• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük Düşün Büyük Olsun!

Merhabalar..Ne zamandır yazamadım ama iki arada bir derede mutlaka okuyorum :) 15inde gün bendeydi..2cumhuriyet aldım tanesi 850den.. Çok düşündüm düşer mi diye ama düşündükçe baktım ki param uçacak :) önümüzdeki yazdan itibaren krediler azalacak ve rahatlamaya başlayacağız inşallah bakalım.... Bugün ihtiyacım olan bir bot aldım kendime trendyoldan 700den 150 liraya düşmüştü, tereddütsüz aldım.. Sonra markafoniden mesaj geldi.. İşte falanca kartla şu kadar alışveriş yaparsan şu kadar çip para diye ilk başta nasıl atladım bilemezsiniz :))) sonra hooop dedim kendime n'oluyo dedim.. O çip parayı kazanmak için ihtiyaç olmayan alacaksın dedim ve engelledim kendimi;) artık eminim ki ben eski ben değilim ve bunda sizlerin katkınız büyük çok teşekkür ederim hepinize ❤️

Buradan yazilabilecek yapılabilecek bir şey olursa her zaman yazarım yaparım. Dediğim gibi bunlar hesaplanacak ve herkesin farklı. Ayrıca bir dava süreci olacağı için bunu yalnız avukatlar yapabilir. Siz bir danışın yine bir şey gerekirse bana da sorarsınız.
Cok teşekkürler

Kızlar sizce amerika'da yaşanır mı? avrupa'da belki ama amerika düşündürüyor
Cnm ben onu soracaktım sana sen neden Amerika'da eşinin yanında yasamıyorsun işi ne bilmiyorum ama uygunsa orda şartlar iş ev vs eşinin yanına git bence

Merhabalar..Ne zamandır yazamadım ama iki arada bir derede mutlaka okuyorum :) 15inde gün bendeydi..2cumhuriyet aldım tanesi 850den.. Çok düşündüm düşer mi diye ama düşündükçe baktım ki param uçacak :) önümüzdeki yazdan itibaren krediler azalacak ve rahatlamaya başlayacağız inşallah bakalım.... Bugün ihtiyacım olan bir bot aldım kendime trendyoldan 700den 150 liraya düşmüştü, tereddütsüz aldım.. Sonra markafoniden mesaj geldi.. İşte falanca kartla şu kadar alışveriş yaparsan şu kadar çip para diye ilk başta nasıl atladım bilemezsiniz :))) sonra hooop dedim kendime n'oluyo dedim.. O çip parayı kazanmak için ihtiyaç olmayan alacaksın dedim ve engelledim kendimi:KK66: artık eminim ki ben eski ben değilim ve bunda sizlerin katkınız büyük çok teşekkür ederim hepinize ❤️
merhaba:) altınların hayırlı olsun devamı gelsin inşallah:) bu harika bi gelişme çok mutlu oluyorum böyle duydukça:)
bi hikaye vardı; bi adam kıyıya vurmuş binlerce denizyıldızından eline geçeni tekrar hayata döndürmek için denize atıyormuş. bunu gören biri "böyle uğraşıyorsun ama bunlardan binlerce var hangi birini kurtaracaksın ki" demiş. adam eline birini almış, " bak bunu kurtardım" demiş.

Cnm ben onu soracaktım sana sen neden Amerika'da eşinin yanında yasamıyorsun işi ne bilmiyorum ama uygunsa orda şartlar iş ev vs eşinin yanına git bence
eşim orda tesis kurmaya gidiyor. sürekli kalmıyor orda ama ordan iş teklifi almış. Düşünüyoruz açıkçası. benim çekincelerim var, maddi açıdan rahat etsek bile manevi açıdan mutlu olur muyuz? hem kültür farklılığı, hem orda hiç kimsemiz olmayacak..

