Küçük Düşün Büyük Olsun!

Ay ne güzel ya maşallah bı tr kelli daha yetişiyor
Ya şimdiki nesilde böyle çocuk bulmak gerçekten çok zor dışarıda görüyoruz kötü örneklerini benim evde okula yakın öğrencilerin ağzında küfür ortaokul öğrencileri sigara içiyor kıyafet derseniz herbir yeri bir yerden çıkmış
Gerçekten yetiştirmek çok önemli koca koca adamlar yapmıyor senin Paşa'nın yaptığını rabbim hayırlı evlat eylesin insallahhh
Amin canim cumlemizinkini.
Ben arkadaşlarımada söylüyorum bağırıyorlar el kadar cocuga vuruyorlar en onemlisi cocugu dinlemiyorlar.

Cocuk bisi soruyor cvp vermiyorlar.

Ya da lafa girme sen cocuksun sus karisma falan.
Oglum bisi soruyorsa ben eşimle konusuyoda olsam efendim oglum diyorum.
Dinliyorum onu.
Eşimle sonrada devam ederim konuşmaya bisi anlatiyo ya sıkıntısı var ya da bir meraki.

Çocuklar önemsediğini bilmek istiyorlar bu da özgüven veriyor.
Bak beni dinliyorlar!
Evde benimde söz söyleme hakkım var!
Benimde fikrim soruluyor!
Bende önemliyim diye dusunuyorlar.

Okadar cok soru sorardı ki kucukken oglum bıkardık ama hep de yanitlardik.
Hiç sen sus demedik.

Hepsi bizim aynanız aslında.
Ama fark edemiyoruz.

Esim biraz yoğun calisiyor yani eve gelmesi 8 oluyor ve evde de işlerini halletmeye devam ediyor telefonda not alarak vs.

Esimin o yoğunluğunu benim kapatmam gerekiyor oglum icin.
O sebepden akşam ödevleri vs extra ona zaman ayiriyorum

1.5 yaşında daha bala alerjimiz var bende pekmezle yapıyorum bayılıyor üzerinde ceviz fındık ne varsa artık koyuyorum oda çok seviyor
Benim eşimdede oyuncak konusunda öyle ben alma diyorum alıyor her gördüğü arabayı vs hatta bazen bı kendi için minik için alıyor oynuyor onunla araba sürüyorlar falan benim eşimin babasından yurt disindaymis o çocukken oda çok özlem çekmiş belkide uhdedir dediğiniz gibi belki eşinizin hevesi vardı ben yapamadım evladım yapsın gibisinden
Tahinlede dene tahinde yararlı eger 1.5 yaşda veriliyorsa.

Kesinlikle bence öyle
Eski videolara bakiyorum esim o muzikli oyuncaklarla oglumdan daha cok oynamis
:) gülüyoruz izlerken.

Merhaba arkadaşlar
Fikrinizi almak istediğim bir konu var yardım edermisiniz

Aferin kuzucuma ya..İnşalallha hep böyle dikkatli olur.. Çevresinede örnek olur..
Sorma canım sabhları çok erken kalkıyorlar:KK43: o kadar üzülüyorumki:KK43:benim kızda öyle..7 de ayakta.. 8 de ders başı.. sonrada doğru etüte..
Amin canim cümlemizinki.
Sabah kıyamıyorum ya.
Anne daha karanlık gece diyor bazen.
Sabah oldu ama diyorum.

Gecen aksam yine uyuya kaldi.
Babası eve gelince mecbur sese uyandı aksam 19.30 gibi.
Ayılmaya calisiyor tamam mi hava karanlık tabi baktı babası giyinik ayakta ise gidecek saniyor kravatli falan.
Babası dediki oglum okula geç kalıyoruz kalk
Oglum okula gidicekmisin dedim bende ona mecbuuuurr dedi :KK70:

Cocuk ayağa kalktı üzerim nerde diyor cok güldük ya.
Bi de baktı saate 7.30 15dk kalmis hadi ya diyip durdu.

Yaaa kıyamadım ama cok tatlisdi.
:KK70:

Amin canim cumlemizinkini.
Ben arkadaşlarımada söylüyorum bağırıyorlar el kadar cocuga vuruyorlar en onemlisi cocugu dinlemiyorlar.

Cocuk bisi soruyor cvp vermiyorlar.

Ya da lafa girme sen cocuksun sus karisma falan.
Oglum bisi soruyorsa ben eşimle konusuyoda olsam efendim oglum diyorum.
Dinliyorum onu.
Eşimle sonrada devam ederim konuşmaya bisi anlatiyo ya sıkıntısı var ya da bir meraki.

