• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük Düşün Büyük Olsun!

Kızlar kara lahana turşusu Nasıl yapılır. Hani şu lokantalarda veriyorlar ya ondan.
Bileniniz var mı

merhaba canım nacizane turşu tecrübeme dayanarak bn limonla yapıyorum ama lahanaları haşlamadan limon ,limon tuzu ve tuşuluk salamura tuzuyla içinede ba kaçtane biber atarsan fena olmaz...

Kızlar kara lahana turşusu Nasıl yapılır. Hani şu lokantalarda veriyorlar ya ondan.
Bileniniz var mı
Mor lahanadan bahsediyosun degilmi?
Onu ince ince kiy,icine bir kac dis sarimsagida kiy,bir kaba al icine limontuzu,sirke,kayatuzu,viraz su koy iyice harmanla.kavanoza sikica bas.bunu fazla yapma kisa surede tukenmezsse tadinda vozulma oluyor.
Mesela bjr tane mor lahanayla yap.ben oyle yapiyorum cokta guzel oluyor

Mor lahanadan bahsediyosun degilmi?
Onu ince ince kiy,icine bir kac dis sarimsagida kiy,bir kaba al icine limontuzu,sirke,kayatuzu,viraz su koy iyice harmanla.kavanoza sikica bas.bunu fazla yapma kisa surede tukenmezsse tadinda vozulma oluyor.
Mesela bjr tane mor lahanayla yap.ben oyle yapiyorum cokta guzel oluyor
Evet evet tam olarak o
Aklım nerdeydi artık kara lahana yazmışım
Ölçü gerebilir misin. Ben öyle göz kararı yapamıyorum pek

Evet evet tam olarak o
Aklım nerdeydi artık kara lahana yazmışım
Ölçü gerebilir misin. Ben öyle göz kararı yapamıyorum pek
Bir tane karalahana
5 dis sarimsak
Yarim cay bardagindan az fazla sirke
Bir corba kasigi kayatuzu.
Cam kavanoza bas iyice boslugu dolduracak kadar su.
Bir haftada yenecek kivama gelir sonrasinda dolapta sakla

Bir tane karalahana
5 dis sarimsak
Yarim cay bardagindan az fazla sirke
Bir corba kasigi kayatuzu.
Cam kavanoza bas iyice boslugu dolduracak kadar su.
Bir haftada yenecek kivama gelir sonrasinda dolapta sakla
Çok teşekkür ederim. Hemen hafta sonu yapacağım

M maviduvar1 benim dediğim salata tarzı anlık yapılan bişey. mesela yarım lahanaya 2 yemek kaşığı sirke. biraz beklet özleşsin 15 dakika. çay kaşığının ucuyla toz şeker.

benim hazımsızlığım var galiba ya. 1 kaşık yemek yesem bile karnım fena şişip ağrıyor 10 tabak yemişim gibi. ne yapsam da çalıştırsam şu mideyi. ne iyi gelir?

Mor halana ile soguk mezede guzel oluyor.
Et yemeklerin yaninda
Lahanayi ince kiyip bi kac dis sarimsak rendeleyip uzerine yogurt dokunce de guzel oluyor.
Bisey danicagim kizlar benim beyaz pantolonun arkasi boya olmus ne boyasi hic bir fikrim yok sanirim oturdugum bir yerden oldu.
Yikadim domestos doktum cikmadi ne yapabilirim atmak.istemiyorum cok sevdigim pantolonum

Mor halana ile soguk mezede guzel oluyor.
Et yemeklerin yaninda
Lahanayi ince kiyip bi kac dis sarimsak rendeleyip uzerine yogurt dokunce de guzel oluyor.
Bisey danicagim kizlar benim beyaz pantolonun arkasi boya olmus ne boyasi hic bir fikrim yok sanirim oturdugum bir yerden oldu.
Yikadim domestos doktum cikmadi ne yapabilirim atmak.istemiyorum cok sevdigim pantolonum
mor lahana ve havuç rendesi içine sarımsak ve sirke veya limon. bide mor lahanayı mayonezle yapıyorlar. anam canım çekti ya:KK43: domestos da geçirmediyse ne lekesi olabilir ki. bilemedim.vanish var mı onla denesen?

İyi akşamlar hanımlar,dünkü market harcamam 50 tl tost ayran 4 tl.bugün kahvaltı 6 tl market 25 tl pazar bize çok uzak ama bugün eşimi gönderdim 25 tl tuttu oda 65 tl de bir bluz bir de canta aldım bu günlük bu kadar .

Değildi canım. Aslan gibiydi. Saçında bir tane beyaz yoktu. Devamlı spor yapan , kibar , aşırı iyi niyetli , yaşamayı seven çok beyefendi bir insandı. Buroda bile göz göze diz dizeydik. Herkes gıpta ederdi. Evimizi aldigimiz hafta beni evi yerleştirmeye bırakmıştı. Kendisi ofise geçti. Akşamüstü fenalasmis doktor arkadaşının yanına oradan da hastaneye geçmiş. 1 Temmuz 2007 de saat 5' e 5 vardı aradı beni "şu hastanedeyim merak etme ama iyiyim gelmene gerek yok" dedi. "Olur mu" deyip koşa koşa hastaneye gittim. Yoğun bakıma almışlar. Kalp krizi geçirmiş. Ardından başka bir hastaneye götürdük. Tüm müdahaleler yapıldı ama kurtaramadık. 7 yıllık evliydik. Oglanlar 5 ve 6 yaşında idi o zamanlar. O yıl okula başladılar. O zamandan beri eksik ve yetimiz. O zamana kadar toz pembe sandığım hayat zindan oldu birden. Herşeyin çok başında , cok mutluyken ve aniden kapıyı çalan ölüm..Bir daha da hiçbir şey eskisi gibi olmadı...
Allah rahmet eylesin,mekanı cennet olsun ınş.çok erken kaybetmissiniz takdiri ilahi Allah o pırlanta gibi çocuklarınızla size güzel bir ömür nasip etsin,size güç kuvvet versin ınş içim titredi yazdıklarınizi okuyunca sabırlar diliyorum.

Back
X