• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük Düşün Büyük Olsun!

Cnm benim para harcamaya fırsatım olmuyo evden ise işten eveyim onda da otobüsle gidip geliyorum .. inip bisey alamıyorum evin bi eksiği olursa da esim aliyo .. işyerime de aylık 20 tl veriyorum kahvaltilik çay kahve toplu alıyoruz bi ay tüketiyoruz
yazık adamcagıza 20 tl mı verıyosun :D aferın köstebek pasta ıyı yapıyosun acımak yok :D

Rica ederim
Bulaşık makinesine parlatıcı yerine sirke , deterjan yerine limon tuzu+karbonat
Çam. Mak. Yumuşatıcı yerine sirke , beyazlarda deterjana ilave karbonat
Şampuan yerine zeytinyağlı defneli vb gibi sabun , duş jeli yerine sirke
Vileda suyunu ılık koyup içine sirke , az limon tuzu , karbonat ve zeytinyağ .. Bazen sadece sirke .. Cam suyu aynı şekilde .. Mobilyaların tozunu da sirke ile temizliyorum ..
Belki sizin yaptiginiz dogrudur ben yanlisimdir ama ben bulasik mk. Bu tarz seylerin koyulmasini dogru bulmuyorum
Yani bana cok mantikli gelmiyo.
Sirkeyle toz alinabilir yer silinir karbonatla buzdolabi silinir ki yetkililerde söyledi bunu bana
Karbonatli suyla silin dedi.
Ama sirke,karbonat,limon tuzu vs makinelere zarar verebilir
Sirke asidik bisi
Limontuzu keza öyle.
Hafizalari var bu mak. Etkiler gibi dusunuyorum

nasıl yapıyosun canım eşinde mı almıyor bısey?? Kostebekpasta Kostebekpasta
Market aliscerisimizi aylık yapıyoruz.. ay içind e mesela yoğurt bittiyse esime yoğurt al diyorum sadece yoğurt getiriyo .. eskiden yoğurt yanına birsürü şey alırdı biz iki kişiyiz bitiremiyoz artık öğrendi almamayı :KK60:

Ben

Esimin harcamalarini bilmiyorum cnm buraya onun alıp verdiklerini yazmıyorum sadece kendimkileri yaziyorum .. esimde çok harcamiyo ama tutumlu olmayı ogr3ndi yavaş yavaş :KK48: bazen yemek yiyo işyerinde hafta da bir falan .. bide sigarası var ..
bence fazla para harcasaydı senden kaçmazdı :KK66: harcamıyordur fazla

tr_lelli tr_lelli benim oğlum prematüre bir bebekti. 1500 gramdı. O nedenle yaşıtlarına göre küçük. Bu yaz lc nin 5-6 yaş şortlarını giydi. Ama 11 yaşında. Benim oğlumun durumu sağlıklı bilgi vermez Can'ım sana
Boyunu uzun zamandır ölçmedik ama 24 kilo.
Aa evet soylemistin sen unuttum cnm
Söyleyince hatirladim.
Saglikli olsunda gerisi önemli degil.
Benimki biraz gobuslu ve bogazli 45kg ondanda olur diyo annem falan kilosu var diyo
Yas araligina gore boyunu normal gosteriyo netteki bilgiler.

kızlar özellikle bekarlar yeni evliler
çok akıllısınız ve şanslısınız erken öğrenmişsiniz birikim yapmasını bende geç öğrendim
daha doğrusu önceden pek önemsemezdim, hep kenarda zor gün param olmuştur ama 1000-2000 tl anca
sonra çok gereksiz harcardım bekarken evliliğimin ilk yıllarında kitaba çok para gömerdim bide orada burada oturmaya
pazara gidince dünya kadar malzeme alırdım oysa 2-3 kişiydi çoğu bozulurdu
biraz geç öğrendim tutumlu olmasını halada tam tutumlu sayılmam
ama eskiye göre iyiyim hoş eskiden yeterdi param ama şimdi yetmiyor onuda anlamış değilim
belki tek kişi olunca yetiyordu

ama buradaki arkadaşların çoğu benden genç ve ekonomi konusunda daha deneyimliler diyebilirim
tebrik ederim kızlar

tr_lelli tr_lelli canım bence de normal
biz çocukların boy ve kilolarını zaman zaman sisteme giriyotuz ben geçen sene girmişim şöyle bir baktım çocukalrın boy aralığı özellikle erkeklerin k 130- 150 arası yani 145 orta normal seviye
boy ve kilo için spora yönlendirebilirsin
basketbol olabilir mesela

