- 18 Temmuz 2008
- 700
- 2.213
- 638
- 45
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Tam benim dusunupte dile getiremediklerimi anlatmissinizGunaydin hanimlar.
tr_lelli daha bir kac gun once k.validemin hayatla ilgili pismanliklarini konustuk. O kadar samimiydi ki, icindekini oldugu gibi esim ve benimle paylasti.
K.validem ve rahmetli k.pederim yillarca calismislar. Birikimlerini de hep emlaga yapmislar. Sebep de 4 evlatlari var, hepsine birer daire olsun, genclikleri borc harcla gecmesin, vs. Hedeflerine ulasmislar. Bir ara yazlık dusunmusler, olu yatirim diye vaz gecmisler. K.validem diyor ki, evet hepinize ev verdik, su an iki emekli maasim ve bankada param da var. Nerde istersem tatil yapabilecek maddi imkana sahibim, ama baban yok artik ve benim de genclikteki heveslerim babanla birlikte öldü.
Babani hep ben yonlendirdim. Evlatlarimizi dusunelim, bizim gibi kira odemesinler vs. Omur gecmis farkina bile varmamisim. Aksamlari yalniz kaldikca bunlari dusunuyorum dedi.
Simdiki aklim olsaydi, bir tane oturacak ev, bir tane kira getirecek bir ev veya dukkan, bankada kimseye muhtac olmayacak kadar para ile yetinirdim. Zamani geldiginde daire veya dukkani satar, cocuklarima verirdim onlara da ev icin destek olurdu. Biz de babanla dolu dolu yasardik, hayatin keyfini de surerdik dedi. Hayali egede bir sahil koyunden ev almakmis mesela. Olu yatirim diye vazgecmisler.
Biz de dusunduk kaldik, anne biz aliriz insallah sen de keyfini surersin dedik. Allah razi olsun, dusunmeniz yeter de, o hayalimde baban da vardi, genctik, baliga cikacaktik, bahce yapacaktik. Artik ne genclik kaldi, ne de baban dedi.
Esim de ben de cok huzunlendik kizlar.
Zaman geri alinabilse ve bu dediklerini yapmis olsa, acaba bu defa da cocuklarimiza ev alsaydik pismanligini mi yasardi? Bilemiyorum.
Bu anlattiklarindan biz dersimizi aldik. Kim ne derse desin, esimin ve benim mini bir daire konforunda ve fiyatinda olan karavan hayalimizden vazgecmeyecegiz.
Gelir getirecek fazladan bir evimiz oldu, kirasi da odemeye cok destek, bizi zorlamiyor. Ola ki issiz kaldik, birikimler bizi bir sure idare eder. O birikim insallah artacak da. Daha ne olsun, tasa topraga daha da fazla yatirim yapmayiz.
K.validemim dedigi gibi hayalleri ertelememek lazim, omur gelip geciyor.
Hakkimizda hayirlisi.
K.validem bunlari paylasinca esim anacim kendimi hayallerini calmisim gibi hissettim dedi. K.validem bir telaslandi canim benim. Asla oyle dusunme, biz bunlari gerceklestirirken size sormadik ki, tercihimizi bu yonde kullandik. Hayalleri de hep ileride soyle yapariz demekle sinirlandirdik. Siz ertelemeyin, omur cabuk geciyor demek icin paylaştım dedi.İşte tamda anlatmak istediğim buydu..
Benim eşim Rabbim nasip ederse erken yaşda emekli olacak inş tabi..Rabbim nasip ederse.Onunda hayali istanbuldan daha küçük bir kente yerleşmek.. bahçeli olacak tabi kısmetse:)
Ekip biçeceğiz kendimizi oyalayacağız...Bolca da kısmetse gezeceğğiz hayallerinde..
O yatırımlık evi de onun için aldık kısmetse..
İnş o günlere erersek emeki ikramiyeside alacak.. Burdaki evi satıp küçük bir şehirden rahatlıkla ev alırız diye de düşünyoruz..
Hatta küçük bahçesi olan bir ev..
Emeki ikramiyesininde bir kısmıyla raba alırız dedik, geri kalan kısmınıda çocuklarımız için harcarız dedik..B
Bakalım hep hayaller öyle..Ama tabi bizim değil RAbbimin istediği dileği olur..
Ama sürekli olarakda onu alalım borç ödeyelim bunu alalım borç ödeyelim isemiyoruz..
Hepi topu iki kızımız var.İki ev var.. Biz ölüncede onları paylşiırlar artık..
