• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük Düşün Büyük Olsun!

merhaba kızlaarrr..
daha öncede gelmiştim buraya o zamanlar birikime başlayıp kredi kartımı bitirmiştim ve 2 gram altınım vardı ama ailem ev aldı tapu masrafları için benden bunları istediler tekrar başa döndüm.
şu an 1 gram altınım 440 tl lik kredi taksiti(15,000tl lik) ve 700 tl kredi kartı borcu var.
aldıgım maaş 1440 tl
15günde 100tl lik günüm var bu ay gün sırası bende
ama o parayı yok sayıp kredi kartına atıcam.
açıkcası cok sıkıştım bide düğünüme 10 ay kaldı onun hazırlıkları için birikim yapmak istiyorum
ama nerden başlıcam bilmiyorum..

Bende o anda rengini beğendiğim teflon tava aldım ve hiç ihtiyaç değildi hala da ambalajında duruyor 24 liraydı. Ve evde aynı büyüklükte 4 tane daha kullandığım tavam var.hediyemi götüreyim geri iade mi edeyim bilemedim.

Bende o anda rengini beğendiğim teflon tava aldım ve hiç ihtiyaç değildi hala da ambalajında duruyor 24 liraydı. Ve evde aynı büyüklükte 4 tane daha kullandığım tavam var.hediyemi götüreyim geri iade mi edeyim bilemedim.
-24tl
Hediyede goturulebilcek birsey aslında.
İcinden nasil geciyorsa öyle yap bence.

merhaba kızlaarrr..
daha öncede gelmiştim buraya o zamanlar birikime başlayıp kredi kartımı bitirmiştim ve 2 gram altınım vardı ama ailem ev aldı tapu masrafları için benden bunları istediler tekrar başa döndüm.
şu an 1 gram altınım 440 tl lik kredi taksiti(15,000tl lik) ve 700 tl kredi kartı borcu var.
aldıgım maaş 1440 tl
15günde 100tl lik günüm var bu ay gün sırası bende
ama o parayı yok sayıp kredi kartına atıcam.
açıkcası cok sıkıştım bide düğünüme 10 ay kaldı onun hazırlıkları için birikim yapmak istiyorum
ama nerden başlıcam bilmiyorum..
Öncelikle ev alan ve evlenene Rabbim yardım edermis.
Ailenizin evi hayirli olsun guzel gunlerde otursunlar.
Allah ödeme kolayligi versin.
Sizde sorunsuz,borcsuz dugun yaparsiniz umarım
Dugune cok birsey kalmamis ufak tefekler alinabilir ufak taksitlerle ödenebilir dokunmaz.

Gün parasini tamamen yok sayın derim.
Kendinize br kac ay sahsi alisveris yapmayin ihtiyaciniz yoksa(giysi,kozmetik vs)
En azindan kredi taksitlerini duzenli ve sıkısmadan ödyebilesiniz

Bizim günümüz ocak ayı 10unda basliyor.
Biz 2girdik toplamda 13kisi olarak yani kocaman 1sene 1ay (nasil biter Allah kerim artik)
Bi agustos bide ekim bize cıkmıs.
Agustosdaki paranin birazi tatile gider.
Ekimdeki para benim direk bankaya gömücem
Ama para 2.600tl uzerini 3000yada daha fazlaya tamamlıcam insAllah.

Zulam suan 600tl oldu
Oglumun 300tl parasi var onuda ekleyip baya cogaltabilirim parayi.
Belki 5000tl olarak bile atarim kimbilir
Daha kocaman 10ay var.
Kafama koyarsam yaparım ben :KK66:

Bi anda 5000tl bankada hazir para nasıl guzel geliyo kulaga.

Beth18 Beth18 cım tez zamanda sağlıkla ikiz bebişler gelsin inşallah sana
Allahım isteyen herkese evlat nasip etsin inşallah.
Amin canim insallah Allah mi soyletti acaba cok sagol :)
Bizim günümüz ocak ayı 10unda basliyor.
Biz 2girdik toplamda 13kisi olarak yani kocaman 1sene 1ay (nasil biter Allah kerim artik)
Bi agustos bide ekim bize cıkmıs.
Agustosdaki paranin birazi tatile gider.
Ekimdeki para benim direk bankaya gömücem
Ama para 2.600tl uzerini 3000yada daha fazlaya tamamlıcam insAllah.

