• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük Düşün Büyük Olsun!

maşallah.... çocuklar anne babadan ne görürse onu yapar.... bizim aynamız onlar....

bekarken hacca gitmiştim, hac görevimi yaptım çok şükür.... o kadar etkilenmiştim ki, dedim her sene buradayım.... sonra evlendim çocuk, hamilelik vs derken neredeyse on yıl hiç gidemedim... sonra eşim bir gün umreye gidelim mi dedi durup dururken, iki çocukla iki yıl peş peşe gittik ve ben şunu anladım, nasip olunca hiç niyette yokken gidersin, nasip değilse de tüm şartlar oluşsa da gidemezsin...
Rabbim nasip etsin hepimize....
Ne mutlu canım size..Rabbim bizlerede tüm isteyenlere de nasip eder inş..Bende çok istiyorum..Rabbim inş nasip eder..aminn..

Hava nasil sogudu birden yagmur falan.
Oglumun bogazi agriyodu iki gundur
Doktora goturdum geldim.
Kizarmis bogazlari
Antibiyotik acilisini yaptik.
10tl ilaclar tuttu 10l muayine parasi cikardilar(su muayine parasini hic anlamiyorum).
Donuste de kuzuyla börek yedik 12tl.

32tl gitti bile.

Saat 3 de veli toplantisi var.
Ordan donuste 3tane saklama kabi alicam 10tl tutar(tanesi 3.5)

Saglikocagindan doner dönmez hemen evimi supurdum.
Makineye camasir attim.
Yataklari kapattim.
Ogluma corba attim ocaga pisiyo.
Az bulasigim var onu halledicem simdi

Güne hizli basladim :olamaz:
çok geçmiş olsun canım...

Ayyy böyle kenara birşeyler attık mı öyle seviniyorum ki...ben ya da başkası hiç farketmez...önemli olan bunu yapabiliyoruz ya.. onu görmek beni çok mutlu ediyor...Rabbim bereketlendirsin...
Haklısın canım..Bende birikim yapabildiğim zaman çok mutlu oluyorum her ne kadar bu aralar biriktiremesemde:(RAbbim en kısa zamanda tekrar biriktirmeyi nasip eder ya.:(ocağa kadar zor gibi ama:(

maşallah.... çocuklar anne babadan ne görürse onu yapar.... bizim aynamız onlar....

bekarken hacca gitmiştim, hac görevimi yaptım çok şükür.... o kadar etkilenmiştim ki, dedim her sene buradayım.... sonra evlendim çocuk, hamilelik vs derken neredeyse on yıl hiç gidemedim... sonra eşim bir gün umreye gidelim mi dedi durup dururken, iki çocukla iki yıl peş peşe gittik ve ben şunu anladım, nasip olunca hiç niyette yokken gidersin, nasip değilse de tüm şartlar oluşsa da gidemezsin...
Rabbim nasip etsin hepimize....
Meyraa eşi olmayan bayanlar için hac veya umre ibadeti nasıldır canım? Ben de isterim ama yalnız da gidemem :(

Haklısın canım..Bende birikim yapabildiğim zaman çok mutlu oluyorum her ne kadar bu aralar biriktiremesemde:KK43:RAbbim en kısa zamanda tekrar biriktirmeyi nasip eder ya.:KK43:ocağa kadar zor gibi ama:KK43:
Az çok kenara ne koysak kardır canım. Benim çoğu büyük giderler bitti çok şükür. Artık o kadar çok harcamam olmaz inşallah.

Hava nasil sogudu birden yagmur falan.
Oglumun bogazi agriyodu iki gundur
Doktora goturdum geldim.
Kizarmis bogazlari
Antibiyotik acilisini yaptik.
10tl ilaclar tuttu 10l muayine parasi cikardilar(su muayine parasini hic anlamiyorum).
Donuste de kuzuyla börek yedik 12tl.

32tl gitti bile.

Saat 3 de veli toplantisi var.
Ordan donuste 3tane saklama kabi alicam 10tl tutar(tanesi 3.5)

Saglikocagindan doner dönmez hemen evimi supurdum.
Makineye camasir attim.
Yataklari kapattim.
Ogluma corba attim ocaga pisiyo.
Az bulasigim var onu halledicem simdi

Güne hizli basladim :olamaz:
Geçmiş olsun canım

Meyraa eşi olmayan bayanlar için hac veya umre ibadeti nasıldır canım? Ben de isterim ama yalnız da gidemem :KK43:

canım, 45 yaş üstünde sorun yok, tek gidebiliyor bayanlar da, tek derken mahremsiz yani, ama 45 yaş altı da götüren firmalar var... aslan gibi oğulların var maşallah.... onlarla gidersin inşallah...:KK19:

tr_lelli çok geçmiş olsun canım... sonbahar + kış = hastalık maalesef....

