Küçük Düşün Büyük Olsun!

Uffff ben ne zaman dinlenicem ya, bu saat oldu şimdi oturuyorum.
Bu aralar saatler bana yetmiyor sanki.
Eve gelirken markete, manava uğradım. Eve gelip akşam yemeği hazirligi, ye, kaldır, temizle. Makinaya çamaşır attım onları astım. Yarın için çorba yaptım. Meyve faslına geçtik ve şu an olduğum yerde uyukluyorum.
Tatile ihtiyacım var benim, tatile gitmek istiyorummmmm
Cumartesi calismiyorsan yılbaşı tatili 3 gün..belki ufak bi kaçamak yaparsınız ;)

Cumartesi calismiyorsan yılbaşı tatili 3 gün..belki ufak bi kaçamak yaparsınız :KK66:
Ya aslında kullanılmamış yıllık izinlerim var, Ocak ilk hafta eşimin de benim de doğum günüm. İşlerin durumuna göre, uygun birşeyler bulursam olabilir aslında
Arastirayim biraz

Ya aslında kullanılmamış yıllık izinlerim var, Ocak ilk hafta eşimin de benim de doğum günüm. İşlerin durumuna göre, uygun birşeyler bulursam olabilir aslında
Arastirayim biraz
Yılbaşında otellerin karmaşası ve kalabalığı beni çok sıkıyor artık..bi sahil kasabasına kacmali aslında..hiç fena fikir değil ;)

Aiy nasil bir gündü öyle.
Annemle markete ciktim aylık alışveriş yapıcaktık ona birlikde tam markete girdik bir ablam aradi sana kahveye geliyorum yoldayim diye.

Annemi biraktim eve geldim.

Sabah evimi süpürmüştüm temizdi.

Ama ahhh bu buzluga koyamadiklarim cok aradım yeminle.
Yer yoktu iste.

Napsam napsam derken 3 açmam kalmis onu cikardim.
Pancake yaptim.
Portakallı kurabiyelerden de vardi.
Onları hazirladim.
Kahveydi çaydı mideler çorba oldu.

Bu abla oğluyla yasiyo eşi vefat etti hani su yardım etmek istedigim ablam.

Saat geldiğinde 3du zaten 18.00 gibi kalkim dedi yollamadım esim gelince birakiriz seni napcan evde dedim.
Oğlu geç geliyomus.
Yemeğim yok dedi
Evdeki yemeklerden birazda ona koydum.

Bıraktık evine.

Bizde de yemek fasli bitti.
Kestane attim firina
Ihlamurda ocakta.
Ödev kontrol ve kapanış olsun artik.

Gecede uyumadım Sabah da uykum var.

DUYSUN KAYINVALİDEM de, ev sattı parasıyla evinin içini döşedi araba aldı hesabına 20bin yatıttırdı kefen parasıymış, iki çocuğumla gittik de 1 kuruş harçlık vermedi ...

Benim kayınvaldem de duysun 50 bin miras ksldı hepsiyle ev döşedi eşya aldı. Torunlarada 2 şer çorap aldı 2 toruna 4 tl harcayarak rekor kırdı.

Güne gittim. Döndüm yemek yapasım yok. Dolapta kıymalı patatesli muska börek vardı kıxardım çıkmadanda nohut indirmiştim dondurucudan.nohutlu pilav yaptım turşu çıkardım.

Kızlar ekmeğim çok artıyor. 2 günde 1 ekmek alıyoruz ama yinede artıyor. Artan ekmekle kıtur ekmek yapmak istiyorum fırında
Deneyen var mı ilk dondurup yapıcağımda mı fırına vermeliyim. Fıruna verip mi dondurmalıyım bilemedim. Rondom yok çekip koyayım sürekli annenede ekmek elimde gidemiyorum köfteler için çekiyorum.başka nasıl değerlenir.
Birde arkadaş bugün 101 den kumaş gibi poşet almış.yeni yılda poşetler paralı olacak aldım şimdiden diyor.

Benim kayınvaldem de duysun 50 bin miras ksldı hepsiyle ev döşedi eşya aldı. Torunlarada 2 şer çorap aldı 2 toruna 4 tl harcayarak rekor kırdı.

Güne gittim. Döndüm yemek yapasım yok. Dolapta kıymalı patatesli muska börek vardı kıxardım çıkmadanda nohut indirmiştim dondurucudan.nohutlu pilav yaptım turşu çıkardım.

