• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük Düşün Büyük Olsun!

Kızlar bu sene benim ikinci konserve yapısım olacak.
Geçen sene 45 kiloyu soyup doğrayarak yapmıştım. Ama çok zorlandım bu sene 30 kilo aldık.
Yarısını yine doğrayarak yapayım kalan yarısınıda blendırdan geçireyim diyorum.
Bi komşumuz kabuklu olarak 4e böl o şekilde pişir, pişirdikten sonra blendırdan geçir böyle güzel oluyor dedi. Baktım kabuklar belli değil. Fena durmuyordu yani.
Digeri ise çiğken kabuklu olarak blendırdan geçir sonra pişir tadı daha iyi olur dedi.
Siz nasıl yapıyorsunuz ya da şöyle sorayım gerçekten tat farkı olur mu :KK64:

Geçen sene 45 kiloyu soyup doğrayarak yapmıştım. Ama çok zorlandım bu sene 30 kilo aldık.
Bi komşumuz kabuklu olarak 4e böl o şekilde pişir, pişirdikten sonra blendırdan geçir böyle güzel oluyor dedi. Baktım kabuklar belli değil. Fena durmuyordu yani.
Digeri ise çiğken kabuklu olarak blendırdan geçir sonra pişir tadı daha iyi olur dedi.
Günaydın. Ben de dometesleri dörde böler kaynatir blendrdan geçiririm. Içine kaynatirken kirmizi kapta biber de ellerim. Daha lezzetli oluyor...
Afiyetle ins

Günaydın kızlar
Yeni bir gün başlıyor. Az harcamalı, bol birikimli olsun inşallah.
Bugün süt alacağım sadece. Extra birşey çıkmazsa para harcamam. Dün kumbarama 10 lira attım.
Amin ins:)
Ben de okula ayırdığım servis parasını ve birkaç çocuğa verdiğimiz burslari ödeyeceğim.
Onun dışında harcamam olmayacak ins

Bende suan pisman oldum 15kilodan yaptim ama yetmicek.
Suan domates daha pahali ama seneye artiik.
Karsi komsu ablam kabuklariyla pisirip blendra vuruyo.
Ben kabuklarini soyup pisirip blendira vurdum

O kabuklar yemeklerde,menemende agza gelirse sıkıntı.
Esim yemez.
O sebepden cesaret edemem.

Ama seneye sicak su dokup uzerine soyup yapicam.
Elde soymak zor ya yani ben sıkılmıstım

Seneye kasayla alip yapmali

Komsu abla cok becerikli bende ondan ogreniyorum
Patlican kozler koyar.
Biber salcasi yapti koydu.
Dolmalik biberleri firinda azicik söndurdu koydu buzluga

Seneye bende biber salcasi yapmak istiyorum az yapip denicem.

Kısın yemek icin yapilanlara agirlik vericem bende.
Kisin domates,patlican,biber almak istemiyorum.

dün yatırım hesabı açtım biraz para koydum bankaya. bir de altın alacağım ayın onbeşinde. her ay bir tam altın koyayım kenara diyorum. hiç altın almışlığım biriktirmişliğim de yok. internetten baktım türlü türlü tam altın var. hangisini almak gerekir birikim için?

dün yatırım hesabı açtım biraz para koydum bankaya. bir de altın alacağım ayın onbeşinde. her ay bir tam altın koyayım kenara diyorum. hiç altın almışlığım biriktirmişliğim de yok. internetten baktım türlü türlü tam altın var. hangisini almak gerekir birikim için?
Evde saklamak zor geliyor bana..Sonra bir düğüne falan gidiyorsun şimdi elimdekini taktım yerine koyarım diyorum sonra olmuyor falan..Ben bankadan almıştım parama göre..Ama kuyumcudaki altınlardan hiç anlamıyorum.

Günaydınn

Buzlugum azicik acildi.
hashas ezmesi alicam.
Hashasli borek yapip difrize aticam cok seviyorum ben
Cikarir isitir yerim.
J
kızlar ne güzel şeyler yapıyorsunuz konserveler kahvaltılıklar vallahi çok imrendim. zamanım olsa ben de yapsam. hayatımda hiç konserve yapmadım :KK43:
Valla kızlar çok becerikli burda..bende zamanla öğrendim birseyler ..Hem daha sağlıklı hem ekonomiye katkı.

MaşaAllah , kredi tutarlarınız az mı , maaşınız mı yüksek ?
Kreş ve bakıcı aynı çocuk için değil sanırım
Maaş yüksek de kredi tutarları da yüksek:110: Kreş ve bakıcı da aynı çocuk için. Kızıma 3 yıldır aynı bakıcı bakıyor ve çok memnunum. Seneye de Allah nasip ederse 2. Çocuğu düşündüğüm için bakıcımızı bırakmadım. Kızım yarım gün kreşe gidiyor, yarım gün de bakıcı ile evde kalıyor. Böylece okul hayatına da yumuşak bir geçil yapmış olduk.

