Küçük Düşün Büyük Olsun!

Ben kendimden pay biçim evlenirken ev almıştık.
Ama 1 yıl borc ödedik.
7bin tl bir tipo arabamız vardi bir de.

Sonrasinda ortak dükkanın borclarini odedik faizleriyle 30bin kadar.
Sonra esim ıssızdı bir de 8ay o borçlar varken.
Evi taşıdık derken o dönem cok agladim.
Allah biliyor.
Düşünsene 8ay işsiz kalan bir es.
Surekli faizle çoğalan 20bin borc ( bizim olmayan borc havaya giden para) tabi o donem anaparayi bile odeyemedigimizden 30bin oldu borc.

Ve diğer evden gelen 600tl kira sadece.

8 ay o kirayla ve tabiki annemin evime bakmasiyla gecindik.
Esim sigara kullanıyordu.
O donem Oglum okula baslamisti. 1.sinif.
Faturalarımız
Gıda
Okadar ağladım ki.
Isyan değildi bu yani caresizlikdi.

Daha dibi olamaz dedim en fazla arabayi evi satacaktik.
Araba borcun çeyreğini karşılamıyordu bile.

Derken esim is buldu ve giderek yükseldi.

Şuan altınlarımiz var.
Birikimimiz oldu arabaya kullandik.
100bin tl araba aldik.

Ozaman bana deselerdi ki 7bin tl arabamız varken böyle arabanız olcak inanmazdım ki.

Allah gönlümüze göre verdi cok şükür

Rabbim herkesin gönlüne göre versin.
Allah kimseyi yolundan sasirtmasin.

bu mesaj beni çok duygulandırdı:(
kendi hayatımın ilk bölümü gibi geldi.
Rabbim hepimize can sağlığı versin gerisi bir şekilde olur

Selam kızlar, hepimize mutlu, bereketli bir hafta diliyorum. Lelli senin popüleriten birilerinin canını fena sıkıyor demekJ Ben de aranızda yeni sayılırım ama burası sayesinde gerçekten çok şey öğrendim ve öğrenmeye de devam ediyorum. Kendi başıma da belki birikim yapardım ama buradan aldığım enerji ile daha fazlasını yapma isteği duyuyorum,her bşrşnşz ayrı ayrı iyiki varsınız
Anlayamadım kimin benimle ne sorunu var.
Sanki burada bekliyor bir gaf yapsada şikayet etsem diye
Kimseyi kiblemek aklima bile gelmiyor benim.

Herkesi doğal seviyorum ben.

Mesela burada sohbet ettiğim arkadaşimida özellikle şahsıma saygısızlığı yoksa asla kiblemem.

Yani banlatmaktan ne zevk alıyorlar onuda anlamam.
3 -5 gün yazamadığımı görünce seviniyormu napiyor anlamadim.

Hayatımız burdan ibaret sanıyorlar sanirim burada aktifiz diye

bu mesaj beni çok duygulandırdı:KK43:
kendi hayatımın ilk bölümü gibi geldi.
Rabbim hepimize can sağlığı versin gerisi bir şekilde olur

Bende caktirmadim ama gözlerim dolarak yazdim.

O anları yasadim.

Dogalgaz faturam cok gelmesin diye 1 oda yakip hepimiz orada yattik.
Oglum da küçüktü tabi ozaman.
Aksam hepimiz bir odadaydık extra lamba tv falan acmadik.
Pc falan yoktu evde.
Neti annelerden kullaniyorduk.
Evde ne varsa onunla idare ettim.
Esime yine of puff demedim.
Arabayı kullanmıyorduk bile mazot parası gitmesin diye.
Vardir bir yerde kismetimiz dedim hep.
Çünkü adam kilo vermişti stresten.
Yeterince bunalimdaydi.

Icra gelecek diye ödüm kopuyordu.
Uyari ikazlar geliyordu zaten bankadan surekli.

Hepsi bir sınav.
Allah beterinden korusun.

Allah bereketini arttirsin.

