Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kart aidatı tahsil etmiş banka müvekkilden. Daha sonra müvekkilim tüketici hakem heyetine başvuruyor ve karar aldırıyor iadesi için. Üzerinden bir sene geçmesine rağmen gidip geliyor ödeme yapılmıyor kendisine. Bana getirdi, icraya koydum kararı. Yasal süre doldu, banka yine ödeme yapmadı yani. Haciz isteme hakkımız doğdu. Banka büyük bankalardan isim vermek istemiyorum ne olur ne olmaz buradan.nasıl yani? banka mı icralık? ovv.. hangisi bu kısaltarak yazsan?
anladım haklısın. ben de aidatımı heyet vasıtasıyla geri almıştım.Kart aidatı tahsil etmiş banka müvekkilden. Daha sonra müvekkilim tüketici hakem heyetine başvuruyor ve karar aldırıyor iadesi için. Üzerinden bir sene geçmesine rağmen gidip geliyor ödeme yapılmıyor kendisine. Bana getirdi, icraya koydum kararı. Yasal süre doldu, banka yine ödeme yapmadı yani. Haciz isteme hakkımız doğdu. Banka büyük bankalardan isim vermek istemiyorum ne olur ne olmaz buradan.
Lellim İstanbul çok pahalı ben İzmir'e uzak ilçelerden birinde oturuyorum. Yeşillik 4 tanesi 1 tl. Ceviz burda da aynı ama marul tane ve büyük 1tl Allah hepimizin yardımcısı olsun.Selam
Bu hafta pazar pahaliydi tabiki marketlere göre epey ucuzdu.
Ama bizim pazar daha ucuz oluyo sanirim hava sartlari etkiledi hemen.
Aksam aslinda ucuzluyo ama sonu kaliyo secilen seciliyo birde mutis kalabalik oluyo
1 kivircik 1.5tl
1 roka 1.5tl
1 karnabahar 3.5tl
1kilo havuc 2tl
1 mor lahana 2tl
1 paket kabak 5tl
Muz 6tl tuttu(kilosu 4.5tl)
1kilo ayva 2.5tl
2 kilo mandalina 5tl
20tl lik ceviz aldim (kilosu 15tl idi param kalmadi param olsa 50tl lik alirdim cok guzelmis)
Balik alamadim cok pahali geldi bana
Hamsi 13tl
Cinekop 25tl falandi.
Buzlukda palamutum vardi 1tane onu cikardim aksama kizartim hemde buzlukda yer acilsin bitsin.
Sonra markete girdim.
Salca 3.90dı tat salca aldim
Yumurta aldim 30 lü 10tl
Cay bardagi takimi aldim 14.90dı.
Bisküvi aldim 3tane
9.90tl chescake aldim.
Bunlarida kartla aldim
100tlkadar gitti galiba
Aiyy gitti paraciklar
Aman allahim, cok dikkat etmek gerek gercektenKızlar dün annemin anlattığı bir olayı paylaşmak istiyorum. Annem teyzemlere oturmaya gitmiş. Teyzemle sohbet ederlerken eniştem mahalle bakkalından su alıp getirmiş 5 litre pet şişeyle. Teyzem de hemen şişeyi açmış ve hepsi içmişler. O sırada engelli kuzenim var sürekli bir şeyler anlatmaya çalışıyormuş, şişeyi gösteriyormuş. Bir de bakmışlar suyun içinde bir canlı var. Böyle kolları falan olan hareket eden bir şeymiş. Annem anlattığından beri içtiğim suya daha dikkat eder oldum. Siz de lütfen dikkat edin.
aaaaaKızlar dün annemin anlattığı bir olayı paylaşmak istiyorum. Annem teyzemlere oturmaya gitmiş. Teyzemle sohbet ederlerken eniştem mahalle bakkalından su alıp getirmiş 5 litre pet şişeyle. Teyzem de hemen şişeyi açmış ve hepsi içmişler. O sırada engelli kuzenim var sürekli bir şeyler anlatmaya çalışıyormuş, şişeyi gösteriyormuş. Bir de bakmışlar suyun içinde bir canlı var. Böyle kolları falan olan hareket eden bir şeymiş. Annem anlattığından beri içtiğim suya daha dikkat eder oldum. Siz de lütfen dikkat edin.