eşim orda tesis kurmaya gidiyor. sürekli kalmıyor orda ama ordan iş teklifi almış. Düşünüyoruz açıkçası. benim çekincelerim var, maddi açıdan rahat etsek bile manevi açıdan mutlu olur muyuz? hem kültür farklılığı, hem orda hiç kimsemiz olmayacak..
Bir kaç arkadaşım orada kaldı Master doktora falan yaptılar. Biri çok mutlu çok sevdi, kiralar çok pahalı ama bebek kıyafetleri, bebek eşyaları çok ucuz demişti. Mesleki olarak kendini geliştirme için inanılmaz eğitimler varmış, doktorası olmayan zaten üniversite mezunu bile sayılmıyor Dedi. İnsanlar ordan oraya kurs, sertifika vs için koşturuyor, çalışanın hakkı kesinlikle veriliyor, insanların kendini geliştirmesi için hep fırsat veriliyor, çalışan bilim üreten hep destekleniyor diye anlattı. Bu arkadaşın eşi dış işlerinde ve birleşmiş milletlerde çalıştığı için çok ülke gezdi.
Diğer arkadas ilk başta kültür farkından ve geride bıraktıklarından çok etkilendi uzun süre sonra toparlandı. İkisi de orda Doğum yaptı
İkinci arkadas orada çok iyi eğitim aldı. Tr de iyi bir üniversiteden mezun olduğu halde, oraya gidince buradakilerin bilimle falan alakası Yok, yayınları eften püftenmiş demeye başladı
Yine bir Doç arkadas eğitime gitti 1 yıl yaşamak amacıyla kaldı orada
Kültür farkı biraz seninle alakalı, değişime dirençli işen, önyargıların çoksa biraz zorlanabilirsin
avrupa bana sakin geliyor yani Çanakkale gibi misal
Amerika ise İstanbul gibi karışık

Bir ömür geçirebilir misin bilmem ama bir süre deneyimlenebilir bir kaç yıl. Orayı da iyi değerlendirip bol gezmek lazım

Bir kaç arkadaşım orada kaldı Master doktora falan yaptılar. Biri çok mutlu çok sevdi, kiralar çok pahalı ama bebek kıyafetleri, bebek eşyaları çok ucuz demişti. Mesleki olarak kendini geliştirme için inanılmaz eğitimler varmış, doktorası olmayan zaten üniversite mezunu bile sayılmıyor Dedi. İnsanlar ordan oraya kurs, sertifika vs için koşturuyor, çalışanın hakkı kesinlikle veriliyor, insanların kendini geliştirmesi için hep fırsat veriliyor, çalışan bilim üreten hep destekleniyor diye anlattı. Bu arkadaşın eşi dış işlerinde ve birleşmiş milletlerde çalıştığı için çok ülke gezdi.
Diğer arkadas ilk başta kültür farkından ve geride bıraktıklarından çok etkilendi uzun süre sonra toparlandı. İkisi de orda Doğum yaptı
İkinci arkadas orada çok iyi eğitim aldı. Tr de iyi bir üniversiteden mezun olduğu halde, oraya gidince buradakilerin bilimle falan alakası Yok, yayınları eften püftenmiş demeye başladı
Yine bir Doç arkadas eğitime gitti 1 yıl yaşamak amacıyla kaldı orada
Kültür farkı biraz seninle alakalı, değişime dirençli işen, önyargıların çoksa biraz zorlanabilirsin
avrupa bana sakin geliyor yani Çanakkale gibi misal
Amerika ise İstanbul gibi karışık

Bir ömür geçirebilir misin bilmem ama bir süre deneyimlenebilir bir kaç yıl. Orayı da iyi değerlendirip bol gezmek lazım
teşekkür ederim. dediğin gibi oradaki fırsatları iyi değerlendirmek lazım. Eğitim, dil.. en azından denemeli. doğumu da orada yaparsam güzel olur:)

Selamms.

Azicik mola kalp ben.

Kurandan sonra kostur kostur eve geldim firinda patatesli kofte
Pilav
Mercimek corbasi yaptim.
Sonra oglumu aldim geldim.
Az dinlenip ödev kontroller baslar.

Bakalim dolarin artisi zamlari nekadar tavan yaptiricak.

Cook teşekkürler canım, ben de bakmadim bi yere, sadece fazladan mandalina aldım, o da yanından geçerken çok güzel koktu, malum hamilelik :KK66: cook kararlıyım bu sefer,cokk :KK66:
Ben sizi cook kararlı gördum zaten.
Cok da guzel basladiniz.
Ben inaniyorum bir kac aya kalmaz şukadar biriktirdim yada birikimimle şunu aldim yatirim yaptim gibi yazilar okuyacagiz ;)

bir yudum mutluluk bir yudum mutluluk sevindim senin adına, takdir edilmek çok güzel bir duygu

@Papatya eyer sıkıntıya girmeyeceksen peşin öde gitsin canım
ama onu peşin ödersen eksiye falan gireceksen yada karta aşırı yükleneceksen
taksit yaptır

arkadaşıma memleketinden pekmez gelmiş 2 lt sini bana getirmiş bize çok senin çocuklar var dedi
sağ olsun

hafta sonuna yatılı misafirlerim var

bende baktım 97 tl kalmış hesapta on ada altın aldım
dedim hiç almamaktan iyidir

Bnm şansım olsa hiç düşünmem cnm giderim

Ben de evdeyim şimdilik. Hemen bi kek yaptım.
bir yudum mutluluk bir yudum mutluluk çok sevindim senin adına. Maşallah. Rabbim bereketini artırsın inşallah
@mornergis çok geçmiş olsun.

Kızlar toplu harcamaları nasıl yapıyorsunuz. Mesela arabanın kaskosu, vergisi gibi harcamaları.
Arabamın kaskosu 1000 TL civarında. Siz olsanız bu parayı birikimden peşin mi verirsiniz yoksa karta taksit mi yaptırırsınız.

Ben ilk yıl düğündeki takılardan vermiştim ( kasko+sigorta+vergi , o yıl 2,500 tl idi )
Sonra maaşımı direk vermiştim
Diğer yıl bilezik bozdurup vermiştim
Yine maaşımı direk vermiştim
Geçen yıl bozduracak bilezik kalmayınca kenarda da para olmayınca eşime söyledim baban verse diye , yani kp verdi .. Ama vergiyi söylememiş , onu da maaşımdan verdim .. ( aslında söyle demezdim ama her önüne gelene ben çocuklar için çalışıyorum , onlara harcıyorum diyormuş , ben de madem orada burada atıp tutuyor bunu versin bari dedim )
Bu yıl martta ne yaparız bilmem
Tabi bu arada benim arabam yok , eşimin arabası ..

birikim yoktu , kredi , kredi kartı , borç sevmediğim için bilezik dahi bozdurdum anlayacağın ..

araba için kasko ve sigorta arasındaki fark ne? Kasko da sigorta değil mi zaten?

amerıkaya gıtme fıkrı cok cazıp gelebılır başta ama aılene baglı isen bu cok zorlu bır surec olur senın ıcın latiyya latiyya

amerıkaya gıtme fıkrı cok cazıp gelebılır başta ama aılene baglı isen bu cok zorlu bır surec olur senın ıcın latiyya latiyya
ailemi seviyorum ama bağlılıktan değil de, orada yalnız olma fikri beni korkutuyor. yani bunun hastalığı var, nasip olursa doğumu var.. bide oradaki ayrımcılığı az çok biliyoruz. beni düşündüren bunlar. hep söylerdim aslında imkanım olsa burda bi dakika durmam diye.. eşim orda yapabiliriz diyor istiyor. bakalım nolacak..

canım calışıyorum ya ondan dolayı gıdemedım yarın akşam donuyor ama bır haftadır yoktu yanı
aslında babamın hastalıgından dolayı her haftasonuna dogru yanlarındayım ancak bu hafta bı hastahane işim cıktı onun ıcın gıdemedım anneme sordum babamın durumu cok sükür bıraz daha ıyı o sebeple bu hafta sanırım gıtmıcem yada hafta ıcı ızın alıp gıderım

canım calışıyorum ya ondan dolayı gıdemedım yarın akşam donuyor ama bır haftadır yoktu yanı
aslında babamın hastalıgından dolayı her haftasonuna dogru yanlarındayım ancak bu hafta bı hastahane işim cıktı onun ıcın gıdemedım anneme sordum babamın durumu cok sükür bıraz daha ıyı o sebeple bu hafta sanırım gıtmıcem yada hafta ıcı ızın alıp gıderım
anladım canım. ben evimde olmak isterdim aslında biliyomusun. ama eşim evde yalnız kalmamı istemiyor:/ anneme de ara ara gelmek isterdim. yine de zor işte..

Back
X