Küçük Düşün Büyük Olsun!

Yemekleri yaptim ki cok mesudum suan.

Tavuklu pilav
Kurufasulye
Kendime kapuska
Oğlusun isteği spagetti yaptim.

Caydanliklari cifledim (poşetle cifliyorum guzel parlıyor)

Hamur işi yapasım var hızımı alamadim.

Evi süpürmeye gecebilirim
lelli cif poşet gerçekten işe yarıyor mu ya internetten okudum ben de
özellikle duşakabini pırıl pırıl yapıyormuş

Lelliye sormuşsun ama bende kullandığım için cevp vereyim dedim canım..
harika bişey.. duşakabin için denemedim ama tencere çaydanlık ve pimapenlerde harika oluyor.. pimapenleride çok güzel temizliyor..tavsiye ederim.<

Kızlar herkese kolay gelsin

Özellikle sana zelalke zelalke Taşınmak çok zor çabucak kolayca halledersin inşallah.. Ben şimdiye kadar 2 defa taşındım çok yorucu oluyor ama bir o kadar da güzel.. Herşey yıkanıyor , fazlalıklardan kurtuluyorsun hiç beklemediğin yerden beklemediğin şeyler çıkıyor
İlk taşındığımızda bende kolilerin üzerine mutfak vs gibi yazmıştım .. Kırılacakların üzerine de özellikle kırılacak diye yazmıştım.. Çok rahat ve kolay olmuştu..

Kızlar hala hastayım ama bugün biraz daha toparlandım.. :hasta: Eşim akşam dışardan yemek alıp geldi ne kadar ödedi bilmiyorum.. muhtemelen 10 -12 lira civarındadır... Halimi görünce zorla hastaneye götürdü.. Antibiyotik , boğaz spreyi ve bi ilaç daha verdiler.. Muaine parasıyla birlikte ilaç farkları 26 lira tuttu.. Dönerken manavdan mandalina aldık onu da eşim ödedi oda 4-5 lira falandır.. Ekmek alıp döndük eve.. Ama cüzdanımdaki tüm ufaklıklar gitti :olamaz:

Dönüşte de bakkala gittim bir kaç çikolata aldım 8 lira da onlar tuttu..

Kalan 2 lira da kumbaraya gitti :KK23:

Kızlar herkese kolay gelsin

Özellikle sana zelalke zelalke Taşınmak çok zor çabucak kolayca halledersin inşallah.. Ben şimdiye kadar 2 defa taşındım çok yorucu oluyor ama bir o kadar da güzel.. Herşey yıkanıyor , fazlalıklardan kurtuluyorsun hiç beklemediğin yerden beklemediğin şeyler çıkıyor
İlk taşındığımızda bende kolilerin üzerine mutfak vs gibi yazmıştım .. Kırılacakların üzerine de özellikle kırılacak diye yazmıştım.. Çok rahat ve kolay olmuştu..

Kızlar hala hastayım ama bugün biraz daha toparlandım.. :hasta: Eşim akşam dışardan yemek alıp geldi ne kadar ödedi bilmiyorum.. muhtemelen 10 -12 lira civarındadır... Halimi görünce zorla hastaneye götürdü.. Antibiyotik , boğaz spreyi ve bi ilaç daha verdiler.. Muaine parasıyla birlikte ilaç farkları 26 lira tuttu.. Dönerken manavdan mandalina aldık onu da eşim ödedi oda 4-5 lira falandır.. Ekmek alıp döndük eve.. Ama cüzdanımdaki tüm ufaklıklar gitti :olamaz:

Dönüşte de bakkala gittim bir kaç çikolata aldım 8 lira da onlar tuttu..

Kalan 2 lira da kumbaraya gitti :KK23:
teşekkür ederim canım.. sana da çok geçmiş olsun yaa ağırlaşmış hastalığın.. dikkatli ol..

Ruya Ruya canım ben öğrenciyken iki ev değiştirdim, o zaman fazla eşya falan yoktu. buraya çalışmaya başladığım şehire gelinde de bekar evi de 2 tane değiştirdim sonra evlendim, şimdi de kendi evime taşınıyorum, doğal olarak evli olarak ilk taşınmam ve eşya sayısı daha fazla ama standartların altında :) eşyaları toplamak bizi çok yormadı, gerçi daha mutfak var, bu akşam toplayacağız. geriye yerleştirmek kalıyor. ona da ısrarla görümceler, kv ve eltim dizmeye gelecez dediler.. gerek yok aslında ama yanlış anlamasınlar diye siz bilirsiniz dedim. herkesi bi odaya koyar onlar yerleştirir artık. bu sayede rahat yerleşiriz diye umuyorum bakalım hayırlısı..