Kikikoko inan gözyaşlarıma hakim olamadım. Ne olur içindeki vesveseyi sustur. O senin Annen, çünkü o ilk kez senin ona anne demen ile o ünvana sahip oldu. Onu sen ANNE yaptın. İnan hala gözyaşlarıma hakim olamıyorum. Eger çok içinde kalacaksa duyduklarını ince hesaplarla söyle ona sana karşı savunmasını yapar. Yaşamasaydın iyimiş ama yaşamışsın, içine atma, ANNE'nle konuş çünkü bu satırları sana yazarken ben biri 23 ve diğeri 16 yaşında iki kız annesi olarak yazıyorum.burası ekonomi topiği ama geçen hafta yaşadığım bir kalp kırgınlığını paylaşmak istiyorum. belki de ben abartıyorumdur, bilemiyorum
misafirlerimiz ailelerimizi de ziyaret etmek istediler. aileler de sağ olsunlar çaya olmaz, yemeğe gelin dediler. annem çok güzel çökertme kebabı yapar, ben de onu yapmasını rica ettim. anneme pek kıyamam, hatta hiç kıyamam. çok çok nadir bir şeyler istemişimdir. yedik, içtik, ben masayı falan toparladım. kardeşimle annem mutfakta. kardeşim klasik kardeş kıskançlığı yapıyor. işte ablam isteyince hemen yaparsın da, geçen hafta ben istediydim yemek var demiştin de vs. ben tam içeri girerken duydum bunu, gülümseyerek girecektim ki, kıskanç böcük falan deyip gıdıklayıp sarılacaktım kardeşime. annem yavrum sen benim doğurduğum çocuksun, ablan değil. yapamayacak durumda olsam bile diyemem ona, herkesin gözüne batar dedi.![]()
bir an gözlerim karardı, hemen geri döndüm. sessizce salona dönmeyi düşünüyordum ki, antrede köşede duran uzun vazoya çarptım, devrildi. herkes yerinden fırladı tabi. annemle kardeşim de mutfaktan çıktılar. bir yerin kesildi mi vs herkes panikledi. bu sefer ben korktuğumu bahane edip, biraz ağladım
annem bütün gece yüzüme baktı durdu, her ne kadar normal davranmaya çalışsam da istemsizce galiba göz göze gelmemeye çalıştım.
evet doğurmadığı çocuk olduğunu biliyorum, herkes biliyor. ama ben annemden nadiren bir şeyler isterken, böyle olduğunu bilip, çekinip istememezlik değil, ona hiç kıyamadığım için nadiren isterim. ben annem yapamayacağını rahatça söyler diye düşünüyordum, başka şekli hiç aklıma gelmedi. annem o benim ya annem! canım o benim, ben onun canı değil miymişim ki? tepkilerden çekindiği için mi, hayır denebilecek şeylere evet demiş? kızlar ben çok kötü hissediyorum. abartıyor muyum? annemi o geceden sonra görmedim. ama her zamanki gibi sabahları aradım, o da gün içinde aradı. bir çekingenlik var sesinde, misafirlerin gidince gel çok özledim deyip duruyor. ben de özledim, gidince ne yapacağım? hiç duymamış gibi içime mi atayım? o farkına vardı bence, didiklerse hissettiklerimi söyliyeyim mi? ya kırmamak için ölçülü konuşursa? böyle bir şüphe girdi içime. şu zamana kadar hiç hissetmediğim bir şey bu. ne yapayım sizce? eşime, babama, kardeşime söylemedim hiç.
