• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük Düşün Büyük Olsun!

günaydın kızlar
hastalara şifa , eşiyle para konusunda sıkıntı yaşayanlara da sabır diliyorum
para işi gerçekten zor bir de kendi borcun değilse?
tr_lelli tr_lelli dün yazdığın sigara mevzusunu eşimle geçen gün konuştum
ben de eşimde sigara kullanmıyoruz
ama etrafımızda kullanan çift arkadaşlarımız var
geçim derdi zaten zor
sigaraya da ciddi paralar veriliyor bence
benim eşim içse ben çok kızardım
mutfağa ayırdığım bütçenin yarısını sen sigaraya ver kolay mı diye tepki gösterirdim
bir de ben biriktirmeye çalışırken
ama eşim diyor ki sen içmediğin için bilmiyorsun o kadar kolay değil bırakmak
ne bileyim ben üzülüyorum sigaraya verilen paralara

Günaydın bayanlar.
Okul için almam gerekenler var. Kahvaltı yapıp dışarı çıkıp ihtiyaçlarımı alacağım. En az 50 tl para gidecek kesin.
Kredi kartı konuşulmuş. Aslında kullanılması bilinirse bence pratik oluyor.
Ben sürekli üzerimde para taşımaktan hoşlanmıyorum. Ne kadar para olsa o kadar harcayasım geliyor çünkü. Yanımda ufak miktar para bulunduruyorum onun haricinde her şeyi kk dan harcıyorum. 6 yıldır kendi kredi kartım var. 1 gün bile geciktirmedim ödemesini. Hiç faiz yemedim bunun için. Harcama yaptıkça uçak mili birikiyor benim kartımda. Tatile falan gidersem kullanırım ben onları :) Güzel oluyor bence.

Gunaydın kızlar,
Dün altın fiyatı 129a kadar gerilemiş sanırım. Ama ben kaçırdım. Az önce baktım 130 TLydi gramı. 130un altına inerse hemen alıcam, beklemedeyim
ben internetten alım yapmadım hiç. fiziki altın alacağım. 22 ayar bilezik veya tam altın. fiyatların düşmesini bekliyorum.. tl elimde öylece kaldım..

Bende hesap actim ama henüz hiç almadım. Fiyatın düsmesini bekliyorum :)
dün akşam eşime dedim alalım yok dedi 120 tlye düşsün öyle alalım(22 ayar için),
hedef koydu. bakalım şu gün sırası ne zaman bizde olacak o da belli olsa onu da altına bağlarım.. tr_lelli tr_lelli gibi bende elime alıp dokunmalıyım altınıma:KK49::KK54::KK69:

Günaydın kızlar.
Bu aralar yıl sonu olması itibariyle ödemeler çok. Allah yardımcımız olsun. Gelecek paralarım var bir türlü gelmiyor sinir oluyorum. Ama ödenecekleri mecbur ödüyoruz off..Devletten bile alacaklar birikti ödenek yok diyorlar alamıyoruz.
Kimse borcuna sadık değil maalesef...Her kriz döneminde en çok etkilenen serbest meslek mensupları oluyor. Para dönmüyor çünkü...Akşam haberlerde krizin etkileri en çok 2017'nin ilk üç ayında görüleceği söyleniyordu. Doların artışı özellikle mart ayında fiyatlara yansıyacakmış. Eksik gedik varsa alıp stok yapmalı...

Dogalgazda indirim!
Haberlerinin altinda yatan gercekleri gordunuz mu? Tv de.
Ankarada adam 100tl lik yukletmis 3 ay(her ay 100tl seklinde)
1.ay 97m3 ise 2ay 95m3 3.ay 92m3 (m3 aklimda degil misalen yazdim) boyle boyle 3-5m3dusuk ama 100tl alinmis
Artik herseyin gr. Rakamlariyla oynuyolar.
Ve millettee hangi gelen yemiyoki? Diyo ve kabulleniyo.

Neden hep tekduze dusunuyoruz ben anlamiyorum.
Ben sigara kullanmiyorum ama kullananda kendibilir kendi sagligi
Fakat eskiden yilbaslarida zam gelirdi hatirliyorum.
Simdi senede 3defa zam geliyo.

