• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük Düşün Büyük Olsun!

Bu konuda aynı oğlum ..
Ben de onu denedim yemeyen yemiyor çok iyi anlıyorum sizi Allah yardımcınız olsun
Ben neyi seviyorsa onu veriyorum
Dışarı çıkarken de yanıma meyve salatalık kuru yemiş kuru meyve alıyordum bir de cevizli sucuk , sık sık veriyordum
Evde de dökse de saçsa da bir öğünü yemesi 2 saat sürse de bıkmadan her seferinde yeter kinyrsin diye uğraşıyordum
İmkan varsa kalabalık da daha çok yiyorlar genelde
Ev oturmalarında hele çocul varsa yarışla yiyebiliyor ya da parkta sallanırken her öne geldiğinde ufak ufak ağzına atıyordum
Onun dışında temizlik konusunda çamaşır suyu da hastalanmasına sebep olabilir
Ben tüm temizliği sirke karbonat ve limon tuzu ile yapıyorum , öneririm ..
Evet yemiyen çocuk Yemiyo ne yazık ki bende dokmesine sacmasina izin veriyorm ama aynı çamaşır suyuna çok dikkat ederim o uyuduğunda kulaniyom çok az sirke kullancam artık çok tsk ederim

Bugün nakit harcama yapmadım.
57 TL kitap
90 TL kozmetik bunlaeı netten aldım.
100 TL eşim mazot almış.
13.5 TL yemek nakit ödeme yok. Bu harcamaları. Hepsi kattan.
Karttan 54 TL üyelik aidatı çekmişlerdi. Telefon ettim. İade ettiler.

Bende M maviduvar1 gibi oglumsuz gidemeyenlerdenim.
Henuz yurt disina cikamadik fakat bizimle bir cok sehir gezdi.
Onun yasinda keske bende boyle ailemle gezebilseydim.
Kendimde olmayanlari eksik yanlarimi onun yapmasini saglamaya calisiyorum.
Safranbolu gezimizde 44kisilik aracda tek cocuk oglumdu.
Ve hic sorun yasamadik hic yoruldum demedi.

Biz yorulduk o bizden daha cok eglendi.
Sakin uysal bir cocuk.
Yeni yerler görmeyi, yurumeyi,tarihi yerleri pek seviyo
Muzeler,kaleler,magaralar ilgi alani
Safranboluda girmeyi dusunmedigimiz muzelere bile o istiyo diye girdik.
Canakkaleyide gezdi
Ürgüp ü gezmek istiyorum yine esimle oglumla.
Yazada karadeniz turu dusuncemiz var.

Anilar biriktirmeli...
Cocukluguna dönüp baktıgında yuzunde tebessum olusturabilrsem, guzel anilar birakabilirsem ne mutlu bana.

Oglum cok nadir tv cizgifilm izliyo eskisi kadar izlemiyo artik buyüyo.
Sabah oturdum icimden diyorum ki cizgifilm izledigi zamanlari bile özlicem
Tv cizgifilm bile izlenmicek artiik
Ben bir duygulan ben bi tuhaf ol.

Tamam tamam duygusalim ben zaten

Bazen topikleri okurken insan evlenmekten falan korkuyor açıkçası. Daha önce de yazmıştım ben son sınıfım zaten bekarım bir yandan da çalışıyorum.

Ama böyle ev kredisi araba kredisi sonra işte evlenince ev için alınan eşyaların taksitlerini falan görünce sonra o meblagları okuyunca insan evlenmekten korkuyor cidden.

Ben şunu anladım kesinlikle işim ve birikimim olmadan böyle bir şeyin altına girmemeliyim. Köşede en az 15-20 bin param olmalı ki çok fazla taksit borç altına girmeden bir şeyler yapabilmeliyim.

Bir yandan akademik kariyer istediğim için kitaplara ciddi bir yatırım yapıyorum. Yanlış bilmiyorsam M maviduvar1 akademisyendi. Beni daha rahat anlar diye umuyorum. Sözel bir bölümde okuyunca ve akademik hayat düşününce ister istemez epey para gidiyor.