Sen ne tatlı bir annesin öyle ya.. Oğluşla ders de çalışıyor.. ne düzenlisin maşh.. tebrik ediyorum..ilgili anne..maşallah:)
Ekürimmmm :KK36:
Sınavlar başladı malum matematikden 93 almış
Ingilizceden 100
Yarın türkçe var
Fenden de çalışma kağıdı hazırlıyorum.
Bu sene elimi üzerinden çekicimm dedim yine dayanamdim.
O konuları ben okumazsam icin rahat etmiyor.
Dusakabinde denemedim canim.
Ama tencere ve çaydanlıkta tek gecerim.
Caydanliklar suan parladi yarın arkadasim kahvaltıya gelecek ön hazirlik:KK16:
Parlasın didim.

Ocağın izgaralarinida simdi mak. Atıp yıkıcam.
Yag cöz sıkıyorum bekletiyorum sonra bulasik. Mak. Yikiyorum tüm parcalari

Dusa kabin icin bulaşık mak. Parlaticisini duydum onu denicem ben.

Arkadaşla konuşurken telf.
Sen gelll
Yooo sen gelllll
Hayır en son begggn geldim
O sayılmazdı sen gellll
:KK70:

Çok komiktik ya biri o an duysa ikinizde bana gelin susun begg derdi.
Bende karar kıldık:)

Evi aksam silip toz alim.
Sabaha sadece yataklar ve evi havalandirma kalsin.

Ona kuymak sözüm vardi kuymak yapicim.

Sevdiğim arkadaşlarımı ağırlamayı cok seviyorum ya.

Keşke hep gelseler diyorum.

Herşeyleri hazirlayasim zorla yediresim bile geliyor.

Ama içimin sevmediklerine ya da samimi bulmadiklarima ne bahane bulsam diye dusunuyorum.

Sen gelll
Yooo sen gelllll
O sayılmazdı sen gellll

Ama içimin sevmediklerine ya da samimi bulmadiklarima ne bahane bulsam diye dusunuyorum.
ne güzel imrendim vallahi az ve öz dostu olmalı insanın
Benim hiç arkadaşım yok İstanbul'da evden bile çıkmam anca çocuğumu parka götürür getiririm market pazar bu kadar
Konu komşu desen hepsi benden büyük apartmanın en ufagi benim ve onlar başka kafada ben başka kafada hepsine baksan doğru dürüst sanarsin ama hiç tereddüt öyle deilller böyle çağırıp çay içeceğim kahve icecegim kimse yok kimbilir oğlum okula başlayınca falan olur belki diyorum
Bu arada bende ağırlamayı severim ama ağırlayacak doğru düzgün kimse yok nedense su İstanbul'u bı benimseyemedim gitti umarım ömrümü burada geçirmek

Sen gelll
Yooo sen gelllll
O sayılmazdı sen gellll

Benim hiç arkadaşım yok İstanbul'da evden bile çıkmam anca çocuğumu parka götürür getiririm market pazar bu kadar
Konu komşu desen hepsi benden büyük apartmanın en ufagi benim ve onlar başka kafada ben başka kafada hepsine baksan doğru dürüst sanarsin ama hiç tereddüt öyle deilller böyle çağırıp çay içeceğim kahve icecegim kimse yok kimbilir oğlum okula başlayınca falan olur belki diyorum
Bu arada bende ağırlamayı severim ama ağırlayacak doğru düzgün kimse yok nedense su İstanbul'u bı benimseyemedim gitti umarım ömrümü burada geçirmek

teşekkür ederim canım.. sana da çok geçmiş olsun yaa ağırlaşmış hastalığın.. dikkatli ol..

Sağol canım dr dinlen dedi ama kızım 2 yaşında maşallah hiç durmuyor.. Mecburen ayakta atlatmaya çalışıyorum..

