• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük Düşün Büyük Olsun!

Merhaba,
Ben telefonuma "Ne harcadım" diye bir uygulama indirdim. Gün gün ne harcadığını ve toplam harcama tutarıını görebiliyorsun.
Özlem Denizmen'nin şöyle bir önerisi vardı. 1 ay boyunca aldığın herşeyi yaz, ay sonunda bu harcamaları konu başlıklarına ayır. Market, kıyafet, eğlence, sağlık vs. gibi ve hepsi için aylık yaptığın harcamaları dikkate alarak limit belirle ve o limitlere uymaya çalış. Belirlediğin limitlere uyamadığında ise limiti mi yanlış belirledin yoksa uyamadın mı kısmını değerlendir, ona göre limiti tekrar belirle diyordu.
Ben bunu uyguladım, çok da faydasını gördüm. Telefona yazdığım harcamaları ay ortasında bilgisayardaki tabloya giriyorum. Tabloda konu başlıkları ve limitleri var. Böylece ayın ilk yarısı ne kadar harcamışım, hangiilerine dikkate etmem lazım gibi değerlendiriyorum. Ay başında da geçen ayın tamamını değerlendiriyorum.
Bi de kocamla ayda bir bütçe toplantısı yapmaya başladık:KK50:

Merhaba simdi bende benzer bir program indirdim defter biraz zor oluyor dediginiz gibi telefon hep yanimizda sonuçta bu programda fotograf ekleme ozelligi de var fişleri çekip ekleyebilirim detayli görmek için

Ocak ayıyla birlikte piyasaya yansımasını da gorecegiz:KK47:
Bana şimdiden yansımış gibi geliyor market raflarinda ya fiyatlar kuruş kuruş artiyor ya da fiyat arttirmamak icin ürün gramajlari düşüyor :110:

Kızlar merhaba, çıkmayacaktım ama yuruyus olsun hava alayim diye çıktım, biraz dolaştım ve markete gittim..akşamları abur cubur ile oburluk yapacağımıza borek yapayım çayla yeriz dedim, hem sağlıklı hem hesaplı...

Marketten ;
700 gr kaşar peyniri
6 adet yufka
6 adet yumurta
500 gr kase yoğurt
1,5 kg mandalina
Büyük boy duş Jeli aldım. İndirimdeydi çoğu, toplam 33 tl odedim...

İnternetten yalancı su böreği tarifi buldum, kaşarlı yaptım, şu an dolapta bekliyor, 1 saat dinlenmeliymis..sonra pisirecegim..umarım iyi olur..

Durum bu bende..bulantılarım devam ediyor, canim sıkkın :(

pek iyi değilim. eşimle konuşmuyoruz. bulantıların varmış. netten araştırdın mı doğal yöntemi var mı geçirmek için. bitki veya meyve falan?
Yok canım tuzlu kraker yemek bastırır bulantıyi diyor ama kısa süreli o da...çok ekşi çekiyor canim ekşi mandalina portakal limon yiyince de midem çok yanıyor :( keyifsizim yani tatlim..

Sıkma sende canını , dönünce barişirsiniz elbet..bir kaç güne kv ziyarete git istersen geçmiş olsuna...çok da ilgisiz kalmamış olursun, küslük olmaz en azından...

Test yapmadın mi canım hâlâ?

Yok canım tuzlu kraker yemek bastırır bulantıyi diyor ama kısa süreli o da...çok ekşi çekiyor canim ekşi mandalina portakal limon yiyince de midem çok yanıyor :KK43: keyifsizim yani tatlim..

Sıkma sende canını , dönünce barişirsiniz elbet..bir kaç güne kv ziyarete git istersen geçmiş olsuna...çok da ilgisiz kalmamış olursun, küslük olmaz en azından...

Test yapmadın mi canım hâlâ?
ne yesen olmuyor yani, allah yardımcın olsun canım.
Bilmiyorum dönünce nolur, olacağına varır.. kv ye gidecem haftaya.
test yapmicam canım pazar gününe az kaldı nasılsa. yalnız ne hamilelik, ne de adet belirtisi var. ikisi de süpriz olacak:)
evde börek tatlı yapmak dediğin gibi hem daha sağlıklı, hem daha hesaplı. afiyet olsun şimdiden:)

ne yesen olmuyor yani, allah yardımcın olsun canım.
Bilmiyorum dönünce nolur, olacağına varır.. kv ye gidecem haftaya.
test yapmicam canım pazar gününe az kaldı nasılsa. yalnız ne hamilelik, ne de adet belirtisi var. ikisi de süpriz olacak:)
evde börek tatlı yapmak dediğin gibi hem daha sağlıklı, hem daha hesaplı. afiyet olsun şimdiden:)
Amin canimmmm çok saol, sen de sıkma canını, ufak mevzular bunlar..düzelir hiç merak etme...

Yani test için pazartesiyi mi bekleyeceğiz ;) hadi hayırlısı ;) benim belirtilerim regl ile ayniydi...

latiyya latiyya bende eşimle evlenmeden uzun süre uzak şehirlerde flört ettik
telefon ile mesaj ile bazen demek istediğini anlatamadığın durumlar olabilir
tabi sen bilirsin ama bir adım at derim sonuçta annesi rahatsızdı hassas bir konu
geldikten sonra yine konuşur tam olarak ne demek istediğinizi anlatırsınız birbirinize

Amin canimmmm çok saol, sen de sıkma canını, ufak mevzular bunlar..düzelir hiç merak etme...