Ama bak gercekden samimiyetimle söylüyorum diğer arkadaşlarda söylesin biz özel konuştuğumuzda da diyoruz topik bereketli geldi diye.
Ev alanlarımız
Araba alanlarimiz/ Araba degisenlerimiz.
Birikim yapanlarimiz.
Altın alanlarimiz.
Yani birikimde bereket var kesinlikle.
evet canım kesinlikle topik bereketli geldi.. hatırlıyorsanız ev bakıyoruz, bize göre bi ev bulabilir miyiz diyip duruyordum, ve tam 10 ay hatta 11 ay önce ev almışız bile.. hatta arabayı da biraz yükselttik.. ben de çok değişme oldu, eskiden iş çıkışları ya yorgunum diyip dışardan yemek isterdik, ya da dışarı çıkar yerdik. ne bilim avm sevmezdim eskiden beri ama avm de yemek yiyince illaki eşim oralardan alışveriş yapardı, arkadaşlarla dışarda çok takılırdık. evde gıdaları yığardım ama genelde yemek çok pişmediği için de çöpe giderdi, hele sebzeler hep çürürdü.. ama ben burayı ne zaman keşfettim, hayatım düzene girdi.. hepinizin yazdıklarından birşey kaptım, ilk yaptığımda bimden bulaşık deterjanı alıp ikiye bölüp kullanmak olmuştu hiç unutmam :) ( gerçi bu bana uymadı, bi kaç deterjan daha denedikten sonra yine fairye dödüm ama olsun ). sonra da kumbara yapmıştım.. eşimle de anlaştım bak dışarda yemek yok yani ben hastaysam ya da ne bilim evde birşey yoksa, ya da çok mecbur olmazsa özellikle yemek için dışarı çıkmayacaz dedim:) ve ben düzenli olarak yemek yapmaya başladım.. kumbarama da iyi baktık Allah var:)) ben yemek yaptıkça mutlu oldum, evde sebzeleri kuru gıdaları etleri pişirdikçe daha mutlu oldum.. hem sağlıklı beslendiğimizi bildik hem de cebimizde para gördük.. Allah yüzümüze güldü, ev bulduk aman yapabilir miyiz, ödeyebilir miyiz derken eşimle ikimiz ev almaya karar verdiğimiz ay güzel zamlar aldık.. evin bereketi arttı.. rabbim herkese nasip etsin..
tr_lelli tr_lelli bahsedince ben de iraz özet geçim dedim... en sıkışık olduğumuz bu iki-üç ay içinde bile 500 tl zula yapabildim:) ne konuştum beee..:)))

evet canım kesinlikle topik bereketli geldi.. hatırlıyorsanız ev bakıyoruz, bize göre bi ev bulabilir miyiz diyip duruyordum, ve tam 10 ay hatta 11 ay önce ev almışız bile.. hatta arabayı da biraz yükselttik.. ben de çok değişme oldu, eskiden iş çıkışları ya yorgunum diyip dışardan yemek isterdik, ya da dışarı çıkar yerdik. ne bilim avm sevmezdim eskiden beri ama avm de yemek yiyince illaki eşim oralardan alışveriş yapardı, arkadaşlarla dışarda çok takılırdık. evde gıdaları yığardım ama genelde yemek çok pişmediği için de çöpe giderdi, hele sebzeler hep çürürdü.. ama ben burayı ne zaman keşfettim, hayatım düzene girdi.. hepinizin yazdıklarından birşey kaptım, ilk yaptığımda bimden bulaşık deterjanı alıp ikiye bölüp kullanmak olmuştu hiç unutmam :) ( gerçi bu bana uymadı, bi kaç deterjan daha denedikten sonra yine fairye dödüm ama olsun ). sonra da kumbara yapmıştım.. eşimle de anlaştım bak dışarda yemek yok yani ben hastaysam ya da ne bilim evde birşey yoksa, ya da çok mecbur olmazsa özellikle yemek için dışarı çıkmayacaz dedim:) ve ben düzenli olarak yemek yapmaya başladım.. kumbarama da iyi baktık Allah var:)) ben yemek yaptıkça mutlu oldum, evde sebzeleri kuru gıdaları etleri pişirdikçe daha mutlu oldum.. hem sağlıklı beslendiğimizi bildik hem de cebimizde para gördük.. Allah yüzümüze güldü, ev bulduk aman yapabilir miyiz, ödeyebilir miyiz derken eşimle ikimiz ev almaya karar verdiğimiz ay güzel zamlar aldık.. evin bereketi arttı.. rabbim herkese nasip etsin..
tr_lelli tr_lelli bahsedince ben de iraz özet geçim dedim... en sıkışık olduğumuz bu iki-üç ay içinde bile 500 tl zula yapabildim:) ne konuştum beee..:)))
En guzelide böyle bisiler uretip kenara atmak dimi.
Buzluga yada kızlık kavanozlara
Ay nasil kolaylık ve bereket oluyor.