SVincent SVincent çok teşekkür ederim önerilerin ve görüşlerin için...
Oğlumun durumunu sanki yanındaymış gibi anlatmışsın. Aynen öyle. Masada oturmak istemiyor, çok sıkılıyor, çalışmak istemiyor.
Testlerini çözerken şekilden şekile giriyor. Ben zaten biliyorum derslerim çok iyi neden çalışayım diyor. Tüm testleri full yapıyor.
Aslında bizim istediğimiz ders çalışma alışkanlığını kazanması. Dersleri ve notları açısından şu anda sıkıntımız yok. Ama zamanla zekası sadece dersi dinleyerek iyi not almaya yetmeyecek. O zaman da Nasıl ders çalışıldığını bilmeyecek. Bizim tek sıkıntımızı bu. Zekası yetmediği Zaman ders çalışabilsin.
Eşim ve ben elimizden geldiğince anlatıyoruz. Hayatın toz pembe olmadığını, meslekilerimizi edinmek için Nasıl ders çalıştığımızı ( ben işim gereği hala ders çalışıyorum), bu şekilde güzel Bi bayağımız olduğunu vs vs...
Umarım başarılı olabiliriz. Tekrar teşekkür ederim...

Oglunuz ile ayni aşamalardan gectim. Yaş gereği ondan daha tecrubeliyim. Ailem sizin kadar böyle Hiper aktiflik vb şeylerin farkında değillerdi. Tamamen bilgisiz değillerdi ama sizin kadar da bilgili değillerdi. Arada kalmış bir haldeydim ve çoğu zaman deneme yanılma yöntemi ile ilerledim l. Bazen tokezledim bazen çok yoruldum bazen normalin 2-3 katı çaba göstermek zorunda kaldım. Okulu uzattım mesela uyum sağlamakta zorlandığım için. Çünkü bulunduğum okuldan çok daha iyi bir yerde olmayı hak ediyordum. Buraya ait olmadığım için bu seviye ban yeterli gelmediğim için üniversiteden nefret ettim diyebilirim. Doktora falan da gittim tabi. Doktorum açık ve net senin zihin yapın buraya uygun değil dedi. Ama ben bunun beni tamamen dagitmasina izin vermedim. Ya kaybeden olacaktım ya da kendimi toparlayacaktim. Siz de akademisyensiniz ve su an benim hayalini kurduğum yerdesiniz. Ben de kendime dedim ki yerim burası olmasa bile sevdiğim bölümü okuyorum ve bu benim hayatım olacak o zaman yolumu çizmem lazım dedim ve nefret etsem de o.masaya oturdum. Ezber yapacağım zaman masa da not çıkardım ama ezberişte ayakta yaptım. İlk önce kendi kendime çalıştım daha sonra gidip elimde ki kağıdı aileme verip onlara anlattım.
Masa başında oturarak kendime eziyet etmek yerine farklilastirmaya çalıştım. Hep aynı odada çalışmadım mesela kendi Odam oldugu halde salonda da çalıştım mutfakta da. Farklı alanlar da çalışmam zihnimi sakinlestirdi. Zeka her zaman yetmiyor eninde sonunda oglunuz da çalışmak gerektiğini anlayacak. Ama onun hareket alanını ders sırasında en azindan evde çalışırken arttirabilirsiniz. Süre ezberleyecekse çalıştıktan sonra ister yemek yerken siz okusun ister koltukta otururken ya da elinde oyuncağı varken. Önemli olan çalışmayı kendine uydurabilmesi. Öbür türlü kendisini bir zorunluluk hali içerisinde sıkışmış hissedecektir ve henüz küçük hayatın ne olduğunu tam anlamıyla bilmiyor. Mantiken anlasa da uygulama kısmını bilmediği için ya da yaşamak için küçük olduğu için kavramasi zaman alacaktır. Ona biraz alan bırakın ama çalışma disiplini kazanmak zorunda olduğunu kavratın sadece kendine uygun olanı bulması gerek. Deneme-yanılma ve içgüdü ile halledebilir diye düşünüyorum.

Selamlar hanımlar.
Sabahtan beri okuyorum, ancak bitirebildim.
Cuma günü maaşımı aldım ben, Allah bereket versin.