Yani test için pazartesiyi mi bekleyeceğiz :KK66: hadi hayırlısı :KK66: benim belirtilerim regl ile ayniydi...
teşekkür ederim canım benim inşallah..
evet hatta salı- çarşambayı bulabilir:)

latiyya latiyya bende eşimle evlenmeden uzun süre uzak şehirlerde flört ettik
telefon ile mesaj ile bazen demek istediğini anlatamadığın durumlar olabilir
tabi sen bilirsin ama bir adım at derim sonuçta annesi rahatsızdı hassas bir konu
geldikten sonra yine konuşur tam olarak ne demek istediğinizi anlatırsınız birbirinize
eşimin bir huyu var, kızdığı zamanlarda tanınmaz hale geliyor. ergen gibi trip atıyor. msjlarıma aramalarıma cevap vermez, arayıp sormaz, ve en önemlisi çok kırıcı kelimeler kullanır. sanki karısı değil de sıradan bir arkadaşıymışım gibi canımı yakar konuşurken. bugün de msj yazdım bir sürü, tek bir kelime kullandı ve yine aşağılayıcıydı. bu kaçıncı oldu. yutmicam artık bu kez. gelene kadar da konuşmicam karar aldım.
başınızı ağrıtıyorum kusura bakmayın ya yazarken utanıyorum ama kimseye dökemiyorum içimi böyle

eşimin bir huyu var, kızdığı zamanlarda tanınmaz hale geliyor. ergen gibi trip atıyor. msjlarıma aramalarıma cevap vermez, arayıp sormaz, ve en önemlisi çok kırıcı kelimeler kullanır. sanki karısı değil de sıradan bir arkadaşıymışım gibi canımı yakar konuşurken. bugün de msj yazdım bir sürü, tek bir kelime kullandı ve yine aşağılayıcıydı. bu kaçıncı oldu. yutmicam artık bu kez. gelene kadar da konuşmicam karar aldım.
başınızı ağrıtıyorum kusura bakmayın ya yazarken utanıyorum ama kimseye dökemiyorum içimi böyle

olur mu öyle şey insan bazen en yakınına bile anlatamadığı şeyleri burada anlatabiliyormuş
ben çevremde ekonomi ve tasarrufla ilgili konuşsam insanlar cimri gözüyle bakar
ama burada fikirler de alıyoruz kendi deneyimlerimizi de paylaşıyoruz
senin için de üzüldüm eşler arasında oluyor ufak tefek sıkıntılar pire için deveyi yakma misali
umarım herşey tez zamanda yoluna girer

olur mu öyle şey insan bazen en yakınına bile anlatamadığı şeyleri burada anlatabiliyormuş
ben çevremde ekonomi ve tasarrufla ilgili konuşsam insanlar cimri gözüyle bakar
ama burada fikirler de alıyoruz kendi deneyimlerimizi de paylaşıyoruz
senin için de üzüldüm eşler arasında oluyor ufak tefek sıkıntılar pire için deveyi yakma misali
umarım herşey tez zamanda yoluna girer
evet canım oluyor. her zaman derim. kırgınlıklar olabilir, bunu nasıl aştığın önemli. tartışmalar olabilir, nasıl bir üslup kullandığın önemli. eşim bunu anlamıyor, neyse.
teşekkür ederim..

Canim hepimizin hayatinda inisler cikislar oluyo üzme tatli canini
Esinde sakinlesir elbet.
Sende sakin ol
Nezaman istersende anlar
Niye utanacaksin
Sahsen benin basim hic agrimiyo icini dokuyosun ne guzel.
Herkes gulluk gulistanlikmi.

5saat avm gezdim bögk geldi.
Gozumun önunde haki renk montlar ucusuyo hala @mandaliina
Sagolsun @mandaliina da benle alisveris yapmis kadar oldu canli yayin yaptim naklen kendisine.

Benim alisveris arkadasim oldu.

70tl kazalar tuttu.
Pull&bear da haki parka vardi.
Gormustum birinde hosuma gitmisti 200tl almis.
O sebeple gittim zaten fakat gitmisken butun magzalari didikledim aklimda karisti hatta o mu bu mu şu mu diye.
Bugune özel 150tl dusmus parka aldim bende.
Bedeni bile kalmamisti nerdeyse sondu sanirim benim aldigim s beden.
Herkes aliyodu.

Yani gunu bukadar harcamayla kapattim ne yazikki.

Canim hepimizin hayatinda inisler cikislar oluyo üzme tatli canini
Esinde sakinlesir elbet.
Sende sakin ol
Nezaman istersende anlar
Niye utanacaksin
Sahsen benin basim hic agrimiyo icini dokuyosun ne guzel.
Herkes gulluk gulistanlikmi.
mesaj yazmış: "mesaj yazacak bir durum kalmadı ortada" diye. ne demek bu? bitiriyor mu acaba? çok ağır çok imalı bir cümle bu. ne demek bu diye sordum daha cvp gelmedi. üzüntüden üşüyorum resmen..

Back
X