Önümüzü göremiyoruz. Bence de acele etmemekte fayda var.slm kızlar
bu ekonomideki durum benı tedırgın edıyor
arabayı satıp yenısını alacaz ama
sankı bışı olcak ve zarara uğraycaz araba alamayacaz gıbı vs dusunmeye basladım doların bu hızlı yukselısı bızı krıze götürüyor cunku
Çok güzel anlatmışsınız ağzınıza sağlık, insan anne olunca herşeyi çok daha iyi anlıyor.annem vefat ettiği zaman yaşım 7, evlendiği zaman 10 ve şimdi 33 yaşındayım canım , doğurmağın cocuğa annelik yapmak zordur , eğer yüreğinde merhamet varsa sevgi sahiplenme duygusu varsa inan daha zordur , bağıramazsın , kıramazsın , üzemezsin , kendi çocuğundan eşit ya da bir tık önde tutarsın , çünkü o sana emanettir , hele ki küçük yaşta senin sıcaklığına alışmışsa , onu herkezden korumak , mutlu olmasını sağlamak görevin olur , benim durumum bu , bende şimdiye dek ne o ne de ailesi öksüz hisettirmediler bana , annemi özlemekten başka bir gün bile ah demedim ... her zaman beni koruyan iyiliğimi düşünen , mutlu olmamı isteyen , her konuda babamdan önce benim fikrimi soran bir anneye sahibim , ve bir kardeşim var , yaş farkı olduğu için kıskançlık olur bazen onsuz olmaz ama yanyana gelince de küçük çocuklar gibi didişiriz :) şimdiye kadar ciddi anlamda kalbimi kırmadı ama elbet anlaşamadığımız yerler olmuştur ki bu her ailede olur , evlendiğim zaman herşeyin en iyisini yaptı , eskiden davetiye götürülürken yanında hediye verirlermiş yakın akrabalara , yapma gerek yok dedim , sen işime karışma dedi , bu benim görevim dedi ve iki tarafın da davetiye götürüken ikişer bohça ile gitti . evlendim hala benim yerim farklıdır ailede ... sırtımda taşısam hakkını ödeyemem , ben ona kırılamam küsemem ,
anne olmak zor üvey anne olmak daha zordur ... muhattabın hesap soran çok olur vicdanın annelik içgüsüdü daha ağır basar ... kardeşin kıskançlık yapabilir annen onu sakinleştirmek için farkında olmadan senin kalbini kıracak bir açıklama yapabilir , bu bizde de olur , kardeşim biyere gitmek bişey ister annem işim var ben derim işi bile olsa bırakır , kardeşim de ben diyince gitmiyorsun yapmıyorsun ablam diyince tamam diyorsun der , annem kendini ablanla bir mi tutuyorsun der :) ben alınmam takılmam bu tür konuşmalara , çünkü küçüklüğümden beri eziyet görmedim üvey çocuk muamelesi görmedim , tabağım hep dolu kondu önüme , gece üstüm örtüldü saçım tarandı vs. kendi ailesi de beni hep önde tuttu .
sende annenden memmunsun , geçmişiniz temiz anladığım kadarı ile , annen seni istemediği için öyle konuşmadı bence . o seni sahiplenmiş , insan tabi kırılır ama yıllardan beri sana emek vermiş herşeyine koşmuş senin yüreğini kazanmış , şimdi karşısına çıkıp bu konu hakkında konuşursan inan senden daha çok kırılır incilir bence .. açıklamasına gelince , evet annelik doğurmakta olmuyor , annenin nazı kızgınlığı kardeşine geçer de bize geçmez , bu ayrımcılık değil , çünkü seni kırdığı zaman iki kez canı yanar ,
gölgesinde durduğun ağacın , dalını kesme canım . bu tip konuşmalar belki bizde de oluyordur duymadım ama duysam da üstüne düşmem , benim ona minnet borcum var emeği hakkı ödenmez o benim annem , beni kapıdan kovsa bacadan girerim ,
anladığım kadarı ile bu ilk kez olan bişey , o yüzden üstün de durma , kendini de anneni de üzme , hepimiz bazen lafın nereye gitmeden öylesine konuşuyoruz ,
Nasil haklisin canim son cumlesine kadar katiliyorum.Ayy o yok diyenlerden benim etrafimdada var.Ama en kötüsüde ne biliyormusunuz? Cebinde bes kurusu olmadigi halde,bütün sene borclu oldugu halde sirf baskalarina hava atmak icin kendini parcalayan insanlarin olmasi.Ben yoksa oturuyorum yerimde,sartlari zorlayip daha da zorlamak istemiyorum.ama parasi omadigini bildigim insanlarin bunu basarmasi,en iyisini alip giymesi hep düsündürpyor beni.Gerci kredi ve taksitle yapilip alininca imkansiz olmuyor tabi.
kızlar ben iyi biriktiriyorum güzel biriktiriyorum da sonra bi patlama yaşıyorum
öyle böyle değil
gördüğüm herseyi alasım geliyor
ara ara nefsimi köreltcek bişeyler alayım diyorum ama yeterli olmuyo
şuan kendimi tutmasam bin lira harcar gelirim o derece
ama o bin lirayı ben zor biriktiriyorum
size de oluyor mu?
çözüm yolunu nasıl buldunuz?
almak istediklerimin hiçbiri de ihtiyaç değil
sen fiziki altın mı alıyorsun kuzuBende bu ay 1 altın ve 50 tl birikime attım
önümüzdeki ay hedefim 1 altın ve 50 dolar