Küçük Düşün Büyük Olsun!

Yaklaşık 6 ay evvel evde baya bir kılık kıyafet atmıştım hatta kullanmadığım bardak tabak kaşık tencere aklınıza ne gelirse. Ama şuan nereye baksam yine tıklım tıkış. Evlenirken en büyük yaptığım hata yatağımın albenisine kapılıp devasa boyutlarda bir yatak almak oldu üstelik bazası da yok. Şimdi dolabıma hiçbirşey sığdıramıyorum.
Sağolsun annem öyle bir çeyiz hazırladı ki benim çeyizimle 3 kız daha evlenirdi.
Çevremde ihtiyacı olan gelinlik kızlar olsa vericem.ama bulamıyorum.satıcam atıcam desem gönül koyuyor toz tutuyor leke oluyor sanki böyle daha iyi oluyor
Bir o kadar da yine kıyafet birikti. Şimdide yaxlıklara taktım havlulara taktım kafayı. Yarın oğlumun küçülenleri giymediğim aa bu dursun giyerim dediğim yazlık kışlık ayakkabı takı toka ne varsa atıcam.
Ordan da mutfağa giricem. Kullanmadığım ne varsa hepsini atıcam
Oğluma şuana kadar eğitici oyuncak harici 3 araba almışım ama saysam 50 araba çıkar. Hepsini toplayıp kutulara kaldırıcam ve şuan paylaşmayı bilmiyor ama öğrendiğinde arkadaşlarına hediye etmesini söyleyeceğim.

Yaklaşık 6 ay evvel evde baya bir kılık kıyafet atmıştım hatta kullanmadığım bardak tabak kaşık tencere aklınıza ne gelirse. Ama şuan nereye baksam yine tıklım tıkış. Evlenirken en büyük yaptığım hata yatağımın albenisine kapılıp devasa boyutlarda bir yatak almak oldu üstelik bazası da yok. Şimdi dolabıma hiçbirşey sığdıramıyorum.
Sağolsun annem öyle bir çeyiz hazırladı ki benim çeyizimle 3 kız daha evlenirdi.
Çevremde ihtiyacı olan gelinlik kızlar olsa vericem.ama bulamıyorum.satıcam atıcam desem gönül koyuyor toz tutuyor leke oluyor sanki böyle daha iyi oluyor
Bir o kadar da yine kıyafet birikti. Şimdide yaxlıklara taktım havlulara taktım kafayı. Yarın oğlumun küçülenleri giymediğim aa bu dursun giyerim dediğim yazlık kışlık ayakkabı takı toka ne varsa atıcam.
Oğluma şuana kadar eğitici oyuncak harici 3 araba almışım ama saysam 50 araba çıkar. Hepsini toplayıp kutulara kaldırıcam ve şuan paylaşmayı bilmiyor ama öğrendiğinde arkadaşlarına hediye etmesini söyleyeceğim.
Ben de bugün benzer bir ayıklama yaptım. Kızımın kıyafetleri, oyuncakları, kitapları, şu anki hava şartlar için ince gelen bluzları gibi eşyaları ayıkladım. Kendimin de çamaşır, çorap, pijama kısımlarını hallettim.Saatlerdir uğraşıyorum, yeni oturabildim.
Evde küçük bir çocuk varken temizlik yapmak, kar yağarken evin önünü temizlemeye benzer diye bir söz vardı. Aynen katılıyorum.Ben sürekli düzenliyorum, atıyorum gene birikiyor :işsiz:

her birine birer çanta içine 1. sınıfa uygun kitaplar filan diye düşündüm ama 3 çocuk olunca pahalıya mı gelir
okul dönemi başında küçük ucuz çantalar bulunuyordu da şimdi bilemedim
ya da çantasız sizin dediğiniz gibi etkinlik kitapları olabilir küçük oyuncaklar olabilir eğitici tarzda
Elti olduğu icin beklentisi yüksek olabilir sizden. Yakin akraba çunku:110: para olabilir bencede. Kendiler ne istiyorsa alsin. Yada onlarda çocuklari adina birikim yapiyorlarsa para makbule gecer

Ben de bugün benzer bir ayıklama yaptım. Kızımın kıyafetleri, oyuncakları, kitapları, şu anki hava şartlar için ince gelen bluzları gibi eşyaları ayıkladım. Kendimin de çamaşır, çorap, pijama kısımlarını hallettim.Saatlerdir uğraşıyorum, yeni oturabildim.
Evde küçük bir çocuk varken temizlik yapmak, kar yağarken evin önünü temizlemeye benzer diye bir söz vardı. Aynen katılıyorum.Ben sürekli düzenliyorum, atıyorum gene birikiyor :işsiz:
Evet bu sözü bende çok beğeniyorum
Birikiyor sürekli. At at bitmedi 6 ay gibi bir sürede nasıl birikti anlamadım. bu sefer ciddi bir temizlik yapıcam işime yaramayan hiçbir şeyi tutmam. Mutfak da çok şey atmıştım ama yine hediye geldi ben beğendim aldım doldu.
Eşiminde giymediği takımlarını atıcam.
(Atıcam dediğim kutuya koyucam.bizim burda ihtiyaç sahibi bir teyze var o alıyor tencerelerimi falan vermiştim oğlumun kıyafetlerini ona vericem torunu var diğerlerini de yavaş yavaş ihtiyaç sahiplerine dağıtırım.)
Senin evin ferahlamış yarın da benim ev boşalsın ferahlasın.