Ben domateslwrin uzerine bicakla cizik atip ustune sicak su dokuyorum kabuklar kendiliginden soyuluyor.sonra dograyip pisiriyorum.kaynarkende kavanozlara koyup kapagini kapatil ters ceviriyorum

Bende bu şekilde yaaptım geçen sene canım. Ama yinede tek olunca çok zor oluyor :KK43:

Bende suan pisman oldum 15kilodan yaptim ama yetmicek.
Suan domates daha pahali ama seneye artiik.
Karsi komsu ablam kabuklariyla pisirip blendra vuruyo.
Ben kabuklarini soyup pisirip blendira vurdum

O kabuklar yemeklerde,menemende agza gelirse sıkıntı.
Esim yemez.
O sebepden cesaret edemem.

Ama seneye sicak su dokup uzerine soyup yapicam.
Elde soymak zor ya yani ben sıkılmıstım

Seneye kasayla alip yapmali

Komsu abla cok becerikli bende ondan ogreniyorum
Patlican kozler koyar.
Biber salcasi yapti koydu.
Dolmalik biberleri firinda azicik söndurdu koydu buzluga

Seneye bende biber salcasi yapmak istiyorum az yapip denicem.

Kısın yemek icin yapilanlara agirlik vericem bende.
Kisin domates,patlican,biber almak istemiyorum.

Canım bende sıcak su döküp soyuyorum kabukları. Yoksa bir günümü sırf kabuk saymaya ayırırım. Çünkü ben tek başıma yapıyorum. Sonrada doğrayıp pişiriyorum.

Kabuklu olunca bende hoşlanmıyorum en iyisi kabukları soyup, pişirip blendırdan geçireyim bende birazını.

Evde saklamak zor geliyor bana..Sonra bir düğüne falan gidiyorsun şimdi elimdekini taktım yerine koyarım diyorum sonra olmuyor falan..Ben bankadan almıştım parama göre..Ama kuyumcudaki altınlardan hiç anlamıyorum.
benimki de altın hesabı olacak, direk bankadan mı alıyoruz internet hesabından mesela?

Gel demek oluyor sanırım bu :KK50:
Ne anlatsam acaba nereden başlasam :)
29 yasındayım, calısıyorum özel sektörde
Aylık 3200 tl maaşım var , yemek paramda içinde. Yol yok servisim var.

Eşimde benden 1 yaş büyük çalışıyor şuanda ohaldan dolayı her gün 3 saat mesai olduklarından maaşı biraz düzensiz demiyim ama sürekli oynuyor eğitimlerden vs. Neyse oda aylık 4000 tl alıyor ikramıyesını katmıyorum bu hesaba.

1 tane cocugumuz var ılkokul 2. sınıf 'a gıdıyor .

1 tane evimiz var onda oturuyoruz , borcu yok.
1 tane arabamız vardı kı bugun satısı yapılıyor (51 bıne sattık)
Yazlık almayı dusunuyorduk arabayı o sebeble satmıstık ama suanda vazgectık, baska planlarımız var yanı esımın babası arsa alabılır butun cocuklarına onu beklıyoruz ev yapması bıze kalsın dıyoruz bakalım . Neyse aylık ödemelerimiz şu şekilde

Kredi(araba için idi ) 1200 tl ( 6 ay sonra 780 düşecek, 2018 hazıranda bıtecek )
Su 90, Elektrik 90 Telefonlar 75 , internet 70
İşte boyle halı malı borcumuz var aylık 100 tl diyeyim ona öyle aman aman bır odemız yok , bütün yazı tatıl yaparak gecırdık dıyebılırım sımdı merhaba gercek hayat kısmına geldık.

Ben ısten ayrılmaya karar verdım yaz bası veya sonu olarak ınsallah.
Yeni kararla benım maaşımın 500 tl'sini alarak( onuda bıreysel bırıkımıme eklıyecegım) gerı kalanı ortak havuza atıp sadece esımın maasıyal gecınmeyı deneyecegız olur gıbı gozukuyor ama bakalım.

Buarada herkesde durum aynımı bılmıyorum okullar acıldıgından berı bır suru masraf oldu ve olmaya devam edıyor ,fılan falan bende durumlar

C cutemum aramıza hoşgeldin,
Kısa orta ve uzun vadeli hedeflerini güzelce belirlemişsin zaten. Geriye kalan dikkatli harcamalar yapıp, para artırmak.
Hepimiz için ağustos, eylül ayı biraz yorucu geçti, kışlık hazırlıkları,okul hazırlıkları derken bütçemiz ufak tefek sarsıntılar geçirdi. Ama ekim itibariyle toparlanmaya başlarız topikçe diye düşünüyorum.

Back
X