Yarı zamanlı çalıştığım için benim hedefim 2 bin tl gibi bir tutar biriktirmekti. Ama sanırım çok daha fazla biriktirmeliyim. Yüksek lisans yaparken bir yere atanamazsam ve böyle yarı zamanlı çalışmaya devam edersem olacak masrafları falan düşündüm de bir an gözüm korktu cidden.

Bugün ki harcamam 6.5 tl yemek 2 yl yol 1 tl de su parası. Toplam 9 tl. 3 tl de kumbaraya attım.

vize istemeyen ülkeler var. mesela yunanistan adalarına gemi turları var liman liman geziyorsun. hem de uygun fiyatlı.

İnş canım.. Paran varsa git valla.. Evlenmeden gez toz.Bak beyzayla konuşuyoruz da oradan çok hesaplı turlar varmış..Dedim kızım gez git.. :)hazır gitmişken.. Evlenince kısmet..İnş gene gitmek nasip olur da..Valla bazen diyorum bi daha gelmicez bu dünyaya..gez git hayatını yaşa.. Eşim çok sever gezmeyi.. desem hadi gezelim hemen ayarlar bişeyler.. de ben tutuyorum adamı:)Kıyamıyorum bi yandan da:)önceliklerimiz bir bitsin sıra onada gelir inş:)

Param Yok ama gezme diyince elbet biriktiririm :)
Gezmeyi çok seviyorum. Bi haritam var her gezdiğim sehri fosforlu kalemlerle boyuyorum. Çok Mutlu oluyorum. Bunu dünya haritası şeklinde de boyamak istiyorum. Ancak Benim sorunum paradan öte bekar arkadaşım kalmadı :) hepsi evlendi çoluk çocuğa karıştı.. en kötü ihtimal sevgilileri var onlarla takılmak gitmek istiyorlar :(
Bi gün sırf gezi arkadaşım olsun diye evlenmesem bari :)

Bazen topikleri okurken insan evlenmekten falan korkuyor açıkçası. Daha önce de yazmıştım ben son sınıfım zaten bekarım bir yandan da çalışıyorum.

Ama böyle ev kredisi araba kredisi sonra işte evlenince ev için alınan eşyaların taksitlerini falan görünce sonra o meblagları okuyunca insan evlenmekten korkuyor cidden.

Ben şunu anladım kesinlikle işim ve birikimim olmadan böyle bir şeyin altına girmemeliyim. Köşede en az 15-20 bin param olmalı ki çok fazla taksit borç altına girmeden bir şeyler yapabilmeliyim.

Bir yandan akademik kariyer istediğim için kitaplara ciddi bir yatırım yapıyorum. Yanlış bilmiyorsam M maviduvar1 akademisyendi. Beni daha rahat anlar diye umuyorum. Sözel bir bölümde okuyunca ve akademik hayat düşününce ister istemez epey para gidiyor.

Yarı zamanlı çalıştığım için benim hedefim 2 bin tl gibi bir tutar biriktirmekti. Ama sanırım çok daha fazla biriktirmeliyim. Yüksek lisans yaparken bir yere atanamazsam ve böyle yarı zamanlı çalışmaya devam edersem olacak masrafları falan düşündüm de bir an gözüm korktu cidden.

Bugün ki harcamam 6.5 tl yemek 2 yl yol 1 tl de su parası. Toplam 9 tl. 3 tl de kumbaraya attım.
evlenmekten gözün korkmasın. maddiyat gerçekten halloluyor bir şekilde. mesela ben: hiçbirşey getiremedim çeyiz olarak ve hiçbir masrafa yardımcı olamadım. eşim allah razı olsun tek başına yaptı herşeyi. ailelerimizi bile karıştırmadı. arabasını sattı onunla yaptı düğünü. ben de ona herşeyin makuluna giderek destek olmaya çalıştım. mesela perdelerimi evlendikten 3 ay sonra aldım. bazı zorunlu eşyaları altınların bi kısmını bozdurarak aldık. çamaşır makinası vardı bekar evinde değiştirmedim. bulaşık makinası yeni aldık, diğer beyaz eşyaları annesi sıfır verdi ki onlar eski model ve hepsii ayrı ayrı markalar. 1 yıldır ellemedim onları. taksitlerimiz bitsin diye bekliyorum.
tabi ki para biriktirsen çok güzel olur. ben o kadar isterdim ki eşime destek olayım.. yani demem o ki
sen bence kariyerine odaklan evliliği düşünme. :)