Çocuklar önemsediğini bilmek istiyorlar bu da özgüven veriyor.
Bak beni dinliyorlar!
Evde benimde söz söyleme hakkım var!
Benimde fikrim soruluyor!
Bende önemliyim diye dusunuyorlar.

Okadar cok soru sorardı ki kucukken oglum bıkardık ama hep de yanitlardik.
Hiç sen sus demedik.

Hepsi bizim aynanız aslında.
Ama fark edemiyoruz.

Esim biraz yoğun calisiyor yani eve gelmesi 8 oluyor ve evde de işlerini halletmeye devam ediyor telefonda not alarak vs.

Esimin o yoğunluğunu benim kapatmam gerekiyor oglum icin.
O sebepden akşam ödevleri vs extra ona zaman ayiriyorum
Aynen öyle sadece dünyaya getirmekle anne baba ölünmüyor ilgilenmek ona söz hakkı vermekte çok önemli ilgisiz ailelerin çocukları oldukça hırçın oluyor ne yazikki çocuk ne görürse onu yapıyor şimdi çok daha iyi anlıyorum ikinci çocuk konusunda neden bu kadar ikilemde kaldığınızı oğlunuza da söz hakkı verdiginiz bu konu hakkında
Benim oğlumla ilgilenmedigim zaman bile gelip ısırıyor anlıyorum yani o yüzden elimden geldiğince ilgilenmeye çalışıyorum konuşuyorum nenistiyorsa yapmaya çalışıyorum inşallah hayırlı bir evlat olur

Tahmini pekmezle karıştırıp az az veriyorum bende muzlada denicem mutlaka

Aynen öyle sadece dünyaya getirmekle anne baba ölünmüyor ilgilenmek ona söz hakkı vermekte çok önemli ilgisiz ailelerin çocukları oldukça hırçın oluyor ne yazikki çocuk ne görürse onu yapıyor şimdi çok daha iyi anlıyorum ikinci çocuk konusunda neden bu kadar ikilemde kaldığınızı oğlunuza da söz hakkı verdiginiz bu konu hakkında
Benim oğlumla ilgilenmedigim zaman bile gelip ısırıyor anlıyorum yani o yüzden elimden geldiğince ilgilenmeye çalışıyorum konuşuyorum nenistiyorsa yapmaya çalışıyorum inşallah hayırlı bir evlat olur

Tahmini pekmezle karıştırıp az az veriyorum bende muzlada denicem mutlaka
Bana hep dedilerki çocuğun demesiylemi oluyormuş!
Bize sordularmi zamanında!
Cocuk bu!

Hayır efendim o sizsiniz dedim.
Bu benim.

Benim cocuk yapip yapmayacağıma çocuğuma danışmam degil bu.

Onun istekleri fikri onemli.

Bu evde o da yasiyor söz soyleme hakkina tabiki sahip.

Fikrini belirtecek.

Haa yine bizim dediğimiz olur ama konuşurum izah ederim olurunu ararim.
Yol bulurum.
Ikna ederim.
Hallederim yani bir şekilde

Mesela hamile olduğum dönem üzüldü
Ama ona giysileri sen seçeceksin
Senin oyuncaklarına oynayacak
O beğenemez onun abisi olarak sen karar vereceksin
Sen neyi seversen o sevecek beğenecek falan diye ikna etmistim.
Baya alışmistı duruma ama kısmet değilmiş düşük yaptim.

Ama şu bana göre degil.

Çocuğami soracaktim o ne karışırmış falan degil.

Ben oğluma oglum cocuk yapabilirmiyiz? Diyorum sanki.
Oglum kardeş istemiyor dediğimde cevremde onamı soruyorsunuz diyen kesim icin diyorum.

Evde kardeş konusu geçtiğinde misal aa bak bi kardeşin olsaydi simdi onunla oynardın falan dediğimizde bize istemediğini söylüyordu hep.
Burdan biliyoruz istemedigini.

Allah hepimize hayırlısını versin

Madde madde yazmaya çalışacağım

-Annemin babasından kalma bir ev var yeri çok güzel, ilerde daha da değerlenecek bir yerde 107 m2 3 kat imarlı
- Orayı satmak ve paylaşmak istiyorlar. 90 bin kadar düşüyor. İlk hedef1+1 apart alıp kiraya verip gelir kazanmaktı.
-Yaşadığım şehirde apartlar 1000 tl 1250 tl arası kiraya veriliyor. Kira garantili siteler var.

