Kızlar bize oyun halısı hediye gelmişti, daha doğrusu çok yakın bir arkadaşım ne alayım diye sormuştu -kendisi çocuk gelişimi alanıyla yakından ilgili- ben de ondan istemiştim. Kanz’ın müzikli olanlarından almıştı 7 aylık olana kadar tepe tepe kullandık, çok faydasını gördüm ben. Şimdi yakın bir arkadaşıma verdim yaşasın imece! Oyun halısını yine de bir düşünün derim. Hem uyaran ihtiyacını karşılıyor hem de gerçekten de belirli bir süreye kadar anne babaya kolaylık sağlıyor.
Bir de ben puset ve portbebeli bebek arabası aldım, hergün kar kış demeden sabah ve akşam yürüyüşe çıkarmıştım ama bizim semt buna müsait olduğu için çok kullandım. Yürüyüş yapılamayacak bir yerde oturuyorsanız gerçekten gereksiz olacaktır. Port bebeyi de özellikle evde çok kullandım ben, çünkü kızım kış bebeğiydi. mutfakta yanımda uyutuyordum portbebede bütün işlerimi yapıyordum. Bizim aldığımız modelde portbebe katlanıp bebek arabası oluyor, şimdi de o şekilde kullanıyoruz gayet hafif. şimdi 15 aylık oldu kızım, yeğenimin baston arabasını da bize verdiler, artık o daha pratik ve hafif geliyor bana açıkçası.
Benim en çok yararlandığım şeylerden biri de bebek kamerası oldu, biraz pahalı ama yine olsa yine kıyar alırdım, hala kullanıyoruz. 6 ayda odasını ayırdığımız için içimizin rahat etti kamerayla döndü mü, üstünü açtı mı, rahat nefes alıyor mu, kalkıp oturdu mu :)
Bir de reflü yatağı, Allah onu icat edenden razı olsun :)) reflü için zaten çok işe yarıyor ama ben alıp alıp tepsi gibi gezdiriyordum, yanımda uyuttuğumda güvenle uyuyordum hem uygun hem de gerçekten çok kullanışlı.
Unutmadan müslin örtü! banyodan sonra havlusunun içine kullandık, plajda kullandık, arabada pusetin içine kullandık. Annem dikti hazır almadım ben o yüzden boy boy diktik. 3 tane büyük havlu kadar, 3 tane yastık boyutunda yeterli oldu.
Aklıma geldikçe yazarım, bir de bulabilirsem kendi listemi paylaşacağım.