Ruya Ruya canım ben öğrenciyken iki ev değiştirdim, o zaman fazla eşya falan yoktu. buraya çalışmaya başladığım şehire gelinde de bekar evi de 2 tane değiştirdim sonra evlendim, şimdi de kendi evime taşınıyorum, doğal olarak evli olarak ilk taşınmam ve eşya sayısı daha fazla ama standartların altında :) eşyaları toplamak bizi çok yormadı, gerçi daha mutfak var, bu akşam toplayacağız. geriye yerleştirmek kalıyor. ona da ısrarla görümceler, kv ve eltim dizmeye gelecez dediler.. gerek yok aslında ama yanlış anlamasınlar diye siz bilirsiniz dedim. herkesi bi odaya koyar onlar yerleştirir artık. bu sayede rahat yerleşiriz diye umuyorum bakalım hayırlısı..

Bekarken 1 defa taşındık.. İstanbuldan şu an yaşadığım şehire.. Bayağı zor oldu diyebilirim uzun süre toparlanmaya , yerleşmeye çalıştık.. Yardım ettiler yakınlarımız çok şükür.. Evlendiğimde annemlerle aynı apt. dan kiralık tutmuştuk.. Çeyiz vs kolayca taşınmıştı... Babam vefat edince de babamın evine taşındık.. Annemin bakıma ihtiyacı var kalamazdı tek başına.. Aynı apartmanda alt kata taşınmak bile çok zor oldu :( Yardım olunca herşey daha kolay oluyor.. Ortalık çabuk toparlanıyor ama istediğin gibi olsun diye kendin bir daha yerleştiriyorsun ;)

Allah kolaylıklar versin cnm

Selam. Annemdeydim bugün eve geldim kombiyi yaktım. Oğluma dergi aldım bu akşam aktivite bulamıcam onunla oyalanırız.
Tr lelli aferin oğluna çalışkan maşallah.
Nasıl hazırlıyorsun kağıtları bizim daha çook çook var ama aklımda bulunsun. Ne güzel ilgilisin. Bence çocuğun başarı oranı biraz anneylede alakalı.
Şu poşet cif işini ilk duydum. Yapıcam birazdan.
Duşakabını parlatıcıyla denedim fayanslar daha çok parlıyor diye sevdim yoksa başta güzel temizlediğini düşünmüştüm ama sonra sıradan bir deterjan bile bu temizliği yapar diye düşündüm. Şimdi fayanslara kullanıyorum parlatıcıyı.
Dünden kalan köfte patatesin yanına kuskus salatası mercimek çorbası yapıcam.
Oğlumla ikimiziz eşim iş yerinde yer gelir.

Arkadaş komşu kazigida yemisligim var.
Yani bu arkadaslarim cok sukur 8 senedir varlar.
3 taneler
Ayrıcada 1 ablam 1 de başka arkadasim var.
Hani yanlarında rahat ettiğim
Herşeyi konusabildigimiz
Keyif aldığım.
Tüh zaman ne çabuk geçti dedigim.
Bu 3 ü de okuldan tanıştık veliyken 1.siniftan.

Ikisiyle okullarımız diğeriyle siniflarimiz falanda ayrildi.

Ama bir araya gelir arar sorariz.
Gercekden kalıcı iyi niyetli insanlar.

Diğer abla dediğimde bekarligimdan beri tanıdığım komşumuzdu taşındı yine aynı semtteyiz.

Telefonda bile saatlerce konuşuruz.
Onunlada tanisikligimiz 16 sene falan.
Daha hic kırmadık birbirimizi.

Dun ki gittigim arkadasimlada bu abla ortak arkadasimiz.

Yani mahallede hic komsum arkadasim yok.
Bi annem.
Ama bu arkadaşlarım hic kimseyi aratmıyorlar Allah razi olsun.

Bence seninde olur okul dönemi cok farklı oluyor.

Ha hep mi bir aradayız hayır malesef
Surekli bir araya gelemiyoruz.
Ama aynı semtteyiz hepimiz.
Böyle bi telefon hemen ayarlıyoruz özlesince.

Genelde ayda 1 bazen ayda 2 mutlaka görüşuyoruz.

Bugün arkadasimi cagirdim ya diger veli arkadasta beni aradi öylesine o da gelsene diyor.

Yani insana iyi geliyor be.