-Biz bu ara apartman ile sorun yaşıyoruz. Üst kattayız herkes kafasına göre çatıya çıkıyor, hırsızlık riski yüksek. Dert anlatamıyoruz, karşımızdakiler bize başka yöneticiye başka davranıyor. Her an çatı akabilir.
-Oturduğumuz ev 300 bine satılır, 4 senelik ev içinde dolapları ayakkabılığı deposu yapılı.
-Akşamüstü annem aradı, aklıma bişey geldi seninle konuşmak istiyorum dedi. Evi biz alsak 80 bine düşseler, evi satsak oraya ev yapsak sizde ev sahibi olursunuz dedi.
SORUNDA BURDA BAŞLIYOR

- Biri ile görüşmüş 100 m2 evi 120 bine tamamlarız demiş.
-Annem şu an sıfır birikimde.
-Kardeşim ve benden ev yapılması için para istiyor.

-Birincisi ben gerçekten ömrümü birlikte geçirmek istermiyim yoksa yanlız diye bende böyle düzende mutlu olurmuyum
- Arsadan ortaklık isteyip elimde kagıtla belgeleyebilirim.
- Eşimle hala ne yapacağımız belli değil şu an adım atamam.
- Elimdeki paranın bir kısmı ticarette ve azda olsa damlıyor, ben para işletmenin derdindeyim ev sahibi olmaktansa aktif tutmayı tercih ederim.

- Kayınvalidem böyle bişey istese tepkim ne olurdu?
-Veeee adım kadar eminim kardeşimin eşi bu işte pürüz çıkarır
- Annemin oturacağı evi yaparsak biz neyle ev yapıcaz?
-Ben para konusunu bahane etmeden nasıl sıyrılabilirim?

Bana hep dedilerki çocuğun demesiylemi oluyormuş!
Bize sordularmi zamanında!
Cocuk bu!

Hayır efendim o sizsiniz dedim.
Bu benim.

Benim cocuk yapip yapmayacağıma çocuğuma danışmam degil bu.

Onun istekleri fikri onemli.

Bu evde o da yasiyor söz soyleme hakkina tabiki sahip.

Fikrini belirtecek.

Haa yine bizim dediğimiz olur ama konuşurum izah ederim olurunu ararim.
Yol bulurum.
Ikna ederim.
Hallederim yani bir şekilde

Mesela hamile olduğum dönem üzüldü
Ama ona giysileri sen seçeceksin
Senin oyuncaklarına oynayacak
O beğenemez onun abisi olarak sen karar vereceksin
Sen neyi seversen o sevecek beğenecek falan diye ikna etmistim.
Baya alışmistı duruma ama kısmet değilmiş düşük yaptim.

Ama şu bana göre degil.

Çocuğami soracaktim o ne karışırmış falan degil.

Ben oğluma oglum cocuk yapabilirmiyiz? Diyorum sanki.
Oglum kardeş istemiyor dediğimde cevremde onamı soruyorsunuz diyen kesim icin diyorum.

Evde kardeş konusu geçtiğinde misal aa bak bi kardeşin olsaydi simdi onunla oynardın falan dediğimizde bize istemediğini söylüyordu hep.
Burdan biliyoruz istemedigini.

Allah hepimize hayırlısını versin
Kesinlikle bu konuda haklısınız şimdi daha iyi anlıyorum neden böyle dusundugunuzu elbette onunda fikirlerini söyleme hakkına sahip ki sizinki artık çocuk bile deil genç olmaya aday tam ergenliğe geçiş dönemi bu durumda onun fikirleri çok önemli psikolojisi verdiği tepkiler dizede maşallah yaa gıpta ile okuyorum yazılanları kendime öneri olarak not ediyorum aklımın köşesine

Kesinlikle bu konuda haklısınız şimdi daha iyi anlıyorum neden böyle dusundugunuzu elbette onunda fikirlerini söyleme hakkına sahip ki sizinki artık çocuk bile deil genç olmaya aday tam ergenliğe geçiş dönemi bu durumda onun fikirleri çok önemli psikolojisi verdiği tepkiler dizede maşallah yaa gıpta ile okuyorum yazılanları kendime öneri olarak not ediyorum aklımın köşesine
Aynen ergenliğe adım adim.
Şuan sakin hep de sakin bir çocuktu
Umarım böyle atlatırız bu dönemide.
Azicikda olsa yardımcı olabildiysem olumlu bir fikir izlenim bırakabilmişsem ne mutlu bana

Madde madde yazmaya çalışacağım

-Annemin babasından kalma bir ev var yeri çok güzel, ilerde daha da değerlenecek bir yerde 107 m2 3 kat imarlı
- Orayı satmak ve paylaşmak istiyorlar. 90 bin kadar düşüyor. İlk hedef1+1 apart alıp kiraya verip gelir kazanmaktı.
-Yaşadığım şehirde apartlar 1000 tl 1250 tl arası kiraya veriliyor. Kira garantili siteler var.

