Küçük Düşün Büyük Olsun!

tr_lelli tr_lelli kocaeli neden?
Sanayi sehri ve havasi kirli. Kanser orani bile yuksek. Trafigi felaket. Hastahanesi karmakarisik.
Bence sakarya, pendik,tuzla,iznik, sapanca esentepe serdivan gibi yerleride dusunmelisiniz.
Ozellikle sakarya serdivan kira getirisi cok yuksek ve revacta olan bir yer. Yonetimi olan havuzlu kira garantili apart alip ogrencilere kiraya verebilirsiniz dusunmezmisin
Ben kocaeli dedim ama kocaeli merkez olmaz sapanca taraflari gebze merkez falan olabilir.
Maşukiye sakarya sapanca kartepe falan seviyorum oraları.

Biz krediyle bile kuramiyoruz.
Izmie gibii yerde vler cok pahali.
En uygun ve duzgunu 200 binden asagi degil.
Bizimde sadece takimiz var.
Baska hicbiseyimiz yok.
Ben desen okuyorum. Para biriktiriyorum 6 bin kadar var.
Ama esim para asla biriktirmez hic hevesi yok.
Basimizi sokcak ev alalim desem duzgun odeme plani olmadan alip haciz gelse daha mi iyi diyoe.
Ama bir yerden baslamak lazim.
Birde gebeyim kizlar.
Hastane konuaunda kararsizim. Off.
Esimin hevesli olmasi lazim.
Hala ne kadar kazaniyor onu bile bilmiyoeum.
Biseye ihtiyacim yoksa bilmeye gerek yokmus ona gore.
Ek olarak aile isi olduğu icin gelen gisen de pek net olmuyor..
Umarım eşinizinde aklı başına gelir geç olmadan.
Yani bebeğimiz falan olunca bence farkina varir herseyin.

Önceden Ben erkenden uyurdum
Şimdi uyutmuyolar beni sonrada uykum kaçıyor.
O nerde bu nerde şunu versene vs vs.
Surekli bisi soruyorlar.
23:00 de ışıkları kapicam protesto edip grev yapicimm artik.
Direnicimm.
Şimdi uyuyorlar benim uyku sapıttı yine.

0728392414190.webp

Malesef buralarda aşırı pahalandı. Ben kartepedeyim. Ev almaya cesaretim yok.
Hadi ya biz cok sevdik oranın havasini.
3 defada gidip gezdim tepeye teleferiğe falan ciktik.

Hatta ozaman bile burdan ev alsak yaşanır mis gibi falan demistik.

Biz reklamını görmüştük biraz peşinat verip gerisini kira öder gibi evler yapiliyordu.

Bana maşukiye, kartepe,sapanca, sakarya buraların havası guzel geliyor.
Hem de ist. Yakin.
Karadenizli olunca batı yada güney benim hic ilgimi cekmiyor.

Mesela yazlık içinde hic oraları düşünmedim aklima gelmedi.
Bende karadeniz sevdası yoğun.

Günaydın.

Evimi havalandırdim
Yataklarımi topladim.
Mutfağı topladim.
1 mak. Çamaşır attim.
Toz aldim.
Dus alıp saat 10 gibi cikarim arkadasa kahvaltiya.

2 tane çocuğu var onlarin eline kraker gofret ve 1 tane 1lt meyve suyu alirim.
Bir de poğaça ve simit alırim.
Eşimden 10tl aldim.
Onunla alicam.

Donustede markete gireyim diyorum.
Eksikler birikmeden önemlileri alayim.

Biliyorsunuz artik indirim promosyon pazar takip ettiğimi.

Geçen eşimden kestane istedim gelirken al diye meyvede almis.
Elma muz mandalina.
Yaa o fiyatlar ne öyle cok şaşırdım dedi gelince.
Nasil anlatıyor ama meyvedemi yemesin kimse nedir bu falan diye.

Ee ben bosunami her pazar pazara gitmeye çalışıyorum indirimlere bakiyorum dedim.

Market isi bende ya esimin haberi yok fiyatlardan.
Ben eve ne alırsam o.

Arada böyle bisiler aldırmalı bari paralar nereye gidiyor anlasin.

Benimde ekmekden haberim yoktu.
Hep esim aliyor ya.
Geçen arkadaşa giderken sıcak sıcak 2 ekmek aldim.
1tl dimi ekmek dedim (öyle zannediyordum ne bilim en son öyle almışım demek)
Adam böyle acır bi suratla bana bakıp yok daha düşmedi fiyatı bekliyoruz gr. Düşecekmiş ama dedi.
:KK70:

Ayy bi bozuldum hani sanki 1.25 olduğunu biliyorumda abi bi güzellik yap be 1 tl olsun der gibi hissettim kendimi.

Ya ben ekmek almayalı baya oldu demek haberim yok fiyatlardan dedim.
Güldü adam.

Sonra esime sordum epeydir 1.25krs mus.