Zulam suan 600tl oldu
Oglumun 300tl parasi var onuda ekleyip baya cogaltabilirim parayi.
Belki 5000tl olarak bile atarim kimbilir
Daha kocaman 10ay var.
Kafama koyarsam yaparım ben :KK66:

Bi anda 5000tl bankada hazir para nasıl guzel geliyo kulaga.
planlarin cok guzel insallah yaparsin canim
benim bu aralar keske almasaydim dedigim bir sey olmadi. Bu ara surekli hastahanede oldugumuz icin butun parayi hastahaneye gomuyoruz. Allahtan esimin azda olsa sirketi bir kismini karsiliyo yoksa gocerdik.
ben ameliyat olacagim zaman 80 tl.lik lcw.den ic camasiri pijama takkmi atlet corap aldim diger magazalara da baktim cok pahali bi takim 130 tl tamam uzun omurlu ama suanda alamam ev borcum var. Bende doldurdum lcwden hepsine 80 tl odedim ama hepsi ihtiyacti. Onun disinda hicnirsey almiyorum yiyecek icecek

bugunku harcamam
2 tl Iki ekmek
8,5 ilac
8 tl yol parasi
simdilik toplam 18,5 tl :bicak:

Beth18 Beth18 canım hastane olunca öyle oluyo
İlacı,pijamasi ivir ziviri.
Senin sagligin herseyden önce tabiki
Atlattin sukur.
Kk alincada en azindan pesin fiyatina taksit olayini bazen seviyorum.

Lcw yummus pijamalari guzelmis bende gecen baktim.

Aslinda kenara atmak lazim temiz 1esofman,pijama,ic camasir,terlik vs.
Babannemin hep kenarda olurdu temiz geceligi camasiri.

Öncelikle ev alan ve evlenene Rabbim yardım edermis.
Ailenizin evi hayirli olsun guzel gunlerde otursunlar.
Allah ödeme kolayligi versin.
Sizde sorunsuz,borcsuz dugun yaparsiniz umarım
Dugune cok birsey kalmamis ufak tefekler alinabilir ufak taksitlerle ödenebilir dokunmaz.

Gün parasini tamamen yok sayın derim.
Kendinize br kac ay sahsi alisveris yapmayin ihtiyaciniz yoksa(giysi,kozmetik vs)
En azindan kredi taksitlerini duzenli ve sıkısmadan ödyebilesiniz

cok teşekkür ederim Allah razı olsun.
aslında ceyizim bitti sayılır beyaz esyalarım alınacak onuda ailem alıcak cünkü bn babamın kredisini ödüyorum onun hariçinde nevresim plastikler hali perde falan kaldı.
düğün içinde birikim yapmam lazım en basitinden nişanlıma bi saat 800 tl daha kim bilir neler lazım olcak:dua::eek:
kendime alısveriş yapmayalı o kadaaarr uzun zaman oldu kio_O
belimi büken kredi kartım :(

cok teşekkür ederim Allah razı olsun.
aslında ceyizim bitti sayılır beyaz esyalarım alınacak onuda ailem alıcak cünkü bn babamın kredisini ödüyorum onun hariçinde nevresim plastikler hali perde falan kaldı.
düğün içinde birikim yapmam lazım en basitinden nişanlıma bi saat 800 tl daha kim bilir neler lazım olcak:dua::eek:
kendime alısveriş yapmayalı o kadaaarr uzun zaman oldu kio_O
belimi büken kredi kartım :KK43:
Tabiki o ufak tefek gozukenler bile bi sürü para tutuyo
Nakit olmalı elinin altında.

Buyuk gozukenler disinda kucukler yada aksesuarlar sonradanda alinir.

Hani gozunun bos gordugu yere esyalar yerlesince kendi zevkine göre alır tasarlarsın.

Kına gecesi yapmak istersen hani organizasyonlu yada teferruatli gidiyo para.

Ben yani sahsi fikrim abartili konseptleri,şaşalı dugunleri,kinagecelerini sevmiyorum.
Gercekden kosturmakdan sen eglenemiyosun.
Sirf baskalari eglensin bak sunuda yapmis vay desinler diye acayip paralar harcamanin geregi yok.

Umarim seninde az butceyle icine sinen diledigin gibi olur hersey.

Nasıl aylaklık yapasım varr.
Ama isler bana bakiyo.

Supureyi cikardim orta yere yoksa yapamıcam üsenicem.
Gözume batsin :)

Hafta sonu esim evde teferuatli yapamam islerimi.
Bugun toparlim.

Bugun tavada lahmacun yapıcam.
Oglum evde yesin kuzucuk.

Aksamada elektrikli izgarada tavuk
Pilav
Corba yapıcam.
Salatada yaparım yeter.