Ayda 1 bile olsa bi biriyle bi ötekiyle bi ötekiyle derken bakiyorum her hafta birini illa görmüş , görüşmüş oluyorum.

Kötü fesat komşuda gordum.
Dedikodumu eden arkadasim da oldu.

Allah'a havale ettim.

Bu kötülerde olmasa iyilerin kıymeti bilinmez zaten.

Selam. Annemdeydim bugün eve geldim kombiyi yaktım. Oğluma dergi aldım bu akşam aktivite bulamıcam onunla oyalanırız.
Tr lelli aferin oğluna çalışkan maşallah.
Nasıl hazırlıyorsun kağıtları bizim daha çook çook var ama aklımda bulunsun. Ne güzel ilgilisin. Bence çocuğun başarı oranı biraz anneylede alakalı.
Şu poşet cif işini ilk duydum. Yapıcam birazdan.
Duşakabını parlatıcıyla denedim fayanslar daha çok parlıyor diye sevdim yoksa başta güzel temizlediğini düşünmüştüm ama sonra sıradan bir deterjan bile bu temizliği yapar diye düşündüm. Şimdi fayanslara kullanıyorum parlatıcıyı.
Dünden kalan köfte patatesin yanına kuskus salatası mercimek çorbası yapıcam.
Oğlumla ikimiziz eşim iş yerinde yer gelir.
Çok sağol canim.
Sana resim atarim.
Genelde defterine yazılanları soru cevap ya da kısa notlar şeklinde a4 kağıdına yazıyorum.
Oğlumda surekli elinde tekrar edip okuyor.
Ben bu yontemin cok faydasini gordum.
Hatta arkadaşlarımın çocuklarına bile çoğalttık.
Baya ise yaradi..

Arkadaş komşu kazigida yemisligim var.
Yani bu arkadaslarim cok sukur 8 senedir varlar.
3 taneler
Ayrıcada 1 ablam 1 de başka arkadasim var.
Hani yanlarında rahat ettiğim
Herşeyi konusabildigimiz
Keyif aldığım.
Tüh zaman ne çabuk geçti dedigim.
Bu 3 ü de okuldan tanıştık veliyken 1.siniftan.

Ikisiyle okullarımız diğeriyle siniflarimiz falanda ayrildi.

Ama bir araya gelir arar sorariz.
Gercekden kalıcı iyi niyetli insanlar.

Diğer abla dediğimde bekarligimdan beri tanıdığım komşumuzdu taşındı yine aynı semtteyiz.

Telefonda bile saatlerce konuşuruz.
Onunlada tanisikligimiz 16 sene falan.
Daha hic kırmadık birbirimizi.

Dun ki gittigim arkadasimlada bu abla ortak arkadasimiz.

Yani mahallede hic komsum arkadasim yok.
Bi annem.
Ama bu arkadaşlarım hic kimseyi aratmıyorlar Allah razi olsun.

Bence seninde olur okul dönemi cok farklı oluyor.

Ha hep mi bir aradayız hayır malesef
Surekli bir araya gelemiyoruz.
Ama aynı semtteyiz hepimiz.
Böyle bi telefon hemen ayarlıyoruz özlesince.

Genelde ayda 1 bazen ayda 2 mutlaka görüşuyoruz.

Bugün arkadasimi cagirdim ya diger veli arkadasta beni aradi öylesine o da gelsene diyor.

Yani insana iyi geliyor be.

Ayda 1 bile olsa bi biriyle bi ötekiyle bi ötekiyle derken bakiyorum her hafta birini illa görmüş , görüşmüş oluyorum.

Kötü fesat komşuda gordum.
Dedikodumu eden arkadasim da oldu.

Allah'a havale ettim.

Bu kötülerde olmasa iyilerin kıymeti bilinmez zaten.
İşte az ve öz ne güzel kimseyi samimi bulamıyorum neden bilmiyorum konu komşuya fazla içli dişli olmakta istemiyorum 6 senedir buradayım senede iki kere falan çağırırim çünkü samimi değiller
Kötü niyetlilerle karsilasa karsilasa insan sarrafi olunuyor insan birine güvenip guvenmiyceni daha kolay anlıyor bakalım oğlum okula başlayınca olur inşallah şöyle esas dostlarım böyle kahvaltıya çaya cagirabilecegim

Back
X