• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük Düşün Büyük Olsun!

Aminnn inşallah tatlim..ilk 3 ay sadece wc ye kalktim dusuk tehlikem vardı..henüz kimseye de söylemedik hamileliğimi o sebeple çok dolasamiyorum da :KK66:

Şimdi hafif hafif yuruyuslere başladım ama o da zorlamadan haftada 3 gün, gunde en fazla 30 dk, tempolu değil, alisveris yapar gibi..õdem oldum sistim, sıkıntılarım var aslında...hergun kan sulandırıcı iğne yapıyorum kendime o da çok sisiriyor..vitaminleri iciyorum canim..bi de hamile kalmadan önce çok ciddi vitamin takviyesi yaptık , doktorum bebek senin depolarını somurur, çıkınca da geride posa bırakır o sebeple hazırlıklı olalım diye diye dvitamini, b vitamini b1,b6,b12, koenzim qh, omega3 vs aylarca kullandım.tum değerleri ust sınıra çektik...şimdi bebek kullansın istediği kadar :KK66:
Odeme çok takılma. Benim de çok olmuştu . Ve ne yaparsam yapayım geçmedi hamileyken. Doğumu yaptiktan bir hafta sonra ancak geçti. Kendini zorlama kesinlikle. Bak birkaç hafta sonra çok rahat bi dönem baslicak senin için inşallah. Sende yazarsin buraya sıkıntılarının geçtiğini.

Odeme çok takılma. Benim de çok olmuştu . Ve ne yaparsam yapayım geçmedi hamileyken. Doğumu yaptiktan bir hafta sonra ancak geçti. Kendini zorlama kesinlikle. Bak birkaç hafta sonra çok rahat bi dönem baslicak senin için inşallah. Sende yazarsin buraya sıkıntılarının geçtiğini.
İnşallah canım...ilk aylara göre çok daha iyiyim psikolojik olarak ..başta düşer mi, kalbi durur mu vs çok korkuyordum..şimdi de korkuyorum ama biraz daha teslimiyet oldu.. hayırlısı neyse o olsun diyorum.

geçen sene ocak ayında gelir gider tablosu yapmaya başlamıştım.
ödemeler bitince elde yine para kalmıyordu
3 ay gün gün ne aldıysam yazdım eşimden de istedim yazmasını ve ortalama 700 tl gibi bir rakam çıktı
maaşı alınca parayı farklı bir cüzdana koyuyorum ve market pazar alışverişini oradan yapıyorum
benim işime çok yaradı
Düzenli ödeme yapıp borçları bitirince birikimde yapacağız inşallah
Bu arada @papatya sen aylık 2 gr altını internet bankacılığı ile mi alıyorsun

Ben de gecen hafta kucuk bir defter edindim surekli cantamda tasiyorum aldigim herseyi gün gün yazmaya basladim ihtiyac listesini de bu deftere yaziyorum ihtiyac disi almaya baya engel oluyor
Abur cuburu tamamen kestik tatli vs evde yapiyorum daha ekonomik oluyor
Onceden haftada 1-2 gün dışarıda yerdik evlendikten sonra disaridaki 1 yemeğin evin 1 haftalik pazar alisverisine denk geldigini anlayinca onu da azalttik gercekten yazik gunah hem evde pisirince bereketli de oluyor

Bugun de deftere aylik zorunlu harcama ve odemelerimizi sizin gibi tablo yapacagim önerilerinizi bekliyorum

benim de çantamda not defterim var aylık fatura kredi vs tüm ödemeleri bi tablo yaptım oraya not ediyorum
harçlıklarımdan arttırıp birikim yaparsam (çeyrek almıştım) yazıyorum
borçlarımı yazıyorum araba için 4 ay kaldı
hem not tutmayı seviyorum hem de hedeflerimi yazıp yanına işaret koyunca motive oluyorum
hatta tarihini bildiğim doğum düğün gibi özel günlerin bile notunu alıp tik atıyorum