Tabiki o ufak tefek gozukenler bile bi sürü para tutuyo
Nakit olmalı elinin altında.

Buyuk gozukenler disinda kucukler yada aksesuarlar sonradanda alinir.

Hani gozunun bos gordugu yere esyalar yerlesince kendi zevkine göre alır tasarlarsın.

Kına gecesi yapmak istersen hani organizasyonlu yada teferruatli gidiyo para.

Ben yani sahsi fikrim abartili konseptleri,şaşalı dugunleri,kinagecelerini sevmiyorum.
Gercekden kosturmakdan sen eglenemiyosun.
Sirf baskalari eglensin bak sunuda yapmis vay desinler diye acayip paralar harcamanin geregi yok.

Umarim seninde az butceyle icine sinen diledigin gibi olur hersey.

bana kalsa ben nikahla evlenirim :D
gercekten cok zor eksizksiz zaten yapamayız inşallah rabbim yardım eder de az borcla cıkarız bu işlerden

Amin
Aiyy az kalmış kavusmaya.
Hayırlısıyla gelsin minnak
:)
Kocaman bir amin :) Çok heyecanlı ve tedirginim. Ne olcak, nasıl olcak, nasıl doğurucam v.s kafamda bin türlü soru.
Birikim yap(a)madığımız için pek yazmıyorum. Ama tasarrufunda tasarrufunu yapıyoruz. Sınırları zorluyorum artık : D Bebek doğsa da önümüzü daha iyi görebilsek diyorum.
Hayırlısı.

Son düzenleme:
Mrb hayirli cumalar olsun
bende cokkk uzun zamandir kendim icin bir corap bile almayablardanim bebek olunca malum bende deterjan temizlik malzemelerine cok para dosuyorum bunun onune gecmeliyim mutlaka

bu arada esim pazartesi cumhuriyet altini alacakti is yeri uzerinde kuyumcu bir tane var hic kalmamis mecburen hafta sonu alicak paramiz duruyor onun disinda baska birikim yok ama tassarruf aynen devam

bana kalsa ben nikahla evlenirim :KK70:
gercekten cok zor eksizksiz zaten yapamayız inşallah rabbim yardım eder de az borcla cıkarız bu işlerden
Keşke gençlere bıraksalar gerçekten.
Biz eşimle nikah yapıp o parayı balayında çatır çatır yemek isterdik. Ama olmadı elbette.
Milleti bir güzel eğlendirdik kaç bin tller dökerek.
Sonra küçük bir balayı yapabildik.
Yakın zamanda evlenen tüm tanıdıklarımdan aynı yorumu alıyorum. Keşke nikah yapıp o parayı kendimize harcasaydık.

Hayırlısı olsun sizin için de. Allah gerçekten yardım ediyor. Dolaylı yollardan olduğunda bazen farkedemiyoruz sadece.

Biz eşimle nikah yapıp o parayı balayında çatır çatır yemek isterdik. Ama olmadı elbette.
Yakın zamanda evlenen tüm tanıdıklarımdan aynı yorumu alıyorum. Keşke nikah yapıp o parayı kendimize harcasaydık.

Hayırlısı olsun sizin için de. Allah gerçekten yardım ediyor. Dolaylı yollardan olduğunda bazen farkedemiyoruz sadece.

biz yine masraf azaltmaya calıscaz.
mesela ben arkadasımdan gelinlik alıcam takı konusunda işçilik olmayan seyleri secicem mobilya orta yollu secicez cünkü evlendikten sonra ev almak istiyoruz
düğün salonunun bütün imkanlarından faydalanıcaz kuaför davetiye camera vs kampanyalı olacak

bana kalsa ben nikahla evlenirim :KK70:

Kesinlikle buyuk pismanlik.
Ben esime dinletemedim.
Bizde esim dugun dugun diye tutturmustu sanki kiz o :)
Merakli sey.
Ve haziranin 19da sakir sakir yagmurla evlendik biz.
Karsidan karsiya arabayla gectik öyle bir yagmur.
Nekadar gereksizdi
Kıy nikahi gitsin.
Yagmurdan perisan oldu herkes uzaktan gelenler kesin hay boyle dugune bile demis olabilirler.

Kınam dugun gibi olmustu ama
Bahce icinde bir lokal minnak bir ev gibi.
Dileyen bahcede eglendi dileyen kapali alanda.
Kamelyalar vardi
Havai fisekler patladi.
Orgu calan akrabamdı diledigimizce eglenmsitik.
Kesinlikle dugunden daha guzel olmustu.

Dugun pismanliktir diyorum :)

Back
X