Onlara yapacağımız en büyük yatırım onları okutup meslek sahibi yapıp geleceklerini hazrılamak..İnş bunu yaparsak bize yeter zaten..
Evlat nasil bir sey fikrim yok. 60 yasina yaklasmis ve esini kaybetmis, hep evlatlar icin cabalamis bir kadin k.validem. Bunlar da samimi pismanliklari ve bize nasihatiydi. Neyse ki evlatlari hayirli ve kiymet biliyor. Ya oyle olmasaydi, nasil da uzulurdu.Tam benim dusunupte dile getiremediklerimi anlatmissiniz
Bende aynen boyle dusunuyorum birikim yapacagm diyede hayati kacirmak bana gore degil
Insanin bir evi olmali orasi kesin. hatta yatirim icinde bir ev alinabilir ama kendini cok skmadan cok zora sokup strese girmeden olmali bunlar.
En guzel caglarimizdayiz bu hayatida doya doya yasamak gerek.
Aslinda Allah hayirli evlat versin akilli evlat versin . Akilli olunca zaten herseyini kendi yapiyor aliyor. Benim babamda tutumsuzdu tek yaptigi bizi okutmak oldu. Cok sükur hayirli evlatlariz. Babamiza annemize ev de aldik harclik ta veriyoruz. Teyzelerim dayilarim sürekli calisti ev araba arsa yapti cocuklarina ve bizim birseyimiz yom diye hep kucumsediler. Sonuc ne mi oldu . O evlatlar okumadi akillarini kullanmadi ne ev biraktilar ne arsa hep sattilar. Allah sonunu hayir eylesin herseyin. Malin da mülkünde evladin daGunaydin hanimlar.
tr_lelli daha bir kac gun once k.validemin hayatla ilgili pismanliklarini konustuk. O kadar samimiydi ki, icindekini oldugu gibi esim ve benimle paylasti.
K.validem ve rahmetli k.pederim yillarca calismislar. Birikimlerini de hep emlaga yapmislar. Sebep de 4 evlatlari var, hepsine birer daire olsun, genclikleri borc harcla gecmesin, vs. Hedeflerine ulasmislar. Bir ara yazlık dusunmusler, olu yatirim diye vaz gecmisler. K.validem diyor ki, evet hepinize ev verdik, su an iki emekli maasim ve bankada param da var. Nerde istersem tatil yapabilecek maddi imkana sahibim, ama baban yok artik ve benim de genclikteki heveslerim babanla birlikte öldü.
Babani hep ben yonlendirdim. Evlatlarimizi dusunelim, bizim gibi kira odemesinler vs. Omur gecmis farkina bile varmamisim. Aksamlari yalniz kaldikca bunlari dusunuyorum dedi.
Simdiki aklim olsaydi, bir tane oturacak ev, bir tane kira getirecek bir ev veya dukkan, bankada kimseye muhtac olmayacak kadar para ile yetinirdim. Zamani geldiginde daire veya dukkani satar, cocuklarima verirdim onlara da ev icin destek olurdu. Biz de babanla dolu dolu yasardik, hayatin keyfini de surerdik dedi. Hayali egede bir sahil koyunden ev almakmis mesela. Olu yatirim diye vazgecmisler.
Biz de dusunduk kaldik, anne biz aliriz insallah sen de keyfini surersin dedik. Allah razi olsun, dusunmeniz yeter de, o hayalimde baban da vardi, genctik, baliga cikacaktik, bahce yapacaktik. Artik ne genclik kaldi, ne de baban dedi.
Zaman geri alinabilse ve bu dediklerini yapmis olsa, acaba bu defa da cocuklarimiza ev alsaydik pismanligini mi yasardi? Bilemiyorum.
Bu anlattiklarindan biz dersimizi aldik. Kim ne derse desin, esimin ve benim mini bir daire konforunda ve fiyatinda olan karavan hayalimizden vazgecmeyecegiz.
Gelir getirecek fazladan bir evimiz oldu, kirasi da odemeye cok destek, bizi zorlamiyor. Ola ki issiz kaldik, birikimler bizi bir sure idare eder. O birikim insallah artacak da. Daha ne olsun, tasa topraga daha da fazla yatirim yapmayiz.
Hakkimizda hayirlisi.
Çok güzel nasihatler vermiş büyüklerden yaşanmışlıklardan ders çıkartabilelim inşallah hepimiz. Benim kv dem de hep der gezebiliyorken gezin yiyebiliyorken yiyin diye.Gunaydin hanimlar.