Bimdeki köy ekmeği diye satılan yuvarlak ekmekleri esim cok seviyor.
Yolum düşerse ben bimden alıyorum.
2.5tl falandı sanirim.

Çok harcamadan gelsem bari.

Hadi ya biz cok sevdik oranın havasini.
3 defada gidip gezdim tepeye teleferiğe falan ciktik.

Hatta ozaman bile burdan ev alsak yaşanır mis gibi falan demistik.

Biz reklamını görmüştük biraz peşinat verip gerisini kira öder gibi evler yapiliyordu.

Bana maşukiye, kartepe,sapanca, sakarya buraların havası guzel geliyor.
Hem de ist. Yakin.
Karadenizli olunca batı yada güney benim hic ilgimi cekmiyor.

Mesela yazlık içinde hic oraları düşünmedim aklima gelmedi.
Bende karadeniz sevdası yoğun.
Haklısın canım..Havadardır bizim oralar..
Bizimde yatırımlık aldığımız ev sakarya da..
Memleketim zaten:)Tabi kira geitirisi istnbul gibi değil..Ama olsun..Bizi sıfır almıştık evi..Şimdi kirada..Sakaryanın bir ilçesinin merkezinde..Heryer ayağının altında..Belki emekli olunca oraya taşınırız diye aldık başta..Ama şimdi emeklilikde oraya değil de ege taraflarını düşünüyoruz..şimdiki fikrimiz.. He ama bu fikir bir 4 seneye ne olur bilinmez..
tr_lelli sapanca da çok güzel bnede orayı beğeniyorum.. Ordan geçen yıl bizim bir komşumuz yatırımlık ev aldı..Çok uyguna aldı aslında ama uzun vadeli kreidyle aldılar.. onun için fiyatı biraz yükseldi..ama ev çok güzel diyor.. insan özeniyor ya..
İstanbul gii tıkış pıkış bir şehirden sonra insan öyle sakin yerlerde yaşamak istiyor..baklaım kısmet biz de belki oralara da bakabiliriz..sapanca tarafları da güzel ya.. kimbilir kısmett..

Haklısın canım..Havadardır bizim oralar..
Bizimde yatırımlık aldığımız ev sakarya da..
Memleketim zaten:)Tabi kira geitirisi istnbul gibi değil..Ama olsun..Bizi sıfır almıştık evi..Şimdi kirada..Sakaryanın bir ilçesinin merkezinde..Heryer ayağının altında..Belki emekli olunca oraya taşınırız diye aldık başta..Ama şimdi emeklilikde oraya değil de ege taraflarını düşünüyoruz..şimdiki fikrimiz.. He ama bu fikir bir 4 seneye ne olur bilinmez..
tr_lelli sapanca da çok güzel bnede orayı beğeniyorum.. Ordan geçen yıl bizim bir komşumuz yatırımlık ev aldı..Çok uyguna aldı aslında ama uzun vadeli kreidyle aldılar.. onun için fiyatı biraz yükseldi..ama ev çok güzel diyor.. insan özeniyor ya..
İstanbul gii tıkış pıkış bir şehirden sonra insan öyle sakin yerlerde yaşamak istiyor..baklaım kısmet biz de belki oralara da bakabiliriz..sapanca tarafları da güzel ya.. kimbilir kısmett..
Sende uygun aldin ama canim iyi oldu.
Allah gule gule hayirla kullanmayi nasip etsin.

Bende begendim.
Hatta gecen bir akrabamızla konustum telf da kizi damadı torunu falan buradaki evlerini kiraya verip yalova tarafına taşınmışlar.
Buranın kalabalığından trafiginden bikmislar.
Orayı sevmisler.
Buranın kirasını alıp orayı oduyorlarmis.
Bi de dublexmis falan.

Yani imkanı olan kaçıyor
Darısı basimiza

Sende uygun aldin ama canim iyi oldu.
Allah gule gule hayirla kullanmayi nasip etsin.

Bende begendim.
Hatta gecen bir akrabamızla konustum telf da kizi damadı torunu falan buradaki evlerini kiraya verip yalova tarafına taşınmışlar.
Buranın kalabalığından trafiginden bikmislar.
Orayı sevmisler.
Buranın kirasını alıp orayı oduyorlarmis.
Bi de dublexmis falan.

Yani imkanı olan kaçıyor
Darısı basimiza
Evet canım ya.. Çok şükür öyle böyle alsakmı almasakmı ne yaparız derkenRabbime bin şükür ..Ödendi bitti bile..
Bizim bir akrabda burdaki evini sattı..Esenler tarafındaydı evi..Eski bir binaydı. semtte kötü.. burdan saatığı parayla yalovadan sıfır daire aldı.. kızıda oraya gelin gitmişti..
Kızının yanına gitti..Çokda memnun..Resmen evini yenilemiş oldu..Sakin temiz bir yerde evide..Evet darısı başımız inş cnm..

günaydın hanımlar, yeni ay, yeni mevsim hepimize bolluk bereket getirsin
tr_lelli tr_lelli bence evi alın. 5 yıl kredi çekmeyi düşünüyorsunuz, zaman ne ki öyle çabuk geçip gidiyor ki anlamazsın bile. bak 2017'yi bitirmeye bir ay kaldı. bu zamanda borç olmadan birşey olmuyor. bu evi de alıp borcu bitirince rahat edersin.
umarım gönlüne göre bir ev bulup alırsınız.