Kızlar ekmeğim çok artıyor. 2 günde 1 ekmek alıyoruz ama yinede artıyor. Artan ekmekle kıtur ekmek yapmak istiyorum fırında
Deneyen var mı ilk dondurup yapıcağımda mı fırına vermeliyim. Fıruna verip mi dondurmalıyım bilemedim. Rondom yok çekip koyayım sürekli annenede ekmek elimde gidemiyorum köfteler için çekiyorum.başka nasıl değerlenir.
Birde arkadaş bugün 101 den kumaş gibi poşet almış.yeni yılda poşetler paralı olacak aldım şimdiden diyor.
Kıtır ekmeği neden donduruyorsun canim.
Kiloluk ağzı kapaklı bi plastik kaba koysana.
Ağzınıza kapat çıkar kullan ordan.

Tr lelli hiç denemedim daha önce nasıl muhafaza ederim bilmiyorum. Öyle kabım yok dondurma kabı gibi mi. Bozulmaz değil mi.fırın çalıştırdığımda yapıcam da.çok ziyan oluyor bayatlar

Tr lelli hiç denemedim daha önce nasıl muhafaza ederim bilmiyorum. Öyle kabım yok dondurma kabı gibi mi. Bozulmaz değil mi.fırın çalıştırdığımda yapıcam da.çok ziyan oluyor bayatlar
Ben bayat ekmekleri ufaliyorum
Firinda kizariyor
Robottan geciriyorum
Cam kavanoza koyup buzdolabinda sakliyorum

Iyi geceler kizlar. Salondan cikista bime ugradim. Ped, mikrofiber temizlik bezi (besli) , guldal kirec cozucu aldim 16.75 tuttu.

Sabah cikarken nohut islatmistim. Yemekten kalkar kalkmaz toparladim, supurup sildim hemen yemegi koydum ocağa. Birazdan altini kaparim. Esim sut getirmis, onun da 3 litresinden yogurt mayaladim. Gece uyaninca b.dolabina kaldiririm artik.

Genclik kosturmayla gececek bunu anladim. Allah saglik, huzur versin hepimize.

Ben bayat ekmekleri ufaliyorum
Firinda kizariyor
Robottan geciriyorum
Cam kavanoza koyup buzdolabinda sakliyorum
rondom bozuldu canım küp küp kesip yapayım. Plastik kabım hiç yok cam kaba koyayım.
Robotum varken bayatlayınca geçiriyordum dondurucuya koyuyordum ( hala yapıyorum bir poşet bitene kadar yapamıyorum sürekli annemden istiyorum rondosunu) çorbalara kullanırım bari çok da ekmek tüketmiyoruz zaten. Aldığımızda ziyan olmasın bari.

rondom bozuldu canım küp küp kesip yapayım. Plastik kabım hiç yok cam kaba koyayım.
Robotum varken bayatlayınca geçiriyordum dondurucuya koyuyordum ( hala yapıyorum bir poşet bitene kadar yapamıyorum sürekli annemden istiyorum rondosunu) çorbalara kullanırım bari çok da ekmek tüketmiyoruz zaten. Aldığımızda ziyan olmasın bari.
İyi fikir aslında. Eşim sevmiyor kıtır ekmeği yoksa yapardım

İyi fikir aslında. Eşim sevmiyor kıtır ekmeği yoksa yapardım
Rondodan çekip köftelere de kullanabilirsin hemşerim.
Eşim kıtır ekmek seviyor ekmeklikte de bayat ekmekler bekliyor buakşam aklıma geldi cam kavanoza kıyar saklarım yarın öbür gün kek yaparım fırın çalışmışkende atarım onları tepsiye dizip.
Birde kışlık dondurucuya domates rendesi koydum çözdürüp mü kullanıcam
zelalke zelalke sen mi hazırlamıştın canım.