Hakkimizda hayirlisi.
evet bayadır yazamadim ben ozledim sizleri okuyorum yazdiklarinizi hepmaşallah canım...bu arada seni tekrar görmek mutlu etti...senin ne kadar tutumlu olduğunu biliyorum :) ailenin desteğini de alıyorsunuz...süper...
Kızlar banka hesabı acsam gram altın hesabi acsam yıllık hesap ücreti falan olurdu önceden su anda var mi
Maasimin yattigi bankadan actirdim ben, yillik hesap ucreti falan olmuyor canim.
Canım yetiyor cok sukur ama esim birikimimiz degerlensin ilerde daha rahat ederiz diye dusunuyor sanirim.canım benım 2 eviniz varsa eğer yetmez mi ki size. bir 3. ye gerek var mı acaba. ay benım 2 evim olsa yan gel yat osman modunda olurdum galiba ohhh :) inşallah rabbim bizlere de nasip eder.1 sene sonra bende yazacam evi teslim aldık diye inşallah :)
Bence ozamanamda evlatlarini düşünecekti yine rahat edemicekti.Gunaydin hanimlar.
Hakkimizda hayirlisi.
Canım senin eşinde aynı benim eşim gibi.Aslında mantıklı güzel düşünüyor..Canım yetiyor cok sukur ama esim birikimimiz degerlensin ilerde daha rahat ederiz diye dusunuyor sanirim.
Ben kredi ödemekten biktim.
Belki bize pek dokunmaz kendi kredisini kiralar öder ama bilmiyorum yoruldum bu borc olaylarindan.
Allah herkese nasip etsin cnm
Ayrıca bu evi para verip almadık dededen kalma bina
Bizim tabiki ama para vermedik yani vermiyoruz.
benim eşim de sizinkilerle biraz takılabilir mi, birşeyler öğrenir belkiCanım senin eşinde aynı benim eşim gibi.Aslında mantıklı güzel düşünüyor..
Varken dolduracaksın..Dediğin gibi çalışırken gücün yetiyorsa tabikide yatırım güzel birşey..
Benim eşiminde mantığı öyle.. Emeklilikde rahat edebilmke için aldık mesela bu ikinci evi..
Onunda aslında amacı bir ev daha alabilmekti..
ama ben dedim dur!!
nasıl ödedriz ne ederiz..Çocujlar büyüyor..Malum iki çocuk.. biri üniversitede biride ilkokul..işlerimiz özel ..
Yarına ne olacağımız belli değil..
Rabbim nasip ne ederse o olur..Senin eşinle benimkini bir araya koyalım yapsınar planlar projeler:))![]()
Canım senin eşinde aynı benim eşim gibi.Aslında mantıklı güzel düşünüyor..
Varken dolduracaksın..Dediğin gibi çalışırken gücün yetiyorsa tabikide yatırım güzel birşey..
Benim eşiminde mantığı öyle.. Emeklilikde rahat edebilmke için aldık mesela bu ikinci evi..
Onunda aslında amacı bir ev daha alabilmekti..
ama ben dedim dur!!
nasıl ödedriz ne ederiz..Çocujlar büyüyor..Malum iki çocuk.. biri üniversitede biride ilkokul..işlerimiz özel ..
Yarına ne olacağımız belli değil..
Rabbim nasip ne ederse o olur..Senin eşinle benimkini bir araya koyalım yapsınar planlar projeler:))![]()
Bence ozamanamda evlatlarini düşünecekti yine rahat edemicekti.
Ben esimi anliyorumm.
Esim bir ameliyat geçirdi belki korkuyor ilerde çalışamazsam diye.
Çünkü hala sıkıntıları var
Ağrıları var.
Kimin ömrü nekadar Allah bilir tabiki ama ömrümüz var ise kimseye muhtaç olmayalım istiyor bence.
Bir de benim esim gezmeyi sever.
Sırf günü birlik hadi Ankaraya gidelim hadi Erzuruma gidelim diyor.
Ileride de belki beraber gezeriz rahat ederiz diye dusunuyor.
Ama ömür yeterse o ilerilerde tabiki.
Allah saglik versin.
Evet canım aynenn..Hayaller çok güzelde..Hayat işte:)sağlık olsun canım:)
Ayy sorma.
Hayaller cok para yok :)
Bir ara plaka alalim dedi.
Sonra servis alalim dedi.
Sonra ev.
Surekli kafa calisiyor ama para yok.
Hep krediyle hayaller.