• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük Düşün Büyük Olsun!

Bizler yine sıcak ortamlarda çalışıyoruz. Sabahın ayazında millet zeytin toplamaya gidiyor burada. Babam ile kardeşim geçende aniden yağmur bastırınca ıslanmışlar çok üzüldüm. Zeytin dalları ellerini çizmiş ikisinin de. Elleri kurumuş ve çatlamış. İkisinin de ellerine krem sürdüm ve kendi kremimi verdim kullansınlar diye. İnşaatlarda çalışanlar var sonra. off off...Para kazanmak ne zor, evine helalinden ekmek götürmek ne zor...Dışarıda çalışan kim varsa Allah yardımcısı olsun.

Bizler yine sıcak ortamlarda çalışıyoruz. Sabahın ayazında millet zeytin toplamaya gidiyor burada. Babam ile kardeşim geçende aniden yağmur bastırınca ıslanmışlar çok üzüldüm. Zeytin dalları ellerini çizmiş ikisinin de. Elleri kurumuş ve çatlamış. İkisinin de ellerine krem sürdüm ve kendi kremimi verdim kullansınlar diye. İnşaatlarda çalışanlar var sonra. off off...Para kazanmak ne zor, evine helalinden ekmek götürmek ne zor...Dışarıda çalışan kim varsa Allah yardımcısı olsun.
Kesinlikle doğru diyorsun canım..
Rabbim bu soğukta çalışanlara evine helalinden para götürmek için canını dişine takanlara yardım etsin..
Ekmek aslanın ağzında..
Kolay kazanılmıyor , kolay da harcanmamalı aslında:(

Haftayı O harcama ıle kapatmayı düşünüyordum amma yanımda çalışan elemanımın kardeşi evleniyor bu hafta sonu. O'nun için bir küçük altın alıp vereceğim kendisine. Annesine yada kardeşine versin diye.
Her memlekete gittiğinde sağolsun annesi bana bir sürü erzak gönderiyor. Hiç parasını almıyor onca ısrarıma rağmen. Kendisini değerli hissetsin-hatırlandığını bilsin istiyorum annesi.
Annelere kıyamıyorum hiç: )

sen çok geç kalkıyorsun. 07.30 da yazmışsın. ben evden çıkmadan 2 saat önceden kalkıyorum. 8.20 gibi evden çıkıyorum. sabah saati 05.45- 6 ya da 7 ye kuruyorum. evin durumuna göre. yani gece çamaşır ve bulaşık makinesini çalıştırıp, yer yeri topladıysam 7 de kalkıyorum. eğer evi dagınık bıraktıysam 6 da kalkıyorum. sabah çamaşırları asıyorum. beyaz çamaşırlara bakıcının dokunmasını özellikle istemiyorum. iç çamaşırları olunca ayıp olur.
bence biraz erken kalkarsan , sabah toplayıp gidersin. akşam yemeğini de annen de yiyormuşsun. mutfak dağılmaz. akşamdan makineleri çalıştırırsın. akşam annenden gelince poğaçanı, kekini yaparsın

bu önümüzdeki sabah 6 da uyanıcam kızımda bu saatlerde acıkıyo.
bulaşık mak boşaltıcam
çamaşırı gece çalıştırır sabah sererim
bunlar 20 dk alır
fırsatım olursa kuruyanları gece yerleştiririm
dagınıklıgı toplar
bide kahvaltı hazırlarsam süper ötesi olur.
sabah uyanınca nerden baslasam diye donup kalırım
plan yaparsam daha hızlı oluyorum.

kızlar birikim konusunda birbirinizi ne güzel motive ediyorsunuz buraları okuyunca bende kumbara yaptım kendime şimdiden 110 tl birikti içinde.
Ben de topikten gaz aldım bugün çıkmadim evden... bugünün serefine 50 tl kumbaraya girdi bile...her gün çıkınca en en az 20 tl gidiyor abuk sabuk şeylere.bundan sonra kendimi frenleyip cikmadigim günler 20 tl atacağım kumbaraya...

Ben de topikten gaz aldım bugün çıkmadim evden... bugünün serefine 50 tl kumbaraya girdi bile...her gün çıkınca en en az 20 tl gidiyor abuk sabuk şeylere.bundan sonra kendimi frenleyip cikmadigim günler 20 tl atacağım kumbaraya...
bizim bi akrabamız kumbara ususluyle ev parası biriktirmişti isteyince oluyor.

bizim bi akrabamız kumbara ususluyle ev parası biriktirmişti isteyince oluyor.
Yok artikkk, masallahhhh, darısı başımıza inşallah...köyden bi arsa bakıyoruz ustune prefabrik kondurabilecegimiz,haftasonlari gidip iki çapa yapabileceğimiz...bi kaçamak olsun şehirden..inşallah becerebiliriz ;)

Çok teşekkür ederim, hoş buldum :KK66: çeyrek altını uzun vadede yatırım için alıyorum, geçen sene kasım ayında 7000 tllik alip kenara koymuştum o zaman 162 tl den almistim, hiç dokunmadim ona... şimdi biraz birikimim ve gelecek param var, onu da uzun vadeli ayırmak istiyorum, o zaman ata altın daha karlı sanırım..bir de hesap actirayim her ay gram altın biriksin diyorum ama onu nasıl yapacağımi bilemedim.. kumbara bizim de var ama günlük harcanan bozukluklar kumbarasi gibi.. kumbaradan kasıt sanırım kenara para atmak...hazır hamileyken icemedigimiz içki ve sigara paralarını biriktireyim diyorum ama bu seferde Dr kontrol ve testler çok pahalı, gidiyor para bi şekilde :KK43:

Yatırım için en iyisi külçe , hem istenilen miktarda kesip veriyorlar
Bozdururken en az kayıp onda oluyor
Her kuyumcuda olmuyor ama

Yatırım için en iyisi külçe , hem istenilen miktarda kesip veriyorlar
Bozdururken en az kayıp onda oluyor
Her kuyumcuda olmuyor ama
kesip veriyolar mı külçeden. düşünsene kuyumcuya girip "abi ordan bana 500 liralık altın" diyormuşsun :KK70::KK70:

Yok artikkk, masallahhhh, darısı başımıza inşallah...köyden bi arsa bakıyoruz ustune prefabrik kondurabilecegimiz,haftasonlari gidip iki çapa yapabileceğimiz...bi kaçamak olsun şehirden..inşallah becerebiliriz :KK66:
gerçekten canım ama kadın çok titizdi para konusunda sinekten yağ çıkarır derlerya öyleydi

Back
X