• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük Düşün Büyük Olsun!

günaydın arkadaşlar....
nedir bu gelinlerin kayınvalidelerinden, kayınvalidelerin gelinlerinden çektikleri... :)

bilmiyorum ama ben bu konuda biraz farklı düşünüyorum... yani ne bileyim... tamam, kültür farklıdır, oturmasını, kalkmasını, nerde ne konuşulacağını bilmiyor olabilir, "laf sokma", "huzur bozma" gibi özellikleri de olabilir büyüklerin....
ama insan eşinin hatırına bile olsa, bir çok şeyi telore edebilmeli, sevmeyebilir ama saygı gösterebilmeli.... belki karşındaki gerçekten "kötü" bir insan, evet ama onun gibi davranıp, onun seviyesine inmektense, saygısını ve dik duruşunu kaybetmeden, karşısındakine "iyi" insanı gösterebilmeli... böyle olunca belki çok farklı, olumlu yönde değişir olayların seyri...
Herkesin yaşadığı elbette farklıdır ama bende genel anlamda senin gibi düşünüyorum..Benim kayınvalidem de sıkıntılı birr tip.. hiç güleryüzle karşılamaz,bir telefonla ararsın pişman eder aradığına...10 yıllık evliyim..bir defa dahi kızım dediğini duymadım bana..Torununa evlatlarına bile aynı kadın..bütün evlatları da zaten uzaktır anasına..görümclerim bile ilallah ediyor annesinden düşünün yani..evlendiğimden beri yaptıklarını anlatsam roman olur heralde...Ama ben saygı sınırlarını aşmadım hiçbirzaman..Önce Allah rızası sonra eşimin hatrı için araya mesafe koyamadım.. Rabbim bana değil ona sorsun yaptıklarını benim vicdanım rahat bu konuda..evime geldiğinde de saygı da kusur etmemeye çalışıyorum..çalıştığım halde sabah kahvaltısına kadar hazırlayıp evden çıkarım..akşama kadar evde oturur asla yemek yapmaz..gidip akşam yemeğini hazırlarım..işten gittiğim halde sanki gezmeden geliyomuşumgibi 10 karış suratla karşılar benim evimde.. bigün bile suratımı asmadım ben...Yapan kendine yapar..önceden bu davranışlarını kafama takıyordum elbette şimdi umursamıyorum duymamazlıktan geliyorum..

Bazı insanlari törpuleyemiyosun.
Senin iyi niyetinin adi da "enayilik oluyo"
Ben kendi adima konusucam diger arkadaslar neler yasadi tam bilmiyorum.
Ara ara k.v ile ayni evde yasadim ben 7sene kadar(evime gelip aylarca kaliyodu).
En bastan kizkardesinin kizini esime istemis esime sormadan
Esim ogrenice olaylar olmus(ben ozaman tanimiyorum bile esimi tanismiyoruz)
Esim kardesim gibi olmaz demis.
K.v ailesiyle kotu olmus bu sebepden.
Vs vs.
Ben hep istenmeyen gelindim

Olaylarin benle hic bir alaksi yok ama nie o olmadi bu oldu oldum.
(Olaylari evlenince ogrendim)

Kadinin azili dusmani oldum resmen herseyden bi haberken.

Acigim diye
Namaz kilmiyorum diye "gevur" oldum

Evimden parami,esyalarimi,ceyizimden caldiklari oldu.

Her ortamda insan icinde surekli yok yere laf sokup beni defalarca aglatti.

Kadin bana oglumu bana birak sen gencsin 10tane koca bulursun dedi

Esim ne dedi peki?
Annem boyle napim patavatsiz ne dedigini bilmiyo duymamazliga gel/ gormemezlige gel/ sen kucuksun/ tamam sevme saygi duy!
Cözumleri buydu.

Evimde paranoya olmustum
Neyimi calar acaba?
Bugun neyden / nerden laf sokacak acaba? / bugun neye aglarim diye basliyordun gune

Yani bazi seyler bazi insanlarin hatrinada olsa tölere edilmiyo.

Özellikle (sizi tenzii ediyorum) k.v ayda yilda bir goren, k.v hic sorun yasamayan sakin sessiz k.vsi olan insanlar bana akil vermeye kalkti.

Cunku tuzlari kuruydu onlar yasamiyodu.

Edepsiz ve cahille bas etmek mutis zor.

Cahil dostum olacagina akilli dusmanim olsun

seni anlıyorum, yaşanmışlıklar, hele de sağlığa zarar verecek boyuta gelmişse, affedilmesi çok daha zordur...

eşin de haklı kendince... anne/ babadır, değiştirme gibi bir şansı yok, ortayı bulmak zorunda...

her şey, herkes için iyi olur inşallah... ne diyeyim...