Kesinlikle ayiklamak lazim. Ben atiyorum genelde napim. Kendi memleketimde olsam belki veririm ama burda kimseyi tanimam. Kiraci ve sürekli yer degistirmek zorunda oladugumuz icin cok az ve ucuz yollu esyalar aldim. Tasinirken cok rahatim. Kullanmadigim yorgan yastik carsaflar hurclarda. Kullanmadigim tabak canaklar cekyatlarin altinda.

Açılır bir çekyatım yok o yüzden depolama alanım çok kısıtlı. Aslında mobilyalarım çok kullanışlı çekmeceleri büyük ama eşya çok fazla oduğu için dolu.çatı katımız var orta sehpam vardı mesela oraya kaldırdım ama yorgan yastık tarzı şeyleti kaldıramıyorum yoksa kullanılmayan bir takım eşyalar orada hatta kıyıp atamadığım kpss kitaplarım bile duruyor.

Benim evde hiç bir tane bile kullanılmayan eşyam Yok ya evlenirken hep ona göre seçtim kullanılmayacak hiç eşya almadım minimal yaşamayı seviyorum. Misafir için 2 yastık 2 yorgan 2 nevresim 2 battaniye var . 3. Kişi gelse Yok yani. Annem yorgan filan yaptırmıştı onları hiç getirmedim buraya. Kv hala yorgan derdinde yapıcam diyip duruyor ben istemiyorum. Kendine yap istersen dedim gerek yokki o kadar şeye boş hep.

Ben de salonumu nerdeyse hiç kullanmıyorum. En son ne zaman misafir geldi onu bile hatırlamıyorum. Genelde dılarda görüşüyoruz arkadaşlarımızla.
Bi taraftan salonumu değiştirmek istiyorum. Bi duvarına kocaman bir kitaplık yaptırmak istiyorum. Diğer tarafa da köle koltuk almak istiyorum. Salondan ziyade oturma odası gibi olsun. Eski konsolu masayı vitrini vs atıp yerine bir tv ünitesi ve şade bi masa almak istiyorum. Perde ve halılarım kalır.
Bir taraftan da ne gerek var o kadar masrafa diye düşünüyorum. Ama şimdi salon olduğu için havası soğuk. Belki köşe koltuk kitaplık filan daha sıcak bir ortam olur
Ne dersiniz

Ben de salonumu nerdeyse hiç kullanmıyorum. En son ne zaman misafir geldi onu bile hatırlamıyorum. Genelde dılarda görüşüyoruz arkadaşlarımızla.
Bi taraftan salonumu değiştirmek istiyorum. Bi duvarına kocaman bir kitaplık yaptırmak istiyorum. Diğer tarafa da köle koltuk almak istiyorum. Salondan ziyade oturma odası gibi olsun. Eski konsolu masayı vitrini vs atıp yerine bir tv ünitesi ve şade bi masa almak istiyorum. Perde ve halılarım kalır.
Bir taraftan da ne gerek var o kadar masrafa diye düşünüyorum. Ama şimdi salon olduğu için havası soğuk. Belki köşe koltuk kitaplık filan daha sıcak bir ortam olur
Ne dersiniz
Bence iyi fikir şöyle güzel zevkli seçilirse neden olmasın sizin çok kitabınız vardır zaten şahane olabilir kitaplık fikri

Benim evde hiç bir tane bile kullanılmayan eşyam Yok ya evlenirken hep ona göre seçtim kullanılmayacak hiç eşya almadım minimal yaşamayı seviyorum. Misafir için 2 yastık 2 yorgan 2 nevresim 2 battaniye var . 3. Kişi gelse Yok yani. Annem yorgan filan yaptırmıştı onları hiç getirmedim buraya. Kv hala yorgan derdinde yapıcam diyip duruyor ben istemiyorum. Kendine yap istersen dedim gerek yokki o kadar şeye boş hep.
En güzeli ne gerek var ki toxlanıyor lekeleniyor.
Annem yorgan yastık abarttı. Kayınvaldem ondan daha çok abartmış. Hele o saten yorganlar 48 kilo insanım onları kaldırmak bile bana eziyet
Birde memlekete götürdüm. Götürdüğüm halde heryer hurç üstüme üstüme geliyorlar.
Salonda pek eşyam yok şükür ki vitrin al diye tutturan anneme yenik düşmeyip konsol aldım. Çekmecelerini düzenlerim.