Günaydın kızlar , hayırlı cumalar...
Bugün oglum anahtarını evde unutmuş. Bugün durusmam da yoktu ve dünden çok yorgun olduğum için evde kalayım dedim. Çamaşır attım astım. Bulaşık yıkadim. Makineyi boşaltıp evi supurecegim simdi. Pazar günü aldigim ıspanaklar vardı onları doğradim. Akşam için Pırasalı Arnavut böreği ve katmer yapacağım nasipse. Bu sene daha hic yapmadım. Hem iş hem ev yetişmek çok zor. Güya dinlenecektim ama ne mümkün. Neyse ben oglum yemeğe gelecek ona yemek hazırlığına da başlayayim. Çok isim var çoook :hamarat:

hanımlar gerçek deri bot ve günlük ayakkabı ihtiyacım var. G.Ö.N ve deripabuç markaları hakkında bilginiz var mı?
Ben uzun zamandır G.Ö.N'nün bot ve ayakkabılarını kullanıyorum. Burada kendi mağazası var, oradan alırım. Gerçek deridir, şimdiye kadar hiç problem yaşamadım.

Merhaba kızlar.
5000 Tl vergi borcu ödedim. 800 tl ye ikea dan bebek için şifonyer aldım. Büyük ve kullanışlı. Uzun süre dolap almadan idare edebilirim.
Biraz büyüyünce montessori yer yatagı alacagım İnsallah.
Lohusa pijamaları cok gereksiz pahalı. Uygun ve şık bir şey bulursam onu da alacagım.
Ay sonu zor geldi bizim için.
Önümüzdeki ay çektigimiz kredinin ilk taksidini ödeyecegiz Allah yardımcımız olsun.

Ben de gecen hafta kucuk bir defter edindim surekli cantamda tasiyorum aldigim herseyi gün gün yazmaya basladim ihtiyac listesini de bu deftere yaziyorum ihtiyac disi almaya baya engel oluyor
Abur cuburu tamamen kestik tatli vs evde yapiyorum daha ekonomik oluyor
Onceden haftada 1-2 gün dışarıda yerdik evlendikten sonra disaridaki 1 yemeğin evin 1 haftalik pazar alisverisine denk geldigini anlayinca onu da azalttik gercekten yazik gunah hem evde pisirince bereketli de oluyor

Bugun de deftere aylik zorunlu harcama ve odemelerimizi sizin gibi tablo yapacagim önerilerinizi bekliyorum
Merhaba,
Ben telefonuma "Ne harcadım" diye bir uygulama indirdim. Gün gün ne harcadığını ve toplam harcama tutarıını görebiliyorsun.
Özlem Denizmen'nin şöyle bir önerisi vardı. 1 ay boyunca aldığın herşeyi yaz, ay sonunda bu harcamaları konu başlıklarına ayır. Market, kıyafet, eğlence, sağlık vs. gibi ve hepsi için aylık yaptığın harcamaları dikkate alarak limit belirle ve o limitlere uymaya çalış. Belirlediğin limitlere uyamadığında ise limiti mi yanlış belirledin yoksa uyamadın mı kısmını değerlendir, ona göre limiti tekrar belirle diyordu.
Ben bunu uyguladım, çok da faydasını gördüm. Telefona yazdığım harcamaları ay ortasında bilgisayardaki tabloya giriyorum. Tabloda konu başlıkları ve limitleri var. Böylece ayın ilk yarısı ne kadar harcamışım, hangiilerine dikkate etmem lazım gibi değerlendiriyorum. Ay başında da geçen ayın tamamını değerlendiriyorum.
Bi de kocamla ayda bir bütçe toplantısı yapmaya başladık:KK50:

Selam kızlar herkese hayırlı nurlu Cumalar olsun inşallah
Bu aralar çok alışveriş yapıyorum bir kısmı evin ihtiyacı ki hiç bitmiyor bir kısmı da stok amaçlı
doların yükselmesiyle yakında herşeye zam gelebilir o yüzden sürekli kullandığım ürünler indirimde bulunca stok yapıyorum şampuan deterjan tuvalet kağıdı gibi

Happy Centerda kozmetiklerde %50 indirim varmış şampuan duş jeli deodorant ve diş macunlarında ben stok yaptım

Eşime 2 tane rexona deodorant 8.90tl
4 tane şampuan 15.92tl
kendime Fa deodorant 3.75tl
sensodyne diş macunu 6.48t
paradontax diş macunu 9.48tl
meyveli maden suytu 3.25tl

A101den
6lı yumurta 2.45tl
Pınar hamburger köftesi 6.95 (denemek için aldım umarım güzeldir)
solo 12li kağıt havlu 11.95

