoğurt almışsın. Ondan kendin yapabilirsin.
Fıstıklı şölen miydi o nedir bilmiyorum. Yorum yapamayacağım.
Reçelimi kendim yapıyorum. Tereyağını marketten 1 kiloluk olanlardan alıyorum.
Naçizane fikrim marketten böyle küçül küçük parçalar şeklimde almaktansa ya pazardan ya da şarküteriden daha büyük parçalar Halinde Alman. Hem daha bereketli olur. Bu şekilde her hafta kahvaltılık alışverişine çıkmam çok normal.
canım yoğurdunu kavanozlarda mayalarsan ekşimeden tüketmiş oluyosun ben de ilk defa yaptım geçen gün hala 3 kavanozum var maşallah çok da tatlı olmuş :)Bende yarin 3lt lik alicam
Kasap getiriyo sutu mayasiyla
Kaymagi yogun oldu sevdim.
Bende ev yogurdunu sviyorum esimde.
Ama ogluma yediremiyoruz cabuk eksiyo tabiki ev yogurdu tadı degisik diyo yemiyo malesef.
Zorlamak istemiyorum alisir zamanla.
Yogurt yapmaya bu yaz basladim malesef cok gec kaldim.
Apartman,bina,kalabalık,mecburiyetler sıkıyo hepsi beni.
Köye gidince ohh cekiyorum
Dünya varmis,gercek dünya diyorum.
Her dönusumde aglayarak oluyo
Hep bi gözlerim doluyo bisi olsada gidemesek be diyorum.
Herkes ait oldugu yerde olsa keske
Böyle bir imkan verseler.
Denedim bende evet guzel oldu.canım yoğurdunu kavanozlarda mayalarsan ekşimeden tüketmiş oluyosun ben de ilk defa yaptım geçen gün hala 3 kavanozum var maşallah çok da tatlı olmuş :)
Ben ariticinin suyunu begenmiyorum.
Damacana cabuk bitmiyo ama 5lt sık sık aliyoruz.
Tabi doluncada nekadar bekliyo orasi muamma.
Bugün anneme geldim. O da köyden gelmişti.
5 kilo zeytin
1 kasa elma
1 kasa tam olmamış domates. Balkonda güneşle sereceğim
Bir koca poşet cennet Elmas'ı. Bu da tam olmamış. Güneş'e sereceğim.
Turşu
Erişte
Bulgur
Kuru biber
Kuru taze fasülye
Ceviz götürüyorum.
olabilir her seferinde tatlı olcak diye bişey yok :) bi sürü etken var sütün-odanın sıcaklığı, maya miktarı..ben de çok az maya koydum 5 kavanoz süte 1 yemek kaşığı koydum :) biz çok beğendik iki yıldır yapmadığıma pişmanım annem şimdi bebeğim oldu diye zorla öğretti iyiki :)Denedim bende evet guzel oldu.
Ama son yaptigimin mayasi fazla geldi galiba cabuk eksidi
(Gerci ben ekşi seviyorum ayranini falan)
Deneye deneye tam tutcam umarim.
Bazen cok guzel oluyo 1hafta hic eksimiyo
Bazen daha kisa surede eksiyo.
Küçük bir şehirde yaşıyoruz o yüzden çok şükür köy sütü yumurtası bulabiliyorum.Her hafta 5 kg süt alıp 2 kilosundan yoğurt yapiyorum geri kalanı içiliyor.Bende yarin 3lt lik alicam
Kasap getiriyo sutu mayasiyla
Kaymagi yogun oldu sevdim.
Bende ev yogurdunu sviyorum esimde.
Ama ogluma yediremiyoruz cabuk eksiyo tabiki ev yogurdu tadı degisik diyo yemiyo malesef.
Zorlamak istemiyorum alisir zamanla.
Yogurt yapmaya bu yaz basladim malesef cok gec kaldim.
Apartman,bina,kalabalık,mecburiyetler sıkıyo hepsi beni.
Köye gidince ohh cekiyorum
Dünya varmis,gercek dünya diyorum.
Her dönusumde aglayarak oluyo
Hep bi gözlerim doluyo bisi olsada gidemesek be diyorum.
Herkes ait oldugu yerde olsa keske
Böyle bir imkan verseler.
İlk yapisim husrandi benimdeolabilir her seferinde tatlı olcak diye bişey yok :) bi sürü etken var sütün-odanın sıcaklığı, maya miktarı..ben de çok az maya koydum 5 kavanoz süte 1 yemek kaşığı koydum :) biz çok beğendik iki yıldır yapmadığıma pişmanım annem şimdi bebeğim oldu diye zorla öğretti iyiki :)
Keske burda da öyle yumurta,süt,tavuk alabilcegimiz koyluler olsaKüçük bir şehirde yaşıyoruz o yüzden çok şükür köy sütü yumurtası bulabiliyorum.Her hafta 5 kg süt alıp 2 kilosundan yoğurt yapiyorum geri kalanı içiliyor.
Bende çok seviyorum köyü, doğal olanı
2 yıldır karatay beslenmesi ile uğraşıyorum oda doğalı tavsiye ediyor.
Haftalık yemek listemi az önce tamamladım. Hemen paylaşayım:Günaydın kızlar bugun harcamasız bir gün geçirmeyi umut ediyorum ve haftalık yemek listemi yapacagım fikirlere açığım
Bugun ütü günü bir de
Her pazar çocukluğumdan beri ütü banyo günü ertesi gün okul var çünkü:))))