Olurum canim canin sagolsun:KK19: ama ben kibrisa gittim hic begenmedim baska ulkeler arastiralim:rapci:
Aklımda nereler var nereler :)
İtalya İspanya İngiltere Fransa daha neler neler :)
Boş vakitlerimde büyük Avrupa turlarına bakıyordum Bi ara :)

evlenmekten gözün korkmasın. maddiyat gerçekten halloluyor bir şekilde. mesela ben: hiçbirşey getiremedim çeyiz olarak ve hiçbir masrafa yardımcı olamadım. eşim allah razı olsun tek başına yaptı herşeyi. ailelerimizi bile karıştırmadı. arabasını sattı onunla yaptı düğünü. ben de ona herşeyin makuluna giderek destek olmaya çalıştım. mesela perdelerimi evlendikten 3 ay sonra aldım. bazı zorunlu eşyaları altınların bi kısmını bozdurarak aldık. çamaşır makinası vardı bekar evinde değiştirmedim. bulaşık makinası yeni aldık, diğer beyaz eşyaları annesi sıfır verdi ki onlar eski model ve hepsii ayrı ayrı markalar. 1 yıldır ellemedim onları. taksitlerimiz bitsin diye bekliyorum.
tabi ki para biriktirsen çok güzel olur. ben o kadar isterdim ki eşime destek olayım.. yani demem o ki
sen bence kariyerine odaklan evliliği düşünme. :)

Hayatımda birisi yok zaten. Evlilik düşünen bir insanda değilim. Ama bazen ne olacağı belli olmuyor. Bazı olaylar çok hızlı gelişiyor. Sadece evlilik için demiyorum bunu. Ekonomik açıdan bağımsız olmak ve ayaklarının üzerinde durmak benim için her zaman çok önemli oldu. Ama para biriktirmek yerine hep harcadım bugüne kadar. Sonra birikime karar verdim. Böyle konuları daha doğrusu konuşmaları görünce aklıma geldi :)

Ama evet kesinlikle köşede bi 15 bin tl kadar para bulunması şart.

Bu topic psikolojimi bozmaya basladi ruyamda bir tomar dolar buldum hepside 100 dolar seklindeydi:deli:
Hemen karakola goturdum paralari ama kimse ilgilenmedi paralar elimde kaldi:bicak:
Sonra bize dagittin dimi tek tek. :)
Topic arkilerinle paylastın.
Helalinden bi tomar para gelse keske.
Hani kapi calsa postaci falan bisi gelse dubaideki hic taninadiginiz akrabanizdan miras falan kalsa.
100bin tl olsa yazligimida alirin esyamida alirim.
Elimdekileride biriktirmeye devam ederim hic dokunmadan.

slm millet bugün güzel para harcadım yani :eek:
sabahtan arkadaşlarla kahvaltıya gittik bir arkadaş ısmarladı sağolsun öyle yapıyoruz her defasında birimiz. amaaaa sonrasında mutfak rafları için kaymaz aldım 15 tl ayakkabılar içinde aldım ona 6 tl verdim. sünger 2,5 tl, sonra meyve aldım 10 tl, cevizli sucuk 6 tl, dışarda oturduk biraz içilen çayları ödedim 11 tl. ve de altını düşmüş görünce bir tam altın aldım. bu ilk altın alışım kızlar :halay: bir de kuyumcuda dayanamadım çok güzel bir küpe vardı onu aldım 350 tl :işsiz:

Back
X