Küçük Düşün Büyük Olsun!

Kızlar
Bugün burdaki bi markette Halk günüydü.. Nescafe , cocacola , süzme peynir , elma , mandalina , muz , portakal , domates ve kendime kadar pırasa aldım.. 48 lira ödedim multinetten... 22 lira da sigaraya verdim.

Of gece gece olmaz ki, böyle tarifler verilmez ki.

Canim bizde bayat ekmek varsa dograr parcalar firinda kizartir en son uzerine sarimsakli yogurt birde pulbiberli kizgin yag dokerdik
Manti gibi olurdu

Eger peynir sosis sucuk vs tarzi seyler eklersnde pizza niyetine
Pratik. Ama evlendikteb sonra bizim eve ekmek girmiyor fazla. O yuzden yapamiyoruz

ahh valla hafta sonu ödül öğünüme simit kebabı yapıcam bende :hamarat: En sonda söylediğim tarif :KK45:

Ve pazar günü bende affetmicem :KK70:
Ekran görüntüsü aldım yazdıklarını :) bende yapıcammmm. Bi kaçını yapıyodum tabi ama yeni fikirler var süper süper süper

Canim bizde bayat ekmek varsa dograr parcalar firinda kizartir en son uzerine sarimsakli yogurt birde pulbiberli kizgin yag dokerdik
Manti gibi olurdu

Pratik. Ama evlendikteb sonra bizim eve ekmek girmiyor fazla. O yuzden yapamiyoruz
Mantı gibi o da güzelmiş denemem lazım :)

Tr lelli hiç denemedim daha önce nasıl muhafaza ederim bilmiyorum. Öyle kabım yok dondurma kabı gibi mi. Bozulmaz değil mi.fırın çalıştırdığımda yapıcam da.çok ziyan oluyor bayatlar
Annem yapip koyuyor.
Ben denemedim.
Turşu bidonu gibi diyim marketlerde satılır ya kiloluk.
Onlara koyuyor

bizde de ekmek pek ziyan olmaz . köftelik . firinda pizza manti yumurtali ekmek vs bi sekilde tüketiliyor . ama ben en cok tost makinesinde kızartırım kahvaltilikla cok severim . günaydın bu arada ;)

Gunaydin kizlar
bizde ekmek israfi cok oluyor
Esim ekmegi sever bir oturusta 1 taneye yakin yer
kalan ekmekleri bzim sitenin disinda bir direk var ona asiyoruz.sut satanlar alip ineklerine veriyor heralde
Genelde komsularda oyle yapiyor
Taze olmazsa ben ekmek yiyemem yedigim yemektende zevk almam bnde boyle bir cozum yolu buldum
Ama sizin yazdiklarinizi okuyunca bende farkli sekillerde degerlendirebilirim ;)

Canım biz bayat ekmekleri bi kaç şekilde değerlendiriyoruz..
1- ufak ufak koparıp kurutup rondodan geçirip cam kavanoza ya da derin dondurucuya koyup köftelere koyuyoruz..
2- Ekmeği dilimliyoruz.. Bi yerde yumurta +küçük küçük küp şeklinde domates+İnce ince yeşil biber + sucuk +kaşar vs ( bu haliyle harika oluyor ama istersen başka bişeyler de ekleyebilirsin ) Ekmeklerin üstüne sürüp fırına atıp ekmek pizzası yapıyoruz kahvaltıya ya da çayın yanına :KK66:
3- Yine dilimleyip bir yerde beyaz peynir + salça +yumurta +baharat +biraz tereyağ karıştırıp ekmeklerin üzerine sürüp de fırında yapabilirsin.. Kahvaltı da da çayın yanına misafire falan harika oluyor iki şekilde de :KK66:
4-yumurtalı ekmek
5-Ekmekleri küp küp doğrayıp tepside kurutuyoruz , ( istersen fırında da kurutabilirsin ) Ondan sonra cam bir kavanozda saklıyoruz.. Çorbalara koyarken biraz yağ da kavuruyoruz (baharatta eklenebilir )
6-Sıvı yağ içine biraz sarımsak rendeleyip güzelce karıştırp Ekmeklerin üzerine sürüp Sarımsaklı ekmekler yapıyoruz
7-Bayat ekmek böreği diyorlar Yine küp küp doğrayıp sıvı yağ , yumurta , sucuk , süt ve kaşar peynirini karıştırıp ekmeklerin üstüne döküp karıştırıyoruz.. Tepsiye koyuyoruz .. Fırına atıyoruz ondan sonra ekmeklerin üzeri kızarınca üzerine tekrar kaşar peyniri döküp kızarınca fırından çıkarıyoruz.. Aynısını bayat simitle de yapıyorum mükemmel oluyor ( hatta bazen özellikle simit alıp bayatlatıyorum... ) İstersen sucuk yerine beyaz peynir de koyabilirsin gerçekten çok güzel oluyor...

