• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük Düşün Büyük Olsun!

biz yine masraf azaltmaya calıscaz.
mesela ben arkadasımdan gelinlik alıcam takı konusunda işçilik olmayan seyleri secicem mobilya orta yollu secicez cünkü evlendikten sonra ev almak istiyoruz
düğün salonunun bütün imkanlarından faydalanıcaz kuaför davetiye camera vs kampanyalı olacak
Gelinlik icin bisey diyemem hani hevesin falan olabilir ilk olsun isteyebilirsin.
Ama esyada insanin hevesi geciyo belli br sure sonra ortayollu bisey almak mantikli.
Ev tasiyincada eve uymuyo yada soküp takinca zarar göruyor.

Zaten dugunde gelinlik, damatlık,dugun salonu,kamera,dıs cekim(studyo yada),takı, arac tutulması, dugun arabasi süsü,gelin basi vs bunlar hep masraf.
İyi arastirip uygun fiyatli hallediledebilir.

Gelinlik icin bisey diyemem hani hevesin falan olabilir ilk olsun isteyebilirsin.
Ama esyada insanin hevesi geciyo belli br sure sonra ortayollu bisey almak mantikli.
Ev tasiyincada eve uymuyo yada soküp takinca zarar göruyor.

Zaten dugunde gelinlik, damatlık,dugun salonu,kamera,dıs cekim(studyo yada),takı, arac tutulması, dugun arabasi süsü,gelin basi vs bunlar hep masraf.
İyi arastirip uygun fiyatli hallediledebilir.

gelinlikten yana hiç hevesim yok benim cok sacma bi şeklide zaten satın almak değil kiralamak istiyorum.
bakalım hayırlısı ya ama brikime baslıyorum artık

Kesinlikle buyuk pismanlik.
Ben esime dinletemedim.
Bizde esim dugun dugun diye tutturmustu sanki kiz o :)
Merakli sey.
Ve haziranin 19da sakir sakir yagmurla evlendik biz.
Karsidan karsiya arabayla gectik öyle bir yagmur.
Nekadar gereksizdi
Kıy nikahi gitsin.
Yagmurdan perisan oldu herkes uzaktan gelenler kesin hay boyle dugune bile demis olabilirler.

Kınam dugun gibi olmustu ama
Bahce icinde bir lokal minnak bir ev gibi.
Dileyen bahcede eglendi dileyen kapali alanda.
Kamelyalar vardi
Havai fisekler patladi.
Orgu calan akrabamdı diledigimizce eglenmsitik.
Kesinlikle dugunden daha guzel olmustu.

Dugun pismanliktir diyorum :)

pişmanlık diyosun ama heveslendiriyosun :D
cok sahane olms maşallahh

Hayırlı cumalar hepinize,arkadaşlar herşeye inanılmaz zam gelmiş çok pahalı herşey bugün bir kilo kuzu kiyma aldım marketten yeni çektirdim çok güvenmiyorum cekilen kiymaya 41,50 tl kuzu bu kadarsa dana ne kadar tarasuf bir yana aç kalmayalim diye uğraşacaz yani Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Bugün evdeyim. Yardımcımla temizlik yapıyoruz. Verilecek bir sürü şey ayırdık. Halep için yardım kampanyası varmış. Oraya göndereceğim.

Bugün evdeyim. Yardımcımla temizlik yapıyoruz. Verilecek bir sürü şey ayırdık. Halep için yardım kampanyası varmış. Oraya göndereceğim.
Bizde bere atki örucez bi grup bayan olarak.
Ben atki örücem yarın ip alıp baslamam lazım.
Umarım yardimlar ulasir

Hayırlı cumalar hepinize,arkadaşlar herşeye inanılmaz zam gelmiş çok pahalı herşey bugün bir kilo kuzu kiyma aldım marketten yeni çektirdim çok güvenmiyorum cekilen kiymaya 41,50 tl kuzu bu kadarsa dana ne kadar tarasuf bir yana aç kalmayalim diye uğraşacaz yani Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Bende artik cok endiseliyim
Dun esimlede bunu konustuk.
Bi yerde yumurtanin kolisi 19tl idi.
Esime soyledim millet ne yesin istiyo bunlar pardon yemesin falan dedik.
Herseyi zorlastiriyolar.

İnsanlar zaten bir cok seyden kısmıs durumda ama bogazlarindan kisamadiklarini bildiklerinden vuruyolarda vuruyolar.

Korkuyorum ülkemizde aclikdan ölenler olacak yada vitaminsizlikden hastaliklar cogalacak.
Saglikli beslenemeyen insandan ne bekliyolarki.
Yada cocuguna caninin cektigini alamayan insandan nasil bir psikoloji bekliyolar.