Vallahi biz de oğlan anasıyız nasıl kv oluruz bilmiyorum ama oğlunu seven gelinini de sevecek , karismayacak... öyle laf sokarsa müdahale ederse kim olsa istemez...
Allahtan benim kv dünya iyisi bir insandı. Annemden daha iyi anlaşırdım. Beni çok düşünür kesinlikle laf söyletmezdi baş tacı ederdi. Oğlu vefat edince bile aramızdaki bağı hiç koparmadik. Hep güzel anıyorum dua edıyorum şimdi.

bir yudum mutluluk bir yudum mutluluk aminnn ne güzel dua etmişsin
hayırlı cumalar kızlar
İnsan bazen kendi ailesiyle bile anlaşamazken kv ile de sıkıntı yaşaması çok normal
Benim kv iyidir Allah razı olsun kendi kızı da var o yüzden bana karışmaz kalp kırmaz Allah razı olsun
Gelir kışları bende de kalır
hatta o kadar karışmaz ki işten eve gelirim yemek yapmamış mutfağıma karışmak istemiyor diye
ben derim gir yap yemek benim de işime gelir (bu kadarı da bana fazla abartı gelmişti)
neysee çok uzatmayım ama ben arada bir saygı mesafesinin olması taraftarıyım
ne de olsa kendi annemiz gibi olamazlar biz de onların kızları gibi olamayız

Hayırlı cumalar kızlaaarrrr
Bereketli bir gün olsun cümlemiz için inşaallah
Okula gitcem şimdi namazı kılıp da çıkcam
Dün kurabiyeleri yapıp götürdüm okula çok beğendiler 10 dakika dolmadan püfff yok oldular:KK48:
Harcamada da iyi gidiyorum daha doğrusu harcamamada:KK76:
Ama akşama pizza yapcaz ketçap mayonez de bitmişti evde onu alırım çok seviyorum ya

Herkesin yaşadığı elbette farklıdır ama bende genel anlamda senin gibi düşünüyorum..Benim kayınvalidem de sıkıntılı birr tip.. hiç güleryüzle karşılamaz,bir telefonla ararsın pişman eder aradığına...10 yıllık evliyim..bir defa dahi kızım dediğini duymadım bana..Torununa evlatlarına bile aynı kadın..bütün evlatları da zaten uzaktır anasına..görümclerim bile ilallah ediyor annesinden düşünün yani..evlendiğimden beri yaptıklarını anlatsam roman olur heralde...Ama ben saygı sınırlarını aşmadım hiçbirzaman..Önce Allah rızası sonra eşimin hatrı için araya mesafe koyamadım.. Rabbim bana değil ona sorsun yaptıklarını benim vicdanım rahat bu konuda..evime geldiğinde de saygı da kusur etmemeye çalışıyorum..çalıştığım halde sabah kahvaltısına kadar hazırlayıp evden çıkarım..akşama kadar evde oturur asla yemek yapmaz..gidip akşam yemeğini hazırlarım..işten gittiğim halde sanki gezmeden geliyomuşumgibi 10 karış suratla karşılar benim evimde.. bigün bile suratımı asmadım ben...Yapan kendine yapar..önceden bu davranışlarını kafama takıyordum elbette şimdi umursamıyorum duymamazlıktan geliyorum..
herkesin yasadıgı ve olayı farklı eylül hakkaten bazı insanlar cok anlasılmaz o elektrik sarmayınca olmayınca olmuyor.

Çok isterdim şöyle iyi Bi kv de olsun. Dışarı çıkalım Bi kahve İçel'im alışveriş yapalım. Ama Allah nasip etmedi.
Ben bundan 5-6 yıl kadar önce kv ve kp karşıma alıp onlara neden kırgın olduğumu anlattım. Beni bu ların yıprattığını. Karşımda pişkin pişkin güldüler. Bundan böyle oğlunuzun hatrına gerekeni yaparım ama benden daha fazlasını istemeyin de beklemeyin de dedim. Şimdi ancak Bayram'larda giderim. Onlar da ara sıra gelmek isterlerse kabul ederim. Ama çok konuşmam. Gereken ikramı yapar yollarım.
Onlarla konuştuğum ve içimdekileri döktüğüm için içim çok rahat. Kesinlikle vicdan azabı çekmiyorum.
Ben eşimşn hatrına onlara saygılı davranıyorsam, onlarda oğullarının hatrına bana saygılı davranmak zorunda...