En guzelide biyle bisiler uretip kenara atmak dimi.
Buzluga yada kızlık kavanozlara
Ay nasil kolaylık ve bereket oluyor.
kesinlikle öyle bak ondan bahsetmeyi unutmuşum hatırlattın:) dondurucu olayı beni acayip rahatlatan birşey, tasarrufunu geçtim benim gibi akşama kadar çalışanlar için kurtarıcı:) mesela dün 3 tepsi poğaça yaptım demiştim yaa.. eşim bi önceki yaptığımı yerken içi daha bol olsun öyle seviyorum demişti.. geçen aylarda görümcem lor getirmişti ordudan hatırlarsanız sormuştum nasıl tüketsem diye, ondan kalmıştı biraz çıkarıp peynirle karıştırdım öyle yaptım poğaçaları :) cumartesi dondurucudan tavalık çıkardım etli tava yaptım:) bunlar hep tasarruf :))

Bende caktirmadim ama gözlerim dolarak yazdim.

O anları yasadim.

Dogalgaz faturam cok gelmesin diye 1 oda yakip hepimiz orada yattik.
Oglum da küçüktü tabi ozaman.
Aksam hepimiz bir odadaydık extra lamba tv falan acmadik.
Pc falan yoktu evde.
Neti annelerden kullaniyorduk.
Evde ne varsa onunla idare ettim.
Esime yine of puff demedim.
Arabayı kullanmıyorduk bile mazot parası gitmesin diye.
Vardir bir yerde kismetimiz dedim hep.
Çünkü adam kilo vermişti stresten.
Yeterince bunalimdaydi.

Icra gelecek diye ödüm kopuyordu.
Uyari ikazlar geliyordu zaten bankadan surekli.

Hepsi bir sınav.
Allah beterinden korusun.
evlendikten birkaç ay sonra eşimin işi battı sonra hastalığı çıkınca biz de bunları yaşadık.
heryerden borç, icra, giden paralar, gelen kira faturalar. tek maaş ve o zaman aldığım para kira fatura bitiyordu.
Rabbim kimseye yaşatmasın çok zor günlerdi.
iyiki çocuğumuz yok da o bu sıkıntıları yaşamıyor diye şükrederdim hep
hiç unutmuyorum ilk kış kombiyi açtık eşim hasta diye, faturayı ödeyince o ay mutfak paramız kalmamıştı.
sonra o sene bir daha hiç kombiyi açmadık, ev buz gibiydi. Allahıma hep bize sıcak bir yuva ver diye dua ediyordum.
Neyseki geçti gitti bitti.
Çok şükür borçlar bitti, yarına umutla bakabiliyoruz.
Allah kimseye yaşatmasın.

evlendikten birkaç ay sonra eşimin işi battı sonra hastalığı çıkınca biz de bunları yaşadık.
heryerden borç, icra, giden paralar, gelen kira faturalar. tek maaş ve o zaman aldığım para kira fatura bitiyordu.
Rabbim kimseye yaşatmasın çok zor günlerdi.
iyiki çocuğumuz yok da o bu sıkıntıları yaşamıyor diye şükrederdim hep
hiç unutmuyorum ilk kış kombiyi açtık eşim hasta diye, faturayı ödeyince o ay mutfak paramız kalmamıştı.
sonra o sene bir daha hiç kombiyi açmadık, ev buz gibiydi. Allahıma hep bize sıcak bir yuva ver diye dua ediyordum.
Neyseki geçti gitti bitti.
Çok şükür borçlar bitti, yarına umutla bakabiliyoruz.
Allah kimseye yaşatmasın.
Amin.
Rabbim kimseyi yoklukla sınamasın.
Hani derler ya
Allah cok verip azdırmasın az verip dilendirmesin diye.

Kimseye muhtaç olmayalım yeter.

Günaydın Hanımlar
Cumartesi akşamı kızım ve eşim sinemaya gitmişlerdi. Avm otoparkında araba arızalanmış :işsiz: Çekici çağırmış eşim. Sinemaya gidemeden taksi ile ev döndüler. Dün de kızım sinema diye tutturunca ben taksi ile götürüp getirdim. Taksi parası, orada yeme içme ve sinema derken 150 lirayı bırakıp çıktık.

Araba Çarşamba servisten çıkacak. Bakalım ne kadar masrafı olacak. Zaten bakım zamanı gelmişti. 800 lira sadece bakım tutar. Arıza umarım garanti içerisindedir.