Merhaba hanımlar,
Dün 10,64 gr'lık 22 ayar bilezik aldım. İşçiliksiz güzel bir model. 1340 TL dedi ama pazarlıkla 1300 TL'ye bıraktı. Haftaya düğünde amcamın kızına takacağım. Buraya takılmaya başladığımdan beri, vadesiz altın hesabında 12 gr altın biriktirmiştim. Onu bozdurdum. 1550 TL yaptı. 1300'ünü bileziğe verdim. 250 TL'de ay başına kadar beni idare eder.
Kenara bu parayı koymamış olsaydım bileziği kredi kartından almak zorunda kalacaktım. Başta tr_lelli tr_lelli olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim efenim:KK54:

Merhaba hanımlar,
Dün 10,64 gr'lık 22 ayar bilezik aldım. İşçiliksiz güzel bir model. 1340 TL dedi ama pazarlıkla 1300 TL'ye bıraktı. Haftaya düğünde amcamın kızına takacağım. Buraya takılmaya başladığımdan beri, vadesiz altın hesabında 12 gr altın biriktirmiştim. Onu bozdurdum. 1550 TL yaptı. 1300'ünü bileziğe verdim. 250 TL'de ay başına kadar beni idare eder.
Kenara bu parayı koymamış olsaydım bileziği kredi kartından almak zorunda kalacaktım. Başta tr_lelli tr_lelli olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim efenim:KK54:
Nasıl guzel olmus
Borcsuz aldiniz yeni cifte hayirli olsun.
Bir coklarida sizin olsun ;)

Çevrenizde en yakın dostunuz bile olsa para ile ilgili buradaki kadar içten konuşulmuyor
en ufak şeyde adımız cimriye çıkabilir
ama burada herkes tasarruf ve gelecek için paylaşımlar yapıyor
iyi ki bu başlıkta toplanmışız
market alışverişi için ben uzun zamandır kaygılıyım
temel ihtiyaç yemek içmek
kıyafet almazsın koltuk almazsın
ama yemeden olur mu
ki 4 kişilik aile düşünün gelişme çağında çocukları da olsun
hesaplansa en az 1000 lira mutfak harcaması olur ki 1500 bile olur
ah ah umarım daha güzel bir gelecek yaşayacağımız günler gelir

Çevrenizde en yakın dostunuz bile olsa para ile ilgili buradaki kadar içten konuşulmuyor
ama yemeden olur mu
zaten 4 kişilik bir aile hergün sadece simit yese ayda 1400 lira yapıyormuş. asgarinin de üstünde. simit ya.. milyonlarca aile de açlık sınırının altında yaşıyor..

zaten 4 kişilik bir aile hergün sadece simit yese ayda 1400 lira yapıyormuş. asgarinin de üstünde. simit ya.. milyonlarca aile de açlık sınırının altında yaşıyor..

desene ben yine de daha iyimser bakmışım
gerçekten çok üzülüyorum ya dalda geçer gibi
somut hesaplanan bir değer var ve alınan maaşlar belli

ama yemeden olur mu
Amin insAllah
Mubarek gün ne güzel temennilerde bulunduk.

Kesinlikle ben bisey yerken bile evine alamayan var bunu diyorum.
Yada oglumada ziyan etmemesi icin anlatiyorum.
Tabaginda birakma.
Yiyebilecegin kadar al.
Hem gunah hem ziyan diye anlatiyorum.

Ben birikimi falan pek kimseye anlatmiyorum.
Annem en yakinindir herseyimi bilendir ama o bile ne birikimimiz var nedir pek bilmez.
Sormaz anlatmam

Ekmeklerimi kuflenmeden rondoladim kurtardim.

Parcalar kalmisti köftelik icin hazir rondoladim buzluga koydum.

Bizde aslida bu bayat diye kimse yememezlik etmez.
Cünkü bayat oldugunu anlamazlar bile.
Ya yumurtali kizartirim.
Ya tost mak. Isıtırim yada buharda ısıtirim.
Hani artik baya sertlesmisse yada dagiliyosa artik rondodan ceker buzluga koyarim.

Ekmegim yoksa hemen hamur kizartirim
Yada tavada lavas yaparim
Bugun 1 top hamur cikardim buzlukdan 5tane lahmacun yaptim.
2top daha mayali hamurum var

Nasil iyi oluyo elimin altinda
Findik var kirmam gerek usenip kirmiyolar benim erbaslar
Hazir kirip kavurup önlerine koymam gerek.

Bu aksam tv izlerken kirsam iyi olur.

Ben burayi takip etmeye başladigim ekim ayindan beri tüm ekstra gereksiz keyfi harcamalarımı biraktip sadece ihtiyaçtan dolayi yuz kremi ve pantolon aldim
Gereksiz makyaj malzemesi canta ayakkabi alirdim biraktim disarida yemek yemeyi azalttim
Su elektrik israf etmemeye daha dikkat eder oldum gıda malzemelerinde indirimleri daha sıkı takip ediyorum
Gereksiz aldim diyebileceğim bisey yok sizlerin sayesinde tasarruf ediyorum disaridan birilerine soylesem sen kafayi indirimle bozmussun amaan ben giriyorum markete neyse alip cikiyorum derlerEn Büyük KK

Size sonuna dek katılıyorum. Ben de maddi konuları kimse ğle konuşmuyorum. Sadece burada yazıyorum. Yani konuşsam bak 3 kuruşun peşine düşmüş derler. Çevrem de öyle tasarruf yapalım diyen insanlardan oluşmuyor malesef. Daha çok hava atma peşinde olanlar var.
Kostebekpasta Kostebekpasta berekeyli olsun.
Ben de bugün 100 Euro aldım. Bankada 922 TL param vardı. Onunla da 127 TL den 7.23 gram altın aldım.

altın, döviz alanlara hayırlı bereketli olsun.
kızlar bankadan alınan gram altınları çekmek isteseniz, fiziki altın vermiyorlar dimi. lira olarak karşılığını veriyorlar?

Back
X