Canım evet ben domates de rendelemiştim. Hem domates çorbası hem de melemen yaparim diye.. guzel oluyor.. yemeklerde falan da kullanabilirsin.
Çözdürüp mü kullanıcaz canım.
Manti gibi olurdu

Ben bu mantıyı ekmekleri fırınlayıp üstüne kıyma kavurup en son sarımsaklı yoğurt salçalı yağ yapıyorum cAnım çok güxel oluyor
Ekmek mantısı.iyi oldu hatırlattın çok oldu yapmadığım.

Annem yapip koyuyor.
Ben denemedim.
Turşu bidonu gibi diyim marketlerde satılır ya kiloluk.
Onlara koyuyor

Ruya sağol canım tarifler birbirinden iyi yazdım hepsini canım denicem

Tr lrlli anladım canım öyle kabım yok cam kavanozlarım var öyle koyarım.

Günaydın kızlar

Z zynpzeynep canım ben ekmekleri küp doğrayıp fırınlıyorum soğuyunca saklama kabına koyuyorum hani hepimizin evinde olan cam ya da plastik farketmez hatta dondurma kapları bile olur
uzun süre saklanıyor hiç bozulduğuna şahit olmadım
çorbalarda kullanıyorum

Kızlar bir ara ben inanılmaz kağıt havlu tüketiyordum
oğlum yürümeye başlayınca mutfak havlularımla oynuyordu yerlere atıyordu
bende bu durumda kağıt havluya transfer oldum
Ama son zamanlarda hele ki evdeysem 1 rulo rahat bitiyordu haftasonu

oğlan artık büyüdü
bende tekrar havluya geri döndüm
Hem çevreye katkı olsun hem cebime değil mi?:KK66:

Günaydın bayanlar kaç gündür giremedim babam süpriz yaptı geldi kışlıkları kargoya vermektense gideyimde kızçeleri göreyim demiş c.tesi sabah geldi 5 gün kaldı akşam yolculadık sağolsun lar annem tarhana,erişte,kuskus,reçel kahvaltılık sos yapmış babamda sucuk peynir almış ceviz kırmışlar bide anacım börek yapmış göndermiş uzak olunca annem gelemiyor bel fıtığı var otobüs yolculuğu zorluyor Allah başımızdan eksik etmesin kızlarada giderken 100 er liradan para verdi babam adamcağzın buraya gelip gitmesi 500 u gecmistir sağolsun lar biz çok harcamadik yemeklere koymak için biraz et tavuk almıştım onlarida yaptık hep beraber yedik zaten bir rüyadı geldi geçti sanki

Z zynpzeynep canım ister çözdür kullan, istersen de direkt buzlu şekilde yemeğe koy, zaten ocakta çözülüyor, ben zamanım varsa erkenden çıkarıp tezgahın üstüne koyuyorum çözüldükten sonra kullanıyorum. ama son anda karar vermişsem o an da çıkarıp kullanabiliyorum.. sorun olmuyor yani..

Back
X