-Biz bu ara apartman ile sorun yaşıyoruz. Üst kattayız herkes kafasına göre çatıya çıkıyor, hırsızlık riski yüksek. Dert anlatamıyoruz, karşımızdakiler bize başka yöneticiye başka davranıyor. Her an çatı akabilir.
-Oturduğumuz ev 300 bine satılır, 4 senelik ev içinde dolapları ayakkabılığı deposu yapılı.
-Akşamüstü annem aradı, aklıma bişey geldi seninle konuşmak istiyorum dedi. Evi biz alsak 80 bine düşseler, evi satsak oraya ev yapsak sizde ev sahibi olursunuz dedi.
SORUNDA BURDA BAŞLIYOR

- Biri ile görüşmüş 100 m2 evi 120 bine tamamlarız demiş.
-Annem şu an sıfır birikimde.
-Kardeşim ve benden ev yapılması için para istiyor.

-Birincisi ben gerçekten ömrümü birlikte geçirmek istermiyim yoksa yanlız diye bende böyle düzende mutlu olurmuyum
- Arsadan ortaklık isteyip elimde kagıtla belgeleyebilirim.
- Eşimle hala ne yapacağımız belli değil şu an adım atamam.
- Elimdeki paranın bir kısmı ticarette ve azda olsa damlıyor, ben para işletmenin derdindeyim ev sahibi olmaktansa aktif tutmayı tercih ederim.

- Kayınvalidem böyle bişey istese tepkim ne olurdu?
-Veeee adım kadar eminim kardeşimin eşi bu işte pürüz çıkarır
- Annemin oturacağı evi yaparsak biz neyle ev yapıcaz?
-Ben para konusunu bahane etmeden nasıl sıyrılabilirim?
Şimdi 1dk

90bin siz kardeşlereme düşüyor yoksa sadece annenize düşen meblami 90bin bu bir.
Ikıncı anneniz apart almazsa o arsayami tekrar girecek ev icin.
Üçünüde annenizin suan oturduğu ev kiramı?

Yani yeni ev yapılırsa kendimi oturacak.
Sizden nekadar yardım istiyor.

Ve bu evden sizin bir geliriniz olacak mi?

Nacizane fikrim su

Eğer annenizin kendi evi varsa suan acil para lazim değilse ya vadeliye yatırsın ya apart alsin.

Şimdi 1dk

90bin siz kardeşlereme düşüyor yoksa sadece annenize düşen meblami 90bin bu bir.
Ikıncı anneniz apart almazsa o arsayami tekrar girecek ev icin.
Üçünüde annenizin suan oturduğu ev kiramı?

Yani yeni ev yapılırsa kendimi oturacak.
Sizden nekadar yardım istiyor.

Ve bu evden sizin bir geliriniz olacak mi?

Nacizane fikrim su

Eğer annenizin kendi evi varsa suan acil para lazim değilse ya vadeliye yatırsın ya apart alsin.

Su an ki evimiz bizim.
O evi aldigimizda yikip yeniden 3 katli apartman yapilacak.
450 bine fln satilir yada 400 e annem kardeslerine odeyecek. Annemin payi haric 300 bine oturdugu evi satacak ve odeyecek.
Bende.aparttan yanayim.
Bizden 60 bin 60bin toplam 120 bin istiyor ama birde kendi evimizi yaparsak 120 binde o 180 bine 100 m2 dairemiz olacak.

Bizim karimiz ciddi anlamda alinamayacak bir arsa bizim olacak.

Ama ben para isletmek istiyorum.

Ztn hayatim duzensiz birde bunla ugrasamam.

Su an ki evimiz bizim.
O evi aldigimizda yikip yeniden 3 katli apartman yapilacak.
450 bine fln satilir yada 400 e annem kardeslerine odeyecek. Annemin payi haric 300 bine oturdugu evi satacak ve odeyecek.
Bende.aparttan yanayim.
Bizden 60 bin 60bin toplam 120 bin istiyor ama birde kendi evimizi yaparsak 120 binde o 180 bine 100 m2 dairemiz olacak.

Bizim karimiz ciddi anlamda alinamayacak bir arsa bizim olacak.

Ama ben para isletmek istiyorum.

Ztn hayatim duzensiz birde bunla ugrasamam.
Anladigim su anneniz kardeşlerinin hakkını alacak siz yardım edeceksiniz kendiniz yapacaksınız sizinde daireniz olacak.