Alır almaz da kart borçlarını kapadım. 400 lira kartlara gitti bi 15 lira daha yatırmam gerekiyor.
Elden de 100 lira borcum vardı onu da verdim. 500 lira uçtu bile :KK53::KK53:

Yarın deneme süremin son günü, kurula çıkıyorum.
Kuruldan çıkacak karara göre hareket edeceğim, şimdilik maaşımı bekletiyorum.
Eğer olumlu olursa ortak hesabımıza gidecek para, eğer ki olumsuzsa kartların tüm borçlarını kapatacağım. Çalışmaz halde ayda 400-500 lira ödeyemem çünkü.

Şans dileyin bana...

Bir dönüm zeytinlik olmaz. Hepsi en az 5 -6 dönümlük yerler. Ayrıca yerli halk için geçim kapısı zeytinlik. Bütün sene bakımı yapılıyor. Hasatı zor ve kışa denk geliyor. Yani burada oturacaksin ki ilgileneceksin bakacaksin. Babam emekli sürekli gider sular ilaçlar budar sürdürür. Ekim Kasım ayları gibi yagliklar toplanmaya başlar. Ama bizim yerimiz fazla haliyle işi çok oluyor. Uzaktan gelip gitmeyle olmaz gibi geldi. Ege'de oturuyorsaniz satılık zeytinlik duyduğumda haber veririm. Ama yaşadığınız yeri bilmediğim için birsey diyemiyorum. Ege'de çok yerde yetişiyor. Ama en çok zeytin ağacı olan yer benim Memleketim.

Dediğiniz gibiyse burdan olmaz , İstanbuldayım .. Zaten 5-6 dönüm alacak kadar da para ayarlamak zor .. Teşekkürler yine de ..

SVincent SVincent nasıl teşekkür etsem sana bilmiyorum. oğlum evet masasında oturmayı sevmiyor hiç. yatağın üstünde, mutfak masasında, koltukta... farklı şekillerde çalışabiliyor. ve ben bunu anlayamıyorum. insan yatarak, amuda kalkarak nasıl çalışabilir diye. ben onu odasına masasına gönderiyordum. sanki orada oturarak çalışsa daha iyi olacağını düşünüyordum.
bu akşamdan itibaren oğluma özgürlük veriyorum. isterse küvetin içine girsin...
gerçekten çok teşekkür ederim. istediğin yere gelebilmeni dilerim..

SVincent SVincent nasıl teşekkür etsem sana bilmiyorum. oğlum evet masasında oturmayı sevmiyor hiç. yatağın üstünde, mutfak masasında, koltukta... farklı şekillerde çalışabiliyor. ve ben bunu anlayamıyorum. insan yatarak, amuda kalkarak nasıl çalışabilir diye. ben onu odasına masasına gönderiyordum. sanki orada oturarak çalışsa daha iyi olacağını düşünüyordum.
bu akşamdan itibaren oğluma özgürlük veriyorum. isterse küvetin içine girsin...
gerçekten çok teşekkür ederim. istediğin yere gelebilmeni dilerim..

İnşallah gelebilirim istediğim yerlere bunun için çalışıyorum hazırlanıyorum. Kısmet tabi ki.
Oglunuzu biraz gözlemlerseniz koltukta çalışırken ya da yatarak çalışırken hep aynı yerlerde yapar bunu. Koltuğun belli bir köşesine oturur. Bazen ellerini ayaklarını daha fazla oynatır. Ritim tutar. Hareket eder yerinde duramaz. Bunları zaten okulda yapamıyor. Evdeyken yapması en güzeli olur en azından o enerjisini üzerinden atar. Sizin için önemli olan ders çalışması ve kendini geliştirmesi ya bırakın çalışma şeklini o ayarlasin. Elbetteki siz kontrol edin derslerini ve notlarını. Ama şurada çalış orası çalışma yeri derseniz oglunuz çalışmaktan iyice uzaklasacak. Tecrübe ile sabit bu :)
Bazen konuşurken verdiği cevaplar sizi şaşırtabilir. Sonuca ulaşma şekli sizinkinden farklı gelebilir. Size göre a yöntemi vardır ama o X yöntemi ile çözebilir. Problem çözme şekli de farklıdır olayı anlama şekilde. Önemli olan uyum sağlaması ve ilerleyebilmesi. İnanın zaman içinde oturur.
Umarim bir düzen olusturursunuz ve oglunuz çok güzel yerlere gelir.

Sagolun kizlar

Giyinip topalantiya gidicem simdi bende.
Su toplantilarada her ögretmen girmiyo tanisamiyoruz.
Her okuldami böyle anlamadim.

Hic gidesim yok cok absurd alakasiz seyler konusuluyo
Surekli aidat,para,giderler hic gerekli bir konusma olmadi ortaokula baslayali.

Back
X