Merhaba hanımlar dün pazar yerine yine halk günü yapan markete gittim
mandalina, muz, salatalık, pırasa, kabak, patlıcan aldım bir de cips aldım almamam lazım ama bu aralar canım çok çekiyor abur cubur alıyorum
hepsine 23 tl ödedim

evin eksikleri hiç bitmiyor ki baktım sabah da peynir bitmek üzere çayın yanında yemelik kuruyemiş atıştırmalık çikolata vs kalmamış bugün de onları alacağım bazen diyorum aylık alışveriş yapayım ama sonra yok olmaz diyorum böyle bittikçe almak indirimden almak daha iyi

tr_lelli tr_lelli benim eşim de aynı lelli
o pek sevmez alışverişi genelde ben yaparım her indirime fiyata hakimim tabi
bazen onla çıkıyoruz şok geçiriyor bu fiyatlar ne, nasıl bu kadar artar diye
eee diyorum ben neden indirim takip ediyorum gör bir markete gidip herşeyi ordaki fiyattan alırsan ohoo zararlı çıkarsın gezmen lazım
senin haberin yok bir indirim oldu mu insanlar birbirini eziyor alabilmek için diye anlatıyorum

günaydın kızlar.. dediğiniz gibi 1 ay sonra 2017 de bitiyor..
dün akşam eşimle a101 ve bim e gittik.. çok hızlı bi alışveriş yapmak zorunda kaldım, eşim maça yetişecek diye.. doğru düzgün birşey alamadım.. yani eksikleri tamamlayamadım.. cif, bulaşık mak.temizleyicisi, maden suyu, meyve suyu, vileda ucu, yoğurt, pril sıvı bulaşık mak.detejanı ( denemek istemiştim hep, tamamen meraktan aldım), eşim bi sürü abur cubur aldı . ufak kekler, gofretler, cipsler.. seviyor ve ayda bir alıyor.. alma desemde bi yerden sonra karışmadım.. 100 tl gibi birşey aldık ama nerdeyse elde var sıfır.. meyve, sebze, kıyma, şampuan, patates, soğan bunlar alınmadı.. haftasonu da bunları hallederim artık..

çoğunlukla alışverişi sevmiyorlar fiyata bakmadan alayım çıkayım diyorlar
Aaa şunun fiyati iyiymis diyor. Bi bakiyorumki başka ürünün fiyati. Yahu adam bi oku oku neyi aldin naptin. Ünv mezuunu hic yakismiyor diyorum. Okumaktan biktim. Isyerindede biktim zaten diyor

Ben para ve alisveris islerini artik eşime birakmiyorum. Ona para güvenmiyorum . Çunku harcamayi bilmiyor. Savurgan. Bunu yaşayarak ögrendim. Ocak batirir bizim adam:KK12:
Aynen benim esimde oyle hic fiyata bakmadan alir.gecen kizin mamasi bitmisti gitmis 79 liraya almis. karsisindaki markette ayni marka mama 66 lira.
13 lira cebinimi durtuyor.bnde pek dikkat etmezdim ama burayi okudum okuyali dikkat ediyorum ve marketler arasi ne kadar fark var sasip kaliyorum.bnde artik cok acil olmadikca esimi alisverise tek yollamiyorum :)

Aaa şunun fiyati iyiymis diyor. Bi bakiyorumki başka ürünün fiyati. Yahu adam bi oku oku neyi aldin naptin. Ünv mezuunu hic yakismiyor diyorum. Okumaktan biktim. Isyerindede biktim zaten diyor
benimki de aldıktan sonra fişe bakmaz hep ben bakarım mutlaka bi hata bulurum ya iki kere geçirilmiş olur ya yanlış tartılmış olur az almadım geriye paramı
bilinçli tüketici olmak = biz

Aynen benim esimde oyle hic fiyata bakmadan alir.gecen kizin mamasi bitmisti gitmis 79 liraya almis. karsisindaki markette ayni marka mama 66 lira.
13 lira cebinimi durtuyor.bnde pek dikkat etmezdim ama burayi okudum okuyali dikkat ediyorum ve marketler arasi ne kadar fark var sasip kaliyorum.bnde artik cok acil olmadikca esimi alisverise tek yollamiyorum :)
ben de mümkün olduğunca kendim alıyorum onu yollayacaksam da şu marketten şu ürünü al yoksa alma diye anlatıyorum

Back
X