Bence iyi fikir şöyle güzel zevkli seçilirse neden olmasın sizin çok kitabınız vardır zaten şahane olabilir kitaplık fikri
Hem işim gereğiçok kitabım var. Hem de akşamları kitap okuyorum genelde. Tv izleme alışkanlığım hiç Yok.
Köşe Koltuk
Kitaplık
Masa
Sandalye
Tv ünitesi
Belki bi de zigon.
Odam daha sıcak bi havaya bürünür sanıyorum.
Teşekkürler

En güzeli ne gerek var ki toxlanıyor lekeleniyor.
Annem yorgan yastık abarttı. Kayınvaldem ondan daha çok abartmış. Hele o saten yorganlar 48 kilo insanım onları kaldırmak bile bana eziyet
Birde memlekete götürdüm. Götürdüğüm halde heryer hurç üstüme üstüme geliyorlar.
Salonda pek eşyam yok şükür ki vitrin al diye tutturan anneme yenik düşmeyip konsol aldım. Çekmecelerini düzenlerim.
Ben bu evime 5 tane filan havlu getirdim fazla olan herşeyi annemle hurçladık . Kv nin evinde bir odam var döşeli yatak odası orada baZamın altına koydum annemin yazlık evinde sadece yorganlar kaldı başka bir çöp eşyam Yok sevmiyorum öyle göçebe gibi

Ç
Ne dersiniz
Güzel fikir rahat bir ortam. Kitaplık olan evleri çok severim benim kitaplarım üst üste bir rafta şuan ileride bende istiyorum. Sizin çok da fazladır. (Oyuncu anne nin kitaplıpı çok hoşuma gidiyor salonu mis gibi kitap kokuyordur) Çok şık tarz köşe takımlar var.

Hem işim gereğiçok kitabım var. Hem de akşamları kitap okuyorum genelde. Tv izleme alışkanlığım hiç Yok.
Köşe Koltuk
Kitaplık
Masa
Sandalye
Tv ünitesi
Belki bi de zigon.
Odam daha sıcak bi havaya bürünür sanıyorum.
Teşekkürler
Bencede güzel olacak kesinlikle

:kahve:KıZlar salı günü gündüz misafirim gelecekti ya ben biraz işi abarttım ve salı akşama ikinci bir misafir kabul ettim aynı hazırlıkla onları da ağırlarım diye düşündüm yorucu olacak ama istedim . Geçen gün yemek yaparken ünlü bir tv programında işte ihtiyaç sahiplerine tekerlekli sandalye okullara kitap vs topluyorlardı. Bende izledim biraz bir bayan yardıma muhtaç çocuklar için kaşkollar örüp yollamıştı. O kadar hoşuma gitti ki anlatamam . Bende öyle çok örgü bilmem ama atkı vs beceriyorum. Bunu düşündüm ve bende hem boş zamanlarımı değerlendirip hemde yardımcı olmak adına çocuklara kaşkol örmeye karar verdim. Salı günü geçtikten sonra ip alışverişine çıkıcam inşallah heyecanlandımo_O

Ç

Güzel fikir rahat bir ortam. Kitaplık olan evleri çok severim benim kitaplarım üst üste bir rafta şuan ileride bende istiyorum. Sizin çok da fazladır. (Oyuncu anne nin kitaplıpı çok hoşuma gidiyor salonu mis gibi kitap kokuyordur) Çok şık tarz köşe takımlar var.

Bencede güzel olacak kesinlikle
Valla Kızlar şu anda oturduğum yerden heves ettim. Perde ve halımı değiştirmeyeceğim için renkler kafamda vardı.
Netten baktım. Çok güzel kitaplıklar var. İçine bir kaç tane dolap serpiştirilmiş. Konsolun içinde duran yemek takımım için uygun olur.
Benim de şu anda meslek kitaplarım vitrinin altındaki dolapta okuma kitaplarım oturma odasındaki tv ünitesinde.
Hemen bakıyorum oyuncu annenin kitaplığına. Çok teşekkür ederim.

tr_lelli tr_lelli aynen bizde canım:-)çay abur cubur dinlenme modundayız..Biz normalde dizi izlemiyoruz ..TRT1 dizileri bize aile dizisi geliyor..sadece onları izliyoruz..Bu akşam da yeni bir dizisi başlıyor:-)şimdi ona bakıcaz bakalım:-)Bugün baya gezdik:-)ama sadece 40 tl harcadık geldik:-)yinede iyi harcamışız bence
Ne guzel bol gezmeli az harcamali bir gun olmus canim

M maviduvar1 cok kullanilmasa bile icine sinen esyalarla olmasi senin enerjinide olumlu etkiler kesinlikle :KK66:
Salon takımım teeee çeyizimden. Bir tek onu değiştirmedik. Kaç kere niyet ettik ama o paraya uçak bileti alırken bulduk kendimizi:KK70:

Yaptığım bi danışmanlık işinden beklediğim iyi miktarda bi para var. O paranın tamamını oğlum için kenara koyacaktım ama azıcık bi kısmını salon için ayırabiliriz sanırım...

Düşününce ve hayal edince bile salonumu sevdim şimdiden :KK73:

Back
X