Canım biz bayat ekmekleri bi kaç şekilde değerlendiriyoruz..
1- ufak ufak koparıp kurutup rondodan geçirip cam kavanoza ya da derin dondurucuya koyup köftelere koyuyoruz..
2- Ekmeği dilimliyoruz.. Bi yerde yumurta +küçük küçük küp şeklinde domates+İnce ince yeşil biber + sucuk +kaşar vs ( bu haliyle harika oluyor ama istersen başka bişeyler de ekleyebilirsin ) Ekmeklerin üstüne sürüp fırına atıp ekmek pizzası yapıyoruz kahvaltıya ya da çayın yanına ;)
3- Yine dilimleyip bir yerde beyaz peynir + salça +yumurta +baharat +biraz tereyağ karıştırıp ekmeklerin üzerine sürüp de fırında yapabilirsin.. Kahvaltı da da çayın yanına misafire falan harika oluyor iki şekilde de ;)
4-yumurtalı ekmek
5-Ekmekleri küp küp doğrayıp tepside kurutuyoruz , ( istersen fırında da kurutabilirsin ) Ondan sonra cam bir kavanozda saklıyoruz.. Çorbalara koyarken biraz yağ da kavuruyoruz (baharatta eklenebilir )
6-Sıvı yağ içine biraz sarımsak rendeleyip güzelce karıştırp Ekmeklerin üzerine sürüp Sarımsaklı ekmekler yapıyoruz
7-Bayat ekmek böreği diyorlar Yine küp küp doğrayıp sıvı yağ , yumurta , sucuk , süt ve kaşar peynirini karıştırıp ekmeklerin üstüne döküp karıştırıyoruz.. Tepsiye koyuyoruz .. Fırına atıyoruz ondan sonra ekmeklerin üzeri kızarınca üzerine tekrar kaşar peyniri döküp kızarınca fırından çıkarıyoruz.. Aynısını bayat simitle de yapıyorum mükemmel oluyor ( hatta bazen özellikle simit alıp bayatlatıyorum... ) İstersen sucuk yerine beyaz peynir de koyabilirsin gerçekten çok güzel oluyor...

Eşim kıtır ekmek seviyor ekmeklikte de bayat ekmekler bekliyor buakşam aklıma geldi cam kavanoza kıyar saklarım yarın öbür gün kek yaparım fırın çalışmışkende atarım onları tepsiye dizip.

Canım biz bayat ekmekleri bi kaç şekilde değerlendiriyoruz..
1- ufak ufak koparıp kurutup rondodan geçirip cam kavanoza ya da derin dondurucuya koyup köftelere koyuyoruz..
2- Ekmeği dilimliyoruz.. Bi yerde yumurta +küçük küçük küp şeklinde domates+İnce ince yeşil biber + sucuk +kaşar vs ( bu haliyle harika oluyor ama istersen başka bişeyler de ekleyebilirsin ) Ekmeklerin üstüne sürüp fırına atıp ekmek pizzası yapıyoruz kahvaltıya ya da çayın yanına :KK66:
3- Yine dilimleyip bir yerde beyaz peynir + salça +yumurta +baharat +biraz tereyağ karıştırıp ekmeklerin üzerine sürüp de fırında yapabilirsin.. Kahvaltı da da çayın yanına misafire falan harika oluyor iki şekilde de :KK66:
4-yumurtalı ekmek
5-Ekmekleri küp küp doğrayıp tepside kurutuyoruz , ( istersen fırında da kurutabilirsin ) Ondan sonra cam bir kavanozda saklıyoruz.. Çorbalara koyarken biraz yağ da kavuruyoruz (baharatta eklenebilir )
6-Sıvı yağ içine biraz sarımsak rendeleyip güzelce karıştırp Ekmeklerin üzerine sürüp Sarımsaklı ekmekler yapıyoruz
7-Bayat ekmek böreği diyorlar Yine küp küp doğrayıp sıvı yağ , yumurta , sucuk , süt ve kaşar peynirini karıştırıp ekmeklerin üstüne döküp karıştırıyoruz.. Tepsiye koyuyoruz .. Fırına atıyoruz ondan sonra ekmeklerin üzeri kızarınca üzerine tekrar kaşar peyniri döküp kızarınca fırından çıkarıyoruz.. Aynısını bayat simitle de yapıyorum mükemmel oluyor ( hatta bazen özellikle simit alıp bayatlatıyorum... ) İstersen sucuk yerine beyaz peynir de koyabilirsin gerçekten çok güzel oluyor...
Of gece gece olmaz ki, böyle tarifler verilmez ki.

Canım evet ben domates de rendelemiştim. Hem domates çorbası hem de melemen yaparim diye.. guzel oluyor.. yemeklerde falan da kullanabilirsin.

Back
X