Günaydın, hayırlı cumalar kızlar.
Rabbim evimizdeki huzuru , mutluluğu ve bereketi arttırsın. Borclulara borcunu ödeme kolaylığı versin. Bizleri hayırlı insanlarla karşılaştırsın. Rizkimizi arttırsın. Kimseye muhtaç etmesin. Amin...
çok güzel dua ve dileklerin için tşk.ler.ALLAHIM bizi senden başkasına muhtaç etme

Çok isterdim şöyle iyi Bi kv de olsun. Dışarı çıkalım Bi kahve İçel'im alışveriş yapalım. Ama Allah nasip etmedi.
Ben bundan 5-6 yıl kadar önce kv ve kp karşıma alıp onlara neden kırgın olduğumu anlattım. Beni bu ların yıprattığını. Karşımda pişkin pişkin güldüler. Bundan böyle oğlunuzun hatrına gerekeni yaparım ama benden daha fazlasını istemeyin de beklemeyin de dedim. Şimdi ancak Bayram'larda giderim. Onlar da ara sıra gelmek isterlerse kabul ederim. Ama çok konuşmam. Gereken ikramı yapar yollarım.
Onlarla konuştuğum ve içimdekileri döktüğüm için içim çok rahat. Kesinlikle vicdan azabı çekmiyorum.
Ben eşimşn hatrına onlara saygılı davranıyorsam, onlarda oğullarının hatrına bana saygılı davranmak zorunda...
benimki yaşlı ama laf sokmaya gelince gayet akıllı.ne insanlıktan haberleri var nede sevgiden ben kp yok biz evlenmeden ölmüş.ve kv kızı yok görümcem hep ereke erkeklerin içinde kala kala sepsert merhametsiz bir kadın

benimki yaşlı ama laf sokmaya gelince gayet akıllı.ne insanlıktan haberleri var nede sevgiden ben kp yok biz evlenmeden ölmüş.ve kv kızı yok görümcem hep ereke erkeklerin içinde kala kala sepsert merhametsiz bir kadın
ne kadar karısık yazmısım ve yazım yanlısım var kusura bakmayın kızlar.sinirden ve acele yazdığım için

işte aile uyumu cok önemli cokkkkk ben bunu bilir bunu söylerim.eşlerimiz evlenince bize uyum saglamak zorunda degişiyorda anlaşıyoruz yoksa annesi gibi olsa düşünün

herkesin yasadıgı ve olayı farklı eylül hakkaten bazı insanlar cok anlasılmaz o elektrik sarmayınca olmayınca olmuyor.
Aynen tatlım bende başta belirttim zaten..herkesin yaşadığı elbette farklıdır.. Ben kendime göre kayınvalideyle ilişkimi ve bakış açımı ifade ettim...Belki senin kayınvaliden benimkinden daha kötüdür..başkasının kide seninkinden..bunu elbette bilemeyiz.. Yada herkesin kaldıracak pskilojisi yada dayanıklılığı farklıdır..mesela benim eşim hep yanımdadır kayınvalideye karşı herzaman beni savunur.. davranışlarımda bunlarında rolü vardır belki ve bakış açım bu yönde onun hatrına sbaretmeyi öğretmiştir.. Herkes yaşadığını kendi bilir elbette..

tr_lelli tr_lelli dogum gunun kutlu olsun canım dun yazamadım
KIZLARIMCANLARIM KIZLARIMCANLARIM senınde kızının nıce guzel yaşları olsun canım
dün kuafore gıdecektım adam yokmuş cektıgım para yanıma kaldı
ama aksam eşime verdım kartla ılgılı bır sıkıntı olunca bendekı paraları o aldı oda hesabındakı tum parayı bana gonderdı
bende zengın oldum dıye sevınıyorum ama tabıkı yaklasık 10 gun sonra k.k.na gıdecek hepsı:işsiz: olsun borclanmaktansa elımızdekıler yetsın de sıkıntı olmasın
hepınıze hayırlı cumalar

tr_lelli tr_lelli dogum gunun kutlu olsun canım dun yazamadım
KIZLARIMCANLARIM KIZLARIMCANLARIM senınde kızının nıce guzel yaşları olsun canım
dün kuafore gıdecektım adam yokmuş cektıgım para yanıma kaldı
ama aksam eşime verdım kartla ılgılı bır sıkıntı olunca bendekı paraları o aldı oda hesabındakı tum parayı bana gonderdı
bende zengın oldum dıye sevınıyorum ama tabıkı yaklasık 10 gun sonra k.k.na gıdecek hepsı:işsiz: olsun borclanmaktansa elımızdekıler yetsın de sıkıntı olmasın
hepınıze hayırlı cumalar
Teşk ederim canım.Sağolasın. amin inş..

Back
X