Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
mavimli
canım hayırlı olsun bebeğin umarım sağ Salim kucağına alırsın
Turşuysa ben 1 su bardağı suya 1 çorba kaşığı Kaya tuzu şeklinde ayarlıyorum
Her 1 litreye 1 çay bardağı sirke, 1 tatlı kaşığı limon tuzu
Onun dışında malzemelerini yıka ayıkla doğra yani ne yapacaksan
Suda kaynamış ılımış olacak
Ben bu ölçüye göre yapıyorum ama tuz için kaşıklar tepeleme olmasın
yenir yenir biz yiyoruz. bisi olmuyo ilk gunku tadi gibi atmayin acip tadina bakin bozulmussa anlarsiniz zaten benimde biber tursum var duruyor kavonozda hic bisi olmadi
yenir yenir biz yiyoruz. bisi olmuyo ilk gunku tadi gibi atmayin acip tadina bakin bozulmussa anlarsiniz zaten benimde biber tursum var duruyor kavonozda hic bisi olmadi
Öncelikle 8 su bardağı suyu kaynatıp bir kaba boşaltın içerisine kayatuzu ve sirkeyi katın tuz eriyene kadar karıştırın ve ılımaya bırakın.
Salatalıkları ve maydanozu yıkayıp kenara alın, salatalıkların sap ve uç kısımlarını ince ince kesip 2-3 yerinden delikler açın.
Kavanozun dibine nohut ve bir miktar sarımsak atıp hazır olan salatalıkları sıkıca yerleştirin aralarada kalan sarımsakları ve limon tuzunu atıp, ılık sulu karışımı kavanozun ağzına kadar ekleyin. En üstüne 2-3 tane asma yaprağı onun üstüne de doğranmamış maydanozu ekleyip ağzını sıkıca kapatın ve ters çevirin bir gün bu şekilde kalsın. Güneş görmeyen yerde muhafaza edin, 10-15 gün bekletip buzdolabına kaldırabilir ve Afiyetle kütür kütür yiyebilirsiniz Afiyet olsun :)
Not:
Benim gibi acılı sevenler aralara 3-4 adet cin biberi veya acı sivri biber ekleyebilirler :) mavimli
kızlar bu aralar cok mısafırım var hem sabah hemde aksam yemege vardı bırde yatılı mısafır baya yorucu gectı haftasonu bırde işe gıdıp geldım yoruldum
ama yaptıklarımı cok begendıler tursularıma ınanamadılar sen mı yaptın dıye sordular cok memnun oldum
ılk kez tursu yaptım hayatımda :)
yedırmeyı ıcırmeyı sevıyorum ya
bu ay bırıktıremesemde borçlarımı kapatırsam cok ferahlamış olacagım ınsallah Allah kısmet eder
sanırım ıkı lafımdan bırı bu ama ne yapayım sureklı bunu dğşğnüyorum şu ayın 15ını ıple cekıyorum
Öncelikle 8 su bardağı suyu kaynatıp bir kaba boşaltın içerisine kayatuzu ve sirkeyi katın tuz eriyene kadar karıştırın ve ılımaya bırakın.
Salatalıkları ve maydanozu yıkayıp kenara alın, salatalıkların sap ve uç kısımlarını ince ince kesip 2-3 yerinden delikler açın.
Kavanozun dibine nohut ve bir miktar sarımsak atıp hazır olan salatalıkları sıkıca yerleştirin aralarada kalan sarımsakları ve limon tuzunu atıp, ılık sulu karışımı kavanozun ağzına kadar ekleyin. En üstüne 2-3 tane asma yaprağı onun üstüne de doğranmamış maydanozu ekleyip ağzını sıkıca kapatın ve ters çevirin bir gün bu şekilde kalsın. Güneş görmeyen yerde muhafaza edin, 10-15 gün bekletip buzdolabına kaldırabilir ve Afiyetle kütür kütür yiyebilirsiniz Afiyet olsun :)
Not:
Benim gibi acılı sevenler aralara 3-4 adet cin biberi veya acı sivri biber ekleyebilirler :) mavimli
Not:
Ellerine saglik.
Ayiptir soylemesi benm tursularda dillere destan
Ama benm.olcum yok goz karari.dun cin biber tursu ,acur ve mor lahana tursu kurdum.hem biz hem erkek kardesime.
Aslinda ben kariisk lahana tursu seviyorum bir ara onuda yparim.siyah havucla yapinca rengide salgam gibi oluyor.
Simdi bunu niye anllatim inan hic bilmiyorum
Ellerine saglik.
Ayiptir soylemesi benm tursularda dillere destan
Ama benm.olcum yok goz karari.dun cin biber tursu ,acur ve mor lahana tursu kurdum.hem biz hem erkek kardesime.
Aslinda ben kariisk lahana tursu seviyorum bir ara onuda yparim.siyah havucla yapinca rengide salgam gibi oluyor.
Simdi bunu niye anllatim inan hic bilmiyorum
mavimli
canım sen evlı mısın?
valla ben kocamı beklıyom
hadı ipeqbojuqu
bekar ben neden beklıyorum bu tükkanı kapatmayı yarebbim bu sefer sızı uyutup oyle yatcam hadı yatın bakkıııım yarın iş güç bızı bekler
Ay boyle tarif veririken bi gururlaniyorum bi havaya giriyorum sorma
Simdi sizin orada siyah havuc varmi yoksa diger turuncu olanda olur.
Buyuk bir legene lahanin ic kismini kucuk kucuk dogra,havuclari halka halka dogra,kurmus oldugun cin biberlerden bir avuc koy,acur tursun varsa ondada koy kornisonda olur.
Sirke
Kaya tuzu
Cok az seker
Limon tuzu veya limon suyu
Hepsini harmanla geceden dursun legende ertesi sabah neye kuracaksan tursunu bidon ya da agzi kapakli kutu icine sikica bas ustunede su koy agzini kapat
10 gun kadar unut.
Sonra acip afiyetle ye
Bu arada sende cok tatlisin