Selam kizlar. Sulalecek cok heyecanliyiz. Kucuk halamin kizinin ikiz bebekleri yarin eve cikacaklar. Cumartesi pazar gunu kuzenin evini bebeklere hazirladik. Butun ev resmen bal dok yala oldu. Evde ne var ne yok elden gecti, duvarlar dahil. Feda olsun ailenin en kucuk fertlerine❤❤❤

Selam kızlar.
tr_lelli tr_lelli iyi ki açmışsın topiğini. Burda olmaktan mutluyum.her düzeyden bir grup oldu ve kimse kimseye malı mevkisiyle ukalalık yapmıyor.
Ben arkadaşlarımla bile görüşmüyorum.
Burada sizleri tanıdıkça onların ne kadar sığ olabildiklerini daha rahat gördüm hayatımdan çıkardım( daha önce evde olduğum için laf çarpmalarını anlatmıştım)
İlk tanıdığımda benimde eşim işsizdi
Sizlerden o kadar çok şey öğrendim ki o halde salmadım kendimi biriktirmeye çalıştım.1 tl bile yoktu kenarımda şimdi gramlarım birikimim var.
Hayallerim varfı yok diyordum olmaz çok uzak oysaki 2 yıl boşuna zaman geçirmişim. Olmaz birikim tek maaşla dedim oluyormuş.
İyi ki varsınız sayenizde herşeye sil baştan başladım.

Çok tatlı anlatmışsın ;) daha da çoğalsın bereketin inşallah.

Selam kizlar. Sulalecek cok heyecanliyiz. Kucuk halamin kizinin ikiz bebekleri yarin eve cikacaklar. Cumartesi pazar gunu kuzenin evini bebeklere hazirladik. Butun ev resmen bal dok yala oldu. Evde ne var ne yok elden gecti, duvarlar dahil. Feda olsun ailenin en kucuk fertlerine❤❤❤
Amanın ikizler mi :) çok güzel maşallah. Benimkiler artık abi oldular ne de olsa 6,5 aylık olduk :))

Arkadasim annesi extra arkadaşımın kızkardeşide geldi bebeğiyle
Supriz oldu.
3 aylık bir bebisi var.
Annesine gelmiş o da.
Minnos bir bebekcik sevdik.

Kahvaltımizı yaptik.
Kahvemizi içtik onları ugurladim.
Oglum da uyuya kaldi okuldan gelince.
Canım mercimek köftesi cekti azicik kendime köfte yapiyorum.
Hamsiyide buğularim.
Yanınada bi pilav salata tamamdir.

Çamaşırları katladım yerlestirdim.
Bulaşıkları makineye attim.
Esim gelemesine kadar otururum yemeği halledince.
O gelincede meyve çay kahve derken rahat rahat oturamıyorum.

Oglumunda ödevi varmis.
Ona bakicam harita falan lazimmis.

Ilk sınavlarımız bitti cok sukur.
Hayat hep bir hengame.

Merhaba hanımlar
bugün biraz rahatsızım işten izin aldım toparlanayım diye
haftasonum masrafsız geçti

ben de tr_lelli tr_lelli ve tüm arkadaşları çok seviyorum hepinizden yeni şeyler öğreniyorum
indirim oldu mu hemen eve gideyim de kızlara yazayım diyorum
hem tasarrufu hem de buzluk doldurmayı sizden öğrendim :KK19:

ben de avmlerde yemek yemeyi sevmiyorum
hem kalabalık ortam hem kalitesiz malzemeler ne yediğimi anlıyorum ne de doyuyorum
o verilen 50-60 liralar benim 1 haftalık pazar alışverişim acıyorum valla ben evde daha güzelini yapardım diyerek yiyorum

Bugün pazara gittim yumurtacım zam yapmış. 24 tl tuttu
1.5 tl ye 1 kilo ıspanak
2.5 tl ye de 1 kilo kereviz
2 tl 1 kilo mandalina
2 tl ıhlamur aldım.
15 e çinekop aldım biraz yaptım öğlen için aç değildik gerisini yıkadım dondurucuya koydum.
35 tl de belediye ye yatırdım.
Kumbaraya da 6 tl attım.
Yoğurt mayaladım evi süpürdüm viledaladım

Akşam eşim geç gelecek orda yer tarhana ve kısır yapıcam.
Yanına yoğurt var patates yemeğinden başka. Birşey gelmiyor aklıma

Back
X