Bakin ben ailemle aynı binadayım ama babamla zerre anlasamiyorum.
Mecburum suan oturmaya ve diger evimin kirasida bana ilac gibi geliyor.
Babam aksi bir adam.
Burdan ciksam Kirasını vermiyor anlasamiyoruzda
He he diyip geçiyorum artik ne derse.
Ama annemle kardeşimle gayet guzel anlasiyoruz.
Binada bizim.
Yani anlaşamayacaksan aynı binada yaşamak cok zor.
Surekli bir şekilde muhattap oluyorsun.

Iyi düşünmek lazim.

Anladigim su anneniz kardeşlerinin hakkını alacak siz yardım edeceksiniz kendiniz yapacaksınız sizinde daireniz olacak.

Bakin ben ailemle aynı binadayım ama babamla zerre anlasamiyorum.
Mecburum suan oturmaya ve diger evimin kirasida bana ilac gibi geliyor.
Babam aksi bir adam.
Burdan ciksam Kirasını vermiyor anlasamiyoruzda
He he diyip geçiyorum artik ne derse.
Ama annemle kardeşimle gayet guzel anlasiyoruz.
Binada bizim.
Yani anlaşamayacaksan aynı binada yaşamak cok zor.
Surekli bir şekilde muhattap oluyorsun.

Iyi düşünmek lazim.

Evet aynen oyle tam olarak ozet bu.

Benim kotummu elin iyisimi?
Apartman hayati zor
O mahalleyi sevmiyorum
Acikcasi kardesimin esinede guvenmiyorum
Kendi hayatimdaki soru isaretleri bi yana
Tum bunlar aklima takiliyor
Burda 100 m2 ev icin 270 300 bin gozden cikarmaliyiz 100 bin lira kardayiz birde o var.

a
merhaba hanımlar, okuyorum arada ama pek yazamıyorum işler çok yoğun bu aralar. akşam da mesaideyim:KK43:
birşey sorayım size: benim derin dondurucum kar yaptı. cuma akşam içinden birşeyler almak için epey bir açık bıraktık, dün de yemeklik çıkartacaktım baktım hep kar olmuş.
şimdi fişini çekip temizlemek mi gerekiyor. yoksa böyle kullanmaya devam mı? ne yapiym
aynısı benim başıma geldi geçen yıl, erteledim falan sonra bir gün kapısını açamadım. Saç kurutma makinası ile buzları zayıflatıp bıcakla kazıyarak zor hallettim. İhmal etme derim, biz servisi aradık temizleyip yeniden çalıştırmamızı söylemişti. Katları arası kar olmuştu hep çekmeceler açılmadı

Evet aynen oyle tam olarak ozet bu.

Benim kotummu elin iyisimi?
Apartman hayati zor
O mahalleyi sevmiyorum
Acikcasi kardesimin esinede guvenmiyorum
Kendi hayatimdaki soru isaretleri bi yana
Tum bunlar aklima takiliyor
Burda 100 m2 ev icin 270 300 bin gozden cikarmaliyiz 100 bin lira kardayiz birde o var.
Çok güzel sordun.
Elin kötüsümü kendi kotummu
Ben elin kötusunude gordum (esimin ailesi) Tabiki kendi kötüm dediğimden sabrediyorum.

Mecburiyetim bu zaten.

Burda babama he he diyip geçiyorum.
Diğer tarafı idare etmek mümkün diil..

Orada bir dairen olursa onun kirasını alırsın falan bunun hakkında düşüncen nedir

Çok güzel sordun.
Elin kötüsümü kendi kotummu
Ben elin kötusunude gordum (esimin ailesi) Tabiki kendi kötüm dediğimden sabrediyorum.

Mecburiyetim bu zaten.

Burda babama he he diyip geçiyorum.
Diğer tarafı idare etmek mümkün diil..

Orada bir dairen olursa onun kirasını alırsın falan bunun hakkında düşüncen nedir

Kardesimin esi benim esime benzese brz guvensem hic dusunmem.
Elin iyisindende kotusunden de biktim.
Ben brz normal hayat yasasam 120 bin anneme verir arsanin ve evin o kadar kismini ustume alir ordada oturmam. O arsa benim olur. Ustune ilerde kat cikar kiraya veririm.
Kendimde istedigim yerde otururum.
Ama su an hayatim cok karisik.
Evin yeri ve arazisi cok iyi yerde. Asla satilacak bir yer degil.
Hep eski evler buyuk bir alan topluca satin alinirsa cok daha fazla degerlenir.

Back
X