Herseyi bukadar pahaliya almak bana sacma geliyo.

Markete girmek istemiyorum artik.
Hani gida derdi olmasa girmek gormek istemiyorum.
Faturalarimi yatirir otururum evimde.

Ama gıdadan insanlar kesemiyo nede olsa diye yukleniyolar
Giysiden kisiyo herkes
Gezmeden kisiyo
Gerekirse arabasini satiyo yada mazot az aliyo yatiyo araba
Disarda yemiyo evde yiyo

Ama fatura ve gıdadan kesemiyoruz.

Allah sonumuzu hayır etsin ne diyim.

Ben bugunde para harcamicam.
Evdeyim.
Pilav var evde sadece yanina suluyemek yapmam gerek.

Bulundugum semtte bisi dikkatimi cekti
Yillardi elektrik isi yapan bir tanidigimiz var emlak dukkani acti
Yine yillardir nalburluk yapan tanidigimiz var o da dukkani emlak dukkanina cevirmis.

Nekadar cok emlak dukkani acildi toplasam 20-25tane bulurum ve bulundugum semt cok buyuk degil

Kentsel donusum ve metro ayagina gelismeye calisiyo.

Para emlakcilikdamidir nedir.

dün akşam eşime dedim alalım yok dedi 120 tlye düşsün öyle alalım(22 ayar için),
hedef koydu. bakalım şu gün sırası ne zaman bizde olacak o da belli olsa onu da altına bağlarım.. tr_lelli tr_lelli gibi bende elime alıp dokunmalıyım altınıma:KK49::KK54::KK69:
Korkuyorum ama yinede gozum gorsun istiyorum.
Cikarip takip seviyorum ben arada :)
Keske daha fazla alabilseydim ozaman suan baya kâr ettim.
Simdide para yok alamiyorum.

Herkese selamlar..Bu aralar baya yoğunuz sene sonu itibraiyle..
Ama psikolojik olarak hiç. iyi değilim:(
Ülkenin bu durumu beni çok korkutmaya başladı ..
Neden mi? bizler için..Bizler gibi olan orta halli ve fakir sayıalbilcek insanlar için..
Ülkemizde resmen gizli kriz var..Anlayan farkında olan anlıyor..Anlamayanlar da bana abartıyorsun diyorlar felaket tellalı gibisin diyorlar.
Ama görünen köy klavuz istemiyor..
Hiç birşey alasım yok hevesim kalmadı bu durumlardan..Önümüzü göremiyoruz çünki..
Bunun etkileri ocakdan sonra başlar yavaş yavaş herşeye zam gelicek geliyor da:(
Allahım sonumuzu hayr etsin.
Maaşlar üç kuruş giderler 5 kuruş:(Allahım tez zamanda ülkemizi bu durumlardan kurtarsın..
Bizlerinde kazançlarına bereket versin.>:(En çokda çocuklarımız için üzülüyorum..
Ekmek aslanın ağzında:(
Lellim sana katılıyorum..
Ne doğazlgaz da ne elektirkde ne de suda indirim falan yok!!
Aldatmaca..Faturanızı bir öncekiyle kıyaslayınca bile anlaşılıyor..
Ama yapılan zamlar artık dillendirilimiyor..
SAf saf ödüyoruz:(Her faturamız farklı..Örneğin su faturam aynı kullanıma bir ay 28, bir ay 31, biray 32...
Ne anlarsanız artık.. Doğalgaz elektrik dehakeza aynı<:(İnş tez zamanda ülkece feraha kavuşuruz:(

Dogalgazda indirim!
Haberlerinin altinda yatan gercekleri gordunuz mu? Tv de.
Ankarada adam 100tl lik yukletmis 3 ay(her ay 100tl seklinde)
1.ay 97m3 ise 2ay 95m3 3.ay 92m3 (m3 aklimda degil misalen yazdim) boyle boyle 3-5m3dusuk ama 100tl alinmis
Artik herseyin gr. Rakamlariyla oynuyolar.
Ve millettee hangi gelen yemiyoki? Diyo ve kabulleniyo.