kızlar özellikle bekarlar yeni evliler
çok akıllısınız ve şanslısınız erken öğrenmişsiniz birikim yapmasını bende geç öğrendim
daha doğrusu önceden pek önemsemezdim, hep kenarda zor gün param olmuştur ama 1000-2000 tl anca
sonra çok gereksiz harcardım bekarken evliliğimin ilk yıllarında kitaba çok para gömerdim bide orada burada oturmaya
pazara gidince dünya kadar malzeme alırdım oysa 2-3 kişiydi çoğu bozulurdu
biraz geç öğrendim tutumlu olmasını halada tam tutumlu sayılmam
ama eskiye göre iyiyim hoş eskiden yeterdi param ama şimdi yetmiyor onuda anlamış değilim
belki tek kişi olunca yetiyordu

ama buradaki arkadaşların çoğu benden genç ve ekonomi konusunda daha deneyimliler diyebilirim
tebrik ederim kızlar
Bekar ve tutumlu olanları özellikle bende tebrik ederim.
Ne kadar bilincliler.
Bede akli sonradan basina gelenlerdenim malesef.

Aa evet soylemistin sen unuttum cnm
Söyleyince hatirladim.
Saglikli olsunda gerisi önemli degil.
Benimki biraz gobuslu ve bogazli 45kg ondanda olur diyo annem falan kilosu var diyo
Yas araligina gore boyunu normal gosteriyo netteki bilgiler.
Yapilan arastirmalara gore cocuklarin boyu 2 yasindaki boyunun 2 kati kadar uzuyor.arti eksisi olabilir tabi

tr_lelli tr_lelli canım bence de normal
biz çocukların boy ve kilolarını zaman zaman sisteme giriyotuz ben geçen sene girmişim şöyle bir baktım çocukalrın boy aralığı özellikle erkeklerin k 130- 150 arası yani 145 orta normal seviye
boy ve kilo için spora yönlendirebilirsin
basketbol olabilir mesela
Hic spora ilgisi yok cnm
Cok istedim hatta okulunda eski basketcilerden biri hocalik yapip ders veriyodu
Gitmek istemedi
Hic ilgisi yok
Trambolin alim dedim istemedi.
Suan sadece beslenmeyle destek olmaya calisiyorum.
Basket icin ikna etmem gerekiyo biraz kuralci bi cocuk.

Rica ederim
Bulaşık makinesine parlatıcı yerine sirke , deterjan yerine limon tuzu+karbonat
Çam. Mak. Yumuşatıcı yerine sirke , beyazlarda deterjana ilave karbonat
Şampuan yerine zeytinyağlı defneli vb gibi sabun , duş jeli yerine sirke
Vileda suyunu ılık koyup içine sirke , az limon tuzu , karbonat ve zeytinyağ .. Bazen sadece sirke .. Cam suyu aynı şekilde .. Mobilyaların tozunu da sirke ile temizliyorum ..

Limon tuzu bulaşık makinene zarar verebilir cnm.

Belki sizin yaptiginiz dogrudur ben yanlisimdir ama ben bulasik mk. Bu tarz seylerin koyulmasini dogru bulmuyorum
Yani bana cok mantikli gelmiyo.
Sirkeyle toz alinabilir yer silinir karbonatla buzdolabi silinir ki yetkililerde söyledi bunu bana
Karbonatli suyla silin dedi.
Ama sirke,karbonat,limon tuzu vs makinelere zarar verebilir
Sirke asidik bisi
Limontuzu keza öyle.
Hafizalari var bu mak. Etkiler gibi dusunuyorum
Evet cnm haklısın. Bende bir ara duymuştum bunu. Bir arkadaşım Arçelik servisinde çalışıyor. Denemeden önce ona sordum. Hatta çamaşır makinesinin içi temizleniyormuş güya pis sular akıyormuş vs bende yapıcam yapayımmı dedim . Sakın ha makinenin kazanı bile deler o garanti kapsamına da girmez dedi. Deterjan gözüne koyayım dedim. Ben sana kazan delinir diyorum sen bana ne diyorsun dedi.
Bende denemedim hiç

Hafta sonu bizim kahvaltilar böyle
Ortada ya mıhlama,ya yumurta,ya omlet mutlaka olur.
Ya tost mak ekmek kizartilir, ya yumurtali ekmek yada pisi.
Extra nutellada oldugu oluyo.
Ama hafta ici ben kahvalti yapmadigimdan esimle oglumunda kahvalti saatleri sabah uymadigindan boyle sofra hazirlamiyorum.
Daha az cesit oluyo
Bazende sadece börek,patates kizartmasi,tost olabiliyo.
Mihlamayi nasıl yapıyor sunuz tarif alabilir miyim rica etsem.

Back
X