kızlar babamın tansiyonun yükselmesinin sebebini az önce öğrendim

meğer canım babam yetim kalan yeğenlerinin hakkını üvey babalarından korumak isterken, tansiyonu yükselmiş

kuzenlerimle ortak, dede yadigarı evi almak gibi bir hedefim vardı. 2017 ocak ayında satacaklarını söylemişlerdi. sebebini tam olarak hiç kimse anlamadı, satmayın o sizin sigortanız desek de bir süre bankada tutup, getirisi çok daha yüksek başka türlü bir yatırım düşünüyoruz dediler. ben de başkasına gitmesin deyip, almaya karar vermiştim.
dedem rahmetli benim ve kuzenlerimin özel durumlarından dolayı, diğer çocuklarının da rızasını alarak pozitif ayrımcılık yapıp bu daireyi üzerimize yapmıştı. amca çocuklarımı sağlığında hiç bir şekilde üvey babalarına muhtaç etmedi. vefatından sonra da, babannemin ve babamın, diğer amcamın elleri hep üzerlerinde oldu. zaten üniversiteye başlayana kadar, babannemle yaşadılar.
üvey babaları meğer bunların aklına girmiş. büyük kuzen okulunu bitirdi. evi satın, sizin paranız benim emeğim yarı yarıya ortak bir iş kuralım demiş. iş de başka bir ülkede hayvancılık üzerineymiş. ne alaka? ne kendisi hayvancılıktan anlar, ne de kuzenler. anneleri de bu fikri desteklemiş. bir süre sonra annelerinin aklı başına gelmiş ki, babamı aramış ve durumu açık açık anlatmış. üstelik üvey babanın bu ilk kuracağı iş değil. daha önce defalarca iş kurup, batırmışlığı var.
babam da yeğenlerini ve üvey babalarını karşısına almış, düşüncelerini anlatmış. çocuklar babamı dinleyip vazgeçmişler. adam çocukların yanında siz bilirsiniz, ben sizin iyiliğiniz için dedim vs kıvırmış. ertesi gün babamla kavgaya gitmiş. vay efendim aile işlerine ne hakla burnunu sokuyorsun gibilerinden. epey tartışmışlar, babam da en son ben kardeşimin emanetlerinin hakkını sana yedirmem demiş kalkıp dönmüş. ondan sonra tansiyonu yükselmiş
insanlar neden böyle kötü? boğazlarından tek lokma geçmemiş çocukların, dededen kalma evlerine ne hakla göz dikersin be adam! neyse ki anneleri çabuk çark etmiş de, babama durumu anlatmış

yoksa ev parası çar çur olup gidecekmiş
artık ev almak gibi bir hedefim yok, iyi ki yok. iyi ki bu durum ortaya çıkmış, yoksa ailecek çok daha fazla üzülecektik. babam da inşallah daha iyi olacak, kuzenlerim de dört elle bize sarılacak. sahipsiz değillerdi, yine değiller.