Neden hep tekduze dusunuyoruz ben anlamiyorum.
Ben sigara kullanmiyorum ama kullananda kendibilir kendi sagligi
Fakat eskiden yilbaslarida zam gelirdi hatirliyorum.
Simdi senede 3defa zam geliyo.

Herseyi bukadar pahaliya almak bana sacma geliyo.

Markete girmek istemiyorum artik.
Hani gida derdi olmasa girmek gormek istemiyorum.
Faturalarimi yatirir otururum evimde.

Ama gıdadan insanlar kesemiyo nede olsa diye yukleniyolar
Giysiden kisiyo herkes
Gezmeden kisiyo
Gerekirse arabasini satiyo yada mazot az aliyo yatiyo araba
Disarda yemiyo evde yiyo

Ama fatura ve gıdadan kesemiyoruz.

Allah sonumuzu hayır etsin ne diyim.

Ben bugunde para harcamicam.
Evdeyim.
Pilav var evde sadece yanina suluyemek yapmam gerek.

Bulundugum semtte bisi dikkatimi cekti
Yillardi elektrik isi yapan bir tanidigimiz var emlak dukkani acti
Yine yillardir nalburluk yapan tanidigimiz var o da dukkani emlak dukkanina cevirmis.

Nekadar cok emlak dukkani acildi toplasam 20-25tane bulurum ve bulundugum semt cok buyuk degil

Kentsel donusum ve metro ayagina gelismeye calisiyo.

Para emlakcilikdamidir nedir.
Valla emlak fiyatları korkunç arttı. Dolayısıyla emlakçılar da iyi kazanıyor. Bizim 2 sene önce topraktan girip, halen daha teslim edilmemiş olan evimizin değeri 2 senede 250.000 TL yükselmiş:KK57: Biz bu evi alabilmek için bana miras kalan evi sattık, kendi birikimimizi koyduk üzerine de 10 senelik kredi çektik. Şu anki bizim sitedeki ev fiyatlarını maaşlı çalışan insanların alıp ödeme ihtimali yok. Ama nakit satın alanlar var. :oha: 700 konutluk bir siteden bahsediyorum ve ve sitede satılık 5 tane ev kalmış. Ne iş yapıyor bu insanlar ve nasıl paralar kazanıyorlar çok merak ediyorum doğrusu.
Şu anki durumda birileri çok fena para kazanırken diğerleri de battıkça batıyor. Biz de ortalarda bşr yerde savruluyoruz.

"son balık tutulduğunda, son ağaç kesildiğinde ve son su kirletildiğinde paranın yenmeyeceğini anlayacaksınız"
çok sevdiğim bi Kızılderili sözü.:)
parasız bişey oluyor mu şu anda, hayır.
yine de güzel söz, çünkü o gün mutlaka gelecek.

Merhaba hanimlar hepinize katiliyorum krizi farkeden kesim kadar olmadigini soyleyen veya farketmeyen kesim de cok
Farkeden zaten onlemini aliyor kendince
Orta sinif ortadan kalkmak uzere artik zengin fakir olacak herhalde

Biz şahsen gida ve acil ihtiyaçlar haric harcama yapmamaya calisiyoruz ama yine de anca yetiyor biraz birikim yaparsak ne ala
Benim de markete giresim gelmiyor indirimsiz bişey almaz oldum marketten zaten

Ben herseye simdiden zam geldiğini görüyorum martta asıl zamlar yansiyacaksa vay halimize

1 ay sonra %10 20 zamlı almaktansa ben simdiden uzun ömürlü tüketim urunlerini indirimde gordukce aliyorum pirinc yag deterjan makarna dursun kösede

merhaba kızlar
en azından biz farkındayız krizin ve kenara birşeyler koymaya çalışıyoruz. harcamaları kısıtlıyoruz. bir de dünyadan bi haber insanlar var.
sanki herşey laylaylom muş gibi yaşayan. hiçbirşey anlamayan.

Back
X