Buradaki yerel bir marketten
32li tuvalet kağıdı 11tl (fiyatına göre kaliteli görünüyor markası berrak ilk defa kullanacağım)
1.2kg patates 71 kuruş

Bugün toplamda 80.83 tl harcamışım artık haftaya bişey almam diye düşünüyorum:) Uzun zamandır bu konuyu sadece okuyup birden yazmaya başlayınca durduramıyor insan kendini:KK45:
siz bugün neler aldınız hanımlar
ooo ne kadar hesaplı bir kozmetik alışverişi yapmışsın maşallah
ben de bu aralar parfümlere sardım değişik kokular hoşuma gidiyor aslında orijinal de düşündüm ama şimdilik doldurmalarla idare ediyorum 100-200 lira vereceğime 20-30 lirayla kurtarıyorum
Onun haricinde, dün bime girdim 10 liralık harcama yaptım bir önceki gün de Şoka girmiştim 20 liralık alışveriş yaptım+30 lira kredi kartından ilaç ödemesi geçtim (o an aceleden nakit bulamadım çantada)
bu aralar kredi kartından işle ilgili yaptığım ekstra harcamaların ödemesi yatacaktı bakayım yatmış mı ?
bir de kızlar benim de evde kumbaram var ama kaç aydır var yani 1 yıl olmuştur, içine cebimde/ çantada/cüzdanda/evdeki sehpada gördüğüm madeni paraları atıyorum ama her zaman değil
onları haftasonu unutmazsam sayacağım, siz ne yapıyorsunuz onlarla? tavsiyeniz nedir? bütünletmeyi düşünüyorum markete götürüp ama ne yapacağıma karar veremedim?!

chericherilady chericherilady ben bugün cüzdanımı açmadım. Hiç
Harcama yapmadım. Öğle yemeğini arkadaşım ısmarladı.
Bu haftaki 400 TL den 180 TL kaldı. 4 gün var.
Kart 3350 TL olmuş. 5 inde kesilecek. Limit 3500 TL.
Bu ay eşimin arabasına 800 TL ye kış lastiği aldık. Öteki kış lastikleri benim arabama takıldı.
ooo ne güzel ikinizin de arabası var ay dua edin ben de araba istiyorum:KK34::dua:birikimlerim biraz da araba almak için yoksa harcayacak çok şey bulabilirim ama hedefim olduğu için kendimi dizginleyebiliyorum

Çok mantıklı. Ben de bu ay aynı hesabı yapacağım, tüm ödemeler çıktıktan sonra aylık 800 tl gibi düşünmüştüm market alış verişi icin, artani ayiririm dedim, aralık ayında en az 500 tl kenara para koyma hedefi içerisindeyim. Cok sıkılmadan, bunaltmadan bi denemek istiyorum..ocak daha kolay olacaktır, maaş zammı olacağı için ocaktan itibaren daha fazla artacaktır diye düşünüyorum... lakin su an hamile oldugum için de nereden masraf çıkacağı belli olmuyor, özel hastaneye gidiyorum, malum test kontrol vs derken hep para... umarım başarılı olabilirim, zira çok õzenip imreniyorum sizlere...

Herkese günaydın, hayırlı cumalar, gupguzel bir gün dilerim kizlarrrr :KK66:
Ah canım hamileliğin de masrafı var dimi
Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin de, bebişe yapılan herşeye değer:KK46::anneadayı:

Gunaydinlar. Diyabetik bir hamile olduğum için 3 farklı doktorumuz vardı mecburen. Bulantı ve kanama had safhadaydi. hele bulantı.. evin her yerinde kusma posetleri hazır durumdaydı. :) Muayene esnasında bile istifra ettiğimi hiç unutmam. O zaman doktorumuz adacayinin bulantiyi azalttığını söylemişti . Ama bu tur bitki çayları günde 2 kupadan fazla icilmemeli dedi. Bende günde 1 fincan adaçayı iciyordum. Bende işe yaradı doktorun söylediği. Ama aynı doktor senamekiden kesinlikle uzak durmami, maydonuzu çok az tuketmemi ve nar yemememi de söylemişti. hatirlisiyla 5 ay önce doğumu yaptım. kanama da bulantida 16.haftada tamamen kesildi zaten. Hamilelik çok güzel bir duygu. Tadını çıkarın...
Çok geçmiş olsun bebeğini sağlıkla büyüt inşallah:anne:

