Küçük Düşün Büyük Olsun!

Bende akşam için tavuk pilav yapıyorum oğlum çok seviyor yanında ayran ile ona yedirocem bizde yeri yaninada salata yaparım oh miss
Benimde kv ler gelicek 10 güne kadar para gönderip peynir yaptırdık 16 kilo salamura

Birde 1kilo sucuk
3 kilo pekmez
3kilo tahin istedik parasını gönderdik

Kendiside epey bişi getirir
Elma
Patates
Soğan
Yufka ekmek kurunane maydonoz
Yoğurt falan epey dile taşar evimizi yazı rahat rahat cikartiriz

Esim gec gelecekmiş
Şoförleri esime yemek ismarlicakmiş
Yemek yapmakdan yirttim.
Oğluma gore bisiler hazirlarim sadece.
Onada meyve verdim simdi
Ödevine baktik.
Yağmurda atıştırıyor tam battaniyeyle uzanmalik hava ışığıda yakmadım su anı kaçırmim :)

akşam menüleri neler kızlar:) eşim maça gideceği için biz hafif birşeyler atıştırırız, biraz da yoğurtlu makarna salatası var onu da yeriz.. kuru fasülye var ama onu bu akşam yemez eşim yarın yayına pilav yapar yeriz..
Bizde soslu tavuk, sebzeli bulgur pilavi, ayran, yesil salta ve kabak tatlisi var. ;)

Kahvaltılık hazırladım malum eşim maça gidecek. Biraz patates kizarttim, makara salatasi vardı onu da koydum. Peynir, zeytin, kaymak, nuttella, pekmez, reçel, domatez, yogurt koydum.. bunlari koyunca da bitenleri yazdim. Reçel, tahin, domates ( sebze ), patates bunların dibini gördük yenilerini almak için not aldim.. bi ara alırım :)

Migrosun mantisindan alacam o var aklimda, bi ara almıştım begendim ben yapamiyorum yaa, bi kere yapim dedim her tarafım tutulmuştu :)

Kizlar bisi soricimm.
Oglum icin odasının duvarına asabileceğim bir dünya haritası istiyorum.
Ülkeler falan neresi nerede hangi kıtada okyanuslar vs.
Hem ilgisini çeksin hemde göz aşinalığı olsun diye.
Okullarda olurdu ya.
Kırtasiyelerde varmıdır?
Nerede bulabilirim?

Kizlar bisi soricimm.
Oglum icin odasının duvarına asabileceğim bir dünya haritası istiyorum.
Ülkeler falan neresi nerede hangi kıtada okyanuslar vs.
Hem ilgisini çeksin hemde göz aşinalığı olsun diye.
Okullarda olurdu ya.
Kırtasiyelerde varmıdır?
Nerede bulabilirim?
Lellim netten aratırsan çok iyileri var
Mesela kendi boyayabileceği haritalar var
Onlar çok güzel

İyi akşamlar hatunlar :)
Bayağı seyrek uğrar oldum ben.
Birikim fena gitmiyor ancak hafta sonu biraz harcamalı oldu.
İşim için arkadaşlarıma da yemek sözüm vardı. Onlarla birlikte yemeğe gitik, birkaç parça bir şeyler de aldım tabi :)
Ayın 15 ine kadar elimde 200 liram var. Yemek fişim var, yol param da var. Yeter diye umuyorum.

Lellim netten aratırsan çok iyileri var
Mesela kendi boyayabileceği haritalar var
Onlar çok güzel
Canım D&R ve hepsiburada gibi sitelerde gordum araştırınca ama boyutu sanki kucuk.
Birde okullardaki gibi kalın yırtılmaz bisi olsun istiyorum.
Boyamalı fikri güzelmiş
Bi arastirim.
Sagol canim.

Trlelli kirtasiye ürünlerini toptan satan yerler oluyor toptancı okullara fabrikalara ürün götürüyorlar burda yaygın sizin orda vardır elbet araştır o tarz ywrlerde olur.

Fırında patates kısır çorba yaptım yetti oğlumla bize.
Dondurucudan et çıkardım yarın kavurup biraz yemeğe kullanırım birazda pilav yaparım.eskiden dışarı çıkarıyordum şimdi akşamdan çıarım dolabın altına koyuyorum buzdolabı bu sayede daha az elektrik çekiyormuş.

Selam kizlar. Bnde koy tavugu haslama bulgur pilavi salata ayran corba yaptim. cok guzel ve sade bir menu oldu.
Kizima tavuk suyundan corba yapiyorum
Tavuk ve et sularini nasil kullaniyorsunuz.buzluga az az koysam kizimin corbalarina katsam olur mu
Yoksa surekli taze mi yapmak gerek.daha 9 aylik gunde bir ogun yogurt bir ogun meyve puresi arada da corba yapiyordum ama artik her gun corba yapmaya baslayacagim.sizinde fikirlerinzi merak ediyorum

Selam kizlar. Bnde koy tavugu haslama bulgur pilavi salata ayran corba yaptim. cok guzel ve sade bir menu oldu.
Kizima tavuk suyundan corba yapiyorum
Tavuk ve et sularini nasil kullaniyorsunuz.buzluga az az koysam kizimin corbalarina katsam olur mu
Yoksa surekli taze mi yapmak gerek.daha 9 aylik gunde bir ogun yogurt bir ogun meyve puresi arada da corba yapiyordum ama artik her gun corba yapmaya baslayacagim.sizinde fikirlerinzi merak ediyorum
Kagit bardaklarda yada buz posetlerinde saklayabilirsin bulyon gibi oluyor

Bize oyle yapiyorum ama kizim daha cok kucuk ya sakincasi olmaz dimi ?
Ben hep öyle yaptim bebegimde. Köy tavugu yada eti düdüklüye koyarim ıçıne havuc patates sogan sarimsak dograrim. Hasladiktan sonra süzer sogutur karton kagit bardaklara ve bulyon seklinde buz torbalarina koyarim. Paça suyunu da ayni sekilde yaparim

Back
X