Günaydın kızlar , hayırlı cumalar...
Bugün oglum anahtarını evde unutmuş. Bugün durusmam da yoktu ve dünden çok yorgun olduğum için evde kalayım dedim. Çamaşır attım astım. Bulaşık yıkadim. Makineyi boşaltıp evi supurecegim simdi. Pazar günü aldigim ıspanaklar vardı onları doğradim. Akşam için Pırasalı Arnavut böreği ve katmer yapacağım nasipse. Bu sene daha hic yapmadım. Hem iş hem ev yetişmek çok zor. Güya dinlenecektim ama ne mümkün. Neyse ben oglum yemeğe gelecek ona yemek hazırlığına da başlayayim. Çok isim var çoook :hamarat:
vay hamarat hatun maşallah oğluşuna börekler de açıyor:hamarat:
sen avukat mıydın?

Merhaba kızlar.
5000 Tl vergi borcu ödedim. 800 tl ye ikea dan bebek için şifonyer aldım. Büyük ve kullanışlı. Uzun süre dolap almadan idare edebilirim.
Biraz büyüyünce montessori yer yatagı alacagım İnsallah.
Lohusa pijamaları cok gereksiz pahalı. Uygun ve şık bir şey bulursam onu da alacagım.
Ay sonu zor geldi bizim için.
Önümüzdeki ay çektigimiz kredinin ilk taksidini ödeyecegiz Allah yardımcımız olsun.
amin Allah yardımcınız olsun bir an önce borcunuz bitsin inşallah
epey masrafınız olmuş

selamun aleykum hanımlar .. ne guzel tasarruf yontemlerı yazmıssınız :KK200: bugun ısteyım dogum oncesı ıznımı dogum sonrasına aktarmak ıcın 37. haftaya kadar calısacagım.. inşallah bı sıkıntı cıkmaz ..:anneadayı:bebek ıcın alacagım bısey kalmadı bı hasta bezı bı bıberon kaldı. lohusa elbısesı almıcam .. bosuna masraf .. bu aralar sıkısıgız ama bırıkıme devam :KK76:

selamun aleykum hanımlar .. ne guzel tasarruf yontemlerı yazmıssınız :KK200: bugun ısteyım dogum oncesı ıznımı dogum sonrasına aktarmak ıcın 37. haftaya kadar calısacagım.. inşallah bı sıkıntı cıkmaz ..:anneadayı:bebek ıcın alacagım bısey kalmadı bı hasta bezı bı bıberon kaldı. lohusa elbısesı almıcam .. bosuna masraf .. bu aralar sıkısıgız ama bırıkıme devam :KK76:
A.selam hoşgeldin aramıza
Rabbim sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin

Ben de 37. haftanın sonuna kadar çalışmıştım kızlar erken doğar dediler, ben de 38'de falan gelir diye düşünmüştüm. Benim kız tembel çıktı 40+5'de doğdu. Doğum iznimin 1 ayı hamile geçmişti:işsiz:

Oralarda ortalama yazlık fiyatları ve kira getirisi ne kadar
Öncelikle çok fazla dolandırıcı var niyetin varsa güvenilir kişilere git.. orda herkes emlakçı.. aynı evi kaç farklı fiyata veriyorlar bi bilsen..
İnternet sitesindeki ucuz ilanlara hiç bakma.. 85 bin civarına Bodrum katlar 90 bine düz girişler var.. havuz olup olmaması da önemli tabi.. ön cephe arka cephe bunlar hep etken.. ben 100bine arka cephe 1+1 adım.. aslında 125 bindi de hem benım param yoktu hem karşıdaki sıkışıktı bu şekilde nasip oldu.. ara kat olduğu için fiyat bu şekilde.. düz girişlerde balkondan biri atlar diye korktum..
2+1lerin fiyatını hiç bilmiyorum
Kiraya gelince günlük mü kiralayacaksın aylık mı? Günlük sezonda 100 liradan, sezon sonu 50-60 liradan kiralarsın.. ama içine eşya atman gerek.. bide nasip müşteri denk gelir gelmez.. yada emlakçı seni kandırır mı? Başında durman gerekiyor.. ben hem eşya atamayacağım için hem düzenli bi gelir istediğim için yıllık kiraya verdim.. zorlasam 500e de giderdi ama çok iyi insanlar denk geldi, temizler düzenliler eve bakıyorlar.. 400den verdim..
